Gå til innhold

Jesper95

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jesper95

  1. Jeg kjøpte en brukt 2006 modell (Golf 5) når den var rundt 4 år gammel på vinterstid.. fant ut at kompressoren var gåen påfølgende sommer. Er en helt vanlig golf-feil så vidt jeg fikk med meg og ikke noe man kan gardere seg mot da det ikke er noe som kan/skal sjekkes på service. I hvert fall det jeg ble fortalt. Hadde heldigvis 1 års bruktbilgaranti så slapp å betale de 5-6k det kostet å skifte den gangen.

    Vi har hatt bilen siden 2012 og har som sagt fulgt opp alle servicer hos møller

  2. hei! har en golf 6 2010 modell. Den har fått følgt alle servicene sine hos møller. Nå er kompressoren ødelagt. Er dette normalt for en 6 år gammel bil? Synes da dette er merkelig at etter 6 år så er den plutselig ødelagt for bare en 6 år gammel bil. Det koster 11 tusen kr å bytte den noe som jeg synes er veldig mye! Jeg synes dette er noe som burde ha gått på en garanti selvom den er utløpt, det er en 6 år gammel bil og en kompressor burde ikke vært ødelagt allerede. 

     

    Så trenger hjelp fra dere 

    Bilen har gått 113tusen. 

     

     

  3. hei! Har en iphone 6 plus, kjøpt oktober 2014 på eplehuset. Min far har nå overtatt tlf. Det har blitt brukt deksel fra dag 1 og fant nylig ut nå når jeg tok av dekselet at den bøyer seg. Bøyen starter fra volumknappen ca. 

    Hvordan gjelder mine rettigheter nå? Kontaktet eplehuset på facebook og fikk dette svar "Hei Jesper! Det er vanskelig å si hva som skjer med telefonen, men jeg ville bare prøvd å behandlet den pent slik at den varer lengst mulig

    Uttrykksikonet slightsmile

    1f642.png /Ludvig"

     

    Svaret fra eplehuset på facebook skuffet meg. Man forventer mer når man har kjøpt en tlf for nesten 7k. Apple har bekreftet selv problemet. 

     

    Snakket med eplehuset på tlf og de mente at hvis den har blitt brukt i lomme så er det brukerfeil. Det er jo normalt å ha en tlf i lommen som man kan se på forbrukerkjøpsloven under. 
    "§ 15.Tingens egenskaper

    Tingen skal være i samsvar med de krav til art, mengde, kvalitet, andre egenskaper og innpakning som følger av avtalen.

    Hvis det ikke følger noe annet av avtalen, skal tingen

    a) passe for de formål som tilsvarende ting vanligvis brukes til b) svare til det som forbrukeren har grunn til å forvente ved kjøp av en slik ting når det gjelder holdbarhet og andre egenskaper"

     

    Glemte å si også at lydløsknappen ikke funker mer, den sluttet å virke for 6 måneder tilbake ca. var innom da men de kunne ikke gjøre noe nå, pga de hadde ikke tlf de kunne låne ut så de ba meg komme tilbake senere. 

     

    Skal til eplehuset senere idag, men hva synes dere jeg skal gjøre? 

  4. hei! har ca 45 tusen kr å bruke på sykkel, det ble ikke den honda dominatoren. 

    men har skikket mye på Yamaha mt 03 og Suzuki gsr 600. hva sykkel vil dere anbefale? det blir nok en lang tur av og til og en som ikke bruker alt for mye bensin. Liker veldig godt begge to, har ennå ikke prøvekjørt noen men hva kan dere si og anbefale?

    forsikring osv, skal nok stå på faren min. men hvem av sykkelene vil være billigst å forsikre?

  5. Jeg har selv en NX250, lillebroren. Forøvrig tilsalgs. Den ser lik ut, men er teknisk nokså forskjellig. Men jeg har lurket endel på forum som advrider.com og lest hva folket mener om den du har sett på. Folk trives med den, kjører langt med den, og har generelt lite problemer. Vet det var en kar som kjørte MCbud i Bergen som hadde en slik i flere år. Så det kan ikke være dårlig vare. Dette er jo typisk Honda fra 90-tallet, fin-fin kvalitet, betydelig bedre enn det meste som er tilsalgs idag. I dag er mye produsert i andre land enn Japan, og det merkes på kvalitet i stål, lakk, m.m..

