Gå til innhold

glennsjo

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av glennsjo

  1. Jeg er relativt fornøyd generelt sett med min nye Xperia Z1. Det er for eksempel et stort skritt opp fra Iphones lille skjerm til denne. Sonys er litt mørk, men jeg er veldig glad i lyssterke skjermer, og det får jeg ved å fjerne automatisk tilpasning.

     

    Ellers er vanlige Android-problemer irriterende. Pdf-er i Chrome åpnes i vilkårlige apper som gjøremålsappen 2do eller nettbokappen Ark. Noen ganger krever det ekstra zooming for å klikke på lenker. Og selv om Android skal være lettere enn Iphone på individuell tilpasning er det ikke alltid like enkelt med apper som Automatit. Men her kreves nok mer læring fra meg også.

     

    De viktigste motforestillingene mot Z1 er likevel svak dekning. Jeg brukte i en periode Iphone og Sony side om side, og Sony er dårligere. På et hotell hadde jeg ingen wifidekning på Sonyen, mens Iphonen fungerte fint. Jeg mener det er meget svakt at jeg nå må leve med et steg ned på en teknologi som wifi som burde være veletablert på dette tidspunktet.

     

    Også telefondekningen varierer. Jeg er stadig nede på Edge og generelt svakt signal på plasser jeg innbiller meg at jeg tidligere hadde 3G.

     

    Lav lyd er også litt irriterende, særlig siden den lille høytaleren krever at telefonen holdes riktig for å høre.

     

    Imponerende er det at telefonen er vanntett. Vel, etter et skifte. Den første jeg fikk konket i en test samme kveld som jeg fikk den, men med litt masing fikk jeg ny telefon etter en uke. Og den har bestått vanntesten.

    • Liker 1
  2. Har ikke merket nye funksjoner annet enn at lysstyrken nå justerer seg automatisk etter omgivelsene og at man kan laste ned MOSH.

     

    Men navigeringen i telefonen virker mye mer strømlinjet. Virker som oppgraderingen har fått opp ytelsen i programvaren. Der det før har vært treghet går det nå raskere å veksle mellom ulike programmer. Prøv også å gå til kamera, ta bilder og gå ut igjen. Virker raskere.

     

    Min telefon har også gjort noen rare ting som å restarte seg selv innimellom. Om det nå er et historisk kapittel er for tidlig å si, bortsett fra det ikke har skjedd etter oppgraderingen.

  3. Jeg hadde samme reaksjon på tastene når jeg første gang prøvd tastene på en telefon som var avskrudd.

     

    Litt senere gikk jeg innom en større butikk fordi jeg uansett måtte ha ny mobiltelefon. Etter å ha fiklet på en påskrudd N78, og blant annet forsøkt å skrive tekstmeldinger på N78'n, ble jeg mye mer komfortabel med dem.

     

    Tastene er faktisk herlige å bruke etter mitt syn. De gir litt motstand, og jeg har ikke opplevd å trykke feil.

     

    De tastene jeg derimot reagerer på er "sidetastene". Trykkpunktet på C-tasten ligger for eksempel så langt ut at det er unaturlig for fingern å nå ut dit uten å streve.

  4. 1. Er det virkelig ikke flymodus på N78?

     

    2. På komplett.no står det "inkl. 3 måneder navigasjon". Hva betyr det? Må man abonnere på noe for at GPS'en skal fungere? Hva skjer etter de tre månedene? Stopper hele kartnavigasjonen, eller er det bare noen tilleggsfunksjoner i GPS'en man mister?

  5. Hei!

     

    Jeg skulle gjerne ha klart å "hente" og lagre en rss-feed i en datbase, men sliter med å finne god nok informasjon om dette. Jeg er ikke helt newbie på php og mysql, så så fort jeg kommer dit skal jeg klare det.

     

    Men er det noen som kan hjelpe meg med tips eller linker til hvordan jeg skal få hentet den forskjellige informasjonen i en rss og sortert dem på de forskjellige taggene som rss'en bruker og deretter skrevet dette til en database? (joho, lang setning!)

     

    Takk!

