Gå til innhold

wiz

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wiz

  1. Ligger det trangsynthet eller ev. kommunistisk tankegang bak slike forslag?

    Hva er ex. utslippene pr. hode ved en sydenreise, fly,,,, cruiseskip, hva er utslippene pr. hode ved all kollektivtrafikken (buss, tog) som går med minimalt belegg,. Er det slik at det er kun de rikeste og partipamper som skal kunne benytte for dem ønskede transportmidler? Nei takk til trangsynthet, kommunisme og innkompetanse.....

  2. Det var på tide at det kom en ny artikkel om bølgekraft. Med vår kystnære beliggenhet er jo dette fremtiden, ikke en vindrotor som har betydelig praktisk, økonomisk, miljømessig ufordelaktighet, men kanskje ikke så rart at så mange har så stor tro på "vindrotasjon", en teknikk som selv dypt innkompetente politikere forstår funksjonen av. Her som ellers har denne innkompetansen en høy pris, en pris som vi alle = forbruker må betale.....

  3. Økt kontrollregime er ikke nødvendigvis det samme som økt trafikksikkerhet. Nye retningslinjer og krav fra EU vil jo i enda større grad skape skille mellom de som har råd til ny bil og de som ikke har. De som har eldre kjøretøy må vel belage seg på større utgifter til service i forhold til tidligere, dette uten at sikkerheten nødvendigvis øker. Eldre kjøretøy har jo også færre kontrollpunkter enn nye, noe som burde bety en lavere kontrollpris, men som nok ikke vil bli tilfelle.Dette vil jo bety at de med eldre kjøretøy vil være med å sponse de med nyere kjøretøy. Dette er jo helt urimelig, men som alltid, det er jo byråkratiet som rår og de som da blir påtvunget et uønsket byråkrati blir skadelidende. Noen ansvarlige bør sette ned foten. Norske kostnader til bilhold er jo allerede skyhøyt i forhold til mange sammenlignbare land.

  4. Lurer litt på hvordan det blir med styrkingen av infrastrukturen, hvem som skal betale for en nødvendig kapasitetsøkning av el-nettet......... Det vil vel bety at alle som er tilknyttet en nett-leverandør må være med å betale for utbygging av nettet,,,, de som har el-bil, de som ikke har el-bil, de som ikke har bil overhode. Altså enda en sponsing av de som velger å kjøre el-bil....

  5. Hei. På bildet nedenfor er det innringet en motordel. Som dere ser er det tilkoblet en slange til denne. Det som befinner seg i andre enden av denne slangen, ligger løst nede på bunnpanna på min bil. 

     

    Noen som vet hva dette er? Kan se ut som en svart rund kolbe av plast + noe annet?

     

    Bilde: (ikke min bil men identisk motor)

     

    attachicon.gifaudi.jpg

     

    På forhånd takk for hjelpen :)

     

    Vacumklokka til turbo'n.......

  6. Ja, med de bilavgiftene som vi har i norge (bortsett fra på el-biler) i forhold til de fleste andre land, vil det jo naturlig nok bli lav utfasingshastighet. Her vil jo også igjen byrdene på pålagt den vanlige mannen i gata. Heller ikke alle har den samme økonomiske tyngden i forhold til nyinvesteringer.

     

    Det at det i artikkelen brukes termer som "0-utslippsbiler" viser vel seriøsiteten av artikkelinnholdet.

  7. Hva med all den dårlige infrastrukturen vi har i vårt land i forhold dårlig veistandard, veidekke osv? Det er jo en kjensgjerning at det i hovedsak er de tunge kjøretøyene som står for det meste av veislitasjen. Man måtte vel da anta en betydelig miljøfaktor å få mest mulig av denne transporten over på bane (spesielt over lengre transportdistanser) der det er praktisk mulig og samfunnsnyttig. Veislitasjen vil jo fremdeles være til stede selv om det blir endringer i "energidriften".

  8. Så lenge kraftselskapet har monopol på eierskap av nettet sitt, kan de jo uproblematisk kjøre en høy fastavgift/nettleie. En lav pris på strøm vil jo ikke i seg selv være beroligende på kundene (kun på tafatte politikere).

    Hvem skal så betale for den nødvendige opprustningen av kraftnettet? Joda,,, selvfølgelig oss forbrukere.

    Hvor mye av el-kraften vil fremdeles bli produsert ut fra fosile kilder om la oss si 20 år, altså fremdeles ha betydelige globale problemer i forhold til miljø? Disse energiprodusentene skal jo da være med å produsere energi for våre "utslippsfrie" kjøretøyer.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...