Gå til innhold

greteknudsen

Medlemmer
  • Innlegg

    34
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av greteknudsen

  1. Jeg har en MacBook pro 15’’ fra mid 2014(kjøpt april 2015) som lenge har oppført seg rart; den er uberegnelig. Den kan plutselig låse seg, ofte ledsaget av en høyfrekvent pipelyd, eneste som hjelper er omstart. Hvis pipelyden fremdeles er tilstede ved oppstart, må maskinen hvile alt fra en time til et døgn, før den er klar til å arbeide igjen. Dette skjer som regel når det spilles av film, noe som ikke er en stor CPU-belastning...

     

    Har vurdert å bytte ut harddisken med en ny og bedre SSD. Den som står i nå er 240-ish GB, tenker å bytte til 500-ish GB.

     

    Et annet alternativ(og mye dyrere) er å kjøpe en ny mac, siden den jeg har faktisk begynner å dra på årene...

     

    Noen tips? Råd?

  2. Sitter og søker på hodetelefoner med aktiv støydemping. Reiser mye i en dårlig lydisolert bil, det er alltid lyd rundt meg. Litt stillhet i hverdagen er sårt etterlengtet. Har lagt meg til merke noen modeller til forskjellig priser. Sony WH-H900N til 1400 kr, Sony WH 1000xm3 til 3700kr, bose qc25 til 1400kr, og bose qc35 til 3000kr. Det jeg vurderer er om jeg skal gå for en av de billigere modellene, som jeg har råd til nå, eller gå for en av de dyrere, men vente og spare litt til... Er det verdt å vente, eller kan jeg ha best utbytte av å kjøpe nå? ?

  3. Hei!

     

    Jeg skal gå til innkjøp av en ryggsekk til bruk på turer på 3-5 dager. Prøvde på litt forskjellige ryggsekker i butikken, og likte Hagløfs Nejd på 65 liter best. Den er bare akkurat stor nok, men kan ikke ha for stor og tung sekk på grunn av skjøre knær. 

     

    Har noen der ute erfaringer med denne sekken? Den er jo ikke akkurat flaggskipet til Hagløfs, og derfor finner jeg ingen tester av akkurat den sekken. 

     

    Setter stor pris på tilbakemeldinger!

  4. Det er vel typisk "billig" merke som de fleste andre merkene man finner på elkjøp, lefdal osv.

    Jeg ville ikke gått for en sånn alt i ett løsning. 

     

     

    Hvorfor vill du ikke gått for en slik løsning? Her kan jeg få lp-spiller, cd-spiller, usb, aux og radio, med forsterker og høyttalere for en rimelig penge. 

  5. Hei!

     

    Helt i slutten av en løpetur i dag, tråkket jeg over, big time. Til tross for at det ikke var direkte behagelig å tråkke over, fortsatte jeg å jogge i ca 100 meter. Løpeturen ble etterfulgt av et kort bad i havet, men merket raskt at det var vondt å gå. De siste 3 timene har smertene blitt verre ved belastning og enkelte skifting av stilling av ankelen. Foten er hoven fra rett over ankelen og helt ut til roten av tærne. 

     

     

    Jeg har ustabile ankler og tråkker lett over., det bruker derfor som regel å gå over med en gang, men det blir bare verre nå. 

    Bør jeg kontakte lege?

     

     

    Tusen takk på forhånd for svar :)

  6. Hei!

     

    Jeg skal investere i DIboks, og det står mellom to ulike stereoDI. Begge av Radial, pro DI2 eller JDI Duplex. 

     

    Radial har en tommelfingerregel: for hver femte dollar man bruker på instrumentet, skal man bruke en dollar på diboks. Jeg har en nord stage 2ex, og hvis regelen skal følges, er jeg nødt til å gå for duplex. Men, er det nødvendig å kjøpe det beste av det beste?

     

    Erfaringer/råd med en av dem, eller begge tas imot med stor takk!

  7. Hei!

     

    Jeg tok nylig avtrykk av ørene til iem med lukket munn, men fikk høre fra en venn at man burde hatt munnen åpen. Han anbefalte å ta nye avtrykk, siden proppene mest sannsynlig vi skli litt ut når jeg feks. synger. 

     

    Burde jeg ta nye avtrykk, eller kommer det til å gå fint?

