Gå til innhold

vg96

Medlemmer
  • Innlegg

    95
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vg96

  1. Vurderer fortsatt å søke. Det eneste som gjør meg usikker, er at jeg har ganske dårlig syn. Grensen er -6, og jeg har akkurat nå -5,75 i begge øynene. Så jeg er redd for å komme gjennom hele prosessen bare for å finne ut at synet mitt har blitt litt verre, og at jeg ikke lenger er kvalifisert. 

     

    Har du vurdert laseroperasjon? Tror dette skal være godkjent. 

     

    Forsovet trist å se at denne tråden har dødd litt ut. Har vært long time lurker her, men ikke søkt opptak enda. 

    Planla å søke i 2016, men da var det ikke opptak, siden har livet kommet i veien, men det er enda mange år til jeg er 30 :) 

  2. Åja okei!

    Ja det kan være greit å kjøpe fra forhandler, da spesielt praktisk om det følger med noen måneder bruktbilgaranti :)

    Merket det når jeg fikk med 6 mnd garanti ved kjøp av bilen min. Etter 4 mnd ble den plutselig midt i en sving steinhard på rattet, så da var det rett inn til verksted og bytte noe servo-greier. Sparte noen tusenlapper da ja :) 

  3. Flere som jobber på Rimi her? Vi har sånne brødlapper som alle kunder som kjøper brød får nå, hvor man får 25% rabatt på neste brød man kjøper. Kundene stikker inn kortet sitt og betaler for varene, for så å komme med brødlappen sin. Deretter blir de fly forbanna fordi de ikke fikk rabatt. Det tilsvarer ca. 5 kroner, herregud og irriterende de brødlappene er. Om jeg på en fryktelig måte har glemt og scannet brødlappen og de ser dette på kvitteringa, ja da bryter h*lvete løs og jeg får huden full. Har begynt å ha 5'ere i lomma som jeg bare gir ut til kunden om jeg glemmer brødlappen, er så forbanna lei det nå. Forstår ikke hvor mye styr visse kunder kan lage for 5 kroner. På den tiden de bruker på å skjelle meg ut har jeg jo tjent mer enn 5 kroner.

     

    Om de faktisk hadde gitt meg lappen og ikke ''gjemt'' den på den lille disken foran oss hadde det kanskje vært litt lettere. 

    • Liker 1
  4. Dette er selvfølgelig helt ditt eget valg, om du ikke allerede har bestemt deg!

    Det tryggeste er jo lektor, vi kommer til å ha mangel på lærere fremover. Tror igrunn dette er en svært fin jobb selv om mange tar de for gitt, mye ferie får du også! 

     

    Det mest spennende er nok markedsføring, men tror ikke dette er en så lukrativ jobb som det virker i grunn. Læreren vår i markedsføring på vgs hadde jobbet med markedsføring før han ble lærer, og han ble rett og slett helt utbrendt og måtte omskolere seg. Konstant jobbing, mye deadliner og han sa at han aldri følte hodet hans var fritt, jobben var med overalt. De drev visst mye uhederlig også, ofte vrenger man jo godt på sannheten og nærmest lurer en gjeng dumme forbrukere. 

  5. Går nok fint å bruke euro der som tidligere nevnt ja. Det skal nok dog gå greit der nede, får håpe denne folkeavstemningen om hjelp fra IMF får positive resultater så landet velger å ta i mot hjelpen de kan få. 

    • Liker 1
  6. Er som nevnt veldig viktig å smile og være glad. Vær ærlig, å starte forholdet med sjefen din med løgner vil bare føre til krøll senere. Du kan fint si at du har søkt flere steder, men husk da å nevne at det absolutt er denne jobben du har lyst på. Si at du er glad i mennesker og elsker å hjelpe de, er ærlig, er positiv, engasjert, elsker å lære nye ting osv. Nevn egenskaper som du selv har og som du mener er viktig i nettopp en blomsterbutikk. Tips kan være å se på finn jobb etter lignende jobber, da det ofte er nevnt opp kvalifikasjoner som ønskes av en eventuell søker i disse annonsene. 

