Gå til innhold

YoYo

Medlemmer
  • Innlegg

    36
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av YoYo

  1. Gammel sesjonsdata fyller opp tjener... ?

    Bad programming.

    Det er en "vaktmester" som rydder opp jevnlig, men ikke har gjort jobben sin på 14 dager. Sitter du på informasjon som ikke er gitt i artikkelen? I så fall, del den gjerne. Ellers så er jeg skikkelig nysgjerrig på hvordan du kan tolke dette som "Bad programming".

     

     

    Å putte session-data i databasen er helt normalt, og det samme er å ha en cronjob som jevnlig rydder opp i dataene. Men man må sørge for å ha automatisk overvåking av kritiske cronjobber, slik at man blir varslet når noe slutter å gå. Dette er ikke vanskelig, men det er lett å glemme hvis man ikke har rutiner på det.

    Jeg synes ikke dette høres ut som web session data, som jeg tolker din mening til å være. Dersom det hadde vært problemet, så hadde det trolig vært merket tidligere. Nekter å tro at problemet er såpass enkelt at de har gått tom for diskplass på en database server uten å merke det.

    Jeg synes det høres ut som et absolutt problem. Det vil si kanskje en intern database teller, eller connectionpooling, load balancing osv som ikke blir ryddet opp i og derfor går "out of bounds".

    Synes det er litt merkelig om det er en job som feiler totalt uten at det blir merket. Kanskje det er en liten del av en større jobb som ikke har bra nok feilhåndtering eller rapportering.

     

    På den andre siden, så ble det fikset på 5 timer, og i løpet av den tiden så hadde de rukket å kjøre minst en restore fra backup og fått reprodusert feilen. Noe som i mitt hodet er svært kort tid på å finne ut av og fikse kompliserte problemer.

  2. Den prinsipielle grensen er at man går fra en situasjon der overvåkning i realiteten kun kan skje ved berettiget mistanke til at overvåkning er satt i system. I realiteten har man tillatt at samfunnet legger inn en sensor i våre hjem som forteller om vi er hjemme.

     

    Dette er jo rett og slett feil, måten du definerer overvåking er jo helt tullete. For at noen skal overvåke noe så må noen se på informasjon, det vil kreve berettiget mistanke.

     

    Med andre ord, så vil du si at DLD ikke er overvåkning, så lenge ingen kommer frem til at de skal sjekke deg. Og så fort de gjør det så er det overvåkning?

    Men andre ord, så er overvåkingskameraer ikke et overvåkningsverktøy så lenge ikke sjekker filmen i ettertid?

     

    Min tolkning av definisjon "overvåking" knytter seg opp til vedkommende som potensielt blir observert. Ikke til den som observerer. Dersom dine bevegelser og kommunikasjon blir logget er det overvåkning, fordi det kan observeres.

    • Liker 2
  3. Er det en skandale for politiet eller for hosting-leverandøren? Før var det hvertfall sånn at politiet kunne ringe på hjemme hos deg og be om å få se i garasjen din men så lenge de ikke hadde rettskjennelse kunne du velge om du ville si ja eller nei. Så hvis hosting-leverandøren har 'glemt' å be om rettskjennelse da politiet banket på er det de som har driti på draget, ikke politiet. En politiskandale blir det først hvis de har forfalsket en rettskjennelse eller misbrukt en unntaksbestemmelse.

     

     

    Selv om Italia ikke akkurat er et utstillingsvindu for vestlig demokrati så kan ikke norsk politi på egen hånd bestemme seg for å ikke ta saker fra italia seriøst.

     

    Jeg vil si begge deler. Det er opplagt at ISP-en ikke bør utlevere kundens informasjon uten rettsordre. Håper leverandøren blir kjent slik at man kan styre klar.

