Gå til innhold

wikan93

Medlemmer
  • Innlegg

    26
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av wikan93

  1. Hei, folkens. Har nylig gått til anskaffelse av "ny" gitar, en Fender Telecaster. Kjøpte gitaren brukt av en kollega.

    Den slår meg som en ekte vare, både med tanke på hvordan den er å spille på og at det er inngravert Fender Telecaster på hodet. Selger sier imidlertid at det er et Kina-kopi med Fender-elektronikk.

    Kan dere hjelpe meg med å finne informasjon om gitaren? Serienummeret er: Z7269394. 

    20220528_202602.jpg

  2. Hei! Jeg har en platespiller som er koblet til LGtven (med analog lydinngang), som igjen er koblet til LG soundbar (optisk kabel). Bruker LG soundbar som lydkilde. Når jeg har valgt input AV2 får jeg lyd, men etter kort tid skrur den TVen seg av. Det kommer vel av at det står "ikke signal". Hvordan kan jeg forhindre det? Hvis jeg bytter input mister jeg lyden, så det er utelukkende. Mulighet for ha en skjermsparer for eksempel? I så fall, hvordan gjør jeg det?

  3. Du kan snakke med noen astronomer, å høre hvordan de ser fremtiden. Vil for eksempel mennesker kunne bosette seg på andre planeter?

    Eller snakke med bilforhandlere om fremtiden til el- hybrid-biler? Hvordan går salget? Selgere dere flere el- hybrid-biler enn før?

  4. Var ikke særlig sterk i ex.fac, så kan ikke gi noen anbefalinger der. Men for exphil vil jeg virkelig anbefale å lære forskjeller på ulike etikker og filosofier. Dydsetikken, pliktetikken, utilitarisme, hedonisme, m.m. Har glemt vanvittig mye, men for å få en okey karakter i exphil er det bra å kunne vite av Bentham, Aristoteles, Platon, hva de ulike filosofene i hovedsak er kjent for, og hva som skiller dem.

     

    ...Meeeeeen, så kan det være at exphil'n på ditt uni er forskjellig fra UiB, så du får se i emneplanen! :) Dang, håper du klarer det! Huff, er fælt å ligge etter med emner :(

    Syns det er så jævlig vanskelig å skille mellom filosofene. De første filsofene er greie å huske f.eks. Thales, Heraklit, sofistene, Sokrates, Platon, Aristoteles osv., men de senere filsofer som Augustin, Machiavelli, Hobbes osv. detter jeg helt ut. Syns de mener så mye om det samme, og det er vanskelig å skille dem. Skal prøve nå fremover å virkelig lese på jeg ikke kan. Ofte leser jeg kun på det jeg kan, hehe. Ja, skal greie det denne gangen!! At ex.phil. skal være pensum på norske universitet i 2016 syns jeg er "helt borti natta"   :hm:

  5.  

    Link til Exfac: 

    https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=455576

     

    Link til Exphil:

    https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=455656

     

    Fristen for å melde seg opp til neste semester oppgis å være første desember.

    Så på linkene du sendte. Hvis fristen hadde vært i nå snart hadde jeg uten tvil meldt meg opp til det!  :nei: Tror egentlig bare det er hard jobbing som må til, så jeg tar eksamen nå til vinter. Er så godt i gang med lesinga. Satser på at det skal gå bra til neste ekamen. Har du noen tips til eksamen? Pensum, studieteknikker osv.?  :)

     

  6. Link til Exfac: 

    https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=455576

     

    Link til Exphil:

    https://uit.no/utdanning/emner/emne?p_document_id=455656

     

    Fristen for å melde seg opp til neste semester oppgis å være første desember.

    Så på linkene du sendte. Hvis fristen hadde vært i nå snart hadde jeg uten tvil meldt meg opp til det!  :nei: Tror egentlig bare det er hard jobbing som må til, så jeg tar eksamen nå til vinter. Satser på at det skal gå bra til neste ekamen. Har du noen tips til eksamen? Pensum, studieteknikker osv.?  :)

  7.  

    For å kunne gi bedre svar; hvilket fagfelt er dette og hvilke universitet?

