Gå til innhold

toregil

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av toregil

  1. En student kan neppe være mer enn en som surfer på nettet og skriver dokumenter i denne testen. Samtlige tester og undertegnede har kritisert Macbook Air for å være en særdeles blodfattig maskin, noe som er helt greit når man har en TDP på 7W, men jeg føler det blir børstet ganske lett under teppet  Hvis du er en av mange studenter som trenger maskinen din til programmering, simulering, CAD, videoredigering eller andre tunge kalkulasjoner så styrer man unna Macbook Air.

     

    Erfaring fra student: du trenger ikke mye kraft til programmering, simulering, CAD, - vanligvis. Videoredigering krever kanskje litt, jeg har ikke drevet med det i skole sammenheng. Typisk har du kraftige skole PCer som du kan bruke.

     

    Portabilitet og batterilevetid er mye viktigere.

  2. Det er kanskje å banne i kirka, men hva med å tilrettelegge for hybrid-drift, altså løssalg av eksternt aggregat som passer til bilen og kan lade den under veis? Styrt fra førerplassen.

     

    Stort batteri er som kjent dyrt og lite batteri fører som kjent til rekkeviddeangst. Et eksternt aggregat som er tilpasset bilen kan fjerne rekkeviddeangsten og øke salget betydelig uten at folk nødvendigvis vil bruke aggregatet særlig ofte. Folk kjøper jo gjerne rekkevidde etter en antagelse om maksimalt behov, ikke hverdagsbehovet.

     

    Edit: Ha i bakhodet at et eksternt aggregat, solgt separat fra bilen, gjør at den avgiftsmessig går som ren elbil, ikke hybrid.

     

    Eller kanskje utleie av disse aggregatene på for eksempel bensinstasjoner, så kan du plukke opp et når du skal på langtur.

  3. Mye av det på bruktmarkedet er "utdatert" uten å gi noen veldig god reduksjon i pris. 

     

    Ryzen 7 1700 er ikke noe betydelig bedre, men jeg bytter ut R5 1600 med R5 2600, den er jo nyere og nesten like billig. Ser at jeg også må oppgradere hovedkortet til MSI X470 da jeg trenger helst wifi. Beholder RX 580, det skal være nok til mitt bruk. 

    Jeg har allerede en grei SSD men skal vurdere å kjøpe en 970 evo, den ser ut til å være en signifikant oppgradering.

    Stock kjøleren på R5 2600 er bra nok, trenger ikke cm 212 evo. 

    Oppgraderer strømforsyningen til en med 5 års garanti.

  4. Heisann, sommeren er endelig kommet så da er det tid for svett gaming. Ønsker derfor å kjøpe en mid range/budsjett gaming pc. 

     

    Har satt opp dette foreløpig:

    Alternativ 1: red team; RX 580, Ryzen 5 1600, ~ 6500 kr.

    Alternativ 2: green team; 1060 6gb, i5 8400 ~7300 kr. 

     

    Sikter meg litt mot alt. 1 pga av prisen, så vidt jeg vet vil spillytelse være veldig like for de. Intel/Nvidia er erfaringsmessig bedre men kjenner ikke produktene godt nok til at jeg vet hva som er best. 

     

    Listene bruker billigste alternativ av all hardware så jeg tar gjerne i mot input på oppgraderinger som burde gjøres.

  5. Du kan regulere støydempingen i 1'ern også, men du må gjøre det i appen.

    Her betaler du altså i praksis 1000 kr ekstra for å kunne bytte støydempingsprofil litt lettere

     

    Kan nevne at 'medium' støydemping heter egentlig lav og fungerer veldig godt til sitt bruksområde, som er når det er mye støy fra vind, som når du er ute og går eller sykler. Det høres ut som en ubetydelig detalj men det er faktisk en veldig merkbar forskjell! Den senker også whitenoise nivået som er greit om det er veldig stille rundt deg.

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...