Gå til innhold

lenix

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lenix

  1. Du har altså ADSL via et modem/ruter som så er koblet til en switch?

    Nå vil du koble til en enhet slik at du kan bruke det trådløse nettverkskortet på din bærbare til å koble deg opp mot internett?

    I såfall blir det billigste artnr: 17503 (dvs billigste hos netshop)

    om du vil handle hos komplett, så blir vel http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=300828&view=detailed det rimeligste alternaltivet.

     

    Lykke til :)

  2. schwami: tok av cpukjøler og satte den på igjen med ny kjølepasta, det virker ikke som om det er mangel på kontakt der...

    PC'n oppfører seg fortsatt på samme måte, desverre...

     

     

    Flere tips mottaes med takk :)

     

    Edit: Har testet med en ny strømforsyning uten at resultatet ble det spor bedre...

    Noen som vet av et CPU stessende program, gjerne bootbart via diskett for å prøve å finne ut hvor feilen oppstår.

    Har som tidligere nevnt kjørt memtest, men dette er vel ikke særlig stressende for CPU?

  3. Takk for respons!

     

    schwami: Dette kan stemme og skal sjekkes når jeg kommer hjem fra jobb. Men ville ikke jeg fått pipelyder fra pc-speakeren i det den restartet om dette var tilfellet?

     

    gunnard: Tviler på dette, da pc'n har stått og gått helt fint her på jobb en i 3 års tid. Eneste hardware endringer jeg har gjort er å fjerne cd-rom/diskettstasjon og en rambrikke for å se om det ble mer stabilt. (Har begge rambrikkene i nå siden de gikk feilfritt gjennom memtest)Tviler sterkt på at det er PSU som streiker, men har en annen jeg kan teste, så dette skal gjøres i ettermiddag :)

  4. Fikk tak i en ny "gammel" boks via jobben og tenkte at jeg skulle bruke denne som test/herje boks mtp forskjellige OS og lignende...

     

    HK: Gigabyte GA 60MM7E Rev 3.2

    CPU: P3

    HDD: Samsung 40GB

    Minne: 2x128 MB noName SD RAM

     

    Den var ikke særlig startvillig første gang, men brydde meg ikke stort om det... den maste svært etter jobbserveren og jeg gav litt F, så jeg formaterte bare disken (FAT32 pga dualboot). Prøvde å installere win2000 og dette gikk såsomså... dvs etter at den var ferdig med å kopiere de nødvendige filene og skulle restarte kom den ikke lenger enn til win2000 skjermen før den spontanrestartet... og slik fortsatte den...

     

    Kjørte checkdisk -> ingen feil...

    Prøvde å installere Mandrake 9.1 -> rakk bare å trykke install før den restartet

     

    Installerte vellykket win2000 på disken via en annen maskin, satte disken tilbake, men ingen tydelige forbedringer... restarter ved win2000 skjermbildet...

    Har prøvd å bytte IDE kabler og kjørt memtest(1 døgn uten feil) uten at det har blitt noe bedre... Har også testet med en annen HDD (XP) men stopper da i POST (Verifying DMI pool data)

     

    Forslag til hva jeg kan gjøre mottaes med stor takk javascript:emoticon(':thumbup:')

  5. Det er en kommando du kan kjøre i "command prompt", men den viser deg bare hvilke ip'er du er knyttet opp mot, feks i en chat, hvis du er direkte knyttet opp.

    Poenget er at jeg ikke husker den. Kommer sikkert hvert øyeblikk :)

    Ellers skal det godt gjøres å finne en ip adresse, ut i fra navnet på en kar.

    netstat -n

     

    netlimiter viser også ip adresser, men det er litt avhengig hordan du er koblet opp mot denne personen om man får riktig adresse. eks msn vil ikke vise korrekt pga alt går via msn sine servere...

  6. Må jeg ikke kjøpe massevis av kabler, USB porter, vifter osv. også? Er skikkelig bad når det gjelder dette.. :p

    Nei, alle kablene du trenger følger med (med forbehold om at du ikke kjøper noen demovarer). Regner med du har en skjerm med tihørende kabler allerede? DVI - VGA adapter(2 stk) følger med skjermkortet ditt.

     

    Du har 8 USB 2.0 porter på det hovedkortet du har valgt, så regner med det vil holde om du ikke skulle ha et helt spesielt behov.

    Vifter?.. Tja... Om du velger å montere uten noen ekstra vifter vil nok dette fungere, men du kan risikere at det bli varmt i kabinettet(høy varme kan føre til ustabilitet, samt levetiden kan gå ned, særlig harddisker er glad i litt kjøligere omgivelser). Uansett så vil du spare noen kroner på å kaste ut DVD spilleren (takk Morten K) slik at du kan kjøpe ei stillegående vifte til å blåse frisk luft inn i kabinettet ditt (om du velger å kjøpe et kabinett som ikke har noen vifter allerede...). Du vil uansett ha vifta i strømforsyningen som blåser ut.

