Gå til innhold

Snickers-is

Medlemmer
  • Innlegg

    1 315
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    4

Innlegg skrevet av Snickers-is

  1.  

    Jeg synes det er spekulativt at man i innledningen til artikkelen fremstiller det som om regjeringspartiene er for nulltimerskontraktene, og at dette er noe KRF har klart å få flertall for via den rødgrønne siden. Så kommer det frem senere i artikkelen at KRF er enige med regjeringen i at man bør forby nulltimerskontrakter.

     

    Hva er det med journalister og deres evige trang til å dytte sin skjulte politiske agenda på folk i en hver sammenheng?

     

    Det er da nesten det første som står i artikkelen. Regjeringen er mot nulltimerskontrakter, men vil øke adgangen til midlertidighet ellers.

    Kan du henvise til ordrett sitat?

  2. Stakkars vikarbyråer som ikke lengre kan tjene gode penger på å undergrave arbeidsmiljøloven. Kjekt å se at KrF samarbeider med venstresiden. Håper de vil fortsette med det og si farvel til Frp!

     

    Akkurat som artikkelforfatteren håpte leste du ikke hele artikkelen, og dermed gikk du glipp av at regjeringspartiene også er i mot nulltimerskontraktene.

    • Liker 9
  3. Nå er jo ikke NOx den eneste typen utslipp fra dieselbiler, så selv om de klarer å redusere det med 90% så er det fortsatt CO2-utslipp.

     

    Helt greit med ny og bedre dieselteknologi, men jeg tror personbil-markedet uansett dreier mot elektrisk. Både ren el og diesel/bensin-el hybrider.

     

    Det interessante, om man har rimelig kontroll på de lokale utslippene (i den grad de ikke allerede domineres av partikler fra dekk og vei), må jo være en totalanalyse av hvordan de ulike teknologiene påvirker det globale utslippet av CO2. Hvis bergverk og industri står for en vesentlig større andel av CO2-utslippene, og dette øker merkbart ved produksjon av, og bruk av elektrifiserte biler, sier det seg vel nesten selv at det også må inn som en del av regnestykket. Det er altfor mange statistikker der man gjør utvalg av hvilke land som får en gunstigere utslipps mix dersom man gjør ditt, og tenker datt, men det interessante må jo være den faktiske effekten.

     

    Selv undres jeg over hvorfor drivstoffet har så stort fokus, mens vekten på doningen later til å være av null betydning. Hvorfor har vi for eksempel en massiv avgiftslette på en bil som veier 217kg ekstra? Og når så noen sist en V90 T8 bli ladet opp fra strømnettet? Bevaremegvel, bilen er dritfin, men man må jo nesten spørre seg hvilken reell miljøeffekt vi her faktisk betaler for å få.

     

    Kanskje de totale utslippene hadde gått betraktelig ned om vi bare fjernet alle avgiftene på kjøp av ny bil?  Har man i det heletatt utredet dette som et alternativ?

     

    Jeg tror vi bare må erkjenne at dette handler ikke om miljø og forurensning, men om politikk, makt, retten til å si at man hadde rett, og retten til å henge ut andre for deres oppfatning.

    • Liker 9
  4.  

    Man kan selvsagt forvente at de som jobber for fagforeningen i en gitt bransje også har kunnskap om faget i den aktuelle bransjen. Men fagforeningen har ikke noe faglig mandat i seg selv. De som arbeider med og har stort fokus på det fagforeningsrelaterte arbeidet uttaler seg om et fag de forventes å ha kunnskap om, men samtidig er det liten grunn til å forvente at de kan legge til side sitt fagforeningsmandat straks de uttaler seg i tilknytning til det faglige, spesielt dersom uttalelsene de gir også kan ha vesentlig betydning for fagforeningsmandatet.

     

    Det har også mykje med korleis ein utarbeidar høyringane for å innhente råd frå fagpersonar.

