Gå til innhold

idsøe

Medlemmer
  • Innlegg

    68
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av idsøe

  1. Trenger ikke være ultrathin, men har lyst å ha den 13,3". Har nå allerede både stasjonær og en 15,6" bærbar, men den bærbare er ikke noe å bære rundt på eller ha på forelesning.

     

    Modellene som står nevnet på wikipedia, som A6-4400M, A6-4455M, A8-4500M, A10-4600M og A10-4655M, vet du når de kommer? Så vidt jeg forstår er E1 og E2 fortsatt 40nm teknologi, jeg vil heller sponse litt penger for å få 32 nm teknologi og mindre støy og varme, som i denne sammenheng er det viktigste for meg.

  2. Jeg planlegger å kjøpe en 13,3" til kun skolebruk, dvs lese forelesninger, google, litt facebook, som skal brukes på lesesal. Trenger ikke mye datakraft, men må være stille. Siden disse nye ultrabookene koster skjorta, håper jeg å skaffe meg en av de nye fra AMD.

     

    Jeg ser på wikipedia at de er ventet i løpet av juni, men jeg har ikke klart å finne noen modeller med 2. generasjons fusion, er det ikke kommet noen enda? Vet noen omtrent ytelse på maskinene, spesielt på de med dårligst specs som det er mest sannsynlig at jeg kommer til å kjøpe?

     

    Hvordan kommer pris sånn noenlunde til å bli? Jeg ser at den billigste fra 1. generasjon ligger på 3500,-, kan jeg vente at jeg kan få de ned i så lav pris?

     

    Takk for svar.

  3. Jeg har en samsung spinpoint f1 750 gb også, og den lager heller ikke de lydene. Jeg har blitt oppmerksom på at hvis det hadde vært hakkelyder kunne det være tegn på defekter, men den fungerer nå helt fint i bruk. Det er litt dumt at den forsinker oppstarten av maskinen, men det kan jeg leve med. Jeg sender en mail når testen er helt ferdig, det er helg så jeg regner ikke med at jeg får svar før om en liten stund uansett.

     

    Jeg har fra tidligere en seagate barracuda harddisk på 200 gb som lager gallopperende lyder ved jevne mellomrom. Den er fortsatt i live :)

  4. Ok, til nå er disse ferdig:

     

    Read DMA

    Check S.M.A.R.T.

    Spin down/up

    Simple Surface Scan

    Write verify

    Random surface scan

     

    Alle disse har fått Testing... Pass!

     

    Eneste som ikke er ferdig er Read surface scan, men den er vel ferdig om noen timer. Vet ikke om det er så viktig, men jeg lar den nå bli ferdig. Det virker som om den er i orden i forhold til hva du skriver, men som jeg skrev tidligere, tror jeg at jeg vil sende en mail til kundeservice i samsung bare for å være sikker på at det ikke er noe feil som de er klar over. Det jeg er redd for er egentlig at den slutter å fungere om x antall måneder, når jeg har begynt å legge inn en del ting på den.

     

    Takk for hjelpen!

  5. Da fant jeg en nyere versjon av HUTIL, nå heter det ESTOOL v3.00g. Self diagnostic test er igang, og kommer nok til å holde på til rundt to-tre i natt virker det som, read surface scan tar visst veldig lang tid. Bør jeg loope denne flere ganger? Evt er det andre ting i programmet jeg bør gjøre? Kjenner ikke til programmet bortsett fra det jeg har lest på samsung sine sider.

     

    Hvis denne går fint igjennom med pass på alt, bør jeg vel kanskje høre med samsung hva de mener?

  6. Men problemet er at det begynner når den blir funnet av BIOS, og slutter når windows begynner å laste. Den var også tilstede før jeg begynte å installere windows. Den forlenger også oppstartstiden på maskinen ganske kraftig, ettersom den må gjøre dette "ritualet" hver gang jeg starter maskinen. Problemet mitt med det er om det er et kjennetegn på at harddisken kommer til å stryke med tidlig, jeg har ikke lyst å begynne å legge inn ting på den hvis det er mulighet for at den blir ødelagt.

