Gå til innhold

BLI

Medlemmer
  • Innlegg

    46
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av BLI

  1. > Batterilevetiden er for begge modellene oppgitt til 11,5 timer med «lokal videoavspilling», som etter vår erfaring nok betyr noen timer mindre i faktisk bruk.

     

    Tidligere har Microsoft oppgitt batteritid med (1) nedsatt skjermstyrke, (2) frakoplet wi-fi, (3) lokal avspilling av video. Eksempel: for Surface Book 2 oppgir de ca. 17 timer batteritid. Min erfaring er 8-10 timer batteritid med mitt bruksmønster.

    --

    For de nye maskinene oppgis batteritiden basert på følgende kriterier, f.eks.: "Testing consisted of full battery discharge with a mixture of active use and modern standby. The active use portion consists of (1) a web browsing test accessing 8 popular websites over multiple open tabs, (2) a productivity test utilizing Microsoft Word, PowerPoint, Excel and Outlook, and (3) a portion of time with the device in use with idle applications. All settings were default except screen brightness was set to 150nits with Auto-Brightness disabled. Wi-Fi was connected to a network. Battery life varies significantly with settings, usage and other factors."

     

    I SUM: Microsoft bruker ikke lenger lokal avspilling av video for å måle batteritiden. Det blir interessant å se om den nye måten å måle batteritiden på er mer i henhold til hva jeg som bruker opplever.

    • Liker 1
  2. Jeg har brukt Logitech MX Master i bortimot 2 år, og er stort sett fornøyd med den. Først kjøpte jeg Logitech MX Anywhere (for de med "små labber") -- jeg tenkte den var enklere å pakke/bruke på reiser. Imidlertid fikk jeg krampe i hånden hver gang jeg forsøkte å bruke den. Jeg tror ikke jeg har "store labber", men formen på den gjorde den ubrukelig for meg.

    --

    Ellers har vel Microsoft annonsert en ny mus som gjør stort sett det meste som Logitech MX Master 2S gjør??, til omtrent samme pris. (Hvilken som har best ergonomi er en annen sak.)

  3.  

    Har en XPS 13 fra april 2015 (jobb; 8 GB RAM) og en Surface Pro 4 fra desember 2015 (privat; 16 GB RAM). Jeg liker fysisk størrelse på begge. Foretrekker definitivt 3:2. Surface Pro 4 har, dessverre, dårlig batteritid -- XPS'en mye bedre.

     

    Ytelse? På Surface Pro 4 starter MATLAB på ca 20 s, mens det tar et par *minutter* på XPS'en. Forstår ikke helt hvorfor XPS'en er så treg. Har jeg ved et uhell satt den i batterisparemodus? Eller har Dell satt den opp i en slik modus for å øke batteritiden? Eller er 8GB for lite minne for MATLAB?

     

    I sum: bortsett fra skjermformat og ytelse, liker jeg XPS13. Men ytelsen er dårlig på min 2015 modell.

    Min stasjonære fra 2010 (i7 2600k og vertex3 120gb + 16gb ram) Bruker 12 sekunder på Matlab. Hvorfor bruker dine bærbera enheter så lang tid?Matlab hos meg er til og med installert på på en samsung spinpoint 5200rpm 1tb disk

     

     

    Interessant erfaring. Spørsmål: (a) hvilket OS bruker du? (Jeg har siste versjon av Windows 10), (b) hvilken versjon av MATLAB bruker du? (Antar at jeg brukte MATLAB 2017 spring edition).

  4. Har en XPS 13 fra april 2015 (jobb; 8 GB RAM) og en Surface Pro 4 fra desember 2015 (privat; 16 GB RAM). Jeg liker fysisk størrelse på begge. Foretrekker definitivt 3:2. Surface Pro 4 har, dessverre, dårlig batteritid -- XPS'en mye bedre.

     

    Ytelse? På Surface Pro 4 starter MATLAB på ca 20 s, mens det tar et par *minutter* på XPS'en. Forstår ikke helt hvorfor XPS'en er så treg. Har jeg ved et uhell satt den i batterisparemodus? Eller har Dell satt den opp i en slik modus for å øke batteritiden? Eller er 8GB for lite minne for MATLAB?

     

    I sum: bortsett fra skjermformat og ytelse, liker jeg XPS13. Men ytelsen er dårlig på min 2015 modell.