     

    Tidlegare har fagforeiningane ofte blitt brukt fordi det er lett å kontakte fagforeininga. Skal ein prøve å få informasjon om kva fleirtalet av politifolk eller røyrleggarar meinar om ei sak, så er det enklare å ta kontakt med Politiets Fellesforbund eller Rørleggernes Fagforening framfor å ringe rundt til eit representativt utvalg av røyrleggarar (og det er ikkje nødvendigvis dei flinkaste røyrleggarane som har ledig tid til å rådføre politikarar).

     

    Sjølv om ein meinar at fagforeinga alltid er partiske, so vil det aldri skade å sjekke om fagforeininga innanfor det fagfeltet protesterer. For sjølv om du ikkje stoler på informasjonen, så vil protestar frå fagforeininga være eit tydelig signal om at du bør undersøke saka nærmare før du bestemmer deg.

     

    Spør du Den Norske tannlegeforening om det er går for det samme om ein brukar ein tannlege eller flislegger til å støype ny krone så vil ein få eit tydeleg svar på at slikt må ein bruke tannlege til, men det er ikkje det same som at det er lurt å ignorere utsagnet som eit partsinnlegg og likevell bestemme at heile byggebransjen skal få autorisasjon som tannlegar.

    Eit slikt utsagn frå for eksempel Den Norske tannlegeforening må som minimum være eit signal om at det må undersøkast om utsagnet har faglig belegg, ikkje berre anta at det er rein løgn.

     

    Jeg føler kommentaren din blir altfor generell. Det er jo for eksempel ikke fagforeningene som utarbeider forskrifter, setter standarder osv. Videre representerer disse fagforeningene utelukkende de ansatte, og inkluderer dermed ikke de som eier bedriftene. Ofte (men selvsagt ikke alltid) er det disse som sitter på den vesentlige kompetansen. Hvis du sjekker statuttene til NITO vil du se at bildet kanskje ser litt annerledes ut enn slik du beskriver det. Men nok om det, dette er også generelt.

     

    Spørsmålet i denne saken var jo om man i tilstrekkelig grad kunne sikkerhetsklarere utenlandske IT-folk. I NITO sin uttalelse var det jo snakk om at utenlandske IT-arbeidere har potensielt hatt tilgang til sensitive pasientopplysninger. Dette er jo ingen faglig uttalelse, men kun et politisk utspill. Man kunne like gjerne skrevet "Norske IT-arbeidere har potensielt hatt tilgang til sensitive pasientopplysninger". Alvorlig talt, ville det gjort noen forskjell? Tror du virkelig at det som ligger bak NITO sin uttalelse handler om at de frykter for pasientenes sikkerhet? Og har ikke disse selskapene også utenlandske ansatte?

  5.  

    Fagforeninger skal gi faglige råd? Fagforeninger har jo ingen ting med fag å gjøre, kun arbeidstid, lønn og andre arbeidsvilkår. Uttrykket "fagforening" er sånn sett ganske villedende. En fagforening er et politisk organ som er etablert for å tale arbeidernes interesser. Hvis de skal uttale seg i outsourcingspørsmål kan vi like gjerne legge ned hele konkurransetilsynet med det samme.

    Og du skriver innlegget ditt i TU? Som er kun fagforerningsrelatert, eller kanskje litt fag også? Fag og fagforening hører selvsagt sammen, også fordi det relaterer seg til arbeidsplasser.

     

     

    Man kan selvsagt forvente at de som jobber for fagforeningen i en gitt bransje også har kunnskap om faget i den aktuelle bransjen. Men fagforeningen har ikke noe faglig mandat i seg selv. De som arbeider med og har stort fokus på det fagforeningsrelaterte arbeidet uttaler seg om et fag de forventes å ha kunnskap om, men samtidig er det liten grunn til å forvente at de kan legge til side sitt fagforeningsmandat straks de uttaler seg i tilknytning til det faglige, spesielt dersom uttalelsene de gir også kan ha vesentlig betydning for fagforeningsmandatet.

