Gå til innhold

Fawk3

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fawk3

  1. Har problemer med å oppdatere biosen på maskinen min. Gjort det mange ganger før med diskett men nå vill det seg bare ikke. Finnes det en måte å oppgradere biosen på uten å bruke diskett? Isåfall hvordan?

     

    Grunnen til bios oppgraderingen er at maskinen min hakker hele tiden hvis jeg kjører noe fra dvd romen... lyd/bilde... alt. Jeg prøvde å oppgradere firmware i dvdromen uten at dette hjalp.

  2. Høyspennt kabeler skal ligge 50cm eller lengere ned i bakken. Det skal være finsand under og over kabel + Impregnertebord over kabelen.

    Ligger kabelen i grøft med andre kabler skal kablene være skillt med impregnertebord

    8787903[/snapback]

     

    Hvor leste du d? :) Synes d høres litt rart ut at de ikke skal lengre nede i bakken, for det er jo 0.5M for lavspent kabler også. Men du har sikkert rett, liker bare å være sikker :D

  3. Tror ett av spørsmålene blir

     

     

    Du har fått i oppgave å plukke ut det nødvendige verneutstyret til arbeid ved lavspent/høyspent  . Hva slags utstyr velger du? :D

    8786644[/snapback]

     

    Hmm, noen som har sett på denne og har noen mulige svar?

     

    Ser mye snakk om kabellegging her, hvor langt nede må en høyspenningskabel være. Regner med at det ikke er det samme som for lavspent kabler.

  4. Har fått en oppgave om å planlegge et el. system ved en marina. I oppgaven står det at "service" bygget støpes på utsprengt fjellmasse.

     

    Hvilket jordinssystem bør jeg bruke her?

    8527945[/snapback]

     

     

    Står det noe om hvilke type anlegg det er? hadde vært fint om du skrev ned hele oppgaven, er ikke sånn fryktelig rå på jordingsanlegg men holder på med det samme innen forberedning til VK1 elektro eksamen så ville gjerne sett på det selv også =)

    8529972[/snapback]

     

    Hvis det er samme forberedelse som jeg fikk i dag, så er det en gammel eksamen. Fant nemmelig den og oppgavene til den som repitisjon i "Elektriske bygningsinstallasjoner" av Helge Strømme... se side 212 ;)

  5. Hvis jeg skal kopiere noe fra dvd romen min til pcen begynner hele pcen og hakke, kan ikke gjøre noe som helst, det samme skjer hvis jeg skal installere programmer fra en cd.

     

    Jeg var nede på en lokal data butikk og spurte. De sa noe om "Enhetsbehandling" og at jeg måtte gjøre noe med IDE driverne eller noe sånt. Men når jeg kom hjem så huska jeg jo ikke noe av det der :p Hva skal jeg gjøre?

×
×
  • Opprett ny...