Gå til innhold

Audiosun

Medlemmer
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Audiosun

  1. Min søster ber meg om å hjelpe med å få kjøpt ny bærbar til mine nevøer. Det er over 5 år siden sist gang jeg kjøpte en pc så jeg har falt av lasset for lenge siden. Ikke har jeg drevet med gaming heller, ber derfor om hjelp fra dere som er mer oppdatert her.

     

    Budsjettet er på rundt 10000kr, det kan ikke overstiges så veldig mye.

    Det holder med 15,6" skjerm, må ikke være 17" .

    Den skal brukes til det barn/ungdom flest gjør nå, youtube og gaming. Det de spiller akkurat nå er  Fortnite og Overwatch.

     

    Ser Elkjøp har denne til redusert pris i dag og i morgen som er rett innenfor budsjett.
    Kan dette være et godt kjøp eller finnes det bedre forslag?

     

    https://www.elkjop.no/product/data/barbar-pc/MSIGS637RE037/msi-gs63-7re-037ne-stealth-pro-15-6-barbar-gaming-pc

  2. Trenger å bytte dusjkabinettet som synger på siste verset, men stiller noen krav som gjør at jeg hittils ikke har funnet et nytt.

     

    Tar gjerne i mot tips hvis det er noen som vet av dusjkabinett som selges, som oppfyller kravene våre.

     

    • 90x90 størrelse med buet hjørne
    • De bakre veggene kan ikke være gjennomsiktige.
    • Må ha tak
    • Budsjett 10000kr

    De kabinettene jeg finner med tak er steamkabinett og da blir det fort mange tusen over budsjett.

     

    Noen som har forslag?

     

     

     

     

  3. Jeg har tatt meg vann over hodet. Samboeren min kom hjem fra opphørssalg med Apple-TV og ny ekstern harddisk. Nå vil hun at alt dette skal fungere sammen...

     

    Hun sverger til Apple produkter og jeg til windows, det gjør utfordringen større for meg.

     

    Det som er ønskelig er at jeg og min samboer kan dele på denne eksterne harddisken via ruteren og som en bonus hente frem mediefiler til Apple-tv.

     

    Dette er utstyret:

    - Windows 7 pc

    - Asus RT-N66U

    - Western Digital Mybook 3TB

    - Apple-Tv

    - Macbook OS 10.9.1

     

    Jeg har formatert den eksterne harddisken til exFAT for å kunne ha store filer og samtidig at den skal fungere på mac & pc.

     

    Her stoppet det opp for meg, hvordan skal jeg da få delt mybooken via routeren? Prøvde å gå inn på innstillingene til routeren, men det var mye å velge i. Jeg lurer også på om routeren ikke støtter exFAT?

     

    Er det noen som kan forklare meg hvordan jeg løser dette? Gjerne med teskje så jeg klarer å ro dette i land og får husfred.

     

     

     

  4. Ble oppringt av min far om at han hadde problemer med å få lagret en excel fil fra e-posten på harddisken fordi den var full.

    Jeg mente dette virket merkelig, men jeg logget meg på datamaskinen hans med et fjernstyringsprogram. Joda, det var fullt på stasjon E:.

     

    post-35484-0-74837500-1360786056_thumb.jpg

     

    (skjermdumpen er riktignok etter jeg tømte papirkurven for ca 180 mb) Men hvorfor er det fullt?

     

    Jeg trykker meg inn på E: og sjekker hvor mye plass disse mappene tar til sammen, jo rundt 500mb.post-35484-0-00861800-1360786076_thumb.jpg.

    Hvor er resten som opptar så mye plass?

    Skjønner ikke at det skal være så fullt, når alt han gjør er å legge kabal, ordne med vaktlister og leser aviser på nettet. Nettleseren er innstilt på å lagre filene på skrivebordet for at det skal være lett for han å finne de. Skrivebordet tildeles plass på E:, derav at han ikke fikk plass.

     

    Er vel noen skjulte filer her, hvordan finner jeg de?

  5. Leter etter en sang som spilles på p3 for tiden. Kvinnelig vokal og mye driv. Eneste jeg husker er "pass the ball (...) and never ever let go", men det er godt mulig jeg har hørt feil. Noe elektroniske greier. Ble reklamert for under snutten med "ny musikk".

     

    Mulig du har funnet ut av det, men det er mest sannsynlig :

    Kate Boy - Northern lights

    • Liker 1
  6. Tastaturet er det klart beste jeg har prøvd på NOEN mobil, har hittil klart å bomme kun noen få ganger på tastene. Og stavekontrollen/ordlista er et lite under :D

    Ser ut som mobilen vet hva jeg skal skrive før jeg tenkt ferdig... :p

    Men kan jo prøve en i butikk? (hvis det er noen som har inne...)

     

    Det virker jo lovende. Har tenkt å prøve i butikk, men ingen som har den inne for tiden her.

    Jeg har ingen problemer med å vente noen uker til.

  7. Jeg er vel en av de få (kanskje eneste) som går rundt med N900 enda. Hovedårsaken til dette er at den har et fysisk tastatur.

    Har lenge tenkt å bytte den ut, og vurderte en stund SIII, men jeg har jo "alltid" hatt Nokia telefon. Samboeren min har klatret seg oppover apple sine mobiler fra 1. gen til 4. gen, og jeg har skrevet litt nå og da med disse.

