Gå til innhold

GARDNR

Medlemmer
  • Innlegg

    104
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GARDNR

  1. Ang. 3 (Win 10. 1) - dersom du skal utføre en ren installasjon på samme maskin (låst mot hardware ID på hovedkort etter hva jeg har skjønt) så kan du velge å hoppe over nøkkel under installasjon og deretter vil den aktivere seg selv uten nøkkel så lenge den er koblet på nett.

     

    Dette forutsatt at Win 10 vises som aktivert på maskinen nå

    Hei, supert at det er maskinvaren som er "aktiveringen" Det er snakk om en bærbar maskin med win 10 og det er ikke noe jeg kan skifte på den. Veldig grei løsning fra microsoft.

     

    Ja windows er aktivert nå.

     

    Takker for hjelpen.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  2. 1, Har opplevd at bytte til SSD har krevd ny aktivering, men ut i fra hva folk skriver her på forumet, er det ikke alle det skjer hos. Så det går trolig bra.

     

    2. Ja, Win7 (og alle versjoner etter) er både språk og bit uavhengige.

     

    3. Den nøkkelen du fikk ut der er den samme nøkkelen alle som oppgraderer har fått, bare sjekk den store Windows 10 tråden, i førsteposten der har jeg postet de nøkkelene som gis ut.

    Så den kan ikke brukes til noe.

    Hei og takk for svarene. Jeg har begynt å digitalisere VHS kasetter til DVD for venner og kjente så plutselig ble det dårlig med plass på maskinen og det blir uaktuelt med USB lagring, det blir så mye styr med ledninger. Det er best å få alt inn i kabinettet, det er jo der uansett.

     

    Da blir det oppgradering av maskinvaren :) Må bare bestille ny(e) disk(er) hos komplett.

     

    Det er forresten en meget bra veiledning du har lagd.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  3. Hei, noen spørsmål om lisensiering av Windows 7 Ultimate OEM versjon, og windows 10.

     

    1. Win 7. Kan jeg legge til/skifte harddisker uten at det påvirker lisensen?
    2. Win 7. Kan jeg bruke et Engelsk installasjons medium i stedet for Norsk? OEM versjon, begge har SP1.

     

    1. Win 10. Ett spørsmål angående windows 10 gratis oppgradering. Jeg oppgraderte til windows 10 på følgende måte: Reinstallerte/kjørte recovery til windows 8 (fabrikk inst.), oppgraderte til windows 8.1 for å til slutt å oppgradere til windows 10. Det ble noen problemer underveis med å aktivere windows 8.1, feil nøkkel fikk jeg beskjed om. Tenkte deretter at det ikke kunne gå mer galt så jeg installerte win 10 og fikk aktivert denne versjonen, for sikkerhets skyld trakk jeg ut lisensnøkkelen til win 10 med en gang, så er spørsmålet, kan jeg bruke den lisensnøkkelen jeg har fått tildelt hvis jeg  må gjøre en ny, ren, installasjon av win 10? Eller er det kun for oppgradering?
  4. Om det er testing du driver med, så er det jo bare å passe på å ikke skrive inn produktnøkkel under installasjonen. (du kan f.eks fjerne ei.cfg filen fra source mappen på .iso filen for å få til dette).

    Da kan du jo kjøre windows 7 i 30 dager uten aktivering, før du bruker -rearm funksjonen, som lar deg kjøre fullversjonen av Windows 7 i 120 dager uten noen aktiveringsproblemer. (du trenger ikke å bruke produktnøkkelen din i det hele tatt = ingen brukte aktiveringer)

    Så etter 120 dager kan du eventuelt aktivere med nøkkelen du har.

     

    Dette fungerer fint i Windows 7, men ikke i Windows 8.x

    Det er jo helt supert, da vil jeg jo, som du skriver, ha 120 dager og vil få litt mer spillerom. Det kan noen ganger bli litt lite med 30 dager. Da blir det å lage en ny installasjons DVD.

  5. Retail lisenser lar deg stort sett aktivere 10 ganger online, og etter det må du ringe inn. Vet at du i alle fall kan ha 15 telefon aktiveringer.

    Etter da totalt 25 aktiveringer, så kan du få problemer, du må i alle fall regne med å forklare deg skikkelig ovenfor Microsoft. Men så er det vel ingen som flytter en lisens 25 ganger da?