     

    Men jeg vil også stille meg skeptisk til at politiet tar på seg denne saken. Om ikke fra et ideologisk perspektiv, så bør det gå ut i fra et praktisk økonomisk perspektiv. Man trenger ikke å bruke lang tid på å finne ut av sitens eiere tar personvern alvorlig og ikke kommer til å samarbeide. Når de da "selger" sine tjenester under argument at alt er kryptert, så kan man estimere seg frem til at dette kommer til å bli en krevende sak å forfølge. Selv om de gjør noen sikkerhetsmessige brølere som å la krypto nøkler ligge enkelt tilgjengelig, så kan man regne med at det vil ta tid å finne ut av det.

     

    Men selv om man ser bort i fra dårlig dømmekraft i forbindelse med hvordan man ønsker å bruke ressursene sine, så mener jeg at politiet har begått en brøler her. De har gått ut til et webhotell for å be høflig om info om Autistic's kunder til tross for at Autistic har informert at de ikke ønsker å utlevere dette.

    Jeg synes det er suspekt at de velger å gå å spørre underleverandører høflig i stedet for å be om en rettsordre først som sist.

  4. Politiet sier at fremgangsmåten ble valgt for å spare tid.

     

    Hvordan kan det gå fortere å ta kopi av info om 7000 folk, enn 2?

     

    Ganske enkelt. Data'en er kryptert.

    Siten det gjelder kalles Autistici. Det er en site som er fokusert på personvern og anonymitet for brukerne.

    Norsk politi har vært i kontakt med de som driver siten, som nektet å utgi informasjonen under forklaringen, det dere spør etter er ikke lagret. Dette trudde tydeligvis ikke politiet på og valgte å speile hele disken. Fra et teknisk perspektiv er dette etter min mening helt fornuftig.

    Hvis man på død og liv skal forsøke å nøste opp i et slikt nøste, så kan man ikke stole på at bruddstykkene dekker alt. Man vil komme til et punkt hvor man innser at kanskje krypto nøkkelen ligger lagret i plaintext et sted.

    Dere kan lese mer om saken i den ypperlige bloggen, Uhuru.

     

    Det som skurrer skikkelig i denne saken er at de i det hele tatt begir seg ut i denne saken. Hvis Autistici ikke er drevet av komplett amatører, så kommer ikke politiet til å få ut mer en det de allerede har.

    Etter at denne saken har nådd medienes søkelys, så har politiet lovet at de kun skal levere fra seg informasjonen som er forespurt. I utgangspunktet tipper jeg at de ønsket å gi fra seg hele disken uten noen spørsmål, men når det først ble en sak, så forpliktet de seg til å grave seg ned publiseringsløsningen. Det tviler jeg på at de har ressurser til.

     

    Skandalen er jo at de har gjort denne jobben uten rettskjennelse. Med andre ord, så har man hoppet bukk over prinsippene som er laget for å sikre at de ikke misbruker sin makt.

  5. Politiet mener at de trenger direktivet ettersom formålet for logging i dag forsvinner ettersom det blir mer og mer vanlig å gå over til abonnementbasert prising. Dette er et reelt problem uavhengig av hva man mener om direktivet. Det betyr at man, fra et juridisk perspektiv, er hundre prosent anonym på nett uansett. I praksis tipper jeg at det betyr at det blir opp til internett leverandørene å moderere sine kunder. Dette er etter min mening en uønsket situasjon. Leverandørenes oppgave skal være å levere, ikke moderere.

     

    For å hanske opp med dette problemet, så har politiet bestemt seg for å prøve å innføre en EU vedtatt "catch all" løsning. Hvor man prøver å opparbeide seg svært mye mer tilgang til lang mer informasjon enn man har i dag, samt langt mer enn de trenger for å løse det de omtaler som problemet.

     

    Det som virkelig får meg til å stile i DLD er at all mobil datakommunikasjon skal lagres. Ettersom jeg har en smarttelefon og bor i Oslo, så betyr det at hvert femte minutt, vil min posisjon bli logget med litt grov nøyaktighet. Mener å huske at man snakket om rundt 100 meter i radius i store deler av Oslo, uten at jeg har noe nøyaktig mål på dette. Jeg vil kalle dette overvåkning, uansett om noen følger med på hva som logges, fordi noen kan slå opp hvor jeg til enhver tid har befunnet meg det siste året. Det betyr at noen kan følge med på meg, uten at jeg er klar over det og uten at jeg kan gjøre noe med det.

