Gå til innhold

Golamesh

Medlemmer
  • Innlegg

    532
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Golamesh

  1. Ja hva snakker vi da egentlig? Hva er hovedargumentet for å kutte ned til 12 lag? Jeg skjønner at det blir færre ubetydelige kamper av det, men blir det egentlig flere interessante lag eller oppgjør av å kutte ligaen med 4 lag? Er det en sånn "se til Danmark" greie igjen eller har man faktisk gode argumenter for hvorfor dette vil gjøre TL bedre/mer interessant? Jeg spør forresten fordi jeg lurer på det. I Danmark går man vel tilbake til 14 lag snart også, og det var vel snakk om 14 lag i Norge også i 2017 eller noe?

     

    Jeg vet ikke helt jeg ass. Jeg føler vi er inne på et blindspor i Norge. Man snakker om å endre på absolutt alt i et slags håp om at det automatisk skal heve kvaliteten eller interessen. Fortsatt hører jeg ikke så veldig mange topper snakke om ferdigheter, selv om endel lag har søkt inspirasjon fra toppklubber i Europa de siste årene. Det komiske er at midt i denne norske fotballkrisen så kvalifiserte 2 norske lag seg til gruppespillet i EL, hvor ett av dem vant sin gruppe..

  2.  

    Klarte også å klikke meg inn på minnepennen en av gangene den dukker opp i min datamaskin, men det er tydeligvis ikke noe innhold på den lengre

    Det er der recovery-programmene kommer inn. Klarer du å få den opp som en enhet eller i det minste en partisjon så kan et slikt program hente ut filer selv om de ikke vises i utforsker.

     

     

    Ja, men kommer aldri så langt. Er egentlig kun i enhetsbehandling den står oppført mer eller mindre stabilt.

  3. Prøvd litt forskjellige ting her nå, også andre pcer, men det er det samme på alle. Klarte også å klikke meg inn på minnepennen en av gangene den dukker opp i min datamaskin, men det er tydeligvis ikke noe innhold på den lengre, så det ser ut til at den har tatt kvelden.

     

    Får det i hvert fall ikke stabilt nok, da den kobler seg inn og ut hele tiden, uten at jeg får tilgang til noe innhold. Jaja, ikke verdens undergang, men var verdt et forsøk. Så takker for svar. Lærte noe i dag også.

  4. Ok, dette ble jeg ikke helt klok på. Den dukker opp under enhetsbehandling i windows, og jeg har prøvd å fjerne driverne og installere dem på nytt. Det fungerte og det står at den fungerer som den skal, men den dukker ikke opp noen plass hvor jeg faktisk kan gå inn og hente filene som ligger der. Finner den heller ikke i forskjellige partisjonsprogrammer.

     

    Med jevne mellomrom så hører jeg den tilkoblingslyden i windows, og da forsvinner den fra lista i enhetsbehandling og dukker opp igjen sekundet etter. Når det skjer så dukker den også opp som H: (dog uten innhold), men forsvinner igjen etter et sekund eller noe. Den gir også fra seg et blink i ny og ne, så den er ikke helt død i hvert fall.

     

    Er det mulig å få tilgang til den på en annen måte enn via min datamaskin? Å gå til h: i kjør gir feilmelding om at den ikke er tilgjengelig. Har ikke vært borti dette før. Når tidligere lagringsenheter har sviktet så har de rett og slett bare dødd. Dette er i så fall en langsom død ;) Og til Tom, jeg kommer ikke til å spare på denne. Var bare en minnepenn jeg hadde glemt litt av og som jeg tenkte jeg skulle flytte innholdet over på en annen disk.

  5.  

    Kampen mellom Tromsø og Start i dag var et eneste KJEMPESTORT gjesp!

    De 3-4 beste norske klubbene burde gå sammen med andre land om en felles nordeuropeisk eliteliga. Få opp nivået og gjøre det mer interessant for publikum, samt øke snittnivået på spillet litt.