     

    Teoretisk kan du komme over 25 aktiveringer også, om du aktiverer på samme pc, med samme hardware, innenfor en gitt periode. Det teller ikke som en ny aktivering.

    Takker for hurtig svar. Da får jeg holde tellingen, driver med litt testing av maskiner, og får holde meg offline ved enkle tester. Igjen, tusen takk for svar. Ha en fin dag :)

     

    GARDNR

  6. Hei, jeg har et hovedkort, ep-9gf6100-m, som jeg ikke har manualen til. Det har 2 stk. PCI spor, ett PCIEXpress X1 og ett 16X PCIEXpress spor.

     

    Spørsmålet mitt er, kan jeg bruke 16X sporet til et 4X kort.

    Kortet har forøvrig integrert skjermkort som jeg vil bruke.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  7. Hei. Denne posten er ment som informasjon om deler til ASUS og Acer bærbare maskiner.

     

    Adressene er som følger: ASUS, www.asusparts.eu og Acer, www.acerparts.eu.

     

    De har ikke lenger hovedkort såvidt jeg se men de har et rikholdig utvalg. Det er absolutt verdt å sjekke ut.

     

    Bedriften som selger delene heter Zandgroup, http://www.zandgroup.se/. Håper dette kan være til hjelp for noen.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  8. Det skal IKKE være spenning/strøm på et hovedkort når man resetter CMOS, hverken via batteri eller nettspenning/strømforsyning.

     

    Vet ikke om det du mener er at man skal ta ut batteriet før man resetter bios, men likevel;

     

    Når man fjerner jumperen, så bryter man forbindelsen fra bateriet til cmos. Så å ta ut bateriet før reset, har ingen hensikt.

     

    Jumperen skal jo flyttes likevel, så i stedet for ritualer som å la batteriet være ute noen minutter, kan man jo heller sitte med jumperen ute en stund. (Ikke det at jeg tror det har noen fornuftig hensikt heller)

    9040297[/snapback]

     

    1 Clear RTC RAM (CLRTC)

    This jumper allowes you to clear the Real Time Clock (RTC) RAM in CMOS. You can clear the CMOS memory of date, time, and system setup parameters by erasing the CMOS RTC RAM data. The onboard battery cell battery powers the RAM data in CMOS, which include system setup information such as system passwords.

     

    2 To erase the CRT RAM:

     

    1. Turn off your computer and unplug the power chord.

    2. Remove the onboard battery.

    3. Move the jumper cap from pins 1-2 (default)to pins 2-3. Keep the cap on pins 2-3 for about 5~10 seconds, then move the cap back to pins 1-2.

    4.Re-install the battery.

    5.Plug the power chord and turn ON the computer.

    6.Hold down the <Del> key during the boot process and enter BIOS setup to re-enter data

     

    Teksten over er hentet fra manualen til Asus A8N SLI-DL. Men det som er beskrevet i punkt 1, "You can clear the CMOS memory of date, time, and system setup parameters by erasing the CMOS RTC RAM data." er det samme for alle HK. Det som skjer ved å flytte dippen/shunten er at parametere skrevet til BIOS som lagres i RTC RAM stilles tilbake til "default" BIOS innstillinger.

     

    7. NB! Noen BIOS varianter krever at man holder inne F1 eller F10 ved booting for å entre BIOS.

     

    Det koster lite ekstra å ta ut batteriet i tillegg til å flytte dippen/shunten fremfor å risikere å ødelegge HK'et.

     

    Jeg regner det for meget sannsynlig at en (eller flere) elektrolytt kondensatorer gir midlertidig spenning til RTC RAM når batteri og nettspenning er frakoblet, og at det er denne kondensatoren som skal tømmes helt, og at den tømmes/utlades ved nettop det å shifte shunten fra pin1-2 til 2-3. Altså: Den spenningen lagret i El. kondensator(er) brukes til å skrive over de parametere vi kaller BIOS innstillinger.

     

    Ser at MSI har byttet til en resett KNAPP på K8N NEO4F kortet og fjernet 3pins stiftribba totalt.

     

    Det hadde vært fint om noen der ute kunne startet en ny topic for å se på når det blir nye og bedre løsninger for en noe foreldet løsning. Rett og slett samle hvilke kort som har en sikker og god løsning for overklokkere.

