Gå til innhold

Chris Wrynn

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chris Wrynn

  1. Jeg bor i ei blokkleilighet, 2 roms. Jeg har veldig enkle røykvarslere (brannalarm? vet ikke hva som er rett å bruke om det er noe forskjell). Når jeg lager mat er jeg alltid redd de skal gå av, og om det skjer er det slitsomt å ta frem krakk og klatre opp for å slå den av (hurra for å ha korte bein...). Jeg får også full panikk av høye lyder og blir disorientert. Det som er ideelt for meg, som vil hjelpe mot angsten min ifht til dette, er om jeg kunne hatt en fjernkontroll eller noe hvor jeg bare trykker en knapp for å få den til å slå seg av. Å ha en slik knapp tilstede når jeg lager mat ville hjulpet meg å fokusere på mat istedetfor å ha angst for at alarmen går av og jeg må klare å klatre opp til den å slå den av.

    Finnes det noe sånt? Noe å anbefale?

    Søkte "røykvarsler fjernkontroll" og det som kom opp var noe med en app som skulle si ifra om røykvarlseren går av, men tror ikke den har noe sånn knapp...

     

    Om dette ikke finnes tar jeg gjerne imot anbefalinger av alarmer som tåler litt før den går av (matlaging, litt damp fra badet etter dusj osv) og/eller ikke er den alarmen som har høyest dB. Som sagt takler jeg det dårlig, og har også en veldig liten leilighet og sover ikke tungt, så vil høre den selv om den ikke er så høy som en flyalarm...

  2. Hei. Jeg har 3 konsoller i bruk: PS4, Xbox series X og Nintendo Switch (som jeg bruker pro controller for). Jeg ønsker meg et stativ av noe slag som jeg kan ha på bordet ved siden av meg hvor jeg kan legge/henge alle kontrollerne. Er det noen som har noe å anbefale for det? Noe som passer til alle kontrollere og ikke bare f.eks PS4, da de er ganske forskjellig. Tenkte det ville vært bedre istedetfor å bare ha alle kontrollerne liggende på bordet hver for seg.

    Trenger ikke være noe spesifikt designet for kontrollere, kan være f.eks en boks eller noe med rom som passer fint for kontrollere. Hva som helst som gjør at de er lett tilgjengelig, nær hverandre, og ser greit ut.

  3. 1 hour ago, Tekanne93 said:

    -Hvis jeg lurer på ting vedgående helse, eller noe som "hva er dette", selv om det ikke er noe som gjør vondt eller er kritisk, f.eks. kanskje bare noe som har på et tidspunkt dukket opp på kroppen, er det riktig å dra til fastlegen da?

    For alt over, er det alltid fastlege som gjelder, eller noe annet?

    Føler på en måte jeg er til bry hvis jeg oppsøker noe som helst uten en spesielt god grunn. Er det riktig?

     

    Hei. Jeg har følt mye av de samme følelsene, både når det gjelder små ting jeg vil snakke med fastlegen om, og ting som haster mer jeg trenger å ringe legevakt for. Har ofte følt "dette er for lite til å bry dem med". Men har lært (selv om jeg også har problemer med å tro det til tider) at det er aldri "for lite". Det er mye bedre å ringe en gang for mye enn en gang for lite. Har ringt og angstfullt forklart problemet, og sagt "beklager om dette ikke er ille nok til å ringe for", og har fått til svar at de alltid er der for oss uansett hvor lite problemet virker til å bety. Dette gjelder både legevakttelefon og fastlegetime. Om du vil ha en legetime bare for å snakke om livet og helsa di, selv om det ikke nødvendigvis er noe ille på gang, er det helt greit. Vil også anbefale det - både for å kanskje sjekke noe småtterier, og for å bli kjent med fastlegen din. Anbefaler også å be om en blodprøve, bare for å få sjekket at diverse verdier er som de skal.

    Lykke til videre.