     

    Kanskje Polen, Sverige, Danmark, Norge, Finland, Baltikum, Island, Færøyene sammen.  Noen av nasjonene 3-4 lag hver, de minste nasjonene ett hver. 

     

     

    Royal League del 2 mener du? Det er jo ingen interesse for det, spesielt ikke om norske lag skal spille mot lag fra Island, Færøyene og lag "man ikke har hørt om" fra Øst-Europa. Det er jo bare å se på tidlige kvalikrunder i CL/EL hvor det er stor sjanse for at norske lag møter slik motstand. Interessen er ikke allverden.

     

    Nei, få heller fokus på spillerutvikling og få frem spillere med tekniske ferdigheter. Spillere som ikke mister ballen umiddelbart når de møter brukbar motstand. Da kan vi begynne å snakke om et bedre landslag, jevnlig gode prestasjoner i Europacup og mer interesse. Det er ikke akkurat flust av profiler i TL for tiden.

  6. Tenkte jeg skulle høre her før jeg eventuelt kaster den. Har en gammel Lexar minnepenn som har sluttet å fungere. Grunnen til at jeg ikke har kastet den ennå er at jeg hører "tilkoblingslyden" i windows når jeg plugger den inn, så den virker ikke å være fullstendig død.

     

    Men jeg finner den likevel ikke i windows eller får noen som helst tilgang til filene som er på den. Er det noe jeg kan gjøre for å få tilgang en siste gang?

  7. Det er ikkje likt i andre ligaer i Europa. Der er kvaliken til Europacup kort tid etter sesongslutt. 

     

    Joda, men det er fortsatt sesongen etter. Det er poenget her. Grunnen til at lag presterer dårligere sesongen etter en god sesong er jo fordi de mister de beste spillerne. Det endrer seg ikke om man starter sesongen i mars eller juli.

     

    Dette er absolutt relevant for diskusjonen. Dersom me hadde hatt ein sesong som i Danmark, med 3-4 månader vinterpause, men likevel sesongstart i juli og sesongslutt i slutten av mai/starten av juni, så ville truleg laga som hadde delteke i kvalik til europacup vore dei beste laga i Noreg pr. juli/august. No er det i staden dei som var best sesongen før som speler kvalik, og dermed er sannsynet mindre for at norske lag gjer det bra i europacupen.

     

    Hvorfor mener du det egentlig? Midtjylland vant ligaen forrige sesong og ligger per dags dato hele 10 poeng bak København. Det både Midtjylland og Molde har vist derimot, er at ligaspill og Europacup er to vidt forskjellige ting. Selvfølgelig er det en fordel å være i kampform når kvaliken og videre spill starter, men bortsett fra det tror jeg sesongopplegget spiller liten rolle.

     

    Ein av grunnane til at me snakkar forbi kvarandre er kanskje fordi du er oppteken av laga, medan eg er oppteken av landa. For Noreg som fotballnasjon er det ein ulempe at mange lag som er kvalifiserte for europacup gjerne er mykje dårlegare når kvaliken tek til. Færre norske spelarar får internasjonal erfaring, færre norske spelarar vert henta til utlandet. Det går også ut over landslaget.

     

    Altså, lagene utgjør jo en fotballnasjon. Og det er ikke pga ligaoppsettet at norske lag er dårligere når kvaliken til CL/EL starter. Det er pga to ting. Det ene er det jeg var inne på tidligere, at suksess i mindre ligaer betyr at man mister de beste spillerne. Dette gjelder også i endel store ligaer. Det andre er at det er vanskelig å gjenta suksess. Dette er også en kjent psykologisk greie. Det er rett og slett vanskelig å gjenta suksess, og danskenes opplegg endrer ikke på dette.

