Gå til innhold

EiSvIn

Medlemmer
  • Innlegg

    258
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EiSvIn

  1. Hei.

     

    Min X10 mini begynner å dra på årene, og det er er ikke så mye som fungerer på den lenger. Så jeg har startet jakten på "ny" telefon. Maks pris ~2000.- Jeg trenger ingen high-end mobil, men en sak som funker greit til epost, fb, noen forum-apper etc. Men et duganes kamera vil jeg gjerne ha.

     

    Kona har en Samsung G2 som hun er svært fornøyd med, og det er vel noe i den gata jeg kunne tenke meg også. Jeg ser disse koster i underkant av 2k brukt, for litt over får man den som heter G2+ (som jeg etter hva jeg har skjønt på nett er dårligere enn G2?). Nytt i denne prisklassen får man jo type Xperia-ting.

     

    G2 var jo en toppmodell når den var ny, men holder den koken sammenlignet med nye mobiler til samme pris?

  2. Etter et års bruk har plutselig min SE C702 plutselig begynt å slå seg av i tide og utide. Noen ganger kan det gå en uke, andre ganger slår den seg av flere ganger om dagen. Har lest litt på nett, og det eneste jeg finner er SE sine sider som nevner at det kan komme rusk og rask. Jeg har renset opp de tilsynelatende rene kontaktene uten at det har blitt noen nevneverdig forskjell.

     

    Er det noen andre som har opplevd dette, eller som kan ha noen tanker om hva dette kan komme av?

  3. Hei, skal hjelpe en venninde med å kjøpe seg en bærbar pc. Og siden det er lenge siden jeg har fulgt med på markedet selv så føler jeg at jeg ikke har den helt store oversikten. Jeg ser at de fleste netthandelene i hvert fall har noen bærbare som ligger rundt 3500.- Jeg ser at MPX blant annet har et tilbud på en som heter Lenovo G555 til 3400.- nå, men det er et merke jeg ikke har hørt om en gang. Er det noe som funker?

     

    Min venninde har ganske så dårlig råd, så pris er viktig. Er det noen som har noen tips om hva som er oppegående? Hun har ikke lyst til å kjøpe brukt på grunn av dårlig erfaring. Den skal bare brukes til "normal" surfing og OpenOffice, så kraftmessig kan hun vel kjøpe hva som helst.

  4. Hei, jeg har forsøkt å ta ibruk noen gamle blitser jeg har hatt liggende som slaver. Den ene med innebygget utløser, den andre med en utløser fra Hama. Men av en eller annen grunn så virker det som om de ikke synker med kameraet i det hele tatt, de utløser men uten at det blir noe lys på bildene så det virker ikke som de er helt i synk for å si det slik. Jeg har brukt i D80 i commander mode, med en SB-600 ved siden av, i P-mode. Lyset fra SB-600 er det eneste som kommer med i eksponeringen.

     

    Er det noen andre som har noen erfaring eller tanker rundt dette?

  5. Har gjort dette en gang for lenge siden, og det gikk helt ok selv om jeg absolutt ikke er noen proff. Det er helt avhengig av hvilken forståelse både brudeparret og du har, at de ikke forventer all verden og at du faktisk er en ydmyk amatør som ikke kan gi garantier. Dersom dette er helt ok for dem, så knips i vei.

     

    Men jeg ville takket nei dersom dette er nære venner av deg, for en ting som ikke er nevnt her er at når du stresser rundt for å ta bilder så går du glipp av bryllupet og festen. Man blir gående å tenke foto hele tiden, og strengt tatt burde man jo tenke brudepar og fest dersom det er nære venner.

  6. Hehe.. Nå var vel spørsmålet mitt hvordan jeg kunne få litt mer ut av dette bildet, ikke om det var et spesielt godt bilde eller ikke. Jeg syntes det har sin sjarm, både med håret (jeg har en versjon uten luggen også, men det ble kjedelig) og den lyse bakgrunnen. Jeg føler meg vel enig i at dette bildet ikke forteller noen historie, og at det derfor passer inn i familiealbumet (hvor det også er...) enn i et galleri. Men jeg skal ta en titt på ansiktsfargen, den kan sikkert bedres litt.

  7. Hei! Lurte på om dere har noen tanker om hvordan man kan få ennå mer ut av dette bildet. Det ble tatt i veldig skarp sol, uten reflektor eller lignende, så det ble litt merkelig eksponering. Jeg har forsøkt å redde det litt med å skru litt på kurvene etc. Tar gjerne imot både positive og negative kommentarer.

     

    post-34853-1226661695_thumb.jpg

  8. Hum, gratulerer med å trekke en bk-diskusjon så langt vekk fra det opprinnelige bildet som det er mulig å komme. Jeg tror kanskje Olopolo hadde lyst til å høre litt som sitt bilde, ikke om hva som er "riktig" i skateverden.

     

    For meg som gir blaffen i hele skategreia er dette et helt greit portrettbilde, men jeg syntes det er noen detaljer som hemmer litt. 1) at personen ikke er litt uskarp. 2) at lampen på venstre side er kuttet. 3) skiltene på døren tar for mye oppmerksomhet (og da dessverre rett under kneet til skateren

     

    Jeg syntes at bildeidéen er god, men at akkurat dette bildet mangler prikken over i'en. At han poserer som en ape syntes jeg bare gjorde bildet mer spennende.

  9. Beklager, men jeg syntes ikke dette var noen god idé. Karaktersystemer krever at man har en referanseramme, og ikke minst er enighet om denne. For meg blir det et tomt tall som strengt tatt ikke forteller noe som helst om noen ting.

     

    Om bildekritikken skal forbedres i noen retning, så er det bedre om de som legger ut bilder blir flinkere til å spørre etter det de vil ha. Ønsker du kritikk på komposisjonen, teknisk, presentasjon, lyssetting etc? Hvis man har slike spørsmål er det mye lettere både å gi kritikk og å lære noe av det.

  10. Så var det mine "beste" da. Jeg utfordret meg til å legge ut 10-15 bilder. Vel, det har blitt 28 bilder pressentert, utvalgt av 468 eksponeringer. Så jeg må si meg ganske fornøyd med hele festen. Jeg har lært og blitt kjent med nytt kamera, og sett litt mer av hva slags muligheter og begrensninger det ligger i 30mm'ern.

     

    Kamera: Nikon D80

    Objektiv: Sigma 30mm/f=1.4

     

    Alle bilder tatt i jpeg for anledningen, og jeg har forsøkt å croppe minst mulig. Det er vel strengt tatt bare 3 bilder jeg har gjort det på i det hele tatt.

     

    16. oktober

    post-34853-1225542409_thumb.jpg

     

    21. oktober

    post-34853-1225542439_thumb.jpg

     

    28. oktober

    post-34853-1225542460_thumb.jpg

     

    Link til oktobertråden min

  11. Da var det tid for de siste bildene i denne oktoberfesten da. For meg har dette vært kjempespennende, og jeg har virkelig fått anledning til å bli kjent med den nye D80'en min. Kjempemoro, jeg er med på neste fest også. :-)

     

    30. oktober

     

    Jeg ble så fascinert av gatelyset som lyste litt oppover også, og jeg fikk nesten en litt gammeldags "negativ" følelse over dette.

     

    post-34853-1225486624_thumb.jpg

     

    31. oktober

     

    Haloween - og jeg hadde en demon i huset. ;-)

     

    post-34853-1225486677_thumb.jpg

     

    Takk for meg.

×
×
  • Opprett ny...