  4. Hei. Jeg har en Samsung Q60T QLED 4K TV. Den har 3 HDMI innganger, men med veggfeste får jeg bare brukt 2. Jeg har 3 ting jeg vil ha koblet til med HDMI (muligens 4 om jeg får meg en PS5 etter hvert). Per idag har jeg en billig multiport med 2 innganger. Tenkte å oppgradere til en med  flere innganger, og lurte på om man kan finne sånne som tar 4K? Hadde en konsoll koblet til den og prøvde å sette på 4K, men det gikk ikke da jeg brukte den inngangen, så måtte plugge konsollen i en annen hdmi inngang uten multiport/adapter. Når jeg søker på google finner jeg bare multiports for pc/mac, og vet ikke hva som funker på TV og ikke. Så jeg tar gjerne anbefalinger om dere har noe erfaringer.

  5. Jeg har lenge hatt lyst på et bidet toalettsete. Jeg har kun lyst på et sånt sete man monterer på, ikke skifte ut hele toalettet. Når jeg søker på det på google får jeg mest opp ting fra utenlandske sider eller sider som virker useriøse. Ingenting galt med utenlandske sider, bortsett fra porto og toll. Ønsker helst å kjøpe fra en norsk side. Fant en på CDON, men usikker på om den er noe bra. Så ønsker gjerne noen anbefalinger fra andre som har en eller annen form for bidet toalettsete.

  6. Hei. Jeg skaffet meg nettopp ipad (har tidligere hatt samsung nettbrett). Jeg prøver å abonnere på noe, men har veldig problemer mer å få det til. Det står at det trenger ekstra godkjenning med tanke på nye regler iverksatt i Norge for å unngå svindel. Greit nok det. Trykker på neste og det kommer en popup som sier "kontakter kortutsender". Men den bare lukker seg igjen, også kommer det "betalingsmåten ble avvist". Har dette noe med banken å gjøre? Har penger på konto. Bruker en lokal bank. Noen som har noe forslag?

  7. 9 hours ago, mobile999 said:

    Jeg tror du mener en slik: https://www.clasohlson.com/no/Automatsikring/p/Pr225008000

    Prøv vannkokeren i en stikkontakt i stua dersom du har reservesikringer.

    Nei ikke en sånn en. Er en bryter (som ihvertfall ligner noe på det som kom opp da jeg søkte "jordfeilbryter").

    9 hours ago, Taurean said:

    Eier du eller leier du?

    Eier leilighet i borettslag.

  8. 51 minutes ago, mobile999 said:

    Er sikringen også en jordfeilbryter? En jordfeilbryter har test-knapp (det er en selvtest, ikke test av jordfeil på kursen).

    Jeg kan ingenting om dette og bor alene med ingen å spørre akkurat no. Jeg googlet "jordfeilbryter" og fikk opp bilde av det. Finnes det flere typer bryter? Jeg har et gammeldags sikringsskap med sikringer man tar ut og skifter med en ny. Men, akkurat den sikringen som er for kjøkkenet (og bad og gang, samme sikring) er en bryter. Om den er "jordfeilbryter" det aner jeg ikke. Da jeg opplevde at sikringen gikk for første gang (en gang jeg brukte mikro og vannkoker samtidig) tenkte jeg at de (tidligere eiere) har skiftet den til bryter for at det skulle være enklere når sikringa går der, siden det ikke er så unormalt at en kjøkken sikring går iblant.

    59 minutes ago, BadCat said:

    En kurs på 16A skal tåle 3680W før sikringen går og en på 10A skal tåle 2300W. I dag er det vanlig å ha flere kurser enn før, altså at man har en kurs for hver "oppgave" og du har tre oppgaver på én kurs. En vannkoker kan trekke +/- 1800W, så da kan det bli mye hvis du kjører på med flere apparater som trekker tilsvarende. Et kjøleskap trekker gjerne +/- 150W mens en varmtvannstank kan trekke 2-3000W.

    Det kan være noe galt med mikrobølgeovnen. Hvordan går det hvis du bruker andre apparater i den stikkontakten, for eksempel vannkokeren som har høyere effekt? Hvis andre apparater med tilsvarende eller høyere effekt ikke skaper problemer vil det være fornuftig å undersøke om det er noe galt med mikrobølgeovnen. Hvis andre apparater skaper samme problem bør du kontakte fagfolk og få de til å se på kursene.

