Gå til innhold

Sondre^^

Medlemmer
  • Innlegg

    1 277
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sondre^^

  1. Jeg har hatt denne mobilen i to uker, og kan kjapt oppsummere mine inntrykk:

     

    + Telefonen er forholdsvis rask og responsiv i vanlig bruk (med litt tweaking).

    + Den har en tilnærmet komplett spesifikasjonsliste.

    + Berøringsfølsom skjerm er utrolig digg.

    + Software som Touch Flo og Opera Mobile gjør telefonen behagelig og enkel i bruk sammenlignet med standard Windows Mobile.

    + Windows Mobile har et veldig bredt utvalg av software.

     

    - Kameraet er lite responsivt (som allerede nevnt i denne tråden)

    - Skjermstørrelsen og -oppløsningen er lav i forhold til telefoner som iPhone og Xperia (men disse finnes ikke på det norske markedet, så sammenligningen er urettferdig). Det bør imidlertid nevnes at 2.8"/320x240 er i knappeste laget til å surfe på nettet og å se filmer. Det fungerer tilfredsstillende, men er ikke ideelt.

    - Telefonen har ikke integrert 3.5mm-inngang til hodetelefoner. Det er irriterende å måtte bruke en ekstra overgang eller blåtann (som etter min mening ikke er optimalt for musikklytting).

     

    Og hvis noen lurer, går det an å synkronisere den med Mac OS X via SyncMate (http://mac.eltima.com/sync-mac.html - freeware hvis man bare trenger kontakter og kalender, men koster $ 40 USD for synking av bilder, notater, musikk, filmer, mapper, programmer og bokmerker).

  2. Jeg ser at denne telefonen har fått på plass et par alternativer til det knotete stylus-tastaturet i den opprinnelige Touchen, det er helt klart en forbedring. Jeg ser at disse alternative tastaturene er tilgjengelige når man skriver SMS, men kan de også brukes når man chatter i messenger, skriver inn adresser i Opera, redigerer office-dokumenter og kalender-oppføringer osv.?

     

    Edit: Hvis noen er i tvil tenker jeg altså på dette tastaturoppsettet:

    i_419559-251x333.jpg

  3. etter å ha lest posten din 2 ganger klarer jeg ikke se om du har prøvd mp3 spilleren mot noen andre innganger, men kan virke som om det er noe galt med selve forsterkeren ja

    Mp3-spilleren fungerer som den skal ja. Dessuten forsøkte jeg å koble andre enheter (PC og DVD-spiller) til forsterkeren uten at det hjalp.

     

    Du har stappet minijacken helt inn?

    Ja.

  4. Jeg har en Cambridge-forsterker og et par bokhylle-høyttalere fra Gale. Til forsterkeren har jeg koblet en mp3-spiller via en kabel som ender i en 3.5"-plugg, fra utgangen som kalles "CD". Dette oppsettet har fungert knirkefritt i et par år. I dag oppsto det imidlertid et problem; lyden har plutselig blitt ekstremt lav. Når jeg makser volumet på både forsterkeren og mp3-spilleren kan jeg så vidt høre musikken.

     

    Jeg har samme problem med alle forsterker-utgangene (CD/DVD/PHONO osv.), og i begge høyttalerne. Jeg prøvde dessuten å koble forsterkeren til en PC via samme kabel, uten at det løste problemet. Jeg koblet også til en DVD-spiller via en annen kabel, og fikk samme resultat. Dette tilsier vel for så vidt at problemet ligger i forsterkeren. Vet noen kyndige brukere her hva som her galt, og hvordan dette kan løses?

  5. Jeg har en ekstern Western Digital Passport-harddisk på 160 GB. Jeg har koblet den til min laptop med Windows XP, og brukt det automatiske overføringsverktøyet til å ta backup av en rekke viktige filer. Nå har imidlertid hovedkortet i laptopen tatt kvelden, og jeg skal kjøpe en ny.... Dersom vil jeg kjøper en Mac (og bruker Mac OS X), er det da bare å plugge inn harddisken og hente ut filene? Dette er kanskje et dumt spørsmål, men det er viktig at jeg vet dette fungerer før jeg prøver =D

  6. 'The Girl from Ipanema' er enkelt og greit den største heissangen. Blir brukt i masse filmer som The Blues Brothers, Deep Rising, Goldeneye spillet til N64 etc.

    Et godt tips. Resten av albumet, "Getz/Gilberto", følger stort sett samme stil. Et annet tips er platen "Wave" av Antonio Carlos Jobim, den passer godt til definisjonen "taffelmusikk".

