Gå til innhold

ghost7

Medlemmer
  • Innlegg

    850
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ghost7

  1. Den lilla held du best fingrane LANGT vekk ifrå. den har Per (min venn eg kjøpte evoen av som no eige den svarte som epifant linka til) sett på og den er nærmast eit vrak av bil. den vart lakka oppatt i den fargen av forrige eier, eller den før det igjen då eg trur at den vart solgt nå nyleg og kom ut igjen for sal no. Ingenting stemmer på den bilen og det er MYKJE arbeid for å få den i stand. den var orginalt lakka i den svart/grå fargen (som epifant har på bildet).

     

    Den raude du linka til her no såg ut til å ha fått seg ein god del forbetringar og absolutt verdt å ta ein titt på!

     

    Epifant, integrale verden er ikkje stor. og ja eg kjenne den igjen, har stått i garasjen min dei to siste vekene og Per og eg har sprengmekka for å få den klar til ID utan suksess :( så Per tok seg ein tur med evoen i staden...

  2. Hei

     

    min fin du her :

    http://cuoresportivo.no/index.php?topic=20368.0

     

    Salstråden til kompisen min...

     

    er vanskeleg å sei ke den er verdt. Her i landet er det mest markedet som bestemmer, mange integrale skifter eiger utan nå vere lagt ut for sal noken gong... Må nesten sjå bilen og finne ut kor mykje arbeid det er å få den i stand, ut

    ifrå den infoen du nemner her så ville eg rekna med rustsveising, heillakkering og sikkert turbobytte viss den er blitt køyrd hardt med "gi faen" holdningen... er det oljelekkasjer? bruker den olje? chipa? oppgradert topppakning? oppgradet understell med f.eks powerflex foringer? ha interiør og slikt blitt tatt ifrå kvarandre? mykje heimemekk?

     

    For å sei det slik, eg hadde mitt første møte med integrale i 2006 der eg kjøpte euroaps billigaste 16V i italia, den betalte eg 3500€, med ein gong etterpå måtte motoroverhales fordi det var ein killerchip i bilen som gjorde at den gjekk for magert og eit stempelsmelta, påfulgt av rådelager takka for seg og vevia var berre å kaste, turboovarhaling, men den var så sliten at den takka for seg fort og ny turbo måtte kjøpast. nye dempere, powerflex,rep av bremser fjerne all elendig heimemekk++++ då ha eg ikkje komt så langt til å levere bilen til karosseriarbeid og lakking... eg har brukt ein god del over innkjøpspri på deler og skrur endå (ja den står i garasjen att med evoen og venter på å bli ferdig.

     

    Då fant eg ut at det tipse om å kjøpe den integralen som er i best stand for pengene med historikk virkeleg er viktig viss ein ikkje vil skru, eg elsker å skru på min så eg har ikkje blitt lei endå, har ikkje tatt vare på noken kvitteringen og aner eigentleg ikkje kor mykje eg har brukt på min bil :) så ta ein skikkeleg sjekk av den og eventuelt kontakt ein ivrig grale eigar i området ditt for å sjå på den samman med deg...

     

    er Italiensk Dag no i helga, der blir du no kjent med noken Integrale eigere som kan komma med tips og bli med å sjå på den. Eg kjem dessverre ikkje då eg ikkje har tid i år. men stiller vel med baneklar bil neste år :)

  3. Usikker om du har sett min, den var lagt ut for sal på cuore, kjøpte den av min venn no forrige veka...

     

    Den 8v ser ut til å vere bra ja, ville uansett sjekka den ordentlig :) den kvite som ligg på autodb er det mykje å gjera på. har snakka med eigar og det er ein god del rust og diverse...

     

    har ein 16v i garasjen som ikkje har fått norskeskilt endå, er eigentle berre å skru saman og få skikkeleg lakk på den så er den gull... men n o når evo er i hus så blir går ting dobbelt så seint med den...

  4. Jeg ser mitt snitt til å bumpe denne tråden, istedet for å lage en ny tråd.

     

    Her er greia:

    Det er en Giallo som har gått på nøtterøy i ganske mange år.