  6. Fagforeninger skal gi faglige råd? Fagforeninger har jo ingen ting med fag å gjøre, kun arbeidstid, lønn og andre arbeidsvilkår. Uttrykket "fagforening" er sånn sett ganske villedende. En fagforening er et politisk organ som er etablert for å tale arbeidernes interesser. Hvis de skal uttale seg i outsourcingspørsmål kan vi like gjerne legge ned hele konkurransetilsynet med det samme.

    • Liker 1
  7.  

    Usikker på om dette blir inkludert i Telias Roam-Like-Home...

    Vet ikke, men hvis det blir, blir det enklere for Mikkel rev å sende brev til månen i form av epost

     

    Men den muligheten har han jo på sett og vis i dag også, for man kan bare sende mailen til e-postserveren til månen, som sikkert befinner seg i USA en plass, også kan den bare forwarde den "hipp hurra", og sende den til Afrika. Dersom de ikke vil ha den kan de jo bare sende den tilbake, med en pepperkake.

  8.  

     

     

    Endelig, men det blir vel helt usaklig dyrt å ringe derfra også, så da er vi jo like langt.

    Ringe? Er jo 4G det er snakk om her, som er et rent data signal, som ikke muligjør for ringing. :)

    (Ringe via data trafikk derimot, det går ant, eks. Messager, skype, snapchat osv. :) Eventuelt ringing som data trafikk, via 4G tale, om TLFen og operatøren takler det. :) )

    (Lel om e tippe du spøkte mest her. )

    Jeg har kjørt taletrafikk over 4G i snart ett år. Har du hørt om VOLTE? Både Telia og Telenor tilbyr det.
    Hehe, trur ikke du kjenner til den så godt som du trur, da du da har vist at VOLTE = 4G Tale, som jeg faktisk nevnte og snakket om i den quoten som du selv quote her. ;)

     

    Tror du at noe som helst av det du sender via mobilen IKKE går som en eller annen form for datasignal?

    • Liker 1
  9.  

    De burde få opp en superlader med det samme de er i gang. Er langt hjem fra månen, og kjører man elbil er det jo liksom ikke bare-bare å stoppe på CirckeK å fylle.

    Tror det er langt viktigere ting som mat og hus og vann kommer først i køen der.

    Består ikke månen av:

     

    Oksygen 43 % Silisium 21 % Aluminium 10 % Kalsium 9 % Jern 9 % Magnesium 5 % Titan 2 % Nikkel 0,6 % Natrium 0,3 % Krom 0,2 % Kalium 0,1 % Mangan 0,1 % Svovel 0,1 % Fosfor 500 ppm Karbon 100 ppm Nitrogen 100 ppm Hydrogen 50 ppm Helium 20 ppm

    Trodde mars hadde mere stein\sand?

     

    Mars har antakelig langt flere ressurser grunnet sin langt høyere gravitasjon, men nå må vi være litt realister da, folk valfarter jo ikke akkurat til Mars i feriene.

  10. Det er åpenbart noen som bør vie denne artikkelen litt tid: https://www.dxomark.com/disruptive-technologies-mobile-imaging-taking-smartphone-cameras-next-level/

     

    Ellers har jeg tatt masse bilder med FF SLR selv, og selv med S7 i manuell modus har jeg mange ganger blitt svært overrasket over hva disse små kameraene klarer å plukke opp. De gjør fremskritt i langt høyere tempo enn andre kameraer. I tillegg er det jo tross alt slik at de aller fleste ikke er særlig flinke på etterbehandling av bilder. At kameraene kan gjøre dette selv er intet mindre enn svært beleilig. De fleste etterbehandlede bilder er tross alt også både en smule harde i lyset, har markerte skygger, litt rå kontraster osv, simpelthen fordi det er noe i bildet man ønsker at skal få spesielt fokus. Skal man plukke fra hverandre absolutt alt som gjøres og dømme et kamera nord og ned på grunn av en enkelt faktor blir man fullstendig blind for hva kameraet totalt sett faktisk gjør. Vi må ikke glemme at vi i dag har kommet dit at mange bilder og videoer vi finner på nett er laget med mobilkameraer som allerede er noen år gamle, uten at vi tar oss spesiell notis av det.

