Gå til innhold

olav magnus

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av olav magnus

  1. dette er for de som <<IKKE>> har noe imot noe noen skriver, hvis du hvil skrive at noe er feil så si det på en <<FIN>> måtte, og skriv en bedre måtte og gjøre det på her er et exempel fra en gammel tråd med samme tema: (husk at på bare 10 meters dyp, men en ubåt med ca 9m^2 overflateareal har du 90 tonn med vekt som presser mot ubåten. Du kan ikke begynne å forstå hvor mye du må vite for å lage noe som er trygt, selv på 2-3 meter.....

    noen punkter:

    - kloakkrør: nei

    - Brannslukker og biltema-kompressor: nei

    - slippe murstein: nei

    - nei

    nei

    nei

    nei

    finn på noe annet, vær så snill)

    ikke skriv sånt da er du ikke vekommen i denne tråden.. ja det var lit av reglene, nå til hva vi diskuterer.

    jeg hvil lage en ubåt som kan gå 16 meter, men jeg skal bare bruke den ned til 10 meter for sikerhets skyld, hvil gjærne ha plass til 2 personer, men klarer meg nok med en.. hyggelig om noen har noen ideer

    jeg tenker at: den skal veie mellom 200kg-900kg uten personer inni og at den skal være elektrisk drevet.. har alt bestemt at man ikke skal bli våt av og sitte i den, så ikke gid og snakk om sånne ubåter..

  2. Ehhh. Du skal ha et fly du kan sitte i og styre !? Ja, det er selvsagt livsfarlig, men seriøst?

     

    Du sitter rett bak en kraftig motor med propeller som kan kutte deg opp i biter, og i tillegg så skal du sveve/fly i lufta. Hva galt kan vel skje? hmm2.gif

    Et par scenarioer jeg umiddelbart ser for meg:

     

    1. Flyet letter ikke, du flyr rett inn i et eller annet/hjulene treffer noe slik at flyet kollapser. Har du flaks så brekker du et ben eller skraper deg opp. Er du litt uheldig smeller du inn i motoren eller propellene som fortsatt har masse energi, eller at du brenner opp.

    2. Flyet letter så vidt, men et vindkast tar tak i flyet, og uten nok kraftoverskudd eller vekt, så tar vinden tak i flyet og velter det ned bakken. Du får flyet over deg, og alt etter hva høyden din er (bare noen meter er nok for å ta livet av deg). Har du flaks unngår du å treffe propellen eller motoren og overlever.

    3. Du får til å fly, men et av tusen ting går galt. (vingen løsner, du steiler, motorhavari, vind etc..) og smeller i bakken fra f.eks 10-20m du raskt vil befinne deg på. Livet henger nå i en tynn tråd, selv om du ikke treffer noe hardt, motoren eller propell.

    4. Du klarer å fly, ingenting går galt frem til du skal lande, eller at du ikke klarer ikke å styre skikkelig pga dårlig styresystem og/eller lite erfaring. Du krasjer rett inn i en bygning eller tre.

    5. Du klarer å fly, alt fungerer perfekt, ingen vindkast, du er den fødte pilot, styresystemene er velldesignet, og klarer til og med å lande. Det hele er en suksess, og du prøver igjen en uke senere, hvor ikke alt gikk perfekt, du dør.

     

    Kort sagt: Dette er ingen god idè, kanskje lage en olabil eller lignende med gressklippermotor? Eller i det minste bruke fjernstyring den første tiden?

     

    Men nok om det.

    Brødrene wrigths som var de første til å fly hadde en egendesignet motor, som yter ca 12 HK og var firetaker som veide under 90 KG. Nå vet jeg ikke totalvekten på flyet de brukte, men det hadde jo ganske mye vingeareal pga mangel på kraft og hastighet.

    Du kan jo sjekke ut alt om dem her. http://en.wikipedia....Wright_brothers

     

    30cm er ikke bare "Litt" lite, men VELDIG lite. Beste sammenligningen er vel fortsatt wrigth brødrene, som nok hadde ganske mye mer viten om det å fly enn deg (eller meg for den saks skyld). Hvor store vinger du trenger vil komme ann på hvor effektive de er, med tanke på krumming osv.. Du finner en formel på wiki-siden jeg linket til hvor du kan regne ut hvor mye du trenger. Men som en veiledning så kan det jo nevnes at deres 1902 fly hadde altså hele 28kvadratmeter stort vindeareal, og 9,5m vingespenn (x2?). Så om du får til litt krumming etc.. på ditt fly så kanskje du kan komme unna med et par meter vingespenn om du har en like kraftig motor, men som veier en del mindre.