    Jeg har ikke noen tittel for en sådan sak, det er bare en tanke!

     

    GARDNR

  9. Du må nok resette CMOS. Enten ta ut batteriet og ta det inn igjen senere eller flytte en jumper, starte opp og flytte den tilbake igjen

     

    (eller er jeg veldig på jordet nå?)

    8654068[/snapback]

     

    En liten henstilling. Dette er absolutt ikke stedet for å komme med råd du ikke er 110% sikker på at stemmer. At man ønsker å hjelpe er positivt, men akkurat når det gjelder overklokking kan galt fort bli både verre og enda litt...

     

    Og nei, jeg har ikke så mye å komme med selv, derfor lar jeg være.

    8871120[/snapback]

     

     

    Det skal IKKE være spenning/strøm på et hovedkort når man resetter CMOS, hverken via batteri eller nettspenning/strømforsyning. Og man bør være jordet mot statisk elektristet før man begynner å ta på hovedkortet. Hvis PC'en er koblet til et jordet vegguttak (slik den bør være tilkoblet) er den jordet, og da er det bare å ha en hånd på bart metall på kabinettet så er man jordet mot evt. ESD som kan skade delikate kretser på HK'et. Ang. jording via strømforsyning, den må være koblet til el-nettet men ha bryteren i posisjon av. Da er spenning til hovekortet av.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Electrostatic_discharge

     

    GARDNR

  10. Å bygge en generator virker jo som en god ide.

     

    Har desverre sett dyre, proffe generatorer som leverer spisseffekt på 400Volt på høyt turtall. Ta det likevel som en utfordring å få det kalibrert til 227.5V til 240V. Spenning.

     

    Strøm måles i Ampere og angir hvor mange apparater som kan trekke strøm til enhver tid. Sagt på annen måte så kan kabler med 1.5 Kvadrat mm2 føre gjennom maks 10 Ampere før sikringen ryker i tavla/sikringskapet.

     

    Det kan bli en hel del arbeid utover det du først har tenkt men ikke gi opp. Spør heller etter hjelp her i forumet hvis det stoper på noe.

     

    GARDNR :cool:

  11. Er jo ikke farlig om maskinen f.eks plutselig ikke booter, da bare resetter du bios ved å flytte jumper ett hakk bort fra pin 1-2 til 2-3 og tilbake til 1-2 (dette finner du ved å lese litt i manualen din)

    7424370[/snapback]

     

    Eller ta ut bateriet på hovedkortet og vent ca 15 sek(slå selfølgelig av pc og dra ut ledningen)

     

    Les her det var her jeg lærte å klokke så er det bare til å prøve seg fram.

    Et lite tips er å sette ramen på T1 ikke T2 du finner ut av det etter hvert.

    Bare les godt gjenom det

     

    kansje denne og hjelper

    7425325[/snapback]

     

     

    For å resette BIOS er det viktig å følge HK produsentens instruksjoner for dette. Det å koble fra 230 volt og deretter ta ut batteriet på HK er ikke nødvendigvis nok for å resette BIOS instillingene. Man må også flytte den shunten/dipen for CMOS/RLRTC over fra typisk posisjon 1-2 til 2-3 og la denne koblingen stå i 5 til 10 sekunder. Deretter setter man shunten/dipen tilbake til standard posisjon, setter inn batteriet og kobler på 230 volt til systemet.

    Les manualen for HK'et og sjekk om den er korrekt i forhold til den BIOS versjonen maskinen har.

    :cool:

  12. Mulig løsning:

     

    Etter å ha prøvet det meste forandret jeg på kanalvalg både på routeren og laptopen til kanal 13 og nå fungerer det :D

    Her har jeg liten erfaring, men det er en del trådløse-nettverk i bygget her jeg bor. Kan dette være grunnen? at alle er på kanal 11?

    Det blir jo spennende å se om det fungerer på andre trådløse nett..

    7137646[/snapback]

     

    Andre nett kan sende/motta på samme kanal og blokke ut Deg. Må selv bære med meg signalet inn i ønsket rom fordi det er flere nett som sender og mottar rundt meg, alle er selvsagt kryptert. En sann plage rett og slett. Spesielt når man har kryptert eget nett og det trådløse skal fungere som om det var kablet.