     

    Dette er et uakseptabelt brudd på personvernet.

     

    Hvis man tar utgangspunkt i den påståtte problemstillingen til politiet, så er det langt enklere og mindre kontroversielle løsninger.

  6. Jeg er sikkert den eneste her inne som er for forslaget virker det som :)

     

    Fint du legger ut innlegg her, så får du prøve å la være å irritere deg, eller dykke for langt ned i de mange sure tilbakemeldinger du kommer til å få.

     

    Etter min mening er det alt for lite diskusjon rundt direktivet. Det virker som om direktivet blir nevn i medier hvor storparten av brukermassen enten er veldig for, eller veldig mot. Dette skaper ikke noen verdifull diskusjon.

  7. Den reelle verdien vil fortsatt aldri være mer enn noen er villige til å betale

     

    Er ikke helt enig med denne påstanden. Den reelle verdi er det noen er villig til å betale OG selge for. Så prisen på gamer.no ligger et uspesifisert sted mellom det som Edda har bydd og det TST krever for sin del. Ettersom de ikke ble enige, så er heller ikke prisen fastsatt.

     

    Grunnen til at folk heller over til å følge gamer.no sin side snarere enn Edda er at folk flest synes oppsigelsen virker blodig urettferdig.

    Til syvende og sist så er dette en krangel mellom like medeiere. Krangelen har endt opp med at begge er tapere.

    Forskjellen er at den ene parten taper lesere og troverdighet. Den andre parten har potensielt ikke noe sted å gå.

     

    Det er selvsagt en mulighet at TST har vært skikkelig vrang. Men når det blir flagget i dagbladet at Edda har kommet med et Skambud og nektet å fire på kravene, så synes jeg det taler til TST's favør.

  8. Dette er virkelig trist. For både gamer.no og tek.no nettverket forøvrig.

    Gamer.no og hw.no er i mine øyne bærepilarene i tek.no nettverket. Amobil og afoto er mer praktiske tilleggs sider, som jeg leser fordi jeg allerede er inne på nettverket.

    At gamer.no skilles ut er trist for begge parter, ettersom synergiene mellom løsningene er såpass store. Jeg tipper at begge parter kommer til å tape på å stå alene.

     

    I tillegg så så blir jeg skeptisk når ting håndteres såpass uprofesjonelt som her. Jeg har jobber i flere år som utvikler på en proprietær publiseringsløsning for en stor nettside i Norge. Når vi besluttet oss for å avslutte samarbeidet, var det totalt utelukket å stenge ned siden så fort avtalen utløpte, eller bruke det som brekkstang. Vi ble enige om en avtale som begge parter tjente på, men som ingen var skikkelig fornøyde med.

     

    Jeg synes denne stengingen høres svært tvilsom ut. Jeg synes det høres ut som om Edda har kjørt hardt mot hardt og forsøkt å presse Nastad Tangedal til å selge sin part billig. Når det ikke har fungert, så har de valgt å gjennomføre det mest aggressive pressmiddelet til tross for at det skader dem også på kort sikt.

    At de jobber for å skape sin egen løsning samtidig som de velger å gå så aggressivt til verks for å skade motparten, betyr vel rett og slett at de ikke har noen tro på at gamer.no greier å bygge seg opp igjen på kort sikt, så de venter nok på at gamer ansatte skal komme tilbake til tek.no nettverket.

     

    Jeg synes denne taktikken stinker!

  9. Å lage et spill fra scratch er utrolig mye arbeid, og krever gode programeringskunnskaper.

     

    Men det kan være greit å fortelle hvorfor du vil lage et spill.

    Er det på grunn av den tekniske utfordringen, eller har du lyst til å lage innhold?