     

    Ok. her er formelen:L = k*S*V^2*Cl

    L = lift in pounds

    k = coefficient of air pressure (Smeaton coefficient)

    S = total area of lifting surface in square feet

    V = velocity (headwind plus ground speed) in miles per hour

    Cl = coefficient of lift (varies with wing shape)

     

    Hvis vi antar du klarer å få like god vingeform, farten er den samme, og du har lik lufttrykkkoeffisient. Dette er ikke helt horribelt å annta, og er så nærme du kan komme med å¨gjette oss til noen specs.

     

    Deres motor veier under 90 KG, flyet 54 KG, og en person med klær og sikekrhetsutstyr, kanskje 90 KG. Totalt vil jeg vel gjette på noe rundt 230-40 KG. For å løfte dette og fly et par hundre meter trengtes:

    12 hestekrefter motor. Siden den var spesialdesignet og firetakter så antar jeg ikke at det var like ueffektiv som mange motorer var på den tiden. Uansett.

     

    La oss se på hva DU trenger:

    Flyet ditt veier sikkert noe ala det samme på rundt 50 KG, en person fortsatt rundt 80-90 KG med klær og sikkerhetsutstyr (?) og motor som kanskje veier noe ala 25 KG for 12 HK. Totalt ca 160 KG. Slenger vi det inn i formelen så får man ca 19 kvadratmeter stort vingeareal som du trenger for å skape like mye løft som Wrigths brødrene. Skal du ha to vinger, så blir hver vinge på ca 1,5m bred * 6m.

     

    Og dette er KUN hvis du klarer å få tak i en så effektiv motor som yter MINST 12 HK på 25 KG. Hvor mye en slik motor veier var bare noe jeg gjettet på, og du må nesten ta de kalkulasjonene selv når du finner en motor. (og så får du regne ut vekten på fly og vingespenn igjen)

     

    Os: Merk at 12 HK kan være noe misvisende da det er stor forskjell på motorer, men siden det er så mange ukjente faktorer og meget circka-målinger så får det duge.

    du høres ut som pappan min når jeg hville bygge en electrisk ola bil med plass til 3 pers

    • Liker 1
  3.  

    Nå vet jeg ikke hva slags bakgrunn du har, men om du ikke har mekanisk innsikt og kunnskap omtrent på høyde med en høyskoleingeniør i skipskonstuksjon (formelt eller selvlært) og ett budsjett på minst 300-400 tusen ville jeg droppet planene sånn som du har de per i dag.

     

    This!

    -ingeniør med masse undervanns-design erfaring.

     

    husk at på bare 10 meters dyp, men en ubåt med ca 9m^2 overflateareal har du 90 tonn med vekt som presser mot ubåten. Du kan ikke begynne å forstå hvor mye du må vite for å lage noe som er trygt, selv på 2-3 meter.....

     

    noen punkter:

    - kloakkrør: nei

    - Brannslukker og biltema-kompressor: nei

    - slippe murstein: nei

    - nei

    nei

    nei

    nei

    finn på noe annet, vær så snill

     

    snakker du til meg og min ganske ikke realistiske ide heller han som starta tråden og ikke har hat noe og gjøre med den siden 2008

  4. hvis din båt veier 150 kg så, kan du kjøpe en båt som kan løfte plast båt som kan løfte 200 kg et tau som tåler minst 200 kg og en en 10 meter lang hage slange og en batteridrevet pompe.. her er va du kan gjøre med dem:

    - strips slangen fast i tauet

    - fest legg slangen opp i båten

    -fest tauet godt i mitten av båten under

    -lag et hull i båten og fest hageslangen i der

    -fest en kran så du kan skru av lufttilførselen hvis hageslangen kommer under vann

    -fest en luft pumpe som kan pumpe luft in i båten din

    -lag et hull til tauet så du kan dra ubåten opp til båten

     

    .. kanskje noen ting er lit feil, hvis du bare pumper luft in i båten blir det stort trykk så kanskje du må ha to slanger som går opp til båten, og 150 kg er lit tungt og dra opp med ett tau, men hvis du får det til og virke. hvil du ikke kunne dykke lengre en 10 m og hvis den lekker så synker den ikke dypere, og du får luft, og hvis du går ut av ubåten. hvil du kunne dra den opp etter tauet til båten.. jeg snakker ikke om noe fiskebåt bare en opplåsbar stor lekebåt.

     

    veldig inntresangt prosjekt har lyst til og gjøre det samme

×
×
  • Opprett ny...