     

    Har det varierer endel fra universitet til universitet. Noen steder har de semesteroppgave istedet for eksamen, mens andre steder har de kun eksamen, der selve eksamensvarianten varierer.

    Bachelor-journalistikk ved Nord universitet, studiested Bodø. Semesteroppgave? Tenker du da på hjemmeeksamen?

     

    Vet du da om det er mulighet for å ta skriftlig eksamenen som en hjemmeeksamen ved et annet universitet?

  8. For å kunne gi bedre svar; hvilket fagfelt er dette og hvilke universitet?

     

    Har det varierer endel fra universitet til universitet. Noen steder har de semesteroppgave istedet for eksamen, mens andre steder har de kun eksamen, der selve eksamensvarianten varierer.

    Bachelor-journalistikk ved Nord universitet, studiested Bodø. Semesteroppgave? Tenker du da på hjemmeeksamen?

  9. Hei! Er i en liten krisesituasjon nå. Jeg studerer 3. året ved universitet. Har nå strøket tre ganger på en eksamen, og har nå nylig sendt e-post om jeg kan ta den eksamen for fjerde (!) gang. Hørte med ledelsen om det var mange som fikk et fjerde forsøk, og da sa de at det gikk som regel greit. Så nå venter jeg håpefullt på positivt svar.

    Hvis jeg nå stryker enda en gang på eksamen vil jeg ikke få praksisplass til våren, og da aner jeg virkelig ikke hva jeg skal gjøre. Eksamenen som jeg har strøket på er en sammensatt eksamen av ex.phil. og ex.fac. Pensumet på eksamen er så stort og bredt fordi det er én eksamen, så jeg føler at det alltid er noe jeg må prioritere bort osv. Så alltid når jeg har tatt den eksamen har jeg bestandig skrevet noe på oppgavene (alltid visst noe om temaet), men det har vært for tynt osv. Derfor har det blitt stryk gang på gang. I tillegg til å lese til denne eksamenen skriver jeg også bacheloroppgave, så det er mye å gjøre for tiden!

    Har bestått alle eksamener på universitet med glans, bortsett fra denne dritteksamen. Leser nå hver dag til eksamen og prøver å forberede meg skikkelig til fjerde forsøk, men jeg er litt i tvil om jeg burde ta den. Så hva ville dere ha gjort: Ta eksamenen i jula(for fjerde gang)? Hvis jeg stryker da må jeg mest sannsynlig ta eksamenen på en annen institusjon, også da vinke ha det bra til praksisplassen. Da aner jeg virkelig ikke hva jeg skal til gjøre til våren. Burde jeg heller søke på en sammensatt bachelor? Har ikke satt meg ordentlig inn hva det innebærer. Tips fra dere?

  10. Tenkte mere på kommunikasjon som det å prate sammen. Kultursensitiv kan da bety måter og kontekst i kommunikasjonen som er lokal for en gruppe.

     

    Tenker da lit mot kulturkolisjoner som oppstår når to personer fra forskjellige kulturer møtes. Klarer desverre ikke å komme på noen gode eksempler nå i farta....  :hm:

    Hehe, var jammen ikke lett det her altså. Får satse på at dette ikke kommer på eksamen  :)

  11. Kommunikasjon betyr samferdsel, kultursensitiv betyr at det tas hensyn til kulturen.

    Et eksempel på kultursensitiv kommunikasjon kan derfor være når bussene i Sør-Afrika hadde ulike seter for passasjerene, alt etter deres kulturbakgrunn.

    Andre eksempler kan vel også tenkes, men siden motviljen mot å gi bakgrunnsinformasjon er så påtagelig, blir det gjettekonkurranse.

    Takk for svar. Jobber med noen eksamensoppgaver hvor en av spørsmålene er hentet ut fra boka 'Kulturforskjeller i praksis'(pensum i ex.fac). Jeg fant aldri noe konkrete definisjoner enten i boka eller på Internett, men jeg regner med at begreper som etnisitet og folkegrupper er sentralt.

  12.  

    Har blitt anbefalt av flere å kjøpe speilløse kameraer, men uten og blitt fortalt hvorfor de er "bedre". Tenker også at det er en ganske så ny teknologi som er i speilløse kameraer så da er vel prisen litt høyere og?