  6. Mulig jeg er på jordet her, men skal du ikke ha en .vcf per kontakt?

    7668336[/snapback]

     

    Det er mye mulig. Den fila jeg fikk ble i sin tid eksportert gjennom Sony Ericsson, og inneholdt alle nummerene (omtrent som en xml-fil). Uansett, jeg tok den lange veien og overførte alle én for én (for n'te gang ved mobilskifte).

     

    Men et annet spørsmål; når N73 er i "power modus" (det vil si der tiden vises, før LED-lampen blinker), hvordan får man lyst opp den klokka som er der da, uten at skjermen går helt tilbake til menyen (ventemodus) igjen?

  7. Hehe. Jeg burde vel sagt at jeg har forsøkt det også.

     

    Når jeg velger Pakkedatatilkobling "Ved behov" blinker symbolet for "En UMTS-pakkedatatilkopling er tilgjengelig". Når jeg velger "Når tilgjengelig" er det bare et konstant 3G-ikon oppe til venstre.

     

    Ingen av delene virker. Verken med eller uten restart.

  8. Tittel sier sitt. Telefonen var ny i går, så først prøvde jeg standard-innstillingene for å komme på web. Det gikk ikke. Så sendte jeg SMS til operatøren Netcom, men den innstillingen fungerte heller ikke.

     

    Etter å ha snakket med Netcom på kundeservice, fikk jeg beskjed om å slette innstillingene telefonen kom med, og bruke oppsettet som kommer i retur ved å sende WAP til 1989. Men den innstillingen fungerer selvsagt heller ikke!

     

    Det som skjer når man velger en nettadresse, er at det det bare står "Kobler til via Netcom Mobil". Og intet mer.

     

    Noen som har noen mulige løsninger for meg?

  9. Jeg har laget et admin-system med innlogging og bruk av session.

     

    Brukerne plukkes fra en database der de forskjellige er registrert med ulike brukernivåer.

     

    Jeg har testet dette med de ulike brukerne, og alt vises riktig. Altså det valgte brukernivå plukker riktig.

     

    Likevel må jeg spørre for sikkerhets skyld.

     

    Alt ligger nemlig i samme fil, index.php.

     

    Dette er koden jeg bruker:

    <? if ($myquery[brukernivaa] != 5 ) { ?>
    tekst
    <? } ?>

    Når jeg altså tester med brukernivå 5 får denne ikke lese denne teksten.

     

    <? if ($myquery[brukernivaa] == 1 || $myquery[brukernivaa] == 2 || $myquery[brukernivaa] == 5) { ?>
    En annen type informasjon
    <? } ?>

    Mens brukernivå 5 får lese denne informasjonen, sammen med 1 og 2. Dette er også testet og viser riktig.

     

    Det som gjør meg litt usikker er jo at disse kodene ligger rett under hverandre i fila (sammen med mange andre forskjellige varianter av nivåer). Det er over 10 brukere og fem ulike brukernivåer så langt.

     

    Ja, jeg vet det er php og serverscript, men likevel ønsker jeg å forsikre meg om at dette er trygt.

     

    Og mysql-fila ligger også i .php.

     

     

    Så; er dette trygt nok? Er det noen annen måte jeg heller bør gjøre dette på for at det skal være enda tryggere?

  10. Jeg lurer på om det var mulig å bare sperre deler av en ip-adresse via php.

     

    I dag er koden

     

    $ip = getenv("REMOTE_ADDR");
    if ($ip != "nn.nnn.nn.nn" 

    også videre

     

    n er forøvrig tall i dette tilfellet.

     

    Jeg har prøvd med nn.nnn.nn.**, men dette funker ikke. Er det noen annen måte å løse problemet på?

     

    Takk!

  11. Jeg lytter til nettradio (stort sett NRK mp3) over nettet. Den strømmen jeg lytter til kommer opp som 128 kbps, 44 kHz i Winamp'en min.

     

    Saken er at jeg hørte DAB-sendingen er i mp2-format! Betyr det da at DAB-sendingen er dårligere enn 128 kbps? Eventuelt hvilken bit rate er det m3u/DAB ligger på?

     

    Dersom de stemmer at DAB-sendingene har dårligere kvalitet enn det vi lytter til over nettet, stemmer jeg for å joine Sverige i sin utsettelse...

