Gå til innhold

Dakvi

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Dakvi

  1. Okkupasjonen er en følge av at Jordan ble med og kriget mot Israel,m derreter tok de vest bredden og en del land sør for Israel. Egypt inngikk fredsavtale med Israel og fikk landområdene sine tilbake med en gang. Denne krigen handler ikke om okkupasjonen, Israel har vært villig til og gi over 95%+++ av vestbredden tilbake, men hamas/palestina ville ikke ta imot. Dette handler om at Hamas/Palestina ønsker Israel død. Altså Israel ønsker fred men det er vist ikke mulig og få til.

  2. Norge er i praksis konkurs (her er litt info) hvem sine penger skal vi ta fra? De store bedriftene? Nei og senke avgifter er jeg for, men kutte dem ut går ikke. Subsidere jordbruket enda mer, nei der må det konkuransedyktighet til, der må det effektiviseres. Samme for småbedrifter, men de blir ikke på noen måter subsidert likt som jordbruk idag.


    Det er jo bare hypotetisk.


    Skal vi dekke alle gater i gull? Viss ditt forsvar er at du egentlig vet det ikke virker men det er "hypotetisk" da har du svart på spm ditt før du spurte. :)

  3. Joda, en geskjeft skal være lønnsomt for den som driver, selvsagt. Det er bare så utrolig synd at det fungerer på det viset at studenter må flås fordi noen vil tjene penger.

     

    Flås? 5000 kroner må alle betale i disse leilighetene, det er ikke snakk om studenter som flås. Viss det hadde vært det så hadde jo alle blitt flåd for pengene sine uansett hva de gjorde. I utgangspunktet er alt som skjer innen handel for og tjene penger. Hadde det ikke vært lønnsomt hadde folk ikke giddet og gjort det, og viss du skal kutte hva de tjener med 12 000 i året pr person da er det jo mye mindre vits og gjøre dette. Du vet de må skatte for de pengene?

     

    si du har en 4 mans leilighet det er 12 000*4=48 000 kroner mindre iåret. Så kan du tenke det frem til om de ville bare leiet ut til andre en studentene og tjent ca 50k mer? nå må jo skatt og løpende utgifter bli tatt med i regnestykket, men du ser nok hva jeg mener.

     

    Men du ønsker jo og lage et sorteringssamfunn der studentene skal ha billigere en andre, og det blir feil for min del. Er student så vett hvordan det er og være lufattig, men det er jo en fase i livet. Og som student er det vanlig og jobbe utenom. Vi har gratis universitet og skolegang som koster mange ganger hva leien er i Norge, så vi har det egentlig ikke fult så vondt som mange andre.

  4. http://www.vg.no/nyheter/innenriks/kjell-83-fraranet-5000-kr-maa-betale-3000-kr-i-egenandel/a/23247865/

    En 83 år gammel mann blir ranet, mest sannsynelig siden han er et enkelt bytte. Ranerene stak av etter og ha slått en gammel mann, de er nå tatt. Alle vil nok si seg enige i at raneren burde betale tilbake hva enn han har stjålet, det er slik vi lærer fra barnehagen og opp. Men neida, her fremstiller VG "skandalen" med egenandel i forsikringen som er på 3000 kroner. Problemet her er ikke forsikringsselskapet men heller det norske rettsystem, blir litt skuffa når jeg leser slik.

  5. Det ligger mye mer en bare utleien i et slikt bygg. Jeg kjenner noen som leier ut til studenter i stavanger for ca 5000 kr i måneden, som er en helt vanlig pris her. Men utenom det må det betales for søppeltømming for alle leilighetene, maling av bygget, internett, brannalarm etc. Så bak de 5000 kr en student betaler så går mye av det til andre ting en "kremmeren" som du sier. Her er prisene styrt etter etterspørsel, flere studenter som vil ha bolig og hva de har råd og betale. Det finnes billigere løsninger, Bryne som er 30/40 min vekke med tog kan du få leie for rundt 3300 kr i måneden.

    Ja til et fritt åpent marked som regulerer seg selv fremfor et statlig styrt marked. Ja det ville ført til at folk ville leiet ut til alt annet en studenter. :)

×
×
  • Opprett ny...