    Speilløse er egentlig ganske modne teknologisk, og prismessig er det ikke så store forskjeller lengre.

     

    Bortsett fra det så gir det ikke så mye mening å snakke om hva som er "best". Speilløse hus kan konstrueres mindre. Bildekvaliteten har først og fremst med sensorstørrelse å gjøre, det samme gjelder størrelsen på optikken (med noen vidvinkelkonstruksjoner som unntak - de er mulig å gjøre mindre på speilløse). Speilrefleks har lengre batteritid, rett og slett fordi de bruker mindre strøm. Hva som funker best av optisk og elektronisk søker er opp til den enkelte. Noen liker den ekstra informasjonen du kan få i en elektronisk søker, andre foretrekker å se direkte gjennom objektivet. De litt dyrere speilreflekshusene er gjerne bedre på autofokus når det kommer til å følge motiver i bevegelse. Bortsett fra det så er egentlig forskjellene mellom systemkameraer med samme sensorstørrelse mindre enn man liker å tro.

     

    Skal du ha noe som er lett å bære med seg, så er micro FourThirds bra, fordi den mindre sensoren gir kompakte hus og du finner mye kompakt optikk til det. Skal du fotografere sport, så ville jeg gått for et av speilreflekshusene jeg nevnte tidligere, ideelt sett med noe lyssterk optikk (men da må du nok fort på bruktmarkedet for å holde deg innenfor budsjett).

     

    Personlig, skulle jeg startet med generell lett pressebruk, så hadde jeg nok gått for D7100 med en lyssterk normalzoom i området 16/17/18-50 mm f/2,8 fra en av tredjepartsprodusentene (Sigma og Tamron har gode alternativer). 70D eller K-3 med tilsvarende optikk funker nok også utmerket hvis brukergrensesnittene og funksjonaliteten til Canon eller Pentax passer deg bedre.

     

     

     

    Har blitt anbefalt av flere å kjøpe speilløse kameraer, men uten og blitt fortalt hvorfor de er "bedre". Tenker også at det er en ganske så ny teknologi som er i speilløse kameraer så da er vel prisen litt høyere og?

    Speilløse er egentlig ganske modne teknologisk, og prismessig er det ikke så store forskjeller lengre.

     

    Bortsett fra det så gir det ikke så mye mening å snakke om hva som er "best". Speilløse hus kan konstrueres mindre. Bildekvaliteten har først og fremst med sensorstørrelse å gjøre, det samme gjelder størrelsen på optikken (med noen vidvinkelkonstruksjoner som unntak - de er mulig å gjøre mindre på speilløse). Speilrefleks har lengre batteritid, rett og slett fordi de bruker mindre strøm. Hva som funker best av optisk og elektronisk søker er opp til den enkelte. Noen liker den ekstra informasjonen du kan få i en elektronisk søker, andre foretrekker å se direkte gjennom objektivet. De litt dyrere speilreflekshusene er gjerne bedre på autofokus når det kommer til å følge motiver i bevegelse. Bortsett fra det så er egentlig forskjellene mellom systemkameraer med samme sensorstørrelse mindre enn man liker å tro.

     

    Skal du ha noe som er lett å bære med seg, så er micro FourThirds bra, fordi den mindre sensoren gir kompakte hus og du finner mye kompakt optikk til det. Skal du fotografere sport, så ville jeg gått for et av speilreflekshusene jeg nevnte tidligere, ideelt sett med noe lyssterk optikk (men da må du nok fort på bruktmarkedet for å holde deg innenfor budsjett).

     

    Personlig, skulle jeg startet med generell lett pressebruk, så hadde jeg nok gått for D7100 med en lyssterk normalzoom i området 16/17/18-50 mm f/2,8 fra en av tredjepartsprodusentene (Sigma og Tamron har gode alternativer). 70D eller K-3 med tilsvarende optikk funker nok også utmerket hvis brukergrensesnittene og funksjonaliteten til Canon eller Pentax passer deg bedre.

     

    Takk for gode svar!! Blir noen måneder før jeg avgjør hvilket kamera jeg skal kjøpe, men dette hjalp meg mye på vei :-)

  13.  