  7. 70-talls VU? Bandet ga ut sitt siste "ordentlige" album, "Loaded", i 1970. "Squeeze" (fra 1973) er det eneste studioalbumet som ble sluppet etter 1970, alt annet er samle- og livealbum. Det kan dessuten diskuteres hvorvidt Squeeze faktisk er et Velvet Underground-album, ettersom ingen av de fire (fem dersom du teller med Nico) originalmedlemmene var med på innspillingen. Jeg vet iallefall at mange (både fans og offisielle musikkatalog-tjenester) nekter å anse det som et VU-album. Uansett, styr unna. Jeg har ikke hørt det selv, men jeg har hørt at det suger. Sjansene for å få tak i det er vel også ganske små, siden det har vært ute av produksjon siden tidlig 80-tall.

     

    Bandet var for øvrig genialt. Både Nico, Lou Reed og John Cale har gitt ut et par brukbare (og mange dårlige) soloalbum, men i mine øyne er tiden med The Velvet Underground det desiderte høydepunkt i samtlige medlemmers karrierer.

     

     

    Min rangering av platene:

     

    The Velvet Underground & Nico:

    Utvilsomt en klassiker, et utrolig konsist og fengende album - 9/10

     

    White Light/White Heat:

    Merkelig og bråkete, men allikevel fascinerende - 7.5/10

     

    The Velvet Underground:

    Deres beste plate, med mange vakre låter... den beste er nok "Pale Blue Eyes" - en låt som passer perfekt for Lou Reeds stemme. "The Murder Mystery" trekker litt ned. Albumet viser uansett at de ikke trenger gitarforsterkere for å lage nydelig musikk. 9.5/10

     

    VU:

    Offisielt er dette et samlealbum, men det skulle egentlig vært et studioalbum, og det skulle egentlig vært sluppet mellom The Velvet Underground og Loaded. Dette er en samling med halvbra låter... noen er ganske bra, noen er ganske dårlige. 5/10

     

    Loaded:

    Mer popaktig i stilen sammenlignet med forgjengerne. De to første låtene, "Who Loves the Sun" og "Sweet Jane", er blant de mest fengende i bandets katalog, men etter dem blir det heller tynt. 7/10.

  8. Edit: Jeg er uenig med Sondre^^. Knophs kan være grei som innføringslitteratur innenfor de enkelte fagfelt, men er helt ubrukelig som generell orientering om jus. Den er nyttig i studiesammenheng før man går løs på pensumlitteraturen i det enkelte fag, men er ikke egnet til trådstarters formål.

    9380565[/snapback]

    Jeg mener Knophs fungerer rimelig godt også som oversiktsbok for nybegynnere, og ikke bare som en innføring i de enkelte fagområder. Den inneholder tross alt mye nyttig og variert grunnkunnskap om de fleste sentrale rettsdisipliner, samtidig som den unngår å gå altfor mye i dybden. Jeg ser allikevel et åpenbart ankepunkt i form av bokens tykkelse, som i seg selv taler mot å anse den som en grunnleggende bok for ferske lesere.

     

    Uansett vil jeg tro dette avhenger av personlige preferanser... selv ville jeg neppe anbefalt en person uten noen særlig spesifikk juridisk fagkunnskap å lese rettskildelære, selv om det godt kan hende trådstarter vil ha utbytte av dette.

  9. "Knophs oversikt over Norges rett" (link) er en populær klassiker... men vær advart; med sine 903 sider er den forholdsvis omfattende.

     

    Boken står for øvrig på de juridiske fakultetenes pensumlister, som støttelitteratur for flere av emnene ved masterstudiet i juss.

  10. Linken jeg postet ovenfor åpner for å klage på motpartens advokat;

     

    Klage på motpartens advokat

     

    Du kan også klage på motpartens advokat, men slike klager fører ofte til frifinnelse. Det er ikke uvanlig at en part er misfornøyd med måten motpartens advokat opptrer på. Særlig gjelder dette i saker som er følelsesmessig belastende for partene.

     

    Dersom det er åpenbart at denne advokaten utnytter sin klient, vil jeg anta du har en god sak.

  11. Han har heller ingen troverdige bevis på at engelskmenn klager til radiostasjoner når de får høre denne musikken.

    9296546[/snapback]

    http://www.google.no/search?hl=no&q=james+...=S%C3%B8k&meta=

     

    http://www.chartattack.com/damn/2006/05/2905.cfm

     

    http://uk.news.launch.yahoo.com/dyna/artic...tml&e=l_news_dm

     

     

    Min personlige mening om James Blunt: Kjedelig, masete og usedvanlig lite gripende.

     

    Min personlige mening om Keane: En lite spenstig gjeng, som minner skuffende mye om Coldplay. Men såvidt jeg husker har de gitt ut et par greie poplåter.

×
×
  • Opprett ny...