  5. Jeg har hatt Surface Pro 4 i ca. 1 1/2 år. Bortsett fra at jeg ikke er helt fornøyd med batteritiden, har den stort sett fungert meget bra. Batteritiden... det Microsoft sier (så vidt jeg husker), er 9 timer batteritid *ved videoavspilling* -- trolig med nedsatt lysstyrke på skjermen og frakoplet internett. Dette betyr selvsagt ikke at man kan forvente 9 timer batteritid i normal bruk. Samtidig: jeg har opplevd batteritid fra 1 time (heftig kjøring av beregningsintensive programmer), med normal batteritid 2-5 timer -- avhengig av programvareoppdatering, etc. Jeg hadde nok forventet 6 timer eller så i normal drift, så jeg er ikke helt fornøyd.

    --

    Problemet med Consumer Reports "undersøkelse" er, så vidt jeg forstår, at erfaringsdataene de baserer seg på i stor grad gjelder de første Surface-maskinene (Surface 1 - Surface Pro 3), og at man basert på dette dømmer hele Surface-kategorien nå og i framtiden nord og ned. Dette er omtrent like seriøst som å si at fordi VW jukset med utslippstall for dieselbiler, så er hele produktlinjen til VW ubrukelig.

    • Liker 1
  6. Ved enkel googling finner man: hyperloop skal maksimalt utsette passasjerer for en akselerasjon på 0.5g, som tilsvarer hva som oppleves i bil ved aksekerasjon fra 0-100 km/t på vel 6 s.

     

    Med en marsjfart på 1200 km/t, betyr det at det tar ca 68s fra 0-1200 km/t, og man beveger seg nesten 23 km før marsjfart er nådd. Dette gjør det urealistisk med mange stopp underveis... hvert stopp vil koste minst 3 minutter. (Man kan tenke seg å plassere passasjerer i en container for effektiv inn og utlasting ved hver stopp, vil jeg tro...)

  7. Reaver1 har allerede svart på innlegget til Lunaris:

     

    " >> Da bør vel apple stå høyt på den listen.

    Det gjelder også mange andre selskaper i senere tid. 

     

    Ellers så forstår jeg ikke hvorfor folk i Norge er så opptatt med å forsvare USA i EU. Vi har andre lover og regler i EU enn USA av en grunn. Og vi bor faktisk i EU. Hvorfor skal vi la amerikanerne gjøre hva de vil i EU? 

     

    Kan jeg minne på hvordan mange amerikanske selskaper svindel store mengder skatt fra EU? "

    --

    Litt uklart om dette er ment som ironi... det kan ikke være mulig å tro at nordmenn generelt "bor i EU"??

     

    Men kanskje Lunaris kan minne oss på hvilke amerikanske selskaper som bedriver svindel av store mengder skatt fra EU? Selskapers navn og beløp, takk. Så kan vi vurdere å boikotte firmaene.

     

    (Ja, jeg kjenner til EUs bot til Google og Apple, kontrovers med Microsoft over Office, etc. I Googles tilfelle er det kanskje svindel idet søkemotoren visstnok har foreslått å kjøpe varer fra firma som gir inntekt til Google samtidig som det finnes billigere varer, men er dette unndragelse av skatt?)

  8. Hvorfor bruke så mye penger på noen øreklokker som absolutt ikke har aktiv støydemping. Nytter lite med klokker til 20.000 når du sitter i et fly eller en annen plass med mye støy. Da blir dette et forstyrrende moment bokstavlig talt. Og de beste på aktiv støydemping er ja: Sony MDR-1000X

     

    ??? AKG N90Q *har* aktiv støydemping, og er trolig betydelig bedre enn Sony MDR-1000X. Dvs. jeg har ikke sett noen som sammenlikner dem, trolig fordi AKG'ene koster omtrent 4 ganger så mye som MDR-1000X. 

     

    Nå er det kanskje litt pussig at testen ikke diskuterer at AKG'ene har aktiv støydemping, men her var det kanskje lyden som var poenget? (Og ja: jeg er enig i at utvalget av hodetelefoner virker snevert... Oppo har noen gode hodetelefoner. AKG har vel også noen gode, åpne hodetelefoner i klassen 10 000+, etc.)

  9. I videoen refereres det til "Alcantara skinn". Alcantara er syntetisk, og består av ca. 60% polyester og 40% polyuretan -- dvs. ikke skinn, egentlig. Når så er sagt, føles det kanskje som skinn. Min erfaring med standard keyboard for Surface Pro 4, er at etter litt bruk føles det som om nevene "svetter" og sklir litt på tastaturet. Det er interessant om Alcantara-overflaten føles bedre...