    Hei, alle sammen! Jeg er en journaliststudent som er på utkikk etter et speilreflekskamera. Jeg ser etter et kamera av topp kvalitet som vil vare i mange år. Nå kan jeg veldig lite om kameraer generelt, har vel eid to kompaktkameraer i livet mitt. Derfor vil jeg høre deres meninger og erfaringer om typer og modeller dere anbefaler, og ikke anbefaler.

    Jeg blir å bruke kameraet mye til journalistrollen og toppturer. Jeg har ikke bestemt prisen foreløpig, men setter en makspris på 12 000 kroner. Dere kan også nevne nettsider eller butikker dere er fornøyd med kjøp av kamera.

    Det har ganske lite å si hva du studerer eller hvor du går på tur. Det aller viktigste er HVA du skal fotografere.

     

    Budsjett 12.000, antar det er totalt med objektiv(er), blits, kamerabag, ekstra batteri +++ og eventuell programvare?

    Er det viktig for deg med lite og lett, eller vil du heller ha litt å holde i og litt mer tyngde?

    Er objektivutvalget for det merket du velger viktig?

    Har du noen personlige preferanser når det gjelder produsent (Nikon/Canon/andre)?

    Er det et merke som er mye brukt blant dine medstudenter?

     

    Stopper der i første omgang,man godt hende det blir noen oppfølgingsspørsmål avhengig av svarene dine...

     

    Www.fotovideo.no, nå Scandinavian Photo, er et godt sted å handle.

     

    Jeg ganske tidlig i fasen med å ved å se på kamera og utstyr som du ser. Som journalist blir jeg og ta bilder av alt, var derfor jeg presiserte det. 12 000 kroner er maks, alt av utstyr skal være inkludert da. Jeg vet at Nikon, Canon og Olympus er bra kameraer, så blir noe i den duren. Hvilke objektiver anbefaler du? :-)

  14. Tja. Hvis du absolutt skal ha speilrefleks, så er Nikon D7100, Canon 70D og 7D (7D mkII havner vel i toppskiktet prismessig) og Pentax K3 robuste valg som bør holde en stund og egner seg til lett pressebruk.

     

    Hvis speilløse systemkameraer også er et alternativ, så er det mye å velge i mellom. Olympus har en del hus som er kjent for å være robuste (E-M5, E-M10 og E-M1 er antagelig gode alternativer), Samsung har mye bra - NX1 er vel det mest egnede til pressebruk, men det ligger litt over din prisklasse. NX30 som er den litt eldre modellen har jeg ikke så god kjennskap til. Sony har A6000 som kan være aktuelt.

    Har blitt anbefalt av flere å kjøpe speilløse kameraer, men uten og blitt fortalt hvorfor de er "bedre". Tenker også at det er en ganske så ny teknologi som er i speilløse kameraer så da er vel prisen litt høyere og?

  15. Litt vanskelig å gi et godt svar uten å vite helt hva kriteriene dine er.

     

    Når du tar bilder som journalist, er det snakk om å ta bilde av personen du har intervjuet (tett opptil), eller er det ting som å ta bilder av kriminalteknikere på et åsted (lang avstand)? Eller begge deler? Er fotografering en viktig del av artiklene du skriver, eller er det mest snakk om å dokumentere? Er vekt og størrelse viktig?

     

    I utgangspunktet ville jeg anbefalt noe som f.eks. Nikon D5300 + Sigma 18-35mm f1.8. Du har ikke så mye zoomrekkevidde, men du får en god sensor kombinert med et svært lyssterkt objektiv. Du kan ofte slippe unna bruk av blits, og du skal være godt dekket til mange situasjoner.

     

    Om du er åpen for kjøp av brukt kamerautstyr, kan du få betraktelig mer for pengene.

    I utgangspunktet så tenker jeg på et kamera som jeg kan bruke til alt mulig. Men i journalistrollen så kan det bli bilder av alt mulig, både på lang og kort avstand. Siden jeg også blir å bruke kameraet til toppturer, så tenker jeg at det må være bra batterilevetid og takle kulde. Men du mener altså at et objektiv er et "must"? Så gjennom en artikkel på lyd og bilde der de anbefalte Nikon D5300, men der sa de og at en av ulempene var at autofokusen var treg. Noen erfaringer med det?

×
×
  • Opprett ny...