     

    Lykke til med kjøpet!

     

    lenix

  7. Fin guide!

    Når det vises til "klut", vil jeg bare anbefale et tøystykke av lin. Dette er fiber fra linplanten som vevd sammen til tøystoff. Meget mykt og hindrer på denne måten små riper. Jeg har vært uheldig med polyesterlignende materialer, og har derfor små små riper på min skjerm. Polyester kan kjennes veldig mykt ut for våre fingre, men dette er ikke nødvendigvis riktig. Etter at linstoffet har kommet i hus, har det bare vært fryd og gammen.

  8. Noen som vet hvem som lager disse panelene? Tviler på at det er Asus selv. Da tar det kanskje ikke så lang tid før vi ser flere vanlige LCD skjermer med tilsvarende "Zero Bright Dot Policy". Var det ikke noen Samsung skjermer som nå skal/har kommet med tilsvarende garanti, st de skulle være uten pikselfeil ved levering..?

  9. På siden av mine langrennsski (vi snakker vanlig turski her i gården) står det følgende: 200/04479418

     

    200 er jo greit, skiene er 2 meter lange, men hva med det andre tallet. Jeg tror det forteller om hvilket spenn det er i skiene, men jeg vet rett og slett ikke... Synes nemlig at jeg må smøre langt fram under skiene for å få godt feste. Skiene er noen år gammel, og jeg har ikke blitt lettere siden de ble kjøpt. Så om noen her kan gi svar på hvor tung en person bør/skal være med disse skiene, hadde det vært fint.

     

    Genialt hadde det blitt om noen hadde forklart litt om systemet fabrikkene bruker når de merker skiene :)

     

    Skiene er forøvrig av merket Fischer XC sport

     

    påskehisen fra lenix

  10. Jeg er en fornøyd eier av en Western Digital Dual-option Combo 250 GB.

     

    Fordeler:

    Støysvak(Hrer den ikke så lenge min stasjonere pc står på. Har heller ikke den

    høyfrekvente lyden som mine to interne WD disker har 120se + 80se)

     

    Rask(Dvs, jeg merker ikke om jeg kopierer en fil mellom de to interne, eller fra en av de interne til den eksterne. Vil legge til at jeg kun har testet en annen

    eksterndisk og syntes at ytelsen var ok på denne også)

     

    Valgfri tilkoblingsmuligheter. Både firewire 400kb/s og USB2.0 480kb/s (hastighetene er teoretisk maks, men man vil i praksis/tester oppleve at firewire er raskere) Er også muligheter for å koble til flere USB enheter, da enheten har to usb utganger. Har bare testet dette med via digitalkamere, men det fungerte helt greit.

     

    Forholdsvis kald å ta på, vifteløs kabinett med god utlufting. Har ikke målt temp på

    selve disken.

     

    Fungerer greit uten noen form for installasjon. Både firewire og USB fungerer fint sammen med både winXP og Fedora C3 (må ha drivere for win98). Må ha installert

    programpakken som er med om du ønsker å bruke automatisk backupfunksjonene disken stiller til rådighet.

     

    Solid. Jeg, som så mange andre her, brukte en del tid på å reparere/oppdatere/*alt

    mulig annet dill* folk ønsket i sommer, og da var eksterndisken en god venn å ha med. Det stedet jeg bodde i sommer vil aldri vinne noen form for annseelse for godt vedlikeholdte veier, og jeg kan ikke si annet i etterpåklokskapets lys at den fikk nok litt styggere behandling enn hva den hadde fortjent :)Både pr bilen og sykkel ble den fraktet i øst og vest, uten at den klagde en eneste gang(bortsett fra den gangen jeg glemte usb kagbelen...)

     

    Ulemper:

    Den vibrerer en del, så ikke plaser den oppå kabinettet da dette vil skape en god del lyd i form av ressonans. Dette er jo så enkelt å løse at jeg tror ikke jeg gidder å skive hvordan :p

     

    Min disk krøllet en del i desember, og jeg leta en del på forumet her for å se om noen hadde hatt lignende problemer, men fant ingen. Opprettet en egen tråd, fikk noen svar, men ingenting hjalp. Før en kammerat av meg (han har samme disk) antydet at jeg burde prøve firewire inngangen, sånn i tillfellet at det kun var USB kontrolleren som var ødelagt. Kortvariant av historia: disken fungerer som en drøm med firewire.

    http://forum.hardware.no/index.php?showtop...=ekstern,and,wd

     

    Det jeg oppdaget samtidig med at jeg trodde disken min døde, var at svært mange andre her også hadde problemer, men fellestrekket hos de aller fleste var Maxtor OneTouch i forskjellige størrelser(160,200 og 250GB). Det virket nesten som om de ikke tålte overgangen fra høst til vinter... så utifra det, vil jeg ikke anbefale noen derfra.