     

    Dersom det er den tekniske utfordringen, så trur jeg det enkleste trolig er å starte med å programmere enkle singleplayer spill som minesveiper, kabal osv, og kanskje gå oppover til til enkle 1 mot 1 multiplayer spill som sjakk, tetris osv.

    Kanskje ikke det morsomste å spille, men kan by på mer enn nok utfordringer rent teknisk :-)

     

    Dersom du har lyst til å lage spill for innholdets del, så er det kanskje best å modde eksisterende spill. Jeg har ikke peiling om hvilke spill som er mest mod-vennlig nå for tiden, men jeg har fått med meg at det er et bra mod community for HalfLife2. Ellers så kan det jo også være greit å sjekke ut Wolfenstein: Enemy territory.

  10. Der er vell ikkje det same opplegget i Noreg vell når det gjelder dette?

    9382399[/snapback]

     

    Det foregår litt annerledes i Norge.

    Her er det Standard Norge som styrer. De hadde et møte på fredag med alle medlemmer hvor de diskuterte emnet.

    Her er en artikkel fra Martin Bekkelund som var med på møtet: http://www.bekkelund.net/blogg/2007/08/27/...norge-om-ooxml/. Denne er veldig bra, og beskriver veldig godt problemstillingene rundt OOXML fra "nei" siden.

    Og her er en fra Geir Isne: http://blogs.freecode.no/isene/. Geir Isne har fått en del kritikk på grunn av denne bloggen, da mange har hatt en veldig annen oppfattning av selve møtet.

    IDG har også skrevet en oppsummering: http://www.idg.no/computerworld/article61881.ece

  11. Jeg synes det er tåpelig over hvordan alle er "tenk hvis" og "Ja men" over dette aktiverings greiene.

     

    Dette er egentlig ikke noe problem. Dessuten etter du har registrert spillet på deres webside, så er alt ok.

    Skulle du trenge "ny installering" fikser de dette. Det er ikke noe stress.

     

    Kjøpte spillet idag jeg. Aktiverte, og installerete på min andre maskin og. Alt gikk fint. No problem. Aktiveringen gikk også uten et problem.  :thumbup:

     

    Folk bør heller starte all klagingen og protesten NÅR problemene dukker opp, ikke i forveien...det er bare idiotisk.

    9354228[/snapback]

     

    Ved lansering av spillet, så gikk autentiserings serveren ned. Det vil si at det var veldig mange som ikke fikk installert spillet. Jeg regner med at det var dette som førte til så ekstremt mye klager på forumet til 2K.

    Etter ca 3 timer så fikk jeg endelig registrert installasjonen slik at jeg også fikk testet spillet. Jeg synes ikke dette glimter av god kundebehandling.

    Dette skjedde forøvrig også på den amerikanske release datoen.

     

    Videre så er ikke hovedpoenget begrensning på antall installasjoner, men prinsippet om at de setter strengere begrensninger enn det som er normalt for den typer produkt. I tillegg har de ikke vært gode til å informere om disse begrensningene på forhånd.

    Dersom det blir vanlig og akseptert med DRM kontrollerte begrensninger, så vil de aller fleste spillkjøpere miste oversikt over hva man faktisk kjøper.

    Vanligvis skriver software produsenter slike begrensninger i EULA avtalene sine. I praksis er dette juridiske begrensninger ("Vi tar ikke ansvar for hvordan produktet brukes blablabla"). Dersom det blir akseptert at man begrenser rettighetene til spill utover det som er teknisk praktisk, så er det naturlig at man legger beskrivelsen av begrensningene i EULA-en. Når man installerer så krever man at man aksepterer EULA-en.

     

    Har du lest EULA-en til alle programmene du har installert?

  12. Altså, vi har følgende sitat:

     

    How does activation and security measures differ between steam, IGN, and retail copies of this game?

    They all use the same product activation method. In addition to the product activation, retail copies also have a disc check and Steam uses their own security.

