Gå til innhold

Trouble

Medlemmer
  • Innlegg

    374
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Trouble

  1. Siden det allerede er starten en tråd. Er det noen som har en god forklaring eller tanker om denne ? Har slitt med den en god stund nå og klarer ikke helt å se mønsteret 

     

    attachicon.gifLogikkoppgave.jpg

     

    Litt tilfeldig at jeg gikk inn på denne tråden, men det var litt spennende.

     

    Har ingen erfaring med IQ tester annet enn å så vidt verdt borti noen på nett. Er meningen å finne et mønster som gir logisk mening?

    Prøvde meg på den der, har ingen anelse om jeg er på villspor eller ikke.

     

     

    post-356823-0-98678100-1522533089_thumb.jpg

     

    Tenkte her at hvis du bytter om først de to nederste, deretter de to øverste på de to neste og så til slutt ikke bytte om på den siste (vist med røde piler). Så ser man at de bytter mellom å gå i stigende og synkende rekkefølge (vist med blå piler) om man går for alternativ A. 

  2. Uansett har ikke en bensinmotor like hard gange som en dieselmotor, det betyr faktisk en hel del.

     

    Hvis man skal ha en motor i perfekt balanse blir det gjerne en R6 eller en V12..

     

     

    Hvis det en en bil jeg har eid som skiller seg ut når det gjelder jevn gange er det 3-serie med M54B22 motor. Aldri opplevd så lite vibrasjoner ved oppstart og gange. Overgår ikke elmotor da, som sitter sammen med forbrenningsmotoren idag. :)

  3. Synes nå faktisk Golf har ganske pene linjer, hvis vi først snakker normal bil til pen bil diagram havner den veldig høyt.

     

    Ellers Mercedes GLC (IKKE Coupe), MB har alltid vært flinke på linjer. Samme gjelder egentlig BMW med f.eks 4-Serie. 

     

    Disse tre bilene nevnt kommer i hvertfall høyt!

  4. Ingen spørsmål er dumme, men mange finner du svaret på selv ved enkle google søk, eller søk på boligtorget.no.

     

    Høres ut som du ønsker kollektiv. Hvordan kollektivet er der du søker skole må du finne ut av selv. Det står som regel hvor mange som deler hva.

     

    Dette med økonomi er også veldig varierende fra sted til sted, og hvor dyr bolig du velger. Det er ingen fasitsvar. Hvis du klarer å ha jobb ved siden av, evt. i ferier og høytider vil du som regel ha mer en nok til både bruk og sparing. Men igjen, det spørs hvor du bor og hva du velger å bruke penger på. Sjekk priser på boliger, og sett opp et realistisk budsjett sammen med foreldrene dine. Maks lån + stipend er ca. 7919,- utbetalt.

  5. 1. De fleste spørsmålene dine får du svar på ved å sjekke ut de forskjellige boligene. Dette med å avbryte en kontrakt innen rimelig tid fordi du ikke kom inn på studiet er vel en normal praksis. 

     

    2. Hva slags type bolig du velger er helt opp til deg selv, liker du deg best alene eller rundt folk? Kollektiv er veldig koselig, og du får som regel den freden du trenger på ditt eget rom. Selv har jeg bare bodd i leilighet pga. dame. Hva har du råd til? Dette bringer oss igjen tilbake til at du må sjekke ut de forskjellige boligene.

     

    3. Ja.. bruk gjerne boligtorget.no

     

    4. Det er helt opp til deg selv, som med alt annet innen høyere utdanning. Det handler utelukkende om disiplin, de fleste har jo eget privat rom å jobbe på, evt. stillerom/områder på skolen.

     

    5. Igjen, forskjellig fra bolig til bolig.

     

    6. Du pleier å få svar i rimelig tid før skolestart om du søker til rimelig tid.

     

    7. Ja, det er en brå overgang. Det å flytte for seg selv bør du ikke være redd for, alt løser seg ganske kjapt. Du finner nok ut av hvor mye som må gjøres da. Du har oppvask, klesvask, middag, rydding, vasking, forelesninger, lesekollokvier, lesetid også videre. Altså, dagene går. 

     

     

    Sjekk boligtorget.no.

  6. Det samme gjelder jo som regel for leasing. De fleste krever vel fullkasko. For øvrig vil jeg legge til at foruten innlevering er leasing et veldig oversiktlig økonomisk bilhold.

