Gå til innhold

Lord Darkness

Medlemmer
  • Innlegg

    246
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lord Darkness

  1. Jeg eier et LSI-kort fra før som jeg er veldig glad i.

    Nå trengte jeg komplettere server med 8 nye SATA porter der jeg tenkte kjøre JBOD i Windows. Ytelse er ikke viktig, og dataen er godt tatt vare på med backup.

    Jeg ønsket ikke å legge mer penger på dette enn jeg trengte, og fordi jeg bestilte andre komponenter fra dem bestilte jeg kortet fra Komplett. De har, noe overraskende, et veldig lite utbud av kontroller-kort. Jeg måtte derfor nøye meg med et kort fra ST Lab, en produsent som jeg ikke utgangspunktet ikke har så gode erfaringer med. 

    Men kortet oppviste flere rare problemer, blant annet var det ikke mulig å starte PC når det satt disker på kortet. Hvis jeg hot-plugget disker til det etter oppstart fungerte det til synes greit, inntil PC etterhvert låste seg. Komplett sendte nytt kort til meg, men problemet gjenstod.

    Jeg flyttet så kortet til en ny PC og det har fungert fint i noen uker. Men for noen dager siden ko en høy coil whine fra kortet og PC slo seg plutselig av. Måtte kutte strømmen av/på på PSU for å kunne starte PC på nytt. Men når jeg leser eller skriver til disk på kortet, eller etter cirka 5 minutter uansett, slår seg PC igjen. 

    Jeg er derfor på jakt etter et annet kort. :) Hva finnes det for alternativer hvis jeg ikke vil kjøpe et kort til over 3 tusen spenn (LSI)?

    //LD

     

  2.  

     

    Så mye meningsløst i disse kommentarfeltene om dagen...

     

    Man velger ikke Ice om man har et ønske om en pålitelig og trygg leverandør.

     

    Neivel? Hva velger man da? Og hvorfor hevder du dette? Kunne du tenke deg å utdype litt uten at noen må grave etter det nåe du lirer av deg noe sånt i et innlegg som i seg selv er komplett ubrukelig?

    Hva mener du nå? Denne saken er jo underlag nok for hans påstand.
    Det er nettopp det den ikke er. Det er snakk om et midlertidig teknisk problem, noe denne operatøren ikke er alene om å ha støtt på. Dersom en trygg og pålitelig operatør er en operatør som aldri har hatt nedetid er det få alternativer igjen. Så kan man sitte å argumentere for tjenester og funksjoner som operatøren mangler kontra andre, men innlegget jeg siterte var ikke begrunnet på en slik måte.

    Kan du gi et eksempel på en norsk telefonoperatør som hatt tekniske problemer som resulterer i at det ikke var mulig å motta samtaler i tre dager?

     

    I så tilfelle, ble kundene heller ikke den gang underrettet på annen måte enn å selv måtte søke opp problemet i sosiale medier?

     

    Som nevnt både i denne saken, samt bekreftet av Ice selve i den nyere saken, så har også tjenestene deres vært ustabile en lenger tid fra før (og det skyldes ikke dette strømbruddet).

     

    Jeg missliker selv storm i vannglass, men håper du innser at være uten telefon i tre dager kan være kroken på døren for noen bedrifter. Hvor mange bedrifter tror du ikke er helt avhengige av å ha telefon? Nå snakker vi ikke bare om den lokale rørleggeren som mister oppdrag fordi kundene ringer en annen leverandør. Tenk deg hvor godt NSB, SAS eller Rikshospitalet hadde fungert uten telefon samt hvilke konsekvenser det ville fått for dem ved et slikt brudd.

     

    //LD

  3. Så mye meningsløst i disse kommentarfeltene om dagen...

     

    Man velger ikke Ice om man har et ønske om en pålitelig og trygg leverandør.

     

    Neivel? Hva velger man da? Og hvorfor hevder du dette? Kunne du tenke deg å utdype litt uten at noen må grave etter det nåe du lirer av deg noe sånt i et innlegg som i seg selv er komplett ubrukelig?

    Hva mener du nå? Denne saken er jo underlag nok for hans påstand.

     

    Hvis du brukte SmartTale eller sentralbord fra Ice ville du også visst at de ikke er de mest stabile tjenestene til daglig heller.

  4. Ble akkurat oppringt av Talkmore som spurte om jeg var Ice.net kunde, hvis jeg fått med meg at de har problemer med tjenesten samt - det noe ledende spørsmålet - "hva synes du om det?". :D

     

    Litt frekt men de skal ha for å smi mens jernet er varmt.

     

    Helt utrolig at dette har skjedd selvfølgelig, men den totale skandalen er jo hvordan Ice har håndtert dette. Jeg håper BI og lignende institusjoner studerer dette i fremtiden på samme måte som man studerer New Coke idag.

     

    //LD

  5. "Eksperter avisen har vært i kontakt med hevder Sophidea er en VPN-lignende tjeneste som blant annet gjør det mulig å unngå den kinesiske nettsensuren. I forsøk på å blokkere denne tjenesten kan kinesiske myndigheter rett og slett ha gjort en feilkonfigurasjon, som fremfor å blokkere Sophidea har sendt all trafikken dit."

     

    Hmm, ja uansett om det var feil eller ikke oppnådde de jo sin intensjon. :)

     

    //LD

  6. Vi som bor i arktiske strøk vet godt hvordan Jesus gikk på vannet. Det var slett ikke nødvendig å tømme tonnevis med maismel i en innsjø og røre om, fenomenet jeg tenker på kalles is.