     

    Og eg held fast ved at det er verre for Noreg/Sverige enn dei fleste andre land. Klubbar kan mista spelarar frå sesongslutt til europacupkvalik sjølv om ein speler haust/vår, men sannsynet for det er sjølvsagt langt større når det er 9 månader og fleire overgangsvindauge frå sesongslutt til kvalik, samanlikna med 2-3 månader og kun eitt overgangsvindauge. I tillegg er sannsynet for formsvikt større når det går så lang tid. Lag kan ha mista trenaren og kollapsa fullstendig, sjølv om spelarane er dei same.

     

    Her får jeg inntrykket av at du følger kun norsk fotball. Er det liksom større sjanse for at norske klubber mister sine beste spillere før kvaliken enn at feks engelske klubber gjør det samme i pausen mellom sesonger? Og da snakker jeg om de to beste spillerne, feks en toppscorer og en assistkonge. Det er jo ikke det. Og det er derfor jeg sier at tiden spiller liten rolle. Ja, lag kan kollapse, selv når de beholder de beste spillerne. Men igjen, det er ikke et norsk fenomen. Det skjer overalt. Og det skjer ikke fordi kvaliken er så og så lenge etter sesongslutt. Det skjer pga pausen mellom sesonger. Det er derfor "neste sesong" er en greie. Sjansen for å holde ting gående er langt større i løpet av en sesong enn mellom sesonger. Det er pausen som er utfordringen her.

     

    Og når de som snakker om å endre ligasystemet i Norge nevner Danmark så undrer jeg fortsatt på hvorfor. Kanskje du kan forklare det for meg? De har jo akkurat de samme problemene som oss. Midtjylland starter sesongen i juli som regjerende mester, men har ikke klart å følge opp fjorårssesongen. De er forsåvidt sikkert i brukbar form når kvalikene starter, men det er også norske lag. Og når da utslagsrunden starter etter gruppespillet så har danskene det samme problemet som oss. Lagene deres er ikke i kampform fordi de har vinterpause. Greit nok, pausen har vært kortere enn for lagene i TL, men vi snakker fortsatt om flere månederes pause. Hva er egentlig forskjellen? Fra TL slutter til neste sesong starter er det ett overgangsvindu, og så er det enda et overgangsvindu midt i sesongen. For dansk fotball og alle andre ligaer i Europa så er det også et overgangsvindu mellom sesong og midt i sesong, så igjen, hva er egentlig forskjellen? For meg virker det som samme gamle leksa. Det jobbes for dårlig i norsk fotball og endel tror at det å legge om alt liksom skal være en magisk løsning. Det vil ikke endre på noe. Når norsk fotball var på sitt verste ifølge såkalte eksperter, så kommer altså både Rosenborg og Molde seg til gruppespillet i EL. Molde vinner sin gruppe, noe som latterlig sterkt. En prestasjon som vi ikke har sett maken til siden Rosenborg herjet. Snakket om antall lag og den "fantastiske" danske modellen er ikke annet enn tullprat spør du meg.

     

    PS. Beklager for et latterlig langt innlegg. Regner med flertallet ikke kom seg gjennom hele :p

  8. Jeg får vel gjenta meg jeg også. Grunnen til at jeg ikke skjønner hvor du vil hen er fordi dette er likt også for de fleste andre ligaer i Europa. Greit, kanskje ikke NØYAKTIG det samme når man måler det i tid, men det er SESONGEN ETTER, ergo det samme. Alle lag bortsett fra de aller største har denne utfordringen, hvor de kvalifiserer seg til CL/EL, for så å miste viktige spillere til sesongen hvor de skal spille i disse turneringene.

     

    Og det er heller ikke det vi diskuterer her. Vi diskuterer når det er best for norske lag å være i form. På sommer/høst når kvalik og første del av disse turneringene foregår, eller på vinteren når omtrent ingen norske lag fortsatt er i Europacup. Sistnevnte er altså forslaget til Høgmo.