     

    Det må ikke bli slik at vi tar på oss de superkritiske brillene hver gang vi blir klar over at bildet stammer fra en mobiltelefon.

    • Liker 2
  11. Når man bestiller en vare med forhåndsbetalt frakt så er dette et forhold mellom avsender og den de kjøper frakten av. Når de har gjort en avtale med selskapet som frakter pakken, og de igjen har en avtale med postnord om at de skal ta pakken den siste etappen betyr det at postnord har tatt på seg å levere pakken for en pris de har avtalt med det andre fraktselskapet. Mottaker er en "ufrivillig" part i den avtalen, og de kan ikke rette et krav mot denne. De kan jo bare prøve seg, så kommer de til å stå til halsen i søksmål før de vet ordet av det.

    • Liker 4
  12.  

     

     

    Dette er jo gode nyheter. Kunne bare få en skikkelig flukt fra tjenesten kanskje vi kan bli kvitt dritten for godt.

    Er faktisk ganske grei tjeneste, men er helt enig at den er skikkelig irriterende. Vil heller bruke facebook messanger eller rett og slett sms.

     

    Jeg synes ikke det er en litt grei tjeneste en gang.

     

    "Se her, mora til venninna di sendte en video av henne! Nei, vent, det går visst ikke å se den nei. Jaja, hadde hun sendt MMS, SMS+, FB, SMS med link, Skype eller en av de 1000 andre tjenestene så kunne du jo fått se, men hun valgte snapjævlaforbannamøkkachat. Gå på rommet ditt nå, for nå skal pappa klikke litt og si stygge ord."

    Håper du aldri får barn for du er en ustabil person.

     

    Det sier ungene mine også...

  13.  

     

     

    Dette er jo gode nyheter. Kunne bare få en skikkelig flukt fra tjenesten kanskje vi kan bli kvitt dritten for godt.

    Er faktisk ganske grei tjeneste, men er helt enig at den er skikkelig irriterende. Vil heller bruke facebook messanger eller rett og slett sms.

     

    Jeg synes ikke det er en litt grei tjeneste en gang.

     

    "Se her, mora til venninna di sendte en video av henne! Nei, vent, det går visst ikke å se den nei. Jaja, hadde hun sendt MMS, SMS+, FB, SMS med link, Skype eller en av de 1000 andre tjenestene så kunne du jo fått se, men hun valgte snapjævlaforbannamøkkachat. Gå på rommet ditt nå, for nå skal pappa klikke litt og si stygge ord."

    Eller hvis en da bruker mms, messenger eller lignende:

    "Oi, her har jeg visst 56 253 bilder av ting som var morsomt, eller informativt en gang i tiden, som jeg må slette manuelt"

    Eller det at f.eks. messenger ikke er lagt opp til å sende til flere om gangen.

    Messenger forsøker seg jo nå på stories, men uten samme hell. Det føles også mer frempresset. Eller da sånn som den nye oppdateringen til snapchat.

     

    Det du ser som ulempen, med at det som blir sendt blir borte, er jo hele poenget med snapchat.

    Man kan jo sette på "uendelig" mange sekunder, og da blir det jo heller ikke borte får man trykker det bort.

    Man kan sende ting man ikke vil ha lagret i chatten. Hvis motparten lagrer det, kan du fjerne det. Så klart kan man ikke stoppe printscreens.

    Alt i alt fungerer appen ypperlig til det som var tenkt. Eller gjorde ihvertfall, før oppdateringen.

