Gå til innhold

Jaitheibe-a

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jaitheibe-a

  1.  

    Det er også grove designfeil på bilen som gjør at man vil dra håret sitt ut etterhvert.

     

     

    Var ikkje klar over at trunken bak er såpass dårlig designa at regnvann og etter kvart snø/slaps renner rett ned i bagasjerommet når man åpner luka. Blir mange sure fjes når di etter kvart oppdager den designfeilen. Har dette kome fram på reviews av model 3?

    Bor på vestlandet og har ikke hatt det problemet med vann,fikk bilen i mars.. er nok fixet på min model 3.. det med grushaug er nok heller et ekstremt tilfelle..hvilken vei kjører du på når du klarer å plukke opp så store stener??

    Er ingen tesla fan men steike for en god bil..en fryd å kjøre..Prøv nå i det minste å kjør en modell 3.. du vil garantert ikke bli skuffet..Hadde før denne en audi A4 avant S line 130hk TDi 2004, og det var som å kjøre en traktor etter noen uker i 3en. ble selv veldig overrasket da jeg likte audien veldig godt etter å hatt den i 10 år..

    • Liker 1
  2. Nettopp. Det er for tidlig å skrive "Godt feilen ble fikset før noen dyreliv gikk tapt". Får bare krysse fingrene for at så mange som mulig som både eier tesla og hund/katt etc får med seg nyheten og følger ekstra nøye med fram til feilen er rettet.

     

    Apropos denne funksjonen, fungerer den når batteriet går under 20%? Funksjonen som holder kupetemperaturen (av andre grunner enn dyr) når man har forlatt bilen stopper når batteriet kommer ned på 20%. Får man opp varsel i appen når batteriet når 20%?

     

    Ja..

    https://imgur.com/a/fJ4UAtN

    • Liker 2
  3. Finnes det en eneste person i landet som faktisk liker hvordan disse dingsene ser ut? Er det noen grunn til at jeg ikke kan få tak i noe som f.eks. ser ut som en litt tykk bok, med kjølehull i toppen, som passer perfekt i bokhylla og scorer 100% på WAF-målinger?

     

    Uansett vil vel de fleste ha mesh-nett om dagen. De boksene er generelt *litt* mer anonyme... Kan gjemme en mesh-extender bak bøkene i dag, men formen gjør det ikke akkurat lett.

     

    Har du nettwerks uttak rundtom i huset så er jo et par av denne grei.

    https://inwall-hd.ui.com/

  4.  

    VW vil konkurrere med Tesla? Tesla har 400 000++ helelektriske biler utstyrt med datakraften, sensorpakken og snart også programvaren for full selvkjøring. Ingen andre produsenter har i nærheten av datamengden Tesla har tilgang til gjennom disse. Data er nøkkelen til trygg og effektiv L4/5 full selvkjøring. Det finnes ikke en eneste bilprodusent som engang nærmer seg det Tesla ALLEREDE har på veiene. Tesla er på ingen måte perfekt, men de er i sin egen divisjon på alle felter når det gjelder selvkjøring og fremtidens biler. Selv ikke Googles Waymo er i nærheten. Det er bare å se på fakta for å forstå hvorfor Tesla allerede har vunnet løpet.

     

    Hvis du tror Tesla er bare i nærheten av å lansere selvkjørende biler er du alvorlig psyk. PSYK!!!

    https://insideevs.com/musk-announces-april-22-as-start-of-tesla-full-self-driving/

  5.  

    Omvendtland?

    Hvorfor skulle ikke Huawei være med å pushe dette?

    Er nok flere mobiler som vil kunne gjøre det.

    VW og co klarer det nok fint selv men siden de ikke lager mobiler så burde vel resten være selvforklarende..

     

     

    Enten funker appen på Android eller ikke...

     

     

     

     

    Er nok ikke så enkelt..

    Huawei telefoner er glad i å avslutte apper som kjører i bakgrunnen,og stenger den ned tesla appen så funker det ikke..Noen den gjør til tider..

     

    Å ta opp telefonen hver gang du skal inn i bilen blir helt feil,er jo mer styr enn en keyfob

  6.  

     

    Leste en artikkel om at Norge ikke har nok strøm, hvis alle i Norge får elbil. Vi måtte importere strøm fra utlandet, blir ikke dette kullkraftverk og kjernekraftverk elbilene må bli oppladet batteriene med?

     

    Neida, det er ikke riktig. Om alle nordmenn kjørte elbil, ville det trenge 7 TWh. Vi eksporterer over 20 TWh i året, og vi får et større og større kraftoverskudd. Bare allerede konsesjonsbevilget småkraft dekker hele behovet. Det samme gjør nedskalering, av olje. Dessuten kommer solcelleanlegg til. Jeg kan dekke 2/3 av energiforbruket til våre to biler ved solceller på garasjen. Her er den offisielle statistikken: https://www.ssb.no/energi-og-industri/statistikker/elektrisitet/aar

    Det trur jeg ikke er riktig. Tesla el-bil krever 340 amper(78 200 watt) per. bil på hurtig lading(10 minutt) Snakket nettopp med en elektriker nu om Tesla elbil.

    TWh - En terrawattime er en milliard kilowattimer. Dette er omtrent så mye strøm som det blir brukt i Drammen i løpet av ett år. I Oslo blir det brukt ni TWh elektrisk energi hvert år, mens det i Norge ble brukt totalt cirka 130 TWh i 2015.

    • Liker 1
  7. Har et merkelig problem med en stationær maskin som kjører win7

     

    Har følgene problemsom startet for 2 uker siden..

     

    Tilbake i chrome (med mus)åpner ny fane..funker normalt med tilbake knappen på tastaturet<----

     

    Lukker opp feks. min datamaskin og trykke C disken og det skjer ikkeno.

     

    Innstalerte windows på nytt nå og eneste som reagerer når jeg trykker på noe nå er søppelkurven..ikkeno annet..hverken startknappen,IE,klokke,nettverksikonet o.l

    Lik etter reboot..

     

    Går jeg inn på papirkurven og videre derfra så stopper det opp..

    Har byttet SSD disk.(helt ny samsung ssd).Byttet skermkort,byttet ram..

     

    Men trykker eg CRTL-ALT-DEL og åpner oppgavebehandlingen så våkner den til liv.. men rebooter jeg så må jeg åpne oppgavebehandlingen igjen får å få liv i den...Men det går ikke mange min. før den tulle igjen..

     

    Noen som har opplevd dette?

×
×
  • Opprett ny...