     

    Det er forøvrig ingen som setter spørsmålstegn ved det du sier om ustabile norske lag, og at lagene svekkes før de får Europacup "belønningen" fra sesongen før. Men som sagt så er ikke det noe norsk fenomen. Det er omtrent bare en måte å unngå det på, og en slik ligaløsning tror jeg ingen ønsker.

  9. Hæ? Er det seriøst et forslag fra NFF? Hva er det egentlig de holder på med til daglig? Ser for meg en gjeng som kjeder vettet av seg og som må foreta seg noe. Eller kanskje fokuset er å skaffe seg et navn innad i FIFA? Siem har vel fortsatt stå etter "handshake for peace"..

     

    Hva om NFF jobbet for god breddefotball og et bra landslag? Sånne forslag gjør at jeg bekymrer seg over fremtiden til norsk fotball, samt at jeg undrer meg over om NFF egentlig skjønner noe av sporten de skal jobbe for å fremme i Norge. De fremstår som en gruppe mennesker som ikke ser spesielt mye fotball.

  10. Dubious i et nøtteskall. Alt han eller hun ikke forstår seg på er op og må nerfes... Kanskje du heller bør lære deg hvordan du skal spille mot mill decks og Reno decks fremfor å late som om det er op eller rng.

     

    Reno er forøvrig noe av det beste som har skjedd Hearthstone på lang tid. Med tanke på hvor mye aggro det er så var et slikt kort nødvendig.

    • Liker 1
  11. Det jeg mente var at det er omtrent ingen som spiller kvalik til CL/EL samme sesong som de kvalifiserer seg, så det å miste kvalitet i sesongen hvor det er kvalik er ikke et norsk fenomen. Slik er det nesten overalt, og det er ikke det vi diskuterer her.

     

    Og jeg skjønner ikke helt hvor du vil hen. Mener du dette er en ulempe for norske lag? I så fall tar du jo bare feil. 9 måneder etter sesongslutt betyr at norske lag skal være i toppform når kvaliken begynner. Det er positivt, for det er der vi har de største mulighetene siden hovedmålet for norske lag er å komme seg til et gruppespill. Videre spill er over forventning og sånn sett en bonus, men med tanke på kvalik så har vi en fordel sammenlignet med mange andre ligaer i Europa, som får kvaliken helt i starten av en ny sesong. Å bytte dette ut for å være i form i en periode av sesongen hvor 99-100% av norske klubber ikke spiller i europacup, det ville vært så lite fornuftig som det er mulig å få det. Jeg tror ikke Høgmo er en type som ikke tenker gjennom ting og tang, så dette forteller meg at han bruker Moldes suksess for å redde sitt eget skinn.

  12. Men du går glipp av eit viktig poeng. Det positive med europacupkvalik midt i sesongen er at spelarane er - ja, nettopp - er midt i sesongen. Men det negative, til dømes med meisterliga-kvalik, er at det slett ikkje er sikkert at det som var Noregs beste lag i t.d. kalenderåret 2015, også er Noregs beste lag i august 2016. Rosenborg har solgt eit par nøkkelspelarar, og er ikkje til å kjenna att foreløpig. Det har i mange år vore eit problem at det laget som speler meisterligakvalik ikkje er det beste norske laget på det tidspunktet kvaliken er. Dermed vert sannsynet mindre for at Noreg får ein deltaker i meisterligaen. Men vanskeleg å endra på det, utan å ha dansk sesongopplegg, noko eg ikkje støttar.

     

     

    Det er jo likt for omtrent alle da, og slik fotballen er i dag så er det kun de absolutt største klubbene som klarer å holde på de beste spillerne. Ett eksempel er Liverpool. Hadde en fantastisk spiller i Suarez og kom seg endelig til CL igjen, men når turneringen starter så er laget klart svekket. Som du sier selv, sånn er det bare. De beste norske klubbene skal være et springbrett videre ut i Europa for ambisiøse spillere.