    Jeg snakka med han her om dagen, og han sa at han kanskje kunne selge, så spurte jeg for hvor mye. han sa at det var bare å legge inn bud, men han skulle ikke selge den for så sinnsykt mye. han har heller ikke tenkt på å legge den ut, så virker ikke som om det er noe stress for han.

     

    Så, hvor mye burde jeg legge inn?

    har min egen pris på 150000, som jeg synes er greit, fordi bilen har noen skader, litt rust, og eieren gir faen og er ikke ivrig på å selge for så mye penger. Han har også sagt at han har vært litt "uheldig" med bilen.

    De helt klare synlige skadene er sprekk i frontfanger(nederst på venstreside sånn at nederste "lista" henger litt) sprekk i høyre sideskjørt, rett under passasjerdøra, og sprekk på bakfangeren. Jeg kan egentlig kalle det knekker, for det er såpass ille.

    Hvor mye koster det å plast-sveise dette og lakkere opp igjen? Er mulig hele bilen må lakkeres, da jeg har sett at lakk på f.eks bakre venstre hjulbue har begynt å løsne.(mulig pga rust)Jeg gadd ikke å sjekke om det var rust under der, for da hadde jeg risikert å tatt av et 5x5cm stort flak med lakk.

    Det er elektronisk innsprutning på den, og han har nettopp montert justerbart senkesett.

    han virker ikke noe særlig nøye på det han gjør, og som sagt virker det som om han gir litt f..

    Jeg vet også at han kjører litt hardt med den.

    Ellers, så interiøret utrolig pent ut, og de giallo-setene er så utrolig nydelige<3

     

    Den prisen er bare ett bud. man må jo starte på noe for å få kjøpt i det hele tatt.

    Noen som har noe å si på dette?

     

    Hei

     

    viss du får den bilen til 150k så har du så gull at du aner det ikkje :D

     

    kjøpte sjølv ein evo 8kat som har litt rustsveising foran seg til 140k... den bilen der er i restaureringsstand atskillig mykje meir verdt enn 150k vil eg tru. eg ville sjekka den NØYE for rust i støtdempertårn, jekk den opp og sjekk nøye med å ta av dei plastdekslene som er der. viss den er tatt så lite vare på som du seie så er det virkeleg viktig å vita ke som lurer div plassar. den bilen smuldrer sinnsjukt fort opp...

     

    ville prøvd meg på skambudet ditt og sjekke ke han svarer... men du må rekne med å punge ut ein del i rep på bilar som ikkje er vedlikeholdt... ville også sjekka VIN for at det er ein ekte Giallo.

     

    plastsveising e vel ikkje så veldigdyrt. her i trondheim har me bedrebil som tar seg av slike saker til ein rimeleg pris. kan vel kanskej rekne med 2k per fanger, avhengig kor omfattende det er.

     

    høyrast ut som du ikkje har eigd integrale? sendt pm eller mail so kan eg komma med litt fleire tips...

    lukke te!

  5. Disse bilene er mest verdt i 100% strøken stand. prisene på dei ligg på 40 000kr pluss i utlandet for eit strøkent eksemplar. det verste du kan gjere med den bilen e det du tenker på no! selg bilen til ein fiat entusiast og kjøp noke som e meir i den retningen du tenker...

    har du googla etter fiat 600 abarth eventuelt?

    http://www.f600club-filiales.com.ar/abarth.htm

    litt utlandsk tekst, men ein del bilder...

    italienkse bilar er ikkje laga for plaststyling og volvo style trimming. det finst ein del gromdeler til dei, men det e ikkje noke nybegynner emne...

     

    helsing

     

    Italofil

  6. Kan bekrefte det jonepet sier. Det er overhode ikke tillatt og bruke xenon pærer i lykter konstruert for halogen pære her til lands. Det er heller ikke tillatt å montere i en lykt begegnet for xenon hvis ikke denne lykten kan bevege seg etter understellet på bilen (automatisk nivåregulering). Bilen skal også ha lyktespylere.

    En annen ting er at hvis dette blir gjort krever bilen ny typegodkjenning. Velger man å kjøre uten denne typegodