Gå til innhold

fenris1911

Medlemmer
  • Innlegg

    1 190
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fenris1911

  1. Jeg hater WoW dypt og lidenskapsfult. Likevel er jeg i stand til å være objektiv og erkjenne spillets kvaliteter, og konkludere at WoW er et godt spill i min anmeldelse. DETTE spør jeg til alle anmeldere som har som formål å gjøre en god, grundig og seriøs jobb. Er de ikke kompetente nok til å være litt objektive, og velger heller å gi en karakter i henhold til den personlige smaken og dagens humør, kan de like godt slutte på dagen og heller forurense i Se & Hør. Jeg skjønner ikke at noe så selvfølgelig skal være så vanskelig å fatte for så mange i denne tråden.

     

    Viss man setter ein som hater noko til å anmelde det, så er det heile redaksjonen som er inhabil og burde flytte over til Se og Hør. Mennesket er rett og slett ikkje i stand til å behandle sanseinntrykk objektivt. Spesielt viss man har så sterke aversjoner mot noko at man kan snakke om hat.

     

    En objektiv mening er fortsatt en mening

     

    Folk som begynner å snakke om objektive meiningar lider nok helst av stormannsgalskap.

     

    Det er jo akkurat det du skriver, siden subjektivitet kort og godt fører til at anmeldelsen og karakteren gitt til spillet er avhengige av personligheten og smakene til nissen som bestemmer seg for å skrive om spillet. Fullstendig absurd etter min mening. Synes du ikke?

     

    Slettes ikkje. Kva andre faktorar enn arv og miljø er det som gjer at den personen til sjuande og sist skriv det han skriv? I såfall må du over til religion.

  2. Men de regulerer fortsatt tilgangen av ressurs A. Og feks i Wow er det jo åpenbart at tilgangen regulres, det er jo ikek slik at sannsynligheten for å finne et bra iten er like stor som for å finne et middelmådig item?

     

    AtW

     

    Viss du tenker på loot fra mobs, så er denne stort sett tilfeldig. Det er uansett ikkje aktiv regulering, slik du snakka om.

     

     

    Sakser litt fra wikipedia om Pirates of the Burning Sea, det gir litt meir kjøtt på det eg har snakka om:

     

    Economy

     

    The economy in PotBS is a player-driven, production-based system. This means that everything is made by players, but not by the avatars themselves.

     

    Players manage plots of anything from lumbermills to shipyards in order to produce goods that can either be sold to other players or be used by the producer themselves. The buildings will then save up hours, in real time, that can be used for production. They will be saved up even when the player is not playing, but only to a maximum of 72 hours. Each account is limited to 10 plots per server.

     

    Many things that a player can produce require several steps in their production. Ships, for example, are made of ship hulls, which are made of planks, which are cut from trees. Along with this, the ship hull needs nails, which are made from iron, which is refined from iron ore. The ship, along with the ship hull, also needs masts, cannons, several hundred yards of rope, and so on.

     

    While there is no requirement to taking part in the economy system, the rewards of doing so will be great. Economy is also directly tied to the port contention system, as who controls a port might control access to resources only available at that port.

  3. Jeg har liten erfaring med mmo-spill, men jeg nekter å tro at ikke spillprodusentene på et hvis regulerer tilgangen av ressurser?

     

    AtW

     

    Det er forskjellig fra spel til spel. Nokre er 99% fri.

     

    Eit eksempel: Bob sanker ressurs A. Chris foredler ressurs A til vare B. Jack frakter vare B til C. Nicole kjøper vare B ved C. Nicole anvender vare B til å skape produkt D. Forbruker Nick kjøper produkt D fra Nicole.

     

    Men så er det andre spel igjen som har varer som er fri, men andre varer igjen som er regulerte.

     

     

    La oss ta kva som kunne skjedd viss man begynner å regulere produkt D:

     

    Forbruker Nick slutter å kjøpe produkt D hos Nicole. Nicole, Jack, Chris og Bob "mister jobben".

  4. Det er ikke snakk om å fjerne det åpne markedet, det er snakk om å regulere det, noe man lett kan gjøre når man har uendlig med ressurser, om det er dobbelt så mye gull sørger man enkelt sagt for at det er dobbelt så mange items, og inflasjonen forekommer ikke.

     

    AtW

     

    Såpass mange mmo's er bygd opp rundt det å ha ein fri økonomi, som er styrt av spelarane, at det å begynne å regulere den ville hatt samme konsekvens som å fjerne skytevåpen fra skytespel. Heile poenget med ein mmo kan vere å skape eit virtuelt samfunn der spelarane skaper verdenen slik dei ønsker. Man er stort sett fri til å gjere det ein vil, verdenen er dynamisk og handlingane dine påverker resten av samfunnet. Ein fri økonomi med primærnæring, sekundærnøring og tertiærnæring er ein heilt sentral grunnpilar i slike spel.

     

    Har du i det heile tatt erfaring med mmo-spel, eller skyter du bare fra hofta?

  5. Nå vet jeg ikke hva en "adamitite bar" er , men dette kan lett fikses (om ønskelig), frodi det ikke er en begrenset ressurs, spillprodusentene kan lage så mange de bare vil av den, man kan ha butikker i spilelt som selger disse barnene til feks 50 gull som fastpris, og da vil det styre prisen, og inflasjon vil ikke forekomme.