     

    Men jo mer jeg tenker på dette jo mer tåpelig blir forslaget. Vi får det uansett ikke i pose og sekk, så spørsmålet er hva som er best. Å være i form når kvalikene starter eller å være i form når runden etter gruppespillet starter. For norske lag er det vel ingen tvil om at det er førstnevnte som er det beste. Å legge om sesongen for å være bedre rustet til en runde av europacupen som omtrent ingen norske lag kommer seg til, det er ikke annet enn tåpelig. Hvor mange ganger har norske lag kommet seg videre fra et gruppespill i CL eller EL de siste 20 årene? Er det bare 2 ganger eller husker jeg dårlig? De norske lagene er nå i bra form når gruppespillet avgjøres, og som vi har sett i sesong etter sesong så er det å komme seg til et gruppespill utfordring stor nok.

  13. Det skal litt erfaring til for å vite hva som er rng og ikke. Nye spillere har en tendens til å kalle alt rng, noe jeg sikkert har gjort også, for så å skjønne at man faktisk spilte rett inn i det svaret som ikke var så usannsynlig at motstanderen hadde. Og når du mener pyroblast er et op kort så kan jo det tyde på at du er ganske ny i spillet Dubious.

  14. Nei pausen i TL er ikke noe særlig lengre nå enn den er i PL. Problemet er når vi har pause, så jeg støtter forslaget. Molde spilte seg altså videre fra gruppespillet i EL og sto allerede foran en gigantisk oppgave mot Sevilla, ett av de vanskeligste lagene man kan møte i EL. De har alle fordeler bortsett fra at de kanskje undervurderer motstanderen, og så skal de altså i tillegg ha fordelen ved at Molde ikke bare er utenfor sesong, men langt utenfor sesong. Molde tapte 3-1 sammenlagt. Tenk om man kunne møtt Sevilla mens man fortsatt var i kampform.

     

    Men så kommer spørsmålet. Vi vet allerede at vær og vind avgjør hvor mange som drar på kamp, og her i Molde så var det mer eller mindre storm i hver eneste hjemmekamp i EL gruppespillet som gikk på høsten. Skal man ofre enda flere tilskuere for å være mer konkurransedyktige? Og vil det egentlig utgjøre noen stor forskjell når man likevel snakker om pause i desember/januar? Molde spilte sine kamper mot Sevilla i februar, og ville uansett vært smårusten.

     

    Det er uansett en god diskusjon, men jeg blir litt provosert når Høgmo lanserer dette forslaget som en måte å redde sitt eget skinn på. Det var takket være hans udugelig at Norge hadde et dårlig utgangspunkt i bortekampen mot Ungarn. NFF var såpass udugelige at de fredet Høgmo umiddelbart etter kampen, til tross for at det krystallklare målet ikke var nådd. Og nå mener altså Høgmo at det er hvordan sesongen er lagt opp i Norge som hindrer suksess? Det gir bare ikke mening siden kvalikkampene gikk i november, kort tid etter sesongslutt i TL, og når 2/3 av troppen besto av spillere som ikke spilte i TL på det tidspunktet. Nåværende tropp har enda færre TL spillere. For en feig fyr du er Høgmo, og for noen dårlige unnskyldninger du kommer med.

  15. Hvorfor ville den ikke blitt like spektakulær? Det er vel ingen Brann supportere som hadde blitt hjemme for å følge en eller flere andre kamper? Eneste grunnen til at man har forskjellige tidspunkt er pga tv, så det er vel det man liker selv som avgjør om det er bra eller dårlig med spredte tidspunkt. Har man sesongkort og drar på bortekamper så er det en fordel med en fast dag og et fast tidspunkt, men de som liker å se alt av norsk fotball på tv vil vel kanskje ha det så spredt som mulig.

