Jump to content

Aleksikon

Medlemmer
 • Content Count

  137
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

18 :)

Recent Profile Visitors

591 profile views
 1. Nei, det er ikke riktig. Ta f.eks. Obs som varsler "Vi har mottatt din bestilling", og deretter mailer de "Ordrebekreftelse". Husk at mange forhandlere gjør manuelle sjekker at personer ikke har kjøpt før/kjøpt flere med samme navn/selger for mange/etc etc. Les innholdet i e-posten nøye og les hvordan nettsiden oppgir at de selger varer. Det gir deg mye bedre svar enn folk her på forumet.
 2. Legg merke til at de oppgir "forventet" nettopp fordi det kan skje at et skip lastet med PS5'er går på grunn et sted. Sånt skjer. CDON er ryddige. De har hatt noen problemer når folk har bombet bestillingssiden, men det har alle andre også. Ellers har de levert til mange her.
 3. Dette er ren spekulasjon, uten noe grunnlag for utsagnet. CDON får vite fra sin leverandør god tid i forveien hvor mange som er på vei til dem med båt/bil/fly. Derfor kan de forhåndsselge basert på antallet de vet er på vei. De har vært flinke til å oppgi forventet leveringsdato hele tiden. De har solgt i små batcher, fordi de vet hvor mange som er på vei. Ja, de selger av og til for mange, fordi folk er så raske, men dette har det blitt mindre og mindre av. Folk er ikke like aktive til å følge med lenger. Se hva de oppgir på nettsiden, før du trekker oktober/november ut av luften. Forventet leveringstid: Kommende Foreløpig releasedato 2021-06-30
 4. Betalte du med debetkort eller kredittkort? Fordi med debetkort så kan det se ut som beløpet er trukket når det egentlig er reservert. Med kredittkort kommer det tydeligere frem at beløpet er "reservert". Du har godkjent at de kan reservere beløpet i en kortere periode. Om de kansellerer har de 3-5 virkedager på å tilbakeføre beløpet. Har du ikke fått varsel om kansellering, så er varen holdt av i systemet og vil komme, men det tar tid. Hold ut litt til.
 5. I hvert fall siden desember. Det er flere andre som er verre og har solgt den for 8K. Dine penger, ditt valg. Forbrukermakt kan utøves om man ønsker.
 6. Flåklypa-spillet sikter seg jo inn mot at foreldre og besteforeldre skal se det i butikken og kjøpe det til barn(ebarn). Kids under 12 år har ikke nødvendigvis noe forhold til Flåklypa. Den siste filmen kom i 2018. Spør du derimot voksne over 40, vil mange flere ha et kjennskap til Flåklypa, og vil kanskje plukke det opp som en gave, eller fordi de selv er gamere. Besteforeldre har ikke noe forhold til e-shop, Steam, Epic Games Store, osv. Så dette er gjennomført og fornuftig, spør du meg.
 7. Nintendo har alltid hatt et litt spesielt regime når det kommer til å trykke fysiske kopier til sine enheter. Det må brukes kasetter/minnekort som er lisensiert fra dem. Dette har de gjort siden NES-dagene, for å bekjempe piratkopiering. Jeg vet ikke om det betyr at de bestemmer hvor spillene trykkes, eller om de sender ut kasetter/minnekort som da utgiverne bruker hos sine produksjonspartnere. Uansett så er det generelt sett en utfordring å få levert utstyr fordi tilgangen på leveranse med fly er så mye lavere nå om dagen. Mange flere leveranser går med skip, og prisene for transport har økt. For meg høres det ut som at Nintendo har sagt "Vår mulighet til å levere kasetter/minnekort til dere er forsinket".
 8. Det er standard oppførsel fra Coop. De fjerner den når de ikke har den tilgjengelig. Uvisst om dette er for å unngå bots som skaper trafikk, eller andre grunner. Det kan gå uker/måneder før de legger den ut.
 9. Det er ikke noen utvikling eller noe nytt. Obs solgte ved lansering for 6999,- og har hatt denne prisen ved alle sine salg. Gamezone har vært de aller kjipeste, som har solgt både digital og disk for 6999,- hele tiden. De store aktørene har ligget på i området 5899,-/5999,-. De små aktørene tjener penger der de kan, de store vil vinne på pris og skape kundetilknytning. Ikke noe nytt dette her.
 10. Du melder deg inn ved å delta. Så det er likegyldig om du var registrert fra før eller ikke. Har registrert meg, og fikk "velkomstmail" selv om jeg allerede var medlem.
 11. Det oppleves også svært frustrerende å bli fristet til å forhåndsbestille fordi du kan få bedre pris på den måten. Ta Returnal som kan forhåndsbestilles for 700 + frakt på Komplett. På lanseringsdagen kommer prisen til å gå til 800-850kr. Så du kan "spare" 100-150kr på å gamble litt. Anmeldelser blir ofte holdt igjen til lanseringsdagen, så det er vanskeligere å få god informasjon før man kjøper/kan avbestille forhåndsbestilling. Prisen på spill har hatt en lav utvikling i forhold til generell prisstigning, men et bomkjøp for 7-800kr er vondt, uansett.
 12. Ja, de må det. Det er en norske virksomheten til NoN som selger til kunder i Norge. At den sendes fra et lager i Sverige er irrelevant for oss som forbrukere.
 13. https://apps.apple.com/us/app/distill-web-monitor/id1118660791?ls=1 Disclaimer: Jeg har ikke prøvd selv. Har ingen kunnskaper om hvor bra det funker. Ville brukt 30min på å prøve, dersom jeg ikke allerede hadde hatt en PS5. (takket være legenden RunePune som varslet her i tråden).
 14. De går igjennom alle ordrene manuelt og kansellerer dersom du har bestilt før. Når du har fått leveringsbekreftelse vet du at du at den er på vei. Kilde: Dette skjedde med en bekjent som brukte to e-poster, men samme navn og adresse.
×
×
 • Create New...