    De skiller mellom butikkversjonene og Steam-versjonen. Slk jeg forstår det har selve aktiveringen under installasjonen ingenting med SecuROM å gjøre, og det er kun butikkversjonene som har "disc check" (SecuROM, regner jeg med). Som det står kjører Steam sitt eget løp.

    9354307[/snapback]

     

    Hvis du går inn på produktsiden til Bioshockwww.steampowered.com så står følgende på systemkrav:

    Note: Contains SecuROM copy control software. Installations limited to five PCs per license

    Bioshock har derfor 2 lisenskontroll mekanismer, på alle versjoner. Spillet har alltid online aktivering med begrensning på antall installasjoner. Så vidt jeg har forstått så blir dette kontrollert av SecuROM.

    I tillegg er det en kontroll på distrubusjonsmediet. På DVD versjonen er det DVD sjekk, på Steam versjonen er sjekken til Steam.

     

    Men jeg regner med at 2K kommer til å gjøre det samme som en god del andre spillprodusenter har gjort i det siste. De legger inn DRM ved lansering, men fjerner dem igjen ved senere patcher, etter at spillet er cracket.

  13. Ellers ser jeg av lenken i innlegget til Sutekh over at de presiserer ganske tydelig at det ikke installeres noen rootkit, og at Steam-versjonen bruker Steam sitt eget sikkerhetssystem. Jeg tolker dette som at det ikke installeres noe SecuROM når du kjøper via Steam. Kan dette medføre riktighet?

    9353581[/snapback]

     

    SecuROM følger nokk med Steam versjonen og.

    Fra posten du linker inn til 2K forumer, skriver "2K Elizabeth" følgende:

    "How does activation and security measures differ between steam, IGN, and retail copies of this game?

    They all use the same product activation method. In addition to the product activation, retail copies also have a disc check and Steam uses their own security."

     

    Med andre ord, så får du både SecuROM og Steam sin kopibeskyttelse dersom du kjøper over Steam.

    Men du slipper i det minste å stappe i en dvd skive hver gang du skal spille.

     

    Men på den andre siden så er det et veldig bra spill.

  14. Jeg hiver meg faktisk på "for en gjeng med sutreunger" uttalelsen. Sitatet over, for ikke å snakke om innlegg til han som "kun" kunne spille BioShock i 7,5år fremover, vitner faktisk om at man leter etter grunner til ikke å kjøpe spillet.

    DRM på musikk, copisperrer på spill og registrering på nett osv er vi alle enige om at er noe herk. Men det får da være måte på til krisemaksimering.

    Dette er tross alt en kopisperre man må jobbe aktivt for å fremprovosere et innslag av. Hvor stor andel av gamere har virkelig behov for å installere et spill på fem maskiner mer enn fem ganger?! Hvis man er så ivrig på oppgraderinger/reinnstallasjoner så får man bare ta seg tid til å avinnstallere en gang eller to. Snakker om å lage et problem ut av ingenting, akkurat som et krakilsk kvinnfolk (no offence kjære kvinnelige lesere).

     

    De fleste her, inkludert meg, har vel hentet ned spill i større eller mindre grad. Tilgjengeligheten er tross alt upåklagelig og slippdato er gjerne et par dager FØR offisiell release. Men ikke let etter argumenter for å legitimere nedlastingen din. Skal du dra ned en torrent så hold kjeft, ikke lag et digert oppstyr med boikott osv. Det blir bare patetisk uansett hvordan du vrir og vender på det.

    9352079[/snapback]

     

    Det som er problemet med slik form for DRM som 2K har implementert her, er at du i praksis ikke lenger har kjøpt et spill. Du har kjøpt en tjeneste med tilhørende bruksbegrensninger.

    For eksempel krever de at jeg må registrere installasjonen, og at de gir godkjenning på at jeg kan installere. Dette gjøres online og er helt ute av min kontroll. De kan for eksempel (rent teoretisk) bestemme seg for å redusere antall installsjoner uten at jeg har noe å si på det. Dette er forsåvidt også samme argumentasjon forbrukerombudet bruker mot ITunes.