     

    Angående negative sider kan du f.eks si at du forventer av deg selv å lære ting med en gang, og at det kan irritere deg om du ikke får til ting med en gang. Du kan også f.eks si at du er veldig pirkete på ting. Da får man på en måte negative ting pakket inn til mer positive versjoner. 

     

    Husk å tenke igjennom hvorfor nettopp du bør velges, og ikke de andre som kanskje har mer erfaring enn deg. I og med at det er mye kundekontakt i en blomsterbutikk bør du fremstå som en ordentlig og hyggelig person som er serviceinnstilt. 

  7. Kan gi et godt eksempel på dette , til daglig kjører jeg på en slik vei hvor det flettes , pga at jeg som regel kjører med unger i bilen ønsker jeg ikke å kjøre helt oppe i rumpen på bilen foran, så det er plass til 1 bil foran om den bilen i feltet til høyre velger å flette seg inn foran meg , som regel kan jeg kjøre hele veien på dette feltet når køen starter og først når vi nærmer oss absolutte nullpunkt før man ikke lenger kan bytte så er det noen som fletter seg inn foran meg.

     

    Selvsagt når de fletter seg inn på denne måten ved å "brøyte seg inn foran" så må hele køen bremse opp for å slippe dem inn , hadde de derimot prøvd å flette seg inn tidligere hvor andre medtrafikkanter allerede har tilrettelagt det så har køene faktisk kanskje gått langt fortere.

    Irriterendes det her ja. Mange mennesker som ikke klarer å tenke på trafikken som en helhet og bare tenker på seg selv. Hadde vært fryktelig deilig å kunne kjørt en dag hvor alle trafikanter fulgte regler, normer og skilt. 

    • Liker 1
  8.  

    Jeg må si meg enig i at dette er hvordan man bør gjøre det. Men skal jeg være helt ærlig så gjør ikke jeg dette om jeg er ukjent. Da legger jeg meg rett inn etter jeg har sett skiltet, håper på at noen er greie, om ikke så må jeg nok presse litt. Litt frekt er det nok ja, men tenker at det er greit i og med at jeg ikke kunne vite dette. 

     

     

     

    Så lenge du gjør det rundt skiltinga og ikke rett ved avkjøringa bør det være innafor synes jeg.

     

    Godt å høre! :D Prøver så godt som mulig å være en flink og hensynsfull bilist, vet hvor irritert jeg kan bli av alle de frekke bilistene der ute så. 

  9. Sand er ok, den har vanntett elektronikk, så snø er artig. Men vask den godt etter gjormebad ☺

    Det skal huskes på! Noe spesielt sted det bør vaskes eller er det bare å spyle nøye over den?

     

    Btw har du noe tips for hvor jeg bør kjøpe den, bor i Drammens-området og fant ingen butikker i nærheten. Har sett flere nettbutikker som selger slash 4x4 ultimate editionen til ca. 6000, men usikker på hvem butikker som er seriøse og hvem som ikke er det. 

  10.  

    Bilisten kan være ukjent og køen kan starte før skiltinga. Det er ikke bestandig frekkhet!

    Det kan jo være tilfellet for enkelte. Men som andre har sagt her - de fleste er bare frekke. Jeg vet om flere som åpent har innrømmet at de holder på sånn til daglig. Og - er man ukjent og køen begynner før skiltinga, så legger man seg enten inn rett etter skilting og venter til noen synes synd på deg, eller så biter man i det sure eplet, kjører til neste snu-mulighet og stiller seg bakerst i køen. Når man truer seg inn, så er man bare frekk.

     

    Jeg må si meg enig i at dette er hvordan man bør gjøre det. Men skal jeg være helt ærlig så gjør ikke jeg dette om jeg er ukjent. Da legger jeg meg rett inn etter jeg har sett skiltet, håper på at noen er greie, om ikke så må jeg nok presse litt. Litt frekt er det nok ja, men tenker at det er greit i og med at jeg ikke kunne vite dette. 

    • Liker 1
  11.  

     

     

     

    Har kjørt Slash og Stampede på 3s i flere år nå og det eneste som har gått i stykker er driveshaft. Kan være greit å ha noen i reserve.