     

    Så fra min side kan jeg ikke gjøre annet enn å anbefale disken. Fungerer ypperlig til mitt behov. Stor og portabel :)

     

    mvh

    lenix

  11. Kan ikke garantere sannheten i det jeg skal si nå, men her kommer det uansett...

    Om du vurderer å kjøre dual boot (linux + windows) var det tidligere (røfflig et 1/2 år siden) ingen linux distroer som støttet skriving til disker som var partisjonert med NTFS. Å sette opp med lesetilgang derimot er ikke noe problem...(testet)

    Skrivetilgang/Lesetilgang til FAT32 mener jeg gikk greit (ikke testet selv)

     

    Om det har skjedd noen forandringer mtp linux distroer, hadde det vært fint om noen nevnte det, eller om jeg ellers er totalt på bærtur selvfølgelig :p

     

    lenix

  12. Midlertidig løsning:

     

    Etter litt mer feilsøking har jeg kommet fram til at det er usb-"kontrolleren" til disken som må ha røket. Etter å ha knotet med nye drivere til mitt creativ audigy lydkort (har firewire inngang), byttet kabler, samt en liten restart så dukket plutselig 232 GB opp i utforskeren igjen :) Skal fortsatt sende inn disken, men ikke før jeg har fått brent ut/kopiert over det som jeg skal ta vare på.

     

    Skriver dette som et lite tips til løsning, da jeg ser det som sannsynlig at jeg ikke er den eneste som har/vil komme borti dette problemet.

     

    lenix

  13. Foreløpig oppsett:

    Feyd

    Mulig det er bare jeg som blir litt skremt av å lese slike ting om en LCD skjerm?.

    Dead Pixels Policy: Replacement or Refund for 8 or more DEAD PIXELS ONLY!

     

    Omregna til NOK vil prisen på den skjermen bli ca 2500,- og prisen på LCD i norske nettbutikker er ikke skremmende mye høyere synes jeg. Skal ikke diktere hva du skal gjøre, men tenk litt over det, som kunde her på berget har du en del rettigheter og muligheter (lettvindt angrerett og reklamasjon) som du ikke vil få ved å kjøpe skjermen "over there". I tillegg er jeg ikke så sikker på om hvor godt behandlet en slik pakke blir på en flyreise? Men det er bare spekulasjoner fra min side.

     

    Du får gjøre hva du selv vil, men jeg hadde vært litt skeptisk til å kjøpe skjermen min, uten muligheter for å bytte den :)

     

    mvh

    lenix

  14. Jeg hørte (ikke det jeg husker) ingenting fra min før den sluttet å virke, men det skal jo legges til at jeg ikke hadde ansatt noen barnevakt til å passe på den mens jeg sov, og når jeg sover så skal det en del til for at jeg våkner ;)

     

    Da får jeg teste den berømte kundeservicen hos netshop, regner med det går smertefritt. Værste er nok alle bildene mine fra 2004 som ikke eksisterer lenger... blæh..

     

    Tusen takk for raske svar Frekkas, du har vært til stor hjelp! :)

     

    Om noen skulle sitte inne med noen geniale tips vil det nok fortsatt ta et par dager før jeg sender den inn (les eksamen), så det er bare å strø om seg med viten.

     

    lenix

  15. Jeg hadde samme symptomer, før min gikk dunken. Var akkurat som å miste kontakten med den.

    Samme disk du hadde også? (eller litt mindre presist, var det en WD du hadde?)

    Hvor lenge levde den?

    Hadde du noen problemer med returen/bytte?

     

    (beklager at det ble litt mange spørsmål, men hadde vært greit om du kunne svare)

     

    Om det er noen andre som vil komme med gode nyheter til meg, er det ingen ting som hindrer dere i å svare, jeg er takknemlig for all hjelp jeg får!

     

    lenix

  16. Har lagt merke til at det er mange som sliter med sine eksterndisker nå for tiden, men de har ofte hatt litt andre symptomer... Det har vel vært mest defekte filsystem/korrupte filer gjerne i forbindelse med maxtor one-touch serien. Har ikke sett at noen har hatt problemer med å få kontakt med disken..

     

    Kom på at jeg sjekka disken med WD's LifeGuard Diagnostics for noen uker (maks 3?) siden. Programmet gav ingen indikasjon på det var noe feil.

     

    Du skal ikke se bort fra at den synger på siste verset. Har du sjekket driver/innstillinger til Usb portene?