     

    Nylig var det snøstorm med haglskurer på Kanariøyene, det kan godt ha vært en tilsvarende (sjelden) kuldestorm i Midt-Østen for et par tusen år siden som førte til at vannoverflaten på en innsjø frøs til is. Å gå på det frosne vannet ble nok sett som et slags utrolig vågestykke og dermed et guddommelig under.

     

    Det høres dog fortsatt lite trolig ut. Det finnes jo en annen mulighet til å forklare denne tilsynelatende umuligheten... At det faktisk ikke har skjedd?

     

    //LD

  7. Litt misledende oppløsningstall for Sigma.

     

    Sigma SD kameraer har 46MPx i brosjyrene. Men bildene blir 4800 x 3200 (15+ millioner piksler). Sensorene i Sigma-kameraer er litt spesielle med tre forskjellige fargelag oppå hverandre, ikke en slik syrete bayer mosaik (Kombinert med litt fancy utregning ) som "vanlige" kameraer har.

     

    Så da burde man dele på tre om man vil sammenlikne med andre kameraer. Blir vel uansett aldri helt nøyaktig sammenlikning, siden bildesensorer er mer kompliserte greier enn x-antal piksler ganger y-antall piksler.

     

    De har sine styrker og svakheter begge to. Så ingen klar vinner. Spørs hva DU ser etter i et kamera.

     

    Det har nå Sigma endret på. Men som du selv sier er det ikke riktig og sammenligne 15MP fra en Foveon sensor med 15MP fra en konvensjonell sensor med Bayer-filter.

     

    Sigmas DP kameraer (spesielt DP2) er det beste kamera som er å få kjøpt idag under ti tusen kroner, men med to unntak;

    1. Batteritiden er altfor dårlig. Også med ekstra batteri er det ikke nok for en dag med fotografering.

    2. Mangel på støtte hos Adobe for Sigma sine råfiler. Sigma Photo Pro er ikke godt nok.

     

    Jeg overveier sterkt og sende en av mine DP inn for denne modifikasjon, men skal se om man kan kjøpe fronten løs og gjøre selve ombyttet selv, det burte bli rimeligere samt at man slipper sende vekk kamera.

  8. Jeg har en annen tråd gående, men tenkte legge opp et par screenshots i denne tråden for å se hva dere har å si om mine resultater;

     

    Dette er 2x Samsung 830 128GB i Raid-0 på Intel Z77 (OS disk);

    os256gb1gb201304272320.png

    asssdbenchos20130427230.png

     

    Og dette er 8x Samsung 840 PRO 128GB i Raid-0 på et LSI SAS9207-i8;

    atasamsungssd840scsidis.png

    asssdbenchatasamsungssd.png

     

    Jeg er, blant annet, litt bekymret for dårlig 4K skriv-ytelse på LSI oppsettet. Men det kanskje er normalt med så mange disker? De 2 830 får jo 3 ganger så høy ytelse på begge tester.

     

    I tillegg hadde jeg ønsket/forventet litt høyere ytelse på sekvensiell les- (og eventuelt også skriv-) ytelse.

     

    Noen kommentarer?

     

    //LD

  9. Jeg har ikke hatt tid å se på dette før idag. Jeg tenkte først prøve med å flytte/bytte plass på LSI-kortet og skjermkortet, men så husket jeg at jeg har heatpipes på skjermkortet som gjør at det ikke er så lett å flytte det til en annen plass. Eventuelt tester jeg det ved et senere tilfelle.

     

    Men en sak jeg kom å tenke på. Har AHCI mode på hovedkortet noe å si for LSI-diskene? Jeg har jo to Intel disker i Raid 0 på hovedkortet, og da har jeg valgt "RAID mode" i BIOS fremfor AHCI mode. Kan dette ha noe med ytelse på Samsung diskene (på LSI kortet) å gjøre??

     

    //LD

  10. Jeg har et ASUS P8Z77-V Deluxe hovetkort. Det har en PCI-E 3 16x plass, en PCI-E 3 8x plass og en PCI 2 4x plass.

     

    Jeg har LSI kortet på PCI-E 3 8x plassen, men må tydeligvis flytte kortet til 16x plassen?

     

    Hvis jeg skjønner brukerveiledningen riktig blir dog 16x plassen til 8x hvis du setter noe på 8x plassen? Det vil si du får enten 16x alene på en plass eller 16x fordelt på to 8x? Eller er dette kun ved SLI eller lignende?

     

    Jeg har ikke så raskt skjermkort (Radeon 5750 tror jeg det er) så det burte vare OK å sette det på siste plassen, det vil si PCI 2 4x?

     

    p8z77v214.jpg

     

    p8z77v215.jpg

     

    //LD

  11. Nå har jeg fått gjort dette, men ved ytelsetest i AS SSD og ATTO får jeg omtrent ytelse som en enkelt disk i LSI 8 x Samsung 840PRO array, det vil si mitt Intel 2x Sasmsung 830 har bedre ytelse.

     

    I AS SSD kommer de 8 LSI/840 diskene opp separat i listen over disker men de 2 på hovedkortet ser ut som en disk ©. I Atto ser de ut som en disk (D) men yter likt en enkeltdisk. Hva må gjøres for å få litt fat på dem? ;)

     

    //LD

×
×
  • Opprett ny...