    Spørsmålet blir da hvilke andre forpliktelser og begrensninger man har på produktet. Det må man strengt tatt lese lisensvilkårene for å vite.

    Det er et langt steg tilbake når du må lese en lisensavtale for å være sikker på hva du kjøper av hyllevare.

     

    Videre så blir produktet mer sårbart. Jeg vil for eksempel være avhengig av at 2K ikke har gått konkurs, eller blitt kjøpt eller i det hele tatt at serverne deres er utilgjengelige.

    Slik som nå. Når spillet har blitt lansert så har aktiverings serverne deres gått opp og ned som en jojo.

     

    Etter min mening har konseptet spill som en tjeneste en langt lavere verdi for meg enn spill som produkt. Likevel så tar man samme pris.

     

    Heldigvis så er ikke jeg den eneste som har problemer med dette. Det er bare å ta en kikk på "General game discussion" forumet til 2K hvor det nå er lagt inn godt over 1000 innlegg på ca 4 timer.

  15. Ikke at jeg har så mye peiling på SQL, men jeg syns det er ganske utrolig at ikke alle store sider er sikret mot den slags angrep.

    9002478[/snapback]

     

    Det er da en måte å si det på. Men det er sjelden størrelsen på en side som bestemmer sikkerheten. Det vel heller viktigheten av informasjonen som er der. microsoft.co.uk er i utgangspunktet veldig lite viktig, så det er strengt tatt ikke så farlig for sikkerheten. Men flaut er det jo :)

    Spesielt når en av hoved artiklene på siden nå er "Protect customer information: Great tips on Data protection" :blush:

     

    Anngående angrepsformen så er denne ganske vanlig ja. Injection angrep er det veldig mange systemer som er sårbare for, og ofte med god grunn. Det er rett og slett fryktelig enkelt å glemme å sikre input alle steder.

  16. Har ikke sett at noen har nevnt det enda, men vi har jo en hel serie av virkelig store strategispill som ser helt ut til å ha blitt glemt. Snakker da om Historyline og Battle Isle seriene :-)

    En serie strategi spill som ble gitt ut på starten av 90 tallet av blue-byte

    100px-Blue_byte-logo.jpg

     

    Battle Isle

    Battle_Isle_1_screenshot.png

     

    Battle Isle 2

    Battle_Isle_2_screenshot.png

     

    Historyline 1914-1918

    historyline.png

     

    Også et spill til som bør nevnes i samme sammenheng som Blue-Byte.

    Incubation :-)

    Incubation_screenshot.jpg

  17. Det kommer vel an på øya som ser. Copyright er ikke en selvfølge, og det er heller ikke den eneste måten å belønne artister. Så vidt jeg har sett, så er dagens system med copyright på musikk svært dårlig, med tanke på at man må bli vedlig kjent før man får noe særlig belønning for det.

     

    7011846[/snapback]

    Hvis du selv tjener penger på noe andre har gjort, så gir du penger til dem. Skal vi begynne med å arrangere konserter uten at artistene får betalt for det også?

    7011856[/snapback]

     

    Selvsagt ikke. Og som jeg også skrev tidligere i tråden, så er det på tide at Russland lager et regelverk på området. Men det er ikke gitt at man skal velge metoden man har i USA. I dag så sitter jo de på et enorm eksport marked av underholdning. De ønsker selvsagt å beskytte det på best mulig måte.

    På samme måte bør Russland legge til rette for lover som til størst mulig grad beskytter russisk musikk, og russiske bedrifter, uten å bryte med internasjonale forpliktelser.

  18. Musikkindustrien har mye å lære av forretningsmodellen til allofmp3. Når det er sagt, er allofmp3 noe av det simpleste tyveriet som finnes.

    7011772[/snapback]

     

    Det kommer vel an på øya som ser. Copyright er ikke en selvfølge, og det er heller ikke den eneste måten å belønne artister. Så vidt jeg har sett, så er dagens system med copyright på musikk svært dårlig, med tanke på at man må bli vedlig kjent før man får noe særlig belønning for det.