     

    Jeg prøvde å bruke vannkokeren først (fra en annen stikkontakt enn mikroen), da gikk sikringa. Det har aldri pleid å skje (med mindre jeg bruker mer enn bare vannkopperen, noe jeg ikke pleier å gjøre). Jeg har ikke prøvd å bruke vannkoker i samme stikkontakt som mikro. Kan prøve i morgen om du mener jeg fortsatt burde etter å ha lest denne meldingen.

  9. Tenkte først å lage meg te, men da gikk sikringa. Hadde ingen ting annet i bruk da (bortsett fra kjøleskapet). Pakka en ferdigrett i mikroen, satt ned styrken (watt? Er ikke god på slike ting) til noe med 500. Bruker til vanlig bortmot 700. Sikringa gikk etter 1-2 min. Så jeg prøvde igjen. Samme skjedde. Gjorde dette om og om igjen fram til maten var halv varm før jeg ikke gadd mer.

    Jeg har opplevd at sikringa går om jeg bruker både mikro og vannkoker, men nå brukte jeg kun 1 om gangen, og den ene på lavere styrke enn normalt.

    Badet og gangen bruker samme "sikring" som kjøkken. Ingenting i bruk der, og prøvde å slå av lyset men det gjorde ingen forskjell.

    Noen som vet hva som er galt? Har ikkje gjort noen endringer i leiligheta mellom sist jeg brukte mikroen og nå. Bor i blokkleilighet, om det har noe å si.

  10. Har virkelig ikke peiling på hvor jeg skal spørre eller om det i det hele tatt er greit å spørre. Tråden kan flyttes om den passer bedre et annet sted.

    Begynte nettopp å se serien 113 på NRK tv. Ser da gamlere episoder.

    En pasient der gjorde ekstra inntrykk på meg. En kvinne med fornavn Elin som hadde ekstreme smerter i det ene kneet. Jeg lurer så veldig på hva som var årsaken, da jeg ikke tror de nevnte det. Og om det går bedre med henne nå. Det var i episode 5 av sesong 1.

    Jeg har selv en kneskade så jeg ble litt ekstra interessert i det. Jeg håper hun har det bedre nå, var veldig trist å se henne ha det så vondt.

  11. Hei. Har et spørsmål for en venn som sliter med søvn. Han har kjøpt seg reseptfri "Melatonin Sana Pharma Medical 1mg", men ved bruk av anbefalt dose (1mg) hjelper det veldig lite for han. Jeg selv går på Melatonin Orifarm 3mg på resept og det hjelper meg veldig. Så han lurte på om det er greit å ta 2 piller (2mg) istedet og se om det funker bedre. Noen som har erfaring?

    Om det ikke går greit å ta 2mg av den typen blir han nok å skaffe en legetime for å prøve å få resept på samme som jeg har (3mg). Men tenkte å høre her først.

  12. 11 minutes ago, Nistelrooy said:

    Da gjelder det bare å sammenligne litt mobilabonnementer så jeg kan komme meg vekk fra Telenor. 

    Har selv hatt god erfaring med ice. Hele familien min bruker ice. Jeg bruker ikke mye data, så bruker dems minste pakke til 149. Tror de er 100kr billigere enn samme datamengde hos telenor.

  13. Jeg har tenkt å gå for s20 ("swap" avtale hos en annen operatør). Usikker på om jeg skal gå for s20, s20+ eller s20 ultra da. 

    Om du liker samsung også kunne det vært en mulighet. Note 10 og s10 er også bra.

    Er det ikke kommet en p30 også? Følger ikke helt med på huawei selv men tror jeg har hørt det.

  14. Hei. Har nettopp fått med et par softguns for første gang. Er bestilt så kan ikke gå til butikken å spørre om hjelp der. Har et par spørsmål.

     

    Spørsmål ang min "Arsenal slr 105" (batteridrevet softgun):

    Har den en safety lock? For jeg kan overhode ikke finne den og får ikke trykt inn triggeren. Batteri er ladet og har ammo i magasinet. Føler meg som verdens største dust som ikke får til med denne.