    Typisk 90-tall er fjør/demper nokså dvaskete greier, japsene var ikke noe flinke på det den gang. Bremsene er heller ikke veldig hårete akkurat. Fjør/demper kan du kjøpe nytt (jeg bruker Hyperpro, meget fornøyd med det), stålomspunnede bremseslanger, sintrede bremseklosser. Dette hjelper godt.

     

    Ellers vet jeg ikke så mye mer.

    skjønner! men du ville sagt det var et bra kjøp? 

  6. Du bør definitivt få fikset felgene før du kjører noe særlig med de. Skal lite til før de kan gnage seg inn i slangen, og/eller knekke. knekker de er det stort sett søppel. Jeg ville absolutt ha fått de strammet opp før du bruker den noe særlig.

    ja! skjønner. Men har du noen mulighet for å fortelle litt om hva som er bra med sykkelen og eventuelt hva som er dumt med sykkelen?

  7. Vibrasjoner i 100+ kan vel ha sammenheng med spilene? Min erfaring er at det koster en god tusenlapp per hjul å få oppstrammet et hjul og på med dekk/slanger.

    Dette er generelt solide sykler, tåler langt mer enn nye sykler, så om den ikke er mishandlet så kan dette være et bra kjøp.

    kjørt av voksen mann og har hatt den på service hvert år på slutten av sesongen, mot vintertiden. er det farlig og kjøre med løse eiker? man hører godt når man slår på dem at det er forskjellige toner

     

    var oppe i 85 ca og kjente ikke så mye vibrasjoner, helt greit egentlig. klarer å overleve med det. men med tanke på årstall osv så er det en solid sykkel?

     

    Det med eikene var sånn ifjor og sa han. men han brydde seg ikke om det vibrerte 

  8. hei! jeg kan kjøpe den her for 14 tusne +  en macbook pro 13 fra 2011. Er det verdt det? det som må fikses er eikene, de lager da forskjellige lyder og sykkelen vibrerer litt ved 100+ men som sagt så er det knaste dekk på og. 

    er dette en pålitelig sykkel som tåler mye og kan kjøre langt med uten oljeskift hver 3000km? trenger noen sjappe svar da jeg har dårlig tid med å gi svar tilbake om kjøpet. 

    prøvde den idag og synes den gikk bra til å være første sykkel og den gikk fint. men vil som sagt ikke ha noen store problemer i fremtiden hvor ting går i stykker og må bruke mye penger på utgifter.

    http://www.finn.no/finn/mc/used/object?finnkode=61505511&searchclickthrough=true lagt med link nå til sykkelen

  9.  

     

    Hei igjen. 

     

    Glemte og nevne sykkelen eg kjøpte. Det ble denne: http://www.finn.no/finn/mc/used/object?folderId=4061051&finnkode=50073124

     

    Kjøpt i fjord sommer. Den er nydelig og fantastisk. Like strøken som når eg kjøpte den ! Den er herlig. For meg var det nok kraft i den :) Veier jo bare 55-60 kg eg da o.O Så da får motorsykkelen mindre vekt haha. Men den er som sakt nydelig og herlig og kjøre. Kjørte vel 5K i fjord. 

    noen tips til oppkjøring? Har det imorgen 9.15 :D

     

     

    Vet ikke helt om eg har de gode tipsene. men de  beste tipsene mine er for sent nå uansett.

     

    Bestod du?

     

    japp, bestod :):D

  10. Hei igjen. 

     

    Glemte og nevne sykkelen eg kjøpte. Det ble denne: http://www.finn.no/finn/mc/used/object?folderId=4061051&finnkode=50073124

     

    Kjøpt i fjord sommer. Den er nydelig og fantastisk. Like strøken som når eg kjøpte den ! Den er herlig. For meg var det nok kraft i den :) Veier jo bare 55-60 kg eg da o.O Så da får motorsykkelen mindre vekt haha. Men den er som sakt nydelig og herlig og kjøre. Kjørte vel 5K i fjord. 

    noen tips til oppkjøring? Har det imorgen 9.15 :D 

  11. Javel, men da har du ikke lov til å kjøre den. 

    Selv om den hadde "få nok" hk, så hadde du ikke hatt lov til å kjøre den om den var registrert som tung. 

    jo, har snakket med vegvesen før angående om en sykkel er innenfor grensen, men i vognkort står det tung. det var bare å kjøre sykkelen, trengte ikke å dra inn til vegvesen å gjøre om vognkortet til mellomtung

×
×
  • Opprett ny...