  10. En annen begrensning (enn pris, etc.) er vel at dersom man er i utlandet over et visst antall dager, så gjelder ikke Frihet-betingelsene? Husker ikke hvor mange dager det er -- er det 45 dager? Tror dette har sammenheng med at man ikke skal ha lov til å shoppe etter abonnement i det billigste EU-landet, men må ha abonnement i det landet hvor man bor.

  11.  

    Har hatt en SP4 i snart 1 1/2 år, og er fornøyd med mye. Største ankepunkt er batteritiden, som i praktisk bruk ligger langt under de 9 timer som det henvises til i reklamen (det gjelder dog videoavspilling).

     

    Ellers kan jeg støtte ovenstående...

    * Jeg oppholder meg i en ferieleilighet i utlandet, og har god wifi-forbindelse med min mobil (Lumia 950...) -- men jeg får ikke forbindelse med min SP4...

    * Jeg har tidligere hatt problemer med å bruke en AKG NC60 hodetelefon på SP4 -- lyd som forsvinner, etc. Samtidig har hodetelefonutgangen fungert greit på Sony ørepropper.

  12. Jeg er Telenor-kunde, og synes ikke dekningen er fantastisk. Samtidig... jeg merker meg at på Sørlandet (som jeg kjenner best), synes testen å være basert på å ha kjørt bil langs E-18/E-39 (Oslo via Kristiansand til Stavanger), samt langs Rv 9 Kristiansand-Hovden. Dette er "turistløyper", og gir på ingen måte inntrykk av hvor bra eller dårlig dekningen er på Sørlandet som helhet.

     

    Der hvor jeg voks opp ("Indre Agder") måtte jeg tidligere ut i hagen for i det hele tatt få inn signal (Telenor, Telia). Etter forrige regjerings krav om dekning, satte Telenor opp en ny sender relativt lokalt -- så nå får jeg 1-2 streker signal innendørs -- trolig hovedsakelig Edge-dekning. Jeg kjenner ikke til Telia sin dekning i aktuelt område -- kanskje de også har "skjerpet" seg.

     

    Testen som er utført er positiv! Men hva med å dra ut i "bushen" for å teste dekningen?

    • Liker 3
  13. I følge testeren DCRainmaker, kunne 935 vært navngitt Fenix 5P -- P for plast -- idet den har praktisk talt de samme egenskaper som Fenix 5. Tre forskjeller: den veier ca. halvparten, har innebygd wi-fi støtte (kun safirglass-modeller av Fenix 5 har det), og er vanntett ned til 50 m (mot 100 m for Fenix 5). I følge Garmin Norge sin hjemmeside koster den NOK 500 mindre enn basis Fenix 5 -- i USA: US$100 mindre.

    • Liker 1
  14. Det aller første man bør gjøre, er å velge navn på "user account" som *ikke* inneholder mellomrom. Hvis "local user account" inneholder mellomrom, vil også path under "users" inneholde mellomrom. Med mellomrom i "users" path, gir det en uendelighet av problemer dersom man bruker programmer som også virker under unix-baserte systemer (Linux, OSX), f.eks. Python, etc.

  15. > filme saktefilm ved hele 960 bilder per sekund i 720p. Det kan den kun gjøre i ekstremt korte perioder, men resultatet blir inntil seks sekunder med faktisk video.

     

    Anta at man spiller av med 24 bilder pr. sekund for å få 6 sekunder. Nå er 960 bps 40 ganger mer enn 24 bps, så det betyr vel at den virkelige hendelsen varer i 6/40 = 0.15 sekunder?? Da skal man vel ha *griseflaks* for å greie å spille inn akkurat når ballongen sprekker??

  16. Jeg kjøpte en QNAP NAS for snart ett år siden. Jeg er relativt misfornøyd med den. Kanskje fordi jeg er en enkel sjel... Jeg så for meg en disk som kan stues bort på et gjesterom, som jeg kan aksessere fra flere PC-er, som jeg kan skrive til som om det er en ekstern disk, og som jeg kan spille av musikk og film fra. REALITY?

    * Det er ikke mulig å lagre data på NAS'en uten at man har opprettet et "directory" og gitt seg selv skrive-/slette-rettigheter. Og det er ikke trivielt å finne ut av hvordan det skal gjøres.

    * For at oppsettet skulle virke, måtte jeg bruke samme brukernavn og passord som jeg har på PC'en... Eh??