  7. Jeg har nettopp kjøpt og installert en ny samsung spinpoint f1 1 tb i min pc, og installert windows 7. Det virker som om harddisken fungerer fint, jeg har brukt den i noen timer nå, men hver gang jeg starter maskinen driver den på og bråker i begynnelsen, sånn type seks ganger. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive det, men rett etter at den er funnet i bios høres det om som om den blir skrevet til agressivt som om den ble defragmentert eller noe i seks små perioder før windows 7 starter opp.

     

    Er dette normalt for denne typen harddisk? Diskaktivitet lysdioden lyser når dette her skjer.

     

    Håper noen kan være til hjelp, jeg er redd for å bruke en disk som jeg ikke kan være sikker på at fungerer :(

  8. Off-topic:

     

    Ikke for å leke for mye konspirasjonsteoretiker, men jeg begynner å lure på om microsoft gjør dette med vel og vilje. Jeg tenkte ut noen punkter som egentlig gjør dette til en positiv ting for de:

     

    1. De øker markedsandelen av windows 7 ganske kjapt. Et problem med vista var at det aldri fikk særlig høy markedsandel av ulike grunner, men det at det hadde lav markedsandel var vel i seg selv en grunn til å ikke bruke det.

     

    2. De får windows 7 ut tidlig, slik at feil lukes ut raskest mulig. Skjønt, dette er jo blitt gjort tidligere med beta og rc, men jeg klarer ikke å la være å tenke at grunnen til at de kjørte såpass fort til RTM var fordi de visste at det kom til å bli brukt av en stor brukermasse såpass fort, og brukt og testet såpass fort deretter.

     

    3. De får mindre folk til å bruke xp (pga at de går over til windows 7) og bruke et clean ikke piratkopiert os, noe som fører til at de kan bruke mindre tid og krefter på å oppdatere windows xp og sørge for å unngå dårlige piratkopier blant brukermassene. I tillegg er nå windows 7 blitt gratis for en slags hardcore brukermasse, som kanskje heller ville brukt et annet gratis os som linux?

     

    Jeg tror kanskje at disse punktene kan være grunnen til at dette fortsatt fungerer, og at acm og microsoft har satt ned foten i såpass liten grad (studentid og faculty advisor er vel kanskje noe de har blitt påtvunget til?). Derfor tror jeg også at dette tilbudet vil vare en god stund til.

     

    Men dette er mine to cent.. Jeg er fornøyd med lisensene mine jeg ;)

  9. Jeg har kjøpt en fin og brukt Epiphone Les Paul for 3000,-, som jeg tror at er custom modell. Jeg kjøpte den av en hyggelig fyr som hadde kjøpt den av en annen fyr. Problemet er at han jeg kjøpte den av, ikke vet hvor han som kjøpte den ny hadde fått den ifra. Han visste heller ikke hva type det var før jeg sa det. Og da sitter jeg jo selvsagt og lurer på om den er fake, men informasjonen som finnes på internett om emne er jo rett og slett helt horribel.

     

    Jeg tror også at gitaren kan ha blitt modifisert av han første som eide gitaren, og det er det som gjør gitaren litt "rar". Plekterbrettet er fjernet, og det er den letteste tingen visstnok å se fake gitarer på. Humbuckene er sannsynligvis blitt byttet ut, ettersom de er skrudd til gitaren med vanlige skruer og ikke gullskruer. Den bakerste toneknappen er høyere enn de andre, og er ikke i gull som de andre. Dette er det jeg reagerer litt på. Den bakerste toneknappen skurrer også når jeg bruker den. Når det kommer til lyden på gitaren, er jeg heller usikker. Jeg har ikke spilt gitar så altfor lenge, og er ikke så flink på å høre om den er skikkelig.

     

    Jeg tenkte å ta med gitaren på en musikkbutikk (han som eide den anbefalte Hagstrøm i Bergen) og få de til å se på den, og evt fikse det som var galt. Den må sikkert justeres og intoneres og hva vet jeg også. Jeg har også lyst å ha ny toneknapp til den bakerste tone tingen og gullskruer. Vet dere hvor mye dette koster? Er fattig student og alt det der :p

     

    Et lite ekstra spørsmål: Han som eide den har satt på tykkere strenger, er dette skadelig for gitaren? Den skulle visst ha 0,10, og han hadde satt på 0,11.

     

    Håper at dere kan hjelpe!

     

    Mvh Idsøe

×
×
  • Opprett ny...