     

    Og til TS, uansett hva du velger må du huske på at du binder deg økonomisk, og det er morro helt til noe i livet ditt endrer seg  :closedeyes:

  7. Om du velger manuell eller automatisk girkasse har aller mest med smak og behag å gjøre. I dag (nyere biler) kan man vel si de fleste automatkasser er raskere, mer effektive og gjerrige enn hva du får til med en manuell girkasse. Likevel er det mange som trives med manuell, sånn som meg. Selv kjører jeg automat (dsg) nå. Kjører du langt eller kort? Kjører du innom f.eks Oslo? Diesel er ikke så godt likt om dagen, og bensin er bedre på korte turer.

     

    Det ser ikke ut som du er særlig kresen. Sånn generelt sett ville jeg sagt at du må gå for en japansk bil, en Toyota for eksempel. De fleste nye biler er ganske driftsikre uansett. 

     

    Du kan jo ta en titt på leasing? Da får du i hvert fall et oversiktlig økonomisk regnestykke. Uansett er det greit at du samtidig legger inn sparing til en bufferkonto i regnestykket, for noe kommer til å skje med bilen og da blir du veldig takknemlig for de pengene du satte av hver måned frem til det gikk galt..

     

    Lykke til! :)

    • Liker 1
  8. Farge var ikke så lett.

     

    Tenker

    1) Night blue med lyst interiør

    2) Indium Grey med lyst interiør

    3) Refleks sølv med svart interiør.

     

    Veldig vanskelig å velge farge.

     

     

     

    Min GTE er reflekssølv. I utgangspunktet en "farge" jeg aldri ville valgt selv. Men den ser fresh ut synes jeg. Den får frem flere detaljer og skiller seg, ironisk nok, ut.  Har også de sorte og blå stoffsetene, som virkelig har vokst på meg. Morsomt å vite at de bærer GT-historie og :)

     

    Tøffeste fargen må være metallic sort av noe slag, men du kommer fort til å angre på veldig mørke farger pga. riper.

     

    Edit: Greit å legge til at jeg fikk et godt tilbud på en som har stått i showroom. Det jeg prøver å si er at selv om jeg i utgangspunktet ikke ville ha sølv bil, så har denne Golfen vokst skikkelig på meg!

     

     

    I borettslaget vårt er det tillatt med motorvarmer i opptil 3-4 timer om dagen. Regner med at en hybrid klarer seg fint å lade på denne tiden? Kan man sette en grense for hvor mye strøm bilen skal trekke?

     

    Var og testet en i går. Står fast mellom black pearl eller night blue.

     

     

     

    Du kan begrense amperen den skal trekke ja.. Husker ikke tallene i hode, eller helt hvordan man gjør det. Da jeg bare lader på fult alltid. Tar litt over 2 timer på offentlig lader og underkant av 4 på stikkontakt.

     

    • Liker 1
  9.  

    Jeg eier denne. Har lite dårlige tilbakemeldinger å gi...

     

    Har du noen spesifike spørsmål?

     Hvordan er det å spille Playstation med den TVen? Spesielt spill som COD / Battlefield?

     

     

    Har ikke brukt Playstation på denne enda, bruker bare xbox one de gangene jeg spiller. Har bare spilt GTA, Forza Motorsport 6 og Horizon 3. Der synes i hvert fall jeg den fungerer utmerket, merker ikke noe til at det er 50hz. Men jeg bruker TVen mest til film og serier på Netflix, Viaplay også videre, og der gjør den akkurat som den skal. Godt bilde, og ingenting merkbart å irritere seg over.

     

     

     

    Jeg eier denne. Har lite dårlige tilbakemeldinger å gi...

     

    Har du noen spesifike spørsmål?

     

    Er bildet OK? , testet gaming (Playstation/Xbox) på den ?

    Hvordan er "lag" i menyene , alt flyter greit ?

     

     

    Bildet er mer enn OK, og jeg synes den funker helt utmerket til de spillene jeg spiller.

     

    Alt flyter greit synes jeg, menyene i seg selv er ikke trege. Men Netflix og Viaplay har noen ganger klikket, og det er jo litt irriterende. De klikker som regel pga. hurtigoppstarten og den derfor enda manglende internetttilkoblingen. Som er en annen ting å irritere seg over da, for tven bruker veldig kort tid på å starte, altså instantly. Internett bruker gjerne 15-20 sekunder, så hvis du er litt kjapp med fjernkontrollen kan det hende internett-apps tuller litt.

     

    Alt i alt en TV jeg vil anbefale, spesielt prisen tatt i betrakting.

×
×
  • Opprett ny...