     

    Spørsmål ang min Beretta 90two springer (fjærdrevet softgun):

    Når jeg skal skyte denne hender det at kulene bare renner ut av løpet etter jeg klargjører den, før jeg får trykket. Også hender det at kulene setter seg fast i den og jeg må ta ut magasinet og få ut en kule manuelt før jeg kan fortsette. Dette skjedde mange ganger på den lille tiden jeg prøvde den. Gjør jeg noe feil? Er det noe galt med pistolen?

     

    Beklager nybegynner spørsmålene.

  15. Nei, bare å handle i vei.

     

     

    www.gameon.no anbefales

    Takk for raskt svar (til tross for at jeg postet det på feil plass). Er den siden jeg er på. Tenker å gå for noe billig og nybegynnervennlig, for å teste ut om det er noe for meg. Vil du si Arsenal SLR105 ARG er en grei start? Og en Beretta 90two springer for å ha en rifle og en handgun tenkte jeg. Har også lagt en portable target med i kurven, og 3000 0.20g 6mm BB kuler. Sikkerhetsbriller følger med i starterpakken SLR105 kommer i. 

    Tenkte å holde meg under 1500kr for den første pakken jeg kjøper. 

    Med tanke på budsjett, noe du ville gjort med handlekurven?

    Om jeg liker det godt blir jeg nok å kjøpe noe av enda bedre kvalitet senere.

  16. (Vet ikke hvor dette passer å poste)
    Hei. Jeg lurer på om det er noe spesielt jeg må gjøre før jeg kan kjøpe airsoft/softgun her i Norge? Ønsker å bestille for første gang og er ikke 100% sikker på oppdaterte lover. Jeg er 24 år. Jeg har vært i psykiatriske systemer i mange år for ting som depresjon, angst osv. I fjor ble jeg spurt av legen om jeg eier våpen, noe jeg sa nei til (som er sant). Er det noe problem at en voksen person med noen mentale lidelser (som er svært vanlige) eier og bruker airsoft/softgun (i eget hus eller egnede steder, ikke offentlig)?

    Vil tro det ikke er noe problem da det ikke er ekte våpen, men heller våpen som skyter luft kuler som, såvidt jeg vet, i hverstefall bare gjør vondt.

    Men spør i tilfelle. Vil ikke risikere å bruke masse penger på det for så å ikke få beholde det.

  17. Hei. Jeg lurer på om det er noe spesielt jeg må gjøre før jeg kan kjøpe airsoft/softgun her i Norge? Ønsker å bestille for første gang og er ikke 100% sikker på oppdaterte lover. Jeg er 24 år. Jeg har vært i psykiatriske systemer i mange år for ting som depresjon, angst osv. I fjor ble jeg spurt av legen om jeg eier våpen, noe jeg sa nei til (som er sant). Er det noe problem at en voksen person med noen mentale lidelser (som er svært vanlige) eier og bruker airsoft/softgun (i eget hus eller egnede steder, ikke offentlig)?

     

    Vil tro det ikke er noe problem da det ikke er ekte våpen, men heller våpen som skyter luft kuler som, såvidt jeg vet, i hverstefall bare gjør vondt.

     

    Men spør i tilfelle. Vil ikke risikere å bruke masse penger på det for så å ikke få beholde det.

  18. Hei. Jeg har i nesten hele mitt liv elsket bøkene skrevet av Eli B Toresen. Hører på mange av lydbøkene selv idag, og har nok hørt de hundrevis av ganger (hører hver kveld). Jeg fikk disse da jeg var med i TL klubben som barn.

     

    Jeg kjenner ingen andre som har hørt på disse lydbøkene eller lest bøkene. Derfor har jeg ingen jeg kan spørre om spørsmål.

     

    Jeg vet ikke om Eli B Toresen er i live engang. Vet ingenting om henne. Men om hun fortsatt er her har jeg veldig lyst å kunne kontakte henne. Jeg vil personlig takke henne for at hun har skrevet bøkene, og spørre henne noen spørsmål. Finnes det en måte jeg kan kontakte henne på?