    Om det er i device manager du tenker på, så ser alt ut som det bruker (bortsett fra at ikke disken står nevnt i det hele tatt). Kan heller ikke se at dette skal kunne bety noe, da disken fungerte yppelig når jeg forlot den om kvelden, men vet jo at uforutsette ting skjer uten at jeg er klar over det ;)

     

    Om du tenkte på noe annet; opplys meg! :) Takk for responsen

     

    lenix

  17. Jeg er innehaver av en Western Digital 250GB dual-option eksterndisk som i de siste dagene ikke har vært i tipp topp stand...

     

    dvs, den har fungert upåklagelig i overkant av et halvt år, men her en dag jeg sto opp var det umulig å få kontakt med den via windows (maskina + disk hadde stått på natte over). Nå oppfører disken seg som normalt, hører den spinner opp og går osv, bortsett fra at jeg ikke får kontakt med den i windows. Har ikke hatt noen problemer med korrupte filer eller sektorfeil tidligere. Har heller ikke flytta mye på den.

     

    Bruker USB mellom disk og pc.

    Har prøvd følgende:

    - restarte maskinen

    - bytte USB inngang hos pc (vet at begge fungerer pga usb mus)

    - bytta USB kabel

     

     

    Håper noen har noen gode forslag til hva som kan gjøres, hadde vært utrolig kjedelig om den var død og måtte byttes da den var nesten helt full. Kan jo legge til at jeg hadde planer om å brenne ut det aller meste når jeg tok den med meg hjem i jula, så det var typisk at det skjedde nå :cry:

     

    lenix

     

    Edit: Disken har alltid blitt brukt i "liggende" posisjon. Tviler på at dette har noen betydning, men jeg vil ikke la noe informasjon være usagt.

  18. Med fare for å bli OT igjen har jeg noen få spørsmål som sikkert noen av dere har mulighet til å svare på...

     

    Hvis Dell skulle skifte fra Intel til AMD, vil dette gjelde alle modeller fra Dell?

    Dell har jo en anseelig megde modeller både når det gjelder stasjonær og bærbar segmentet i markedet.

     

    Jeg har ikke noen tall når det gjelder antall maskiner Dell selger på verdensbasis årlig, men siden flere her (samt mitt inntrykk) sier at mange storforbrukere foretrekker Dell, regner jeg med at antallet er høyt. Slik situasjonen er nå, har jo intel større produksjon av CPU'r enn AMD, men tror (vet) dere om AMD klarer å produsere nok til å dekke den evnt. nye etterspørselen?

     

    Før det siste spørsmålet må jeg innrømme at jeg ikke har prioritert å satt meg innn i de forskjellige hovedkort/brikkesettene som eksiterer på markedet. Det er jo kjent at Intel er den produsenten som selger flest "skjermkort" på markedet takket være sine integrerte brikker. Hvordan vil dette utvikle seg med tanke på integrerte skjermkort fra nvidia (ati kommer vel med dette snart?). Skulle tro at dette ville bli en meget kjærkommen julegave for nvidia/ati? Noen formeninger anngående den vinklingen?

     

    lenix

  19. blacktower: takk for flytting av posten, var litt usikker på hvor jeg skulle plasere den

     

    meanbean: som jeg skrev tidligere prøvde jeg dette, men ingenting skjedde... sto fortsatt at jeg hadde 1600++ filer som var klar for "Purge-ing", og jeg prøvde det en del ganger :p

     

    men fant løsningen :D

    Gode gamle Run -> cmd ble atter en gang løsningen...

    rett og slett å gå inn i C:\RECYCLER\NPROTECT>

    C:\RECYCLER\NPROTECT\del *.* (loggen forsvinner naturligvis også, men tror ikke det har noen stor betydning)

    fjernet slik alle filene som som lå i mappa og atter en gang fikk jeg ledig harddiskplass :w00t:

    gjenntok samme prosedyre på alle partisjonene mine og plutselig hadde jeg 30GB ledig :D

     

    håper løsningen min kan hjelpe andre, siden jeg har sett flere som har hatt problemet

     

    lenix

  20. Heisann

    Jeg har et problem når det kommer til sletting av filer...

    Sletter filer over en lav sko, men får ikke mer ledig plass, noe som er litt irriterende når det har passert faretruende fullt med god margin :p

     

    Merket dette først i helga da jeg hadde med meg min 250 GB WD eksterndisk hjem og brente et par DVD'r og at det ikke ble mer ledig plass etterhvert som jeg sletta... Det samme er tilfellet nå når jeg har kommet tilbake til hybelen, bortsatt fra at dette også gjelder mine andre harddisker (80 + 120WD)... Selv om jeg flytter over filer blir det ikke mer ledig plass.

     

    Win SP1

    Norton (antivirus + Internet security)

     

    tom papirkurv(slått av), 1600++ filer i norton protected files(slått av) som ikke vil la seg purge, dvs får trykke, men det ingenting skjer.

    System restore er slått av for alle diskene

     

    håper noen har noen gode forslag :)

     

    mvh lenix

×
×
  • Opprett ny...