Gå til innhold

Klev1

Medlemmer
  • Innlegg

    28
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Klev1

  1. Hadde det ikke vært mye billigere og enklere om alle kommunene hadde et felles IT system (kommune sky :p ) slik det er nå så sitter de i hver sin kommune og finner opp kruttet. Det kan da umulig være stor forskjell mellom å drifte Trondheim kommune og Bergen kommune. Dere som driver med drift av IT hvor stor forskjell er det egentlig på 14k og 30k brukere, som stort sett har de sammen oppgaven og krav...? Sett bort ifra frontend..

  2. Jeg har kjøpt flere av disse bryterene og finner de fornuftige til sine formål. 

     

    Et eksempel er når jeg ønsker å skifte sang og jeg er i dusjen. Siden telefonen min ikke er vanntett så må den nesten den forbli utenfor dusjen og da er det kjekt med disse vanntette knappene.

     

    Det at de er avhenging av en telefon for å fungere er også en fordel noen ganger. Jeg har foreksempel en ved garasjeporten som port åpner og den vil jeg ikke at skal fungere når jeg ikke er der.

     

    Ett annet formål jeg bruker den til er å skifte mellom forksjellige WiFi nettverk da det er ganske tungvindt å må inn på innstillinger på telefonen for å bytte.

     

    Disse knappene fungerer også sammen med volvo slik at du kan f.eks starte diselvarmeren ved et trykk. 

     

    Det som er greit er at du kan kombinere helt forskjellige systemer i en kjede. (Starte varmen, skru av lyset, åpne porten og sende en SMS at du drar)

  3. "Den ene typen bruker passiv 3D-teknologi, som du kan se på med briller med ulike polariserte glass i, for å skape en 3D-effekt på bildet. Disse brillene er av den samme typen du får når du ser en 3D-film på kino"

     

    Feil..

     

    Vil først si at det brukes både passiv og aktive briller på kino i Norge. Det er i alt fire forskjellige systemer.

    -Real D (passive kjøpebriller)

    -Master Image (passive kjøpebriller)

    -Dolby (passive lånebriller)

    -Xpand (aktive lånebriller)

     

    Den store fordelen med aktive briller er at de får et mye mindre lystap. Det blir også mye bedre fokus på ytterkanten av bildet enn med polariserte glass. Med passive briller må man også se mye mere "rett" igjennom brillene enn med aktive.

     

    Også det med 3D effekter. Ser mange er skuffet over 3D effekter i filmer. Nå har det seg dessverre slik at mange filmer er konvertert til 3D, men filmet i 2D. Disse ødelegger for filmer som faktisk er filmet i 3D, da 2D(3D)-filmer er vesentlig dårligere.

     

    En annen faktor er hvordan filmskaperen ønsker og bruke 3D effekter. Stort sett bruker man dybden innover i bildet mest, siden det er mest behagelig. Men muligheten for å trekke noe ut av lerrettet er der. Dette øker også jo nærmere lerrettet man sitter.

     

    Ta f.eks den kjente filmen Avatar i 3D, Her er det kunn noen innsekter ol, samt når han snur seg med geværet helt i starten som er lagt ut av bildet. Alt annet gikk inn i bildet.

     

    Det er kunn "dårlige" filmer som har mye effekter som går ut fra bildet, da de legger mere i 3D show-off enn i filmen og handlingen.

  4. Hadde tenkt å kjøpe meg galaxy S II nå, fikk melding om at den var på lager i helga.

    Men så leste jeg denne artikkelen http://www.amobil.no/artikler/samsung_med_ny_supertelefon/99930

     

    så da er spørsmålet skal jeg vente eller kjøpe galaxy S II

    har i dag galaxy S.

     

    Spørsmålet er egentlig, når vil det være praktisk talt mulig å få tak i hercules?

    -De sliter jo med å få ut galaxy s II enda...

     

    Håper på hurtige svar og meninger , da jeg har en telefon lagt av.

  5. Fikk beskjed fra butikken om at jeg ikke skal lade den før batteriet blir tomt. Men da jeg åpnet den for første gang så var ikke batteriet fullt. Den var 3/4 full. Er det normalt?

     

     

    For å slite mist på batteriet bør du faktisk aldri lade den helt ut. Det de sier på butikken er faktisk det verste du kan gjøre. Det var før i tiden at vi måtte lade ut batteriet, nå som vi har litium batteri er det annerledes. Grunnen til at batteriet er nesten fult er nok fordi at det beste for batteriet ved lagring er at det er ladet opp til ca 80% om jeg ikke husker feil. Batteriet ønsker også lavest mulig temperatur ved lagring btw.

     

    Så lad telefonen din akkurat så mange ganger, korte som lange, som du føler for. Det er bedre med mange klatt ladninger enn å gå tom.