    Nå gjør dem som facebook og tvinger på deg alt du ikke vil se

     

    Vel, du har tydeligvis litt andre vaner enn meg. Jeg har ikke behov for å sende alt mulig fjas til alt og alle. Heldigvis har ikke folk jeg kjenner slike behov heller. Når jeg får et bilde eller en video er det som oftest noe å samle på.

     

    Hvorfor ikke bruke facebook om man har et slikt oppmerksomhetsbehov?

     

    Og når hørte du sist noen si "endelig krasjet harddisken, da slipper jeg å slette alt jeg har manuelt". For meg handler det om å ha valget.

  14.  

    Dette er jo gode nyheter. Kunne bare få en skikkelig flukt fra tjenesten kanskje vi kan bli kvitt dritten for godt.

     

     

     

     

    Dette er jo gode nyheter. Kunne bare få en skikkelig flukt fra tjenesten kanskje vi kan bli kvitt dritten for godt.

    Er faktisk ganske grei tjeneste, men er helt enig at den er skikkelig irriterende. Vil heller bruke facebook messanger eller rett og slett sms.

     

    Jeg synes ikke det er en litt grei tjeneste en gang.

     

    "Se her, mora til venninna di sendte en video av henne! Nei, vent, det går visst ikke å se den nei. Jaja, hadde hun sendt MMS, SMS+, FB, SMS med link, Skype eller en av de 1000 andre tjenestene så kunne du jo fått se, men hun valgte snapjævlaforbannamøkkachat. Gå på rommet ditt nå, for nå skal pappa klikke litt og si stygge ord."

     

     

    Ehh. Forstår ikke helt argumentasjonen her? Du påstår at det er bedre om vedkommende hadde benyttet ting som Skype eller en av d de 1000 andre tjenestene? På hvilken måte er disse forskjellige fra Snapchat? For at Skype og lignende skal fungere så er du jo fremdeles helt avhengig av at mottaker også benytter og har samme tjeneste så det blir jo nøyaktig det samme scenarioet som med Snapchat?

     

    Med unntak av SMS og MMS så har jo stortsett alle andre av disse tjenestene denne begrensingen, nemlig at sender og mottaker må benytte seg og være på samme tjeneste for at det skal fungere. Og SMS og MMS har jo sine klare begrensninger de også, som at de er låst til simkort/telefonnummer og at MMS overkomprimerer bilder til tusen og koster faktisk penger for flere av brukerne.

     

     

     

     

     

    Dette er jo gode nyheter. Kunne bare få en skikkelig flukt fra tjenesten kanskje vi kan bli kvitt dritten for godt.

    Er faktisk ganske grei tjeneste, men er helt enig at den er skikkelig irriterende. Vil heller bruke facebook messanger eller rett og slett sms.

     

     

    Skjønner virkelig ikke poenget med Snapchat jeg heller. Messenger er jo bedre på alle måter.

     

     

    Messenger, som i Facebook Messenger? Eller Android Messenger? Eller hvilken som helst annen Messenger? Messenger er fryktelig lite beskrivende.

     

    Om du sikter til Facebook Messenger så kan jeg ikke si meg enig i det hele tatt. Har vært nødt til å benytte den på grunn av familiemedlemmer og det er kanskje en av de dårligste meldingstjenestene spør du meg. Nå bruker jeg ikke Snapchat heller forsåvidt da jeg aldri tar/sender bilder og bryr meg fint lite om å motta en masse bilder heller.

     

    Selv benytter jeg primært Telegram som jeg syntes er knall bra. Har klienter til alle plattformer, inkludert desktop  og appen er minimalistisk, lett å kjøre, støtter alt av funksjoner jeg har interesse av, har perfekt synkronisering av meldinger og innhold på tvers av enheter osv.. Også har jeg iMessage i bakhånd som jo også fungerer temmelig bra.

     

    Økseskaft?

×
×
  • Opprett ny...