Jump to content

apoe4

Medlemmer
 • Content Count

  156
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

80 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg vil absolutt anbefale deg å teste https://nouveau.freedesktop.org. Kernel-delen av driveren er jo en del av det offisielle Linux kernel-treet, så det er absolutt ingen grunn til å tro at den skal være mindre sikker enn Nvidia sin proprietære og lukkede driver. Heller tvert i mot. Problemet med Nouveau er at den har begrenset eller ingen støtte for de nyeste skjermkortene, og at ytelsen ofte er en brøkdel i forhold til når Nvidia sin driver er i bruk. Men på et såpass gammelt kort så kan du være heldig å få en utmerket opplevelse! Nouveau er forøvrig støttet out-of-the-box på de fleste (alle?) mainstream Linux distroer på lik linje med Amd sin driver (som også er open-source). EDIT: Ser ut som kortet ditt (NV40-chip) skal være godt støttet: https://nouveau.freedesktop.org/FeatureMatrix.html
 2. Markedsverdien sist jeg sjekka var 11-12k for 3070, 17-18k for 3080 og 26-27k for 3090. Det blir feil å regne 10k for en 3070 eller 14,5k for en 3080 all den tid du kunne solgt den på finn på dag 0 for prisene jeg nevnte over.
 3. Hver en belønning for mining som du mottar skal beskattes basert på verdi omregnet til norske kroner på tidspunktet du mottar belønningen. Deretter må gevinst eller tap beregnes og skattes for (ift verdi på kjøps-/miningtidspunkt) når du veksler til fiat eller kjøper noe for crypto. Dette gjelder også veksling mellom crypto. Skattesatsen er 22%. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/
 4. Enig i det. Har forsøkt flere modeller og MSI Suprim ser ut til å ha beste luftkjøleren (noe som også merkes på vekten). På 3070 er Suprim litt overkill, så da er Gaming X Trio et supert alternativ.
 5. Du har krav på låneprodukt dersom reparasjon er forventet å ta mer enn en uke, og det ikke er urimelig dyrt for selger (noe det ikke er i tilfelle skjermkort). Så bare å henvise til nettstedet under og be om å få tilsendt lånekort. forbrukerradet.no
 6. Suprim X 3090 her og ja. Har veldig god airflow i kabinettet. Mistenker at det er en pad som ikke sitter helt, men det kabinettet jeg har er av typen invers som var populær en gang i tiden, så minnebrikkene på bakplaten får en ulempe av at de ikke vender oppover. Har bestilt et nytt normalt kabinett og en haug med p12 og p14-vifter, så jeg skal gi det en sjanse til før det blir retur.
 7. Har opplevd at en pakke ligger klar i store postnord-containere inne på butikken, men at personalet ikke klarer å få tatt de i mot (scannet de inn, sortert) før over et døgn etterpå.
 8. Høres jo vitterlig mye bedre ut enn mitt da, overklokket så stanger det i taket på 110C umiddelbart (selv med viftene på 100%), og med underklokk på -400 på minne og 278watt på power-limit så lurer det rundt 102-105C. Skal teste med kjøleribber på baksiden, fant du noen butikker i Norge som solgte noen kurante?
 9. Takk for svar! Da er det altså normalt, selv med typ 104C med underklokk på minnet? Skal selve minnebrikkene tåle opptil 110C greit?
 10. Skal ta en titt på det, men ender nok med å sende det inn. Blir litt mye å risikere garanti/reklamasjonsrett på et kort til nesten 27k, i tilfelle det skulle skje noe med det senere. :D Forstår det i hvertfall slik at godt over 100 grader på underklokket minne ikke er normalt?
 11. Fikk et Suprim 3090 i går. Der blir minne veldig varmt, type 104C selv med underklokket minne og 280watt power limit. Høres ut som det er defekt kjølepasta/pads på det?
 12. Finnes boter man kan bruke, her er en https://jef.codes/streetmerchant/getting-started/
×
×
 • Create New...