    * VLC kan ikke lese filmer fra QNAP'en uten videre, og det er ikke trivielt å finne ut av hvordan man eventuelt kan omgå det...

    * Så vidt jeg vet er det ikke mulig å ta ut diskene fra QNAP'en, putte dem inn i en PC, og lese dem. Så slik stiller vel QNAP i samme liga som Drobo?

    --

    Jeg endte opp med å kjøpe en Drobo 5C (USB-basert), med 8x5 TB disk. Og jeg bruker QNAP'en som "back-up". Dog -- jeg har ikke funnet noe program som tar "ekte" back-up -- jeg tar manuell back-up ved å kopiere nye filer, og det er jo ikke helt bra.

     

    I sum: etter mitt syn er ikke NAS'er noe for den jevne forbruker. Tester synes å gi QNAP og Synology gode karakterer for brukervennlighet, men etter min erfaring må man han rimelig bra greie på IT for å bruke dem.

     

    Jeg vet ikke om Drobo 5N er bedre enn QNAP -- testen nevner ingen av de problemer jeg har hatt med QNAP.

  17. > Den 15. juni i år vil alle mobiloperatører i Norge måtte tilby fri roaming og like priser i hele EU/EØS-området, men flere norske operatører har allerede inkludert det i abonnementene sine

     

    Dette er litt uklart:

    * Telenor og Telia (som eksempler) tilbyr fri roaming (med visse begrensninger?) innen EU/EØS-området, men disse abonnementene er *dyrere* enn abonnementer som kun har fri roaming innen Norge eller Norden, dvs. det er ikke samme priser i hele området??

    * Jeg trodde det var slik at *ingen* abonnement har lov til å ta roaming-avgifter innen EU/EØS-området etter sommeren 2017??

     

    Med andre ord: etterlever teleselskapene regelverket dersom kun *noen* av deres abonnementer tilbys uten roaming-avgifter, mens andre (og billigere) abonnementer kun gir roaming-fritak innen begrensede områder (f.eks. Norge, Norden, e.l.)?

  18. Jeg har ikke allverden med erfaring med disse nettbutikkene, men generelt:

    * Har bestilt fra Proshop en gang; de skulle levere på ca. 4 dager. Da jeg ikke hørte fra dem, purret jeg (etter ca. 10 dager?) -- og fikk greie på at det hadde vært noe kluss med bestillingen. Så jeg avbestilte varen (det nærmet seg ferie).

    * Har brukt Dustin et 3-4 ganger. De har alltid levert raskt, og jeg er relativt fornøyd med dem.

    * Har brukt Komplett, og var relativt godt fornøyd.

    * Har brukt Multicom -- de har noen unike produkter. Erfaringsmessig bruker de 1-2 uker på leveranser, selv om de sier 4 dager.

    * Mht. Elkjøp og HiFi-klubben: jeg har alltid bestilt i butikk. Godt fornøyd.

  19. Hvem har best dekning, og hvor mye trenger man av kapasitet?

    * Er det riktig at Telia har bedre dekning enn Telenor? NEI. Det er for enkelt å basere en slik konklusjon på en undersøkelse "enkelte tettsteder og utvalgte utfartssteder". OK -- mulig at Telia er bra/best mange steder, men det finnes mindre steder f.eks. på Sørlandet, hvor Telia praktisk talt ikke har dekning (man må "ut i hagen" for å få signal overhodet), mens Telenor har ok dekning (ikke bra dekning, men f.eks. 2-3 streker). Det beste er å sjekke dekningen de viktige stedene hvor man ferdes, og velge operatør ut fra dette.

     

    * Før mitt siste mobilkjøp, sjekket jeg forbruket mitt og fant at jeg typisk lå på ca. 200 MB/mnd. Ikke fordi jeg er barn eller student, men fordi jeg har god wi-fi dekning på arbeidssted, hjemme, og på kafeer. Jeg strømmer ikke musikk. Jeg valgte derfor billigste Telenor-abonnement, som var 1 GB/mnd.

     

    Jeg irriterer meg dog stadig over SMS fra Telenor a la "nå er det kun 200 MB igjen av kapasiteten din, og det er 1 uke igjen av måneden -- oppgrader NÅ!". Eller -- verre: "nå er det kun 20 MB igjen av kapasiteten -- oppgradern NÅ!" -- som jeg mottok på formiddagen 31 oktober i år. Hvor det i "liten" skrift stod at datamengden ble nullstilt den første dagen i hver mnd... Irriterende at Telenor sender ut slike talentløse tilbud.

×
×
  • Opprett ny...