     

    Hvis du følger enkelte kilder så er det å rippe en cd (som du har kjøpt) til mp3, og deretter til mobilen som ringelyd, noe som bør straffes med pisking :)

    Fiskvik uttalte jo for en stund siden at å plystre en sang på trikken kunne gjelde som offentlig fremføring og dermed bør koste ekstra :dribble:

  19. Nettstaden er nok veldig populær, men lovlegheten er diskuterbar. Eg synest det er greit at nettstaden blir lagt ned, vil heller ha ein nettstad der du kan kjøpe musikken lovleg til ein fin pris enn allofmp3. Har dog min tvil til at det vil skje med det første.

    7011482[/snapback]

     

    Så vidt jeg har forstått, så er allofmp3 helt lovlig. Det som er tvilsomt juridisk er ROMS som er tvilsomt.

    Slik jeg har forstått det, er det et hull i regelverket i Russland. De eksisterende lovende dekker ikke online distribusjon av media. Dette blir noe av det samme som var i Norge i forbindelse med software på starten av 90 tallet (Uten at jeg husker helt når de lovene ble utvidet).

    Med andre ord, så lever www.allofmp3.com på manglende regelverk. At USA pusher på for å få dekket opp slike opplagt hull i regelverket er egentlig bare å forvente. At de bruker såpass kraftige virkemidler er heller ikke overraskende. USA har jo en tradisjon med å bruke politisk press, for å fremme interessen til Amerikanske bedrifter. Å fremme landets interesser er jo regjeringens ansvar, og dette er ikke langt unna det Norge gjør i forbindelse med lakse eksport avtalene til Russland.

     

    Så det er i utgangspunktet bare et tidsspørsmål før Allofmp3 blir lagt ned. Så lenge Russlang har forpliktet seg til å følge internasjonale avtaler om copyright, så er det bare politisk inkompetanse som lar allofmp3.com leve.

     

    For min del så håper jeg at de får leve såpass lenge at politikerne tar innover seg at dagens musikk kartell bør reguleres. Det er bare å se på prisene til allofmp3.com. Prisene deres er det som prisen er for distribuering av digital musikk. Riktignokk er distribusjon bare en liten del av det en plate/sang skal betale for, men dette bør likevel brukes som en retningslinje på hvordan bransjen forsøker å gjøre online distribusjon minst mulig interessant.

    Jeg aner ikke hva for eksempel platekompaniet tar seg betalt for en skive, men vi kan ta for oss "EVANESCENCE - The Open Door".

    Hos platekompaniet koster skiva 149,50.

    Hos allofmp3.com koster den $2.29 (som blir litt over 15 kroner).

    En realistisk pris for online distribusjon bør derfor være innkjøpsprisen til platekompaniet - prisen for fysisk medie transport osv + 15 kroner.

     

    Men dette er jo prisen uten DRM. For den "ekstra-tjenesten" blir det jo fort litt dyrere.

  20. 1. person? Rollespill er jo egentlig som skapt for 3. person. Det er derfor det kun finnes 2-3 stykker som har 1. person (Morrowind og Oblivion, pluss noen til).

     

    Jeg har skikkelig sansen for First Person RPG, men det kommer ikke så mange av dem. Men når man først skal trekke frem spill i sjangeren, så må man også trekke frem System Shock serien :)

     

    Ellers hadde jeg sansen for Deus Ex også. Deus Ex 2 derimot var en kjempe skuffelse.

     

    Men har spillt gjennom demoen et par ganger. Synes den virker veldig bra. Trur dette kan bli en av de store i sjangeren. Men jeg har litt problemer med denne måten å gjennomføre nærkamp på.

    Men jeg liker Severance type kamp kontroll bedre. Det vil si "frem -> frem + mus1" i stedet for "frem + hold mus1 -> vent -> slipp mus1".

     

    edit: Trykkfeil

×
×
  • Opprett ny...