     

    16483.jpg16929.jpg

    Eller kjøpe noen som varer.http://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=19998

    Høres bra ut! Relativt greit å bytte drivaksel på de eller? Linken du sendte er bare foran, bør det byttes bak også? Og hva er toppfart på slash med 3s? :D

     

    Veldig enkelt å skifte ja, bare en skrue for å komme til.Den på linken er foran, fant ikke bak på elefun. Men det er som regel bak den knekker. Men for all del, det skal litt til for å knekke drivakslingen, spørs på underlaget du skal kjøre på. Er det løst underlag så holder den lenge. Et tips, slipper clutchen må ikke være for stram, for da kan spur gearet strippes. Toppfart er vel 60-70 på 3s, men det følger med ekstra spurgear for høyere fart.

     

    Konge! Ikke at jeg vet hva slipper clutch er eller hvordan man strammer/løsner den, men følger kanskje med en instruksjonsbok som forklarer noe? :p Skal nok kjøre en del på ett pukkverk, samt en del på grus og noe asfalt. Hvordan er det med sand og snø? Ser for meg at sand havner overalt, slik som det gjør med alt. Er kanskje ikke nok å bare ta hageslangen og spyle over den da? 

     

    Følger med greie instrukser på det som trengs å vite. Bilen er water proof som dem sier, så du kan kjøre i snø og over sølepytter.

    Jeg bruker trykkluft til å fjerne sand og sånt, helst ikke hageslange.

    https://www.youtube.com/watch?v=C2iw9A7O_xk

    https://www.youtube.com/watch?v=dmRLziLPqqc

    Disse viser hvordan du justerer slipperclutch og skifter driveshaft.

     

    Takk for gode videoer, disse blir merket som favoritter!

    Trykkluft har jeg og det var jo en veldig god idee! Den blir jo markedsført som vanntett, men i realiteten, er det noe problem å vaske over den med hageslangen hver gang den blir møkkete?

     

    Skrutrekkere man trenger for å bytte deler følger kanskje med, ellers selges det vel f.eks på den elefun nettsiden? Videre tenkte jeg litt på de dekslene som går oppå bilen, om dette sprekker eller lignende er det bare å bestille cover for slash 4x4 fra f.eks ebay da? 

  12. Bilisten kan være ukjent og køen kan starte før skiltinga. Det er ikke bestandig frekkhet!

    Dette er helt riktig, man skal absolutt ikke generalisere. Men når man ser hvor mange bilister som gjør slikt, så er det lett å forstå at de fleste her rett og slett er frekke. Et annet eksempel er rundkjøringer i rushtiden, gud veit hvor mange ganger jeg har stått på bremsen for at det ikke skal smelle her, eller kjøring på rødt lys for den saks skyld. 

     

    Men på den andre siden kan jeg forstå det til en viss grad, jeg som bor på landet blir drit lei etter bare en dags kjøring i rushtiden i f.eks Drammen eller Oslo. Kan bare se for meg hvordan det er for de som kjører her hver dag. Nå sporer jeg fryktelig av her... 

  13.  

     

     

     

     

    Sykt

     

    Har på ingen måte sagt det er sykt. Men det er ikke så lett å få en god lønn når man sitter der uten utdanning. Meg selv samt flere andre kamerater jobber steder som butikker/bensinstasjoner/Jensen møbler ol. og vi har alle mellom 150-160 kroner timen, så han har det mye bedre enn oss på lønnsfronten. Vi er alle 19 år uten annet enn vgs, det er ikke så store valget da forstår du vel. Man skal være fornøyd med 230 kroner i timen da. 

     

     

    Jeg synes det er sykt at en har så god lønn for å ratte rundt på en truck. Jobber selv som ing. innenfor automasjon og har mindre. Ikke mye, men fortsatt under. 

     

    Åjaa, beklager det! Tolket det som ironi jeg... Er helt enig i at dette igrunn er alt for høy lønn. Han kommer i tillegg rett fra vgs-benken og har null erfaring med truck, så han trenger nok ett par uker før han blir en god sjåfør. Kan si jeg er misunnelig der jeg flyr rundt som en slave på butikken og ikke får ett minutt mer pause enn det jeg er pålagt av loven, mens han chillern på trucken med 80 kroner mer i timen. 