  12. Når kommer den ferdige filmen? Kommer du til å legge den ut, eller bare selge den?

     

    Traileren viser i hvert fall bra bilder og bra komposisjoner. Egentlig litt vanskelig å oppfatte hva handlingen er i filmen. Jeg leste litt mer om filmen på hjemmesiden din og traileren gir ikke noe hint om det dramatiske som skal utvikle seg i filmen.

     

    Synes også det er litt vanskelig å oppfatte hva lyden over klippene der jenta løper skal dreie seg om. Dørslenging kan (etter å ha lest manuset) representere en dramatisk greie, men det er umulig å oppfatte hva dette skal være (jeg skjønner at man ikke skal avsløre dette heller, men før jeg leste mer om filmen var de lydene fåfengt for meg).

     

    Har også nå sett noen av dine tidligere filmer og merker meg at du bruker mye lyd. Pass på så musikken ikke overdøver dialogen. Jeg mistet ett ord ("domino"?) av mora i traileren og deler av ordene når jenta løper.

     

    Traileren gir mer inntrykk av ei inneslutta jente med (alvorlige) fritidsproblemer, fremfor dramatikk i familien.

  13. Nei, jeg kan være enig i det. Men likevel synes jeg forskjellen var større enn jeg trodde, og steget opp til det billigste speilreflekskameraet kan være verdt å gi en ekstra tanke. Det er selvsagt også et poeng dette nettopp med "mobilitet".

     

    Jeg hadde ikke trengt større skjerm. Egentlig dumt på grunn av batteriet. Men som sagt i et tidligere innlegg i en annen tråd ville jeg ikke bruke masse tid på røde øyne. Jeg så tester av 55 og kameraet lever opp til sin anti-røde-øyne forventning. Dette er grunnen til at jeg valgte 55 fremfor 40.

     

    Det var også et "leveringsissue" på Ixus 40 som spilte litt inn.

  14. Har nettopp kjøpt meg Ixus 55 og må nok innrømme at jeg hadde ventet bedre bildekvalitet enn det kameraet leverer.

     

    Årsaken til skuffelsen er nok naturlig. Jeg har brukt speilrefleks (EOS 10D) i et par år nå, og forskjellen mellom kompaktkamera og speilrefleks var større enn jeg trodde.

     

    Kameraet må ha mye lys, å ta innebilder uten blitz er bortkastet.

     

    Ute i dagslys og med blitz blir eksponeringen grei, men fremdeles vesensforskjeller i skarphet mellom 10D og 55. Det er vel unøvendig å nevne at jeg savner muligheten for å velge instillinger selv, slik jeg kan på 10D.

     

    Ellers virker kameraet veldig solid, noe som også er årsaken til at jeg valgte Ixus 55 fremfor et rimeligere kamera.

     

    Grunnen til at jeg har gått til anskaffelse av et kompaktkamera er at jeg lenge har ønsket et kamera for "impulsbildene". Jeg liker å ta bilder og føler ofte jeg går glipp av motiver med et tungt 10D-kamera som jeg ikke kan ha med meg overalt.

     

    Nå har jeg et kamera som jeg i mye større grad både tør (ferie o.l.) og praktisk kan (lettere, lommestørrelse) ta med meg hvor som helst. Men speilrefleksen er altså på ingen måte pensjonert. Neste på lista er et nytt vidvinkelobjektiv =)

  15. Er det noen som kjenner til programvare (helst freeware, alternativt billig) som gjør at man kan indeksere bildene man tar på en eller annen måte. Eksempelvis at man enkelt kan legge inn notater eller søkeord på bildet, for enkelt å kunne finne dem frem senere?

     

    Har nå over 10.000 bilder, og i praksis er det umulig å lage notater på disse, men jeg må begynne å gjøre det nå. Angrer vanvittig på at jeg ikke har gjort dette før da jeg nå har en god bildedatabase. Problemet er altså at jeg ikke lenger gidder å gå tilbake til mappene og se gjennom bildene.

     

    En annen sak; mange av bildene mine varierer i kvalitet. Bør jeg slette alle bilder jeg "tror" jeg aldri kommer til å få bruk for, eller bør jeg ta vare på alt jeg tar (og heller lage notater på brukbare bilder)? Plassmangel er ikke et problem.

     

    Takk!

×
×
  • Opprett ny...