     

    Slenger med et par små spørsmål her i tilfelle noen har svarene.

     

    Hvor mange lydbøker har hun, og hva heter de? (Ønsker å ha hele samlingen men vet ikke engang hvor mange det er)

    Noen bøker hører sammen (bok 2 skjer 1 år etter bok 1 f.eks) men jeg finner ingen plass på cdene hvor det står noe om. Vet blant annet at disse er en serie: portrettet på loftet > de mystiske dukkene > mannen i skyggene. Disse er også sammen: en fremmed i speilet > en fremmed i natten.

    Er det noen flere som henger sammen?

     

    Takk.

  19. Beklager, vet ikke hvor dette vil passe inn.

     

    Jeg har bestilt reise til en time på Rikshospitalet og fått det dekket av pasientreiser. De bestilte reisen for meg. 

    Har de mulighet til å avbestille reisen om det av en eller annen grunn ikke passer for meg? Om noe har skjedd som gjør jeg ikke kan dra. Tar såklart kontakt med de snart, ønsker bare å spørre her først i tilfelle noen har erfaring med det. Det er ikke det at det er umulig å dra, men ting har skjedd som gjør det vanskeligere. 

  20. Jeg spiste sjokoladepudding, så var jeg ute i 6-7 timer, og så nå at puddingen fortsatt sto på benken. Hadde tatt pose på den men den var nok ikke helt tett. Har satt den inn nå. Er den trygt å spise fortsatt? Ble åpnet igår. Er mye igjen så vil ikke kaste, men er alltid redd for å bli dårlig av mat. Tanker?

    Visste ikke hvor denne tråden passet best...

  21. Hei. Beklager om dette er spurt om flere ganger før.

    Jeg er en ung person og fikk min egen inntekt for kanskje noen år siden. Har betalt skatt som alle andre.

    Fikk i april som sikkert alle andre skattemelding. Der sto det at jeg hadde en sum jeg hadde betalt for mye. La oss si 1000 kr (ikke det som sto men bare et eksempel i denne posten). Ventet i lang tid på å få det mens alle rundt meg fikk sine penger.

    I natt da jeg var på tur i seng fikk jeg et brev (elektronisk) med skatteoppgjøret. Da sto det plutselig en annen sum. La oss si 2500.

    Jeg forventet bare "1000", og er nå forvirret. Idag var det kommet inn "2500" på kontoen.

    Jeg ønsker å lære meg hva dette med skattemelding og skatteoppgjør egentlig betyr. Er det trygt å bruke disse "1500" kr "ekstra"? Beklager dumt spørsmål, er ny på dette markedet og må ha det inn med teskje.

  22. Kom over den serien da sesong 1 var ferdig, nå er sesong 2 snart ferdig (tror jeg). Synes den er utrolig spennende og lurer på om det er flere "voksne" som også synes denne serien er gøy og interessant? Er i 20 årene og føler meg litt for gammel til å like den, men den tar opp viktige temaer (i form av fantasi-skapninger for å gjøre det passende til barn), og handler om å kunne være seg selv selv om andre ikke liker det.
    Den har blitt sammenlignet med Skam, hvor skam da tar opp lignende tema men er mer rettet mot ungdom. Skam tok av over hele verden og synes Zombielars fortjener mer også.
    Jeg kan ikke vite, men jeg tror barn som ser denne serien ikke ser den "dype" meningen med det, men heller bare en serie om zombier og ninjaer. Det er forsåvidt en bra ting, da de er barn og har det bedre med å ikke tenke på hvordan den store, urettferdige verden er. Men jeg håper at de som nå ser den som barn vil se den om igjen om 10 år og få en helt annen forståelse av den.

    Enten du er noen som har selv funnet serien og liker den, eller har barn du ser serien med, er jeg nysgjerrig på hva dere tenker om den.
    Søkte på "zombielars" her på diskusjon.no og fikk ikke opp et eneste resultat. Synes det var rart, kanskje jeg har søkt feil. Om det allerede finnes tråder om serien kan dere godt sende meg dit.

×
×
  • Opprett ny...