Gå til innhold

MesterDefoe

Medlemmer
  • Innlegg

    126
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MesterDefoe

  1.  

    Så jeg kan finne på en del jobber og legge de til på CV-en for at den ser bedre ut? (Jeg har erfaring i lignende jobber og falsk referanse kan jeg fikse enkelt)

    Hvis du har erfaring fra lignende jobber kan du vel bare bruke de? Og hvorfor ønsker du ikke å oppgi noen av jobbene dine på cv'en?

     

    Jeg bruker de jeg har, men i tillegg kan jeg legge til fler så det ser ut som om jeg har mer erfaring

  2. Hei, jeg har gode nok språkkunnskaper og karakterer til at jeg har havnet i et luksusproblem. Jeg skal starte på siv.øk masteren på NHH nå til høsten og kan velge mellom en double degree hos en topp universitet i verden, en CEMS grad som kun NHH i Norges tilbyr eller Gründerskolen. Hva ville dere ha valgt? Jeg er så å si 100% sikker på å komme inn i alle de tre valgene, siden jeg kan 3 språk flytende og har en bachelorgrad med kun en B, hvor resten av karakterene er A.

     

    Hvis jeg tar en DD eller CEMS grad så blir jeg nødt til å skrive en masteroppgave allerede i 2. semester samtidig som jeg skal ta to kurs det samme semesteret. Jeg er litt redd for at det kan bli litt hektisk. Gründerskolen som jeg har forstått det blir tatt i siste semester (4. semester) og dekker 30 studiepoeng, altså du får fritak for 4 fag. 

     

    Men hva tror dere vil være best for min framtid? Har lyst til å jobbe innenfor Norge. 

  3. Hei er skal nå starte på masterdelen av siv.øk studiet og er usikker på spesialisering. Jeg er intressert i samfunnsøkonomi,finans og strategi. Men hva tror dere er lurest med tanke på næringslivet? Hvor er etterspørselen?

     

    Og for dere som er godt igang meg master eller ferdige, kan dere skrive litt om hvilket spesialisering dere valgte og hvorfor? Hva synes dere om valget? Og for de som er ferdig, hvordan har det hjulpet i næringslivet?

     

    Går forøvrig på NHH

  4. Hei, har nå flyttet ut for første gang jeg lurte på hva jeg må gjøre nå og hvor jeg må melde adresseendring.

     

    - Har satt opp navnelapp på min nye postkasse

    - Meldt inn adresse endring til posten (videresender posten min i 2 mnd)

    - Meldt inn adresse endring til folkeregisteret

    - Søkt studielån og meldt inn ny adresse

     

    Fler ting som jeg ikke har tenkt på?

  5. Hei, jeg skrev en leiekontrakt for 5 dager siden. Jeg har ikke betalt leie for den første måneden enda og jeg har heller ikke betalt depositum enda. Det står at leiekontrakten har varighet på 6 mnd, men det står ingenting om oppsigelse i leieperioden. Er det mulig for meg å si opp kontrakten før det har gått 14 dager?

  6.  

     

    Takker for innspill så langt!

     

    Hvilken av skolene som er best innenfor finans er vell en umulig oppgave i å kartlegge, men utifra mail sendt til forelesere så virker det som at BI satser mest på finans i sin forskning. Dette er vell av liten relevans for min del som masterstudent. 

     

    Grunnen til at BI virker mest interessant faglig sett er pga mengden av kvantitative fag som man har i fagplanen. Jeg kjenner ikke til og har ikke satt meg nok inn i sammensetningen av fag på masterstudiet på NHH enda til å si noe bastant der. Samtidig kjenner jeg også til hvordan skolen fungerer, både sosialt og faglig samt at jeg har både deltidsjobb og studentbolig her som veier veldig for å bli. Nettverket mitt er jo også her nå i så grad, men jeg antar at man blir kjent med en del folk på NHH gjennom fadderuka. 

     

    Jeg fikk bekreftelse idag på at jeg har kommet inn på NHH og må derfor bestemme meg så snart som mulig. Var ingen lett oppgave dette her.

     

    Har du en link til eller beskrivelse av fagene du føler mangler på NHH (altså fagene BI har)? Ønsker du å ta en grad i kvantitativ finans eller finans med innslag av kvantitative fag?  Kan kanskje bidra med nyanser hvis jeg vet hva BI kan tilby som NHH ikke kan.

     

     

    http://www.bi.edu/master/msc-in-finance/programme-structure/ -

     

    Nevner særskilt mathetmatics i første halvåret som kan være til hjelp i de påløpende fagene som multivariate statistics og research methodology.

     

    Er ikke interessert i kvantitativ finans nei, er vell i hovedsak de med heavy matematisk bakgrunn som blir preferert i slike roller.

    Fordelen med NHH blir at jeg har mulighet å ta noen makro/mikrofag som jeg i stor grad synes var interessant på bachelornivå.

     

    Hvilke makro og mikrofag? BI har jo også microeconomics og applied macroeconomics på masteren

  7. Så hvis jeg signerer en leiekontrakt fra 01.08.15 til 01.08.16 eller til 01.08.18 så kan jeg si opp kontrakten når som helst sålenge det ikke eksplisitt står i kontrakten at jeg ikke kan si opp kontrakten i leieperioden? Hvis det ikke står noe som helst så har jeg en automatisk oppsigelsestid på 3 mnd, som jeg forstår det?

  8. Hei, er student som leter etter hybel på det private markedet. Problemet mitt er at jeg er garrantert studenthybel fra 1. januar 2016. Derfor må jeg få til en leiekontrakt fra  august 2015 - desember 2015. Men ingen vil gi meg dette, de vil heller leie ut i 12 mnd til andre studenter.

     

    Er det mulighet for å skrive en 12 mnd kontrakt og dermed si opp kontrakten etter 5 mnd? Har hørt at mange kontrakter har oppsigelsesfrist på 1-3 mnd?

  9. Kan velger å ta master i økonomi og administrasjon på begge disse skolene. Hvis jeg skal til NHH må jeg flytte ut og det vil antagelig koste meg 150-200 000kr mer å studere to år på NHH, HiOA er så å si gratis for meg, bor hjemme og får gratis mat. Begge tilbyr spesialisering i finans noe som jeg er interessert i.

     

    Er NHH så mye bedre at det er verdt å betale 200 000kr for to års utdannelse der?

  10. Hei

    Har fått plass på NHH, men fikk ingen studentleilighet. Nå er jeg på utkikk etter hybler og rom i bofelleskap på det private markedet. Det jeg lurte på er om det er lurte å dra over til bergen for å se på noen visninger?

     

    Jeg bort i Oslo, er redd for at jeg må kjøpe togbillett og bo på hotell 1-2 dager i Bergen. Dette for meg kan bli en dyr affære

  11. Har den mulighet at jeg kan velge mellom BI og NHH for å ta master i regnskap i revisjon. De økonomiske kostnadene for meg vil bli helt like, siden jeg har stipend. Valget står altså mellom valg av skole, jeg tok forøvrig bachelor på BI.

     

    Hvilken av disse to skolene har mest prestisje på MRR - graden? jeg vet NHH er mer populært på samfunnsøkonomi og at BI er bedre på finans, men hva med MRR?

  12. Noen som vet om gjennomsnittskarakteren står på BI vitnemålet fra bachelorgraden?

    Er det noen her som har et bilde av et vitnemål fra BI bachelor? lurer på om det er veldig likt karakterutskriften.

×
×
  • Opprett ny...