     

    GARDNR

  13. Jeg vil nok drøye min XP lisens til SP3 kommer engang i 2008, og vel over det.

     

    Men oppfordrer alle som ikke får reaktivert sin vista lisens ved skifte av HK når den tid kommer til å sende HK'et til Microsoft i postoppkrav. Du har legalt kjøpt en vare/programvare som ved aktivering legger beslag i en annen vare som du legalt har kjøpt. Hvem eier hovedkortet?

     

    Hvor ble det av Palladium? Er dette Palladium? Tenker da på Vista! http://www.epic.org/privacy/consumer/micro.../palladium.html.

     

    "It would establish an unprecedented level of control over users and their computers" Ovenstående er et utdrag av dokumentet som linken fører til.

     

    Se filmen "pirates Of Silicon Valley" og få et nytt og mer korrekt syn på Steve Jobs & William Gates.

     

    GARDNR

  14. AMD bruker noen millioner færre transistorer på CPU'ene en Intel's sidestilte i ytelse. Kjølig prosess er viktig. Hvorfor skal bits & bytes gå omveier!

     

    Og som watercool sier: De har ledelse på ytelse og temp.

     

    Hvem vet hva AMD kommer med neste gang? Torrenza er annonsert som ny fleksibel teknologi. Minnekontroller var jo ikke dumt å ha integrert i CPU'en, noe som Intel planlegger å ta med i fremtidens CPU'er.

  15. Er det en FTP server? Eller er det fildeling i XP?

     

     

    EDIT. Ser at det selvsagt må være XP's fildeling det er snakk om.

     

    Bruker selv en FTP server for å få stabil overføring i hjemmenettet, samt at fildeling i XP ikke står åpent. Det å sette opp en FTP server kan være en utfordring og krever gjerne to nettverkskort på servermaskinen fordi en fast IP adresse bør/må settes. Men det løser ikke nødvendigvis problemet ditt Xantix, det å sette opp en FTP. Vet ikke på hvilket nivå filene du skal dele ligger på, men dersom det er typisk "mine dokumenter" og andre mapper som musikk filer osv. vil jeg anbefale å prøve "filezilla" server og klient. Dette er freeware og ligger her http://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=21558.

     

    Det er ikke gitt at de filene du sliter med å overføre kan legges ut på FTP'en hvis XP nekter tilgang til dem, men regner med at det er småplukk som XP nekter delt. Det skal ikke skje med filer delt via en FTP server, de filene kopieres, de flyttes ikke, og har heller ingen restriksjoner mht. arv av rettigheter.

     

    Nå er vel det meste nevnt og det viktigste glemt. Arrester meg på evt. feil og mangler.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  16. WDC disker har flere punkter med TYNN folie på langsidene der man finner skruefestene. Dette er akilleshælen til WDC. Dersom denne folien er punktert oksyderer platelagringen med datatap som resultat.

     

    WDC har en grei policy ang. "replacement". Hent ut de data du vil ha, og klag til selgeren. Serienummeret står på disken og gjelder for minst 2 år.

     

    Mvh.

     

    GARDNR

  17. Dellpcen med X1400 er heller ikke en dum sak. WoW vil ivertfall gå fint.

     

    Forslag:

    Tundra 1032X - Intel Centrino 2.0GHz/1024MB/80GB/DVD RW/15.4"/6600 128MB 8495 kr

    Acer Aspire 5671AWLMi/CenDuo/ATIX1600 10395 kr

     

    Mitt forslag

    6688564[/snapback]

    Den der er ikke akkurat noe til spilling.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6688869[/snapback]

     

    Må benytte sjangsen og spørre om GeForce Go6100 duger noe bedre.

     

    Mvh. GARDNR

     

    Hva er det som gjør at denne maskinen ikke kvalifiserer til spilling, med spilling menes da at WoW er nevnt av trådstarter. CPU'en er jo så ny at den knapt er levert såvidt jeg har sett på webshops den siste måneden da jeg selv har lett etter Turion X2 basert maskin.

     

    Har prøvd å finne tester av TL serien fra AMD uten resultat. Noen som har noen linker?

    6695844[/snapback]

    Cpuen er bra den, men skjermkortet er ikke akkurat noe å skryte av. Jeg burde utdypet det i utgangspunktet.

     

    Hilsen,

    efikkan.

    6695881[/snapback]

×
×
  • Opprett ny...