     

    AtW

     

    Du vil altså fjerne heile det opne markedet som står sentralt i dei aller fleste virtuelle verdenar som mmo's er. Det framstår for meg som du ikkje heilt har skjønt konseptet med mmo.

  6. Dette fordrer jo at all handel er intern i spillet, mellom spillets deltakere, er det tilfellet? Om ikke (noe jeg vil tippe er tilfellet i de fleste MMOs?), så er det ikke sammenliknbart, i et vanlig demokratisk land har man på et gitt tidspunkt en begrenset mengde ressurser, mere penger skaper inflasjon fordi det er flere penger per ressurenhet. I MMOs er nok systemet nærmere en suveren dikatur-stat med evig med ressurser, som når som helst kan skaffe til veie flere ressurser. Mao er det simpelt å holde prisene i sjakk (om de ønsker det), man bare sørger for fastpris på spillets utsalgssteder.

     

    AtW

     

    Det er vel det samme i mmo's, ressursane til eit kvart tidspunkt er begrensa. Man kan da for eksempel ikkje skaffe 20000 fleire adamantite bars over natta. Det er forresten marked og auksjonshus, som er player-styrt, eg snakkar om, men det har du sikkert skjønt.

  7. Spørsmålet er hva man sammenlikner med, man kan jo ergre seg over at min bil er tilegnet på "juksevis" on jeg har kjøpt den, kontra en som har bygd den selv. Det er jo vanlig å kjøep varer og tjenester for penger.

     

    Det er meir relevant for tråden å sjå på korleis man har skaffa pengane. Har man tjent pengane på ærleg arbeid eller svindla gamle damer...

     

    Det interessante i disse tilfellene er dog at man kan se på spilelt som et lukket system, mens pengene kommer utenifra systemet. Er det da juks? Om målet med spillet er som noen indikerer lengre opp, å smale mere utstyr og våpen enn de andre spillerene, så er jeg nok mer tilbøyelig til å skjønne at folk mener det er juks.

     

    AtW

     

    I enkelte mmo's koker spelet ned til å tjene mest virtuell valuta. Kjøpe valuta "utanfra" forrykker maktbalansen.

     

    Ei anna negativ side er å sprøyte meir valuta inn i økonomien gjennom "gold farmers" gjer at ting koster meir enn det normalt ville gjort. Man kan samanlikne det med å trykke opp meir pengar i den verkelege verden.

  8. "Lukrativ handel i nettspill" omhandlar eit større felt enn å vinne kampar i arena i wow. I mange mmo's gir rikdom store fordelar gjennom status og makt. I enkelte andre mmo's står økonomien heilt sentral i forhold til å "vinne" spelet. Det er klart at folk som kjøper virtuell valuta får veldig urettferdige fordelar i forhold til dei som speler etter spelereglane. Dei som jukser og/eller bruker uredelege metodar for å oppnå det andre må jobba hardt for, ødelegger for dei som er redelege.

     

     

     

    “Our goal is to control all of Eve,” Mr. Molen said in an interview over an Internet voice chat program. “It’s totally impossible to claim all of Eve physically. But it’s possible to control the people. It’s possible to control the alliances, be it by economic means or fighting means or political means. That was the goal and that is the goal.”

     

    Artikkel i New York Times

  9. Jeg må innrømme jeg ikke ser det helt store problemet med å kjøpe gull, spillprodusentene burde heller ta det som et signal om at folk synes den delen av spillet er kjedelig, såfremt det ikke gir deg evner som ikek kunne blitt oppnådd på lovlig vis. Et spill burde ikke være slik at folk betaler noen for å slippe deler av det selv.

     

    AtW

     

    Kva med å kjøpe seg papirer på at man har utdanning, fordi man ikkje gidder, det er "kjedelig"?

  10. Eg oppfatta refleksjonen i grunn som kulturell elitistsyting. Ein vegg av tekst -- ein appell til kjensler -- som egentleg kunne vore korta ned til nokre linjer, fordi den i mangel av argumentasjon, var meir opptatt av å ramse opp mest mogleg vanskelege og nedsetjande ord om GTA4. Det gjorde at eg fekk inntrykket av at bare man bruker nok fæle ord om GTA4, så slepp man å argumentere for seg. For var det noko eg synest mangla i refleksjonen, så var det dei gode argumentene.

     

    Forstod eg forfattaren rett faller det han tungt for brystet at GTA4 med sin umoral er vår tids representasjon for spelmediet, og at det derfor fortsatt ikkje kan sidestillast med for eksempel film i eit kulturelt perspektiv. Eg meiner at han tar feil. For er det noko som kjenneteikner vår kultur, så er det "kjip" og "ekkel" smak. "Søppel" selger enten det er snakk om musikk, film eller Grand Theft Auto. Å dra fram GTA4 som eksempel for å vise dette er egentleg ikkje nødvendig sånn sett, men når man først har gjort det, så er faktisk GTA4 eit veldig godt eksempel på vestleg kultur. "Høgverdig kultur" derimot, tilhører ein nisje. Hundre sider med elitesyting hadde ikkje forandra på det.

×
×
  • Opprett ny...