Gå til innhold

Diggdigg

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Diggdigg

  1. Noen som har erfaring med rekkevidden på Logitechs Unifying produkter, mus og tastatur?

     

    Er på jakt etter nytt tastur og mus som skal brukes til en stuepc, men har en del dårlige erfaringer fra tidligere trådløse enheter som mister forbindelsen allerede 1 - 1,5m unna mottakeren. Bluetooth er selvfølgelig en mulighet, men mus/tastur med bluetooth er vesentlig dyrere enn 2,4gHz varianter.

     

    Noen tips?

  2. Gjør rent rundt selve lokket, med en oppvaskbørste e.l slik at ikke gamle såperester og møkk hindrer låsemekanismen i å holde lokket igjen. Det er ingen vits i å hive pulver løst inn i maskinen, da den begynner vaskesyklusen med en skylling som vil spyle ut alt vaskemiddel før den har begynt hovedvasken, der vaskemiddel vanligvis tilsettes. Dersom noe er defekt, ring etter service.

  3. Har forsøkt installasjon av Ubuntu 9.04, samt LinuxMint 6, Mandriva 2009 og div andre linuxdistroer på min stuepc. Problemet er at bildet forsvinner underveis i oppstarten av live-cd eller installasjon. Den eneste distroen jeg har fått til å fungere så langt er Mandriva One 2008, pluss at WIN XP/Vista fungerer uten problem.

     

    Kan det være at Linux ikke greier å detektere HDMI tilkoblingen? Maskinen er en Amd64 4200 på MSI K9AG Neo2-Digital, tilkoblet en Sony Tv via HDMI. Skjermkortet er et integrert Radeon 1250.

     

    Håper dette er mulig å løse, vil helst unngå å måtte fortsette med Win på stuepc'en.

  4. Har tenkt å kjøpe ny AMD X3 720 så snart den er tilgjengelig i nettbutikkene, men er i tvil om valg av nytt hovedkort. Ser at overklokkingsmulighetene er gode med 790FX/GX, men hva med 770 baserte kort, f.eks dette https://prisguiden.no/product.php?productId=107093? Er det andre forskjeller mellom brikkesettene enn Crossfire mulighetene?

     

    Maskinen brukes til vanlig hjemmebruk og endel gaming, men kommer ikke til å kjøre crossfire oppsett, ser derfor ikke noe poeng i mer enn en PCI-express kontakt.

  5. Kan noen forklare hva som er forskjellen på å installere skjermkortdriver ved hjelp av Envy NG og Enable Restricted Driver i Ubuntu/Kubuntu 8.10? Grunnen til spørsmålet er at jeg har valgt Enable Restricted Driver, men får ikke Xvideo til å fungere f.eks i Mplayer, kan det ha noe med installasjonen å gjøre? Jeg har disabled desktop effects, uten at dette hjalp noe.

     

    Maskinvare:

    AMD XP2800

    Ati X800GTO AGP

    Asus A7N8XDeluxe

     

    Ønsker først og fremst best mulig bildekvalitet for filmavspilling, X11 driver er ikke et alternativ da bildet blir vesentlig dårligere enn f.eks i Win XP.

     

    Er noob på Linux, takknemlig for et enklest mulig svar.......

  6. Noen som vet om tilsvarende enhet som kan brukes i bilen, jeg ønsker meg følgende 'boks':

    - Kan spille av filer fra ekstern (usb el esata) harddisk

    - har analog linjeutgang for lyd, , med signalnivå som en vanlig cd/radio/dvd, altså kraftigere utgangsspenning enn hodetelefonutgangen på mp3-spillere

    - FLAC kompatibel

    - kan drives med 12V likestrøm, eller adapter

    - videokompabiliet er uinteressant, skal ikke se film i bilen

     

     

    Tenker å koble den til via AUX inngang på bilstereo'en, slik at lydkontroller, volum etc fungerer som normalt.

     

    Noen tips??

  7. Har Ventelo ADSL med 3200/600 hastighet, ved nedlastning fra filservere ligger hastigheten normalt på ca 350kB/s. Hvis jeg derimot bruker torrent (Azeurus, Bittornado mfl) får jeg aldri høyere enn 50 - 60 kB/s, kan det være Ventelo som struper nedlastningen, er det flere med samme ISP som opplever dette??

     

    Jeg har fulgt alle oppskrifter for portforwarding etc, har også testet med flere pc'er, både med Linux eller Windows osv, men opplever det samme uansett, har også tatt vekk router (Asus WL500GP) og koblet pc'en rett i modemet, men samme resultat.

     

    Tips mottaes med takk!

  8. Sjekk om det er en bryter/velger for inngangsspenningen, den er antakeligvis innstilt på 110V (amerikansk standard), still den på 230V istedet. Hvis det ikke er noen velger, er strømforsyningen antakeligvis istand til å regulere spenningen automatisk, ifølge typeskiltet skal den takle alt fra 100 - 240V. Isåfall klipper du bare av det amerikanske støpslet og setter på et norsk.

  9. Er det noen som har erfaring med å bruke DVB-S mottaker i pc sammen med abonnement f.eks fra Canal Digital?

     

    Planlegger å bygge HTPC, men er usikker på om det er vits i kjøpe DVB-S tuner til parabolen, da CD parer kort og tuner slik at abonnementskortet ikke funker med andre mottakere.

     

    Vil gjerne høre fra andre som har fått/ikke fått dette til å fungere (og jeg ønsker ikke tips om piratløsninger, cardsharing osv)

  10. Reklamasjonsrett har du alltid, uavhengig av produsentens garanti. Reklamasjonsrett gjelder to år fra kjøpstidspunktet, dersom produktet eller deler av dette er ment å vare vesentlig lengre enn to år er reklamasjontiden 5 år.

     

    Om batterier dekkes av reklamasjonsbestemmelsene er vel litt mer diffust, i og med at disse som regel skal lades iht produsentens instruks, og kan bli ødelagt dersom de lades feil. Dersom du ikke får nytt batteri fra Creative, ta kontakt med forbrukerrådet, de elsker sånne diskusjoner...........

     

    Lykke til :thumbup:

×
×
  • Opprett ny...