Gå til innhold

arnekn

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av arnekn

  1. Leser jeg riktig? Har Opteron økt sin andel med nesten 10 prosentpoeng på bare et kvartal?

    6594645[/snapback]

    Sjekk artikkelen på The Register

     

    "As of Q2 2006, the chip maker's market share stands at 25.9 per cent, up from 22.1 per cent in Q1"

     

    "Those numbers mark a big increase over Q4 2005's 16.4 per cent figure, up from 12.7 per cent in Q3"

     

    Nesten 4 prosent på et kvartal er jo fremdeles veldig bra!

  2. Det der er jo helt bak mål. De kan jo ikke lansere cpu'er med forskjellig pr rating, med lik ytelse? Da er jo hele pr ratingen meningsløs... Dette blir jo bare juks, hvis dette du sier er riktig da. Du oppgir ingen kilder for din informasjon...

     

     

    Med vennlig hilsen

    Steffen

    CPU'er med forskjellig PR-rating med samme ytelse?? Hvor får du det fra?? :hmm: Det er bare Athlon64 3400+ til 4000+ som har PR-rating av de prosessorene som ble listet. Forskjellen mellom disse forklares jo delvis også, for eksempel:

    0,5MiB L2 cache vs. 1MiB L2 cache: litt tregere (ca PR 100+)
  3. Å ringe fra jobben er vel noe de aller fleste gjør. Blir sett på som en frynsegode det, dersom man har muligheten til det.

     

    Nå mener jeg selvfølgelig ikke at man skal sitte i timesvis på jobben i telefonen og prate med dama..

     

    Selvfølgelig. Men det blir jo litt galt å si at 15 minutter på telefonen ikke er så ille for man kan jo bare gjøre det fra jobben :dontgetit:

     

    Men uansett, en konklusjon (uten at jeg har patent på sannheten):

    - det finnes firmaer som har bedre kundeservice enn ngt (var det diplomatisk nok sagt? ;) )

    - hvis du er misfornøyd med ngt, så bare bytt.

    - Tråder som "<et eller annet> er dårlig" vil få folk til å reagere her.

  4. Prolixin:

    Dersom du er fornøyd med 15 minutters ventetid så tror jeg du er en unntaksvis tålmodig person. Tviler også på at sjefen din er veldig fornøyd med "ring på jobb så koster det ingenting" holdningen.

     

    Jeg jobber i et telekom firma hvor vår interne kundesupport skriker "krise" dersom ventetiden er over 2 minutter (men nå går vi kun mot bedriftsmarkedet).

     

    Bergen2002:

    NGT prioriterer pris og ikke kundesupport. Det er vanskelig å la være å forstå det. Dersom du er uenig i denne prioriteringen så kan du ta det opp med dem. Dersom de ikke etter ditt skjønn etterkommer dine "krav" så er dette veldig enkelt: Bytt leverandør til en som har produktet du er ute etter. Og det har du forståelig nok gjort. Flott! Angående oppsigelse så er min mening er at det ikke er urimelig at de kjører 6 ukers oppsigelse på dette (da de må betale til Telenor), og tviler vel litt på at det ikke stod nevnt i kontrakten.

  5. Jeg gjorde nøyaktig dette i forrige uke. Hadde identisk oppsett med deg, men måtte skifte ut mitt KD7-RAID da det ikke helt tålte et strømbrudd :(

     

    Kjøpte et EPOX 8KRAi + en Highpoint rocketraid 100.

     

    For å gjøre en lang historie kort: Dette går helt fint, men husk for all del å oppdatere bios'en på highpoint-kortet til siste versjon.

     

    Highpoint kortet kom med en gammel versjon (2.31), og dette førte til helt uforklarlige feil (w2k innstallerer fint og kjører i et par timer, før det plutselig blåskjermer hele tiden). Tok meg flaue 10 timer foran skjermen å finne ut av :p

×
×
  • Opprett ny...