     

     

     

  8. Hei!

     

    Jeg har en Nord Stage 2 EX. Har diverse kabler, lydkort m.m, men har ikke DIboks, noe jeg har funnet ut jeg sårt trenger. Jeg leste i en artikkel at man burde velge en passiv boks til en aktiv kilde, og aktiv boks til en passiv kilde. Jeg har prøvd å finne ut om Norden er aktiv eller passiv, men har ikke hatt noe hell. 
     

    Er det noen DIbokser som noen vil anbefale til Nord Stage?

     

    Tusen takk!

  9. Hei!

     

    Jeg er en god rytmisk pianist som lurer på en ting. Er Chopins piano sonate no. 2 Marche funèbre: Lento vanskelig å spille? Ville en rytmisk pianist som ikke er spesielt god på klassisk teknikk klare å spille dette stykket?

     

    Slenger med en link til youtube, Marche funèbre: Lento begynner etter 17 min og 18 sek :)

     

     

    Tusen takk!

  10. Hei!

     

    Jeg vurderer sterkt å gå til innkjøp av Nord Stage 2 EX88. Hva trenger jeg av kabler++? Hvilke merker går godt sammen med Nord(yamaha, roland, korg...)?

     

     

    Tusen takk på forhånd :)

  11. 8-10oz med borrelås er enkelt og greit, synes jeg, litt vekt i de men ikke så ille at armene faller av etter 3 minutter. Og som med alt annet, jo mer du betaler jo bedre er som regel varene. Everlast er mye brukt! :)

     

    Husk at du må bandasjere hendene dine under hanskene slik at du ikke skader hendene når du holder på. 

     

    Tusen takk for svar!! 

    Ville du anbefalt sekkehansker eller treningshansker?

  12. Hei!!

    Står ovenfor et valg, og jeg er ikke sikker på hva jeg skal gjøre. Har fått et bra tilbud på Yamaha CP4. Har ikke hatt tid til å lese meg noe særlig opp, men etter det jeg har lest, skal det være et bra stage piano. 

    Jeg har ikke prøvespilt det, og er derfor veldig skeptisk på om jeg skal tørre å kjøpe det. 

     

    Har noen erfaringer med dette pianoet?

  13. Hei!

     

    God jul til alle dere! Jeg sitter og surfer på nettet etter hvilke hunderaser som passer min livsstil. De aller, aller fleste sidene er på engelsk, og der er det noen uttrykk som jeg ikke har vært borti før. Noen som vet hva de betyr?

     

    - Shed (shedder) når det er snakk om pels(?)

    - Dominant, hva vil det si i praksis at en hund er dominant?

    - Agility competition

    - Competitive obedience 

    - Lure coursing

    - Schutzhund

     

     

    Tusen takk!

  14. http://file:///Users/gretejohanneknudsen/Desktop/IMG_0737.jpgHei!

     

    I går var jeg ute på tur. Rett bak huset mitt er det en bratt og fin tursti under høyspenten. Langs stien så jeg mange ulike blomster, kjente og ukjente. Den ukjente blomsten har en lilla-aktig farge og minner litt om en orkide med hatt. Blomstene vokste på en lang stilk med korte små hvite "hår", og mange små grener med én blomst på hver. 

     

    Jeg lette i Cappelens håndbok om blomster, men fant ikke spor av blomsten. Noen som vet hva blomsten heter?

     

     

    Tusen takk for hjelp!

  15. Hei!

     

    Jeg skulle lastet ned Minecraft til min Mac Pro 15" (2015). Jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke er svært teknisk anlagt, og trenger derfor hjelp til å laste ned rett versjon. Jeg skjønner at man må betale for "fullversjonen" av minecraft, og det har jeg ikke noe imot. Det jeg også lurer på er hvilken versjon må man laste ned for å kunne spille med flere(multiplayer)?

     

    Tusen takk på forhånd for svar! 

  16. Hei!

     

    Jeg og noen fler skal til London i månedskiftet juni/juli, og så lurer jeg på: Hvordan er London delt inn, med tanke på fine, dyre strøk, kontra gettoen? I Norge har vi det fine strøket på Oslos vestkant, mens Østkanten av Oslo er tilstandene ikke like overdådige(No offence). 

     

    Er vestkanten av London et "fint strøk" slik som Oslos vestkant, og sørsiden av London et litt mer shabby strøk? Eller tar jeg helt feil? 

     

     

    Tusen Takk for svar!!

×
×
  • Opprett ny...