  6. Har kjøpt helt ny bærbar til bilen, så må prøve å være litt forsiktig, vil også ha mulighet for å kunne ta den med. Så må lage en plugg elns. Du har et poeng med det at maskina kan henge seg, kan være godt med en knapp. Problemet er vel at jeg må si hade til alt som heter garanti om jeg begynner og leker meg.

  7. Men må vel sette maskina i dvalemodus, bruker vel formye strøm om jeg setter den i ventemodus?

    9422022[/snapback]

    Jeg pleide å ha min i ventemodus. Den kan jo stå i endel dager uten lader i ventemodus. Så med mindre du lar bilen stå i ukesvis tror jeg ikke det skulle være noe problem for batteriet i bilen i allefall. Er minimalt med strøm den bruker for å holde minnet i gang.

    9422038[/snapback]

     

    Blir kanskje lettere og vekke den opp fra ventemodus da. Genialt om det hadde vært nok å trykke på skjermen da. blir vel som om man trykker på musa, får forske litt på det området. Problemet er at skjermen blir koblet igjenom en usb-hub

  8. Da du lodda en bryter over den eksisterende powerknappen, hvordan løste du det da. Har du noen tips til løsning. Må den kortslutte med en puls eller kan den ligge fast, slik at den skrur seg på når jeg skrur på spiller'n . Står Powerknappen direkte på et kretskort eller har den ledninger?

     

     

    Må vel finne meg et veldig lite skrujern og begynne å mekke litt.

  9. Mener du å koble den til en ekstern skjerm foran, og bruke den fra der?

    Har drevet endel med dette selv, og løsningen jeg brukte var å lodde på en ledning under bryteren på pc-en og koble den til en ekstern bryter foran. Konfigruer pcn så den skrur seg i dvalemodus når du trykker på bryteren, så slipper du å vente så lenge når du skal ut å kjøre. Ikke forvent at alt skal gå som en lek, skal mye til før alt funker optimalt når det gjelder pc integrert i bilen.

    9415401[/snapback]

     

    Ja, har bestillt meg en 10,4" toch screen skjerm nå. Har tenkt på å lodde over en bryter som siste løsning, men hadde vært greit og sluppe det. Bruker bestanding å sette maskina i dvalemodus, skjønner ikke vitsen me å skru av en laptoop.

     

    Kos fjernkontroll er det Zonach snakker om, kan jeg skru på maskian med MC fjernkontrollen? Rekkeviden er vel ikke et problem siden jeg legger fram usb kabel til dashen. Men går det å bruke det ekstra tastaturet i steden til fjernkontroll?

     

    Hjelper ikke å legge dataen under setet, må uansett åpne den for å skru den på, dessuten blir det mere surr med kabler og den blir mere utsatt for vær og vind

  10. Virkningsgraden (eller cos fi) er vel tilført energi minus varmetapet. Det som er gjort om til bevegelsesenergi i form av vifter som snurrer og selve effektiviteten til trafoen er vel det som egentlig er virkningsgraden på en psu. Slik jeg ser det er spørsmålet litt på jordet. For å få svaret "Hvor mye av energien den fores som blir til varme", må du ta 1 - cos fi. om en psu har virkningsgrad på 0.85, vil regnestykket bli 1-0.85=15. altså 15% av tilført energi blir omgjort til varme.

     

    Siste spørsmål handler om å levere watt, altså etter PSUen. Denne er alltid oppgitt, men det de feste PSUer klarer å levere mer, og i alle fall i en kort periode. om spørsmålet hadde vært hvor mye watt PSU trekker fra strømnettet, kunne det blitt regnet ut ved hjelp av oppgitt watt og cos fi. Effekttapet måtte da plusses på oppgitte effekt.

    5269614[/snapback]

     

    Jeg føler at vi blander to begreper her. Virkningsgrad og effektivverdi. Virkningsgraden som de er ute etter her er = P avgitt / P tillført. (det tapet som oppstår går over til andre energiformer som f.eks. varme, lyd, lys, o.l.) Det du er inne på over med cos phi er effektivverdien. Vi kommer da inne på temaet faseforskyvning. Det får vi ved at spenning og strøm ikke kommer samtidlig, noe spolen i trafoen forårsake med sin induktive reaktans. Som du nå sikkert skjønner så er dette en litt annen sak enn virkningsgrad.

  11. Det begynnte noen dager etter at jeg satte inn de nye ocz brikkene. Hadde problemer med å ha maskinen på, fordi den restartet seg par ganger om kvelden. Men det viste seg at det var fordi ocz og corsair brikkene ikke kunne sammarbeide. Men om dette skjedde på noen lunde samme tid er vel bare tilfeldig...? Fikk også i en ide kabel til dvd brenneren samtidlig med rammen, strømen på den har stått på lenge uten problemer. Nå har jeg cd og dvd brenneren på samme ide kabel og begge står på cabel select, og ide kabelen er blå, svart og grå.

×
×
  • Opprett ny...