     

    Etter min mening så er supporterne som drar på kamp de viktigste, og opplegget bør legges til rette etter hva de ønsker, ikke hva tv tittere ønsker. Ikke at supportere på kamp noen gang kommer til å bli hørt på, men etter min mening burde det vært slik.

  16. Tror du er en av få som mener pyroblast er op. Det er et kort du kun kan bruke på runde 10 eller senere (9 med coin), og du bruker da hele runden din på å gjøre 10 dmg (med få unntak). En sterk avslutter, men på runde 10 og senere er det mye som kan gjøre 10 dmg. Det er ikke så mange decks hvor pyro faktisk passer inn og er bra så når det nå koster 10 mana så er det definitivt ikke op.

     

    Og tilfeldigheter i et kortspill er umulig å unngå, men jeg er enig i at Blizzard overdriver dette på endel kort. Feks boom bots fra Dr. Boom. Hvor ofte har de ikke gjort 7-8 dmg, i tillegg til at du må håndtere en 7/7, for ikke å snakke om hvor tilfeldig det er hvor de lander. Dårlig spilldesign etter min mening med mindre det er meningen at spillet skal være "tullete". En annen ting er knife juggler og piloted shredder, to kort med mange tilfeldigheter. Det samme er shaman og kort som crackle. Forferdelig spilldesign etter min mening. Da kan man like godt begynne med terninger.

  17. Da jeg spilte litt arena i "gamle dager" så tippet jeg omtrent aldri riktig antall wins på de deckene jeg draftet. Det jeg syntes var bra gikk på trynet og det jeg syntes var middelmådig eller dårlig gikk 9-12 wins. Kanskje fordi jeg er kontroll-basert i hodet og de deckene jeg syntes var bra ble for trege, men det er uansett vanskelig å tippe slikt i arena. Kanskje først og fremst fordi du kan møte hva som helst..bokstavelig talt.

  18. Det er helt klart at dem må finne sitt eget format. Det er for å unngå direkte sammenligninger.

    Jeg har et ganske åpent sinn. Gleder meg til CHM sine påfunn med Amazon og gleder meg til hva Evans & Co can få til med nye Top Gear.

     

    Ja en direkte sammenligning tror jeg ikke de vil komme særlig godt ut av. Problemet er jo at de fortsetter med Top Gear navnet, så mange vil nok sammenligne uansett.

     

    Jeg har egentlig ikke et så åpent sinn. Men det har vel mer med at jeg liker egentlig ikke bilprogrammer. Jeg elsket Top Gear med tidligere trio, men det kan jo knapt kalles for et bilprogram. Jeg har heller ikke sansen for "remakes", feks amerikansk versjon av The Office, buuuu! Samtidig så er jo det Top Gear jeg likte også en slags remake eller reboot, så hvem vet.

  19. Kan bli bra dette, og liker at de gir bort noen packs, men liker ikke at de drar det ut så voldsomt. Viser nesten ikke frem noen kort i kveld og skal vel da bruke 1 1/2 til 2 måneder på å vise frem 130 kort eller noe. Det er en litt kjip måte å gjøre det på spør du meg, dog ikke verdens undergang.

     

    45 euro for 50 packs, og det er den nedsatte prisen.. Glad jeg har 7-8k gull liggende klart :D

  20.  

     

    Brawl er litt artig nå, ihvertfall siden jeg har vunnet 15 spill og tapt 3

     

    Høres ut som du både liker flaks som element i spillet og har mye flaks :)

     

    AtW

     

    Er erfaring når en vinner og uflaks når en taper :p

     

     

    Hehe, tenkte det samme. Dine to siste innleggene fra deg var kort fortalt "uflaks...grrr" og "flaks...yay" ;) Men sånn er det. Hearthstone er utrolig morsomt når man klarer å ta gode avgjørelser og samtidig vinner disse 50-50 flippene. Eller i brawler av denne typen, når man rett og slett har flaks.

×
×
  • Opprett ny...