  14.  

     

    Har kjørt Slash og Stampede på 3s i flere år nå og det eneste som har gått i stykker er driveshaft. Kan være greit å ha noen i reserve.

     

    16483.jpg16929.jpg

    Eller kjøpe noen som varer.http://www.elefun.no/p/prod.aspx?v=19998

    Høres bra ut! Relativt greit å bytte drivaksel på de eller? Linken du sendte er bare foran, bør det byttes bak også? Og hva er toppfart på slash med 3s? :D

     

    Veldig enkelt å skifte ja, bare en skrue for å komme til.Den på linken er foran, fant ikke bak på elefun. Men det er som regel bak den knekker. Men for all del, det skal litt til for å knekke drivakslingen, spørs på underlaget du skal kjøre på. Er det løst underlag så holder den lenge. Et tips, slipper clutchen må ikke være for stram, for da kan spur gearet strippes. Toppfart er vel 60-70 på 3s, men det følger med ekstra spurgear for høyere fart.

     

    Konge! Ikke at jeg vet hva slipper clutch er eller hvordan man strammer/løsner den, men følger kanskje med en instruksjonsbok som forklarer noe? :p Skal nok kjøre en del på ett pukkverk, samt en del på grus og noe asfalt. Hvordan er det med sand og snø? Ser for meg at sand havner overalt, slik som det gjør med alt. Er kanskje ikke nok å bare ta hageslangen og spyle over den da? 

  15.  

    Hva med f.eks jobb innenfor lager? Har ett par kamerater som driver med dette og trives godt. Kreves ofte truckførerbevis da, men dette fås jo over en uke og er ikke store kostnaden. Han ene begynte nettopp i lager på Asko, han tjener vel 230 kroner timen tror jeg det er. Noe tillegg når han jobber senvakter også. 

     

    Sykt

     

    Har på ingen måte sagt det er sykt. Men det er ikke så lett å få en god lønn når man sitter der uten utdanning. Meg selv samt flere andre kamerater jobber steder som butikker/bensinstasjoner/Jensen møbler ol. og vi har alle mellom 150-160 kroner timen, så han har det mye bedre enn oss på lønnsfronten. Vi er alle 19 år uten annet enn vgs, det er ikke så store valget da forstår du vel. Man skal være fornøyd med 230 kroner i timen da. 

  16. Jeg selv skal prøve meg som flygeleder om ett år, og har satt meg godt inn i jobben samt vært på besøk på kontrollsentralen i Røyken. Har selv tenkt mye på om jeg faktisk er flink nok til denne jobben, men om man kommer gjennom opptaksprøvene og intervjuet er man som nevnt egnet til jobben, så får bare se hvordan det går! Kjenner en som kom til intervjuet, og dette er visst verst av alt. Var vel 3 intervjuere som satt rundt han og hamret på med spørsmål, og tok alt han svarte fra hverandre og brukte det mot han. Her ble stressterskelen virkelig sjekket opp!

     

    Om dette ikke går er ett alternativ AFIS-fullmektig om man vil inn i tårna. Har sett mye på dette også, om man har da ikke et like stort ansvar og man driver mye med ting som været. Lønnen er dog lavere, men dette må på ingen som helst måte være motivasjonen til å bli flygeleder/AFIS-fullmektig. Dette er jobber man må brenne for, noe jeg personlig absolutt gjør. 

     

    Gleder meg til opptaksprøvene, kan bli morro å se om drømmen går i dass eller ei! 

  17. Uten tvil noe forbanna dritt det der ja, ett stort irritasjonsmoment. Jeg prøver iallefall alltid å stå på mitt, men det kommer an på hvordan bil vedkommende har og hvor frekk personen er. Er for glad i bilen min til å dra det så langt at det er fare for at det kan smelle. Å gjøre slikt lønner seg jo nesten i alle tilfeller, om vedkommende presser litt vil de uten tvil komme seg inn relativt fort. Mange som er litt for hyggelige mot slike sjåfører og mange som er redd for at det smeller. 

×
×
  • Opprett ny...