     

    Jeg mener de er ubrukelig å skrive med. Hun mener det er tilvenning og det er vel delvis riktig, men hvordan er 920 sitt tastatur mtp skriving i forhold til konkurrentene?

    Har ikke hatt muligheten til å til å fått testet 920 selv enda og er litt skeptisk til å bestille en, uten å teste først.

  8. Har nettopp startet på et valgfag, fornybar energi og har fått første øving. Her er det kjemi langt utover mine kunnskaper (= null). Er sikkert enkelt, men når det ikke er pensumbok i faget og bare finnes noen enkle notater fra faglærer er det ikke så lett.

    Har prøvet og feilet meg frem, men får ikke til deloppgave C og E, noen som kan hjelpe meg?

    post-35484-0-05522200-1350314980_thumb.jpg

  9. Min samboer er utdannet fotograf men driver å studerer for tiden. Hun har alltid hatt tilgang til verktøy for å redigere bilder. Men nå siden hun er student har hun en annen jobb med langt mindre utstyr tilgjengelig og må basere seg på bruk av eget utstyr.

     

    Hun bruker å ta bilder nå og da på oppdrag og har et amatørstudio hjemme hos sine foreldre. Selve fotograferingen går bra, men etterarbeidet er slitsomt da alt hun har til hjelp er en macbook som er 2-3 år gammel.

    For meg så virker det ikke som om hastigheten til macbooken er problemet, men at hun må gå over bildene en gang til med proffutstyr før hun printer for å få fargene riktig osv. Dette må da gjøres etter arbeidstid på den nye jobben, som er ganske ugunstig.

     

    Hun har ikke så mye teknisk innsikt i dataverdenen så jeg skal hjelpe til med å få ting litt enklere for hun.

    Jeg selv har ikke noe særlig kunnskaper om bilderedigering osv, så jeg vet ikke hva som er alfa omega.

    Hadde jeg hatt frie tøyler så hadde macbooken gått ut av vinduet og ønsket velkommen et monster av en stasjonær maskin, men siden vi begge er studenter så er ikke lommeboken tykk heller, så dette må gjøres i små steg.

     

    Så første steg er vel å få tak i en ekstern skjerm og kalibreringsutstyr, men hva?

    Eller er det nyttesløst å ordne dette pga macbooken begrenser bruken av utstyret?

  10. Er det noen andre som har bestilt fra Elkjøp og fått varsel om at den er sendt? De har fortsatt igjen av modellen jeg kjøpte, så ser ikke hvorfor de ikke har sendt den enda.

    Skal ikke påberope meg å være ekspert på Elkjøp, men de få gangene jeg har bestilt noe fra de med vanlig postgang, bruker de å registrere ordren som sendt på natten. Om det går på datasystemet eller nattskift på lageret vet jeg ikke, men har alltid fått bekreftelse på natten.

  11. Tenkte å gi iPad i bursdagsgave til dama, som er 31. mars. Holder i massevis med 16 gb wifi for hun, er det denne modellen det går mest av? Hun vil ha hvit, men svart virker da mer praktisk spør du meg, med tanke på smuss, eller?

    Skal man gamble på å bestille på nett hos Apple og få den tidsnok? Må innrømme at jeg er ikke så gira på å stå i kø, men hvis det er bare å glemme å få den innen 31. mars ved bestilling på nett, så skal jeg vel klare en kø.

  12. Mulig denne tråden har havnet feil, men jeg kom plutselig på at jeg trenger kjøleboksen til jul.

    Den ble sist brukt i sommer, da "smeltet" støpselet som stod i sigarettenneren. Hadde jo brukte den mange ganger før uten problemer så jeg bare byttet støpsel, men neste gang den skulle brukes igjen skjedde det samme.

     

    Har ikke noe teknisk spesifikasjon på kjøleboksen akkurat her og nå, da den ligger begravd i boden. En helt vanlig som går både med 12V og 230V på omtrent 24L.

    Ble forøvrig brukt i samme bil da det skjedde, en 20 år gammel audi 80.

     

    Noen som har en formening om hva problemet kan være, strømuttaket(sigarettenner) eller selve kjøleboksen?

     

    Er ikke helt sikker, men mener å ha brukt GPSen med strøm i bilen etter kjøleboksen ble brukt uten at den tok skade.

  13. Nå har jeg og min samboer gått lei av oppførselen til utleier.

    Vi har oversett ting før, med tanke på at vi betaler svært lite i husleie.

    Utleier ønsket ingen kontrakt da vi flyttet inn og vi gikk med på det fordi vi forstod det slik at vi hadde gode rettigheter likevel.

     

    Har vi noen form for oppsigelsestid, eller for å sette det på spissen, kan vi pakke sammen og flytte ut akkurat nå?

     

    Utleier vet ingenting om våre flytteplaner enda, da vi tror at denne beskjeden bare kommer til å gjøre utleiers oppførsel enda verre.

  14. Det er snakk om et prosjekt som blir innlevert som en tekstfil. Fremføringen kommer utenom uten karaktersetting.

    20 grupper skal fremføre det samme tema, så snorkefaktoren kommer i tillegg til å ganske høy.

    Samt at korrekt fil skal befinne seg på USBstick nr 2.

     

    Vi har diskutert dette litt og ingen føler noe dårlig samvittighet for selve peket. Så hvis noen har tips på PP-kræsjingen så mottas det med takk.

     

    Selve diskusjonen på om dette er rett eller galt får vi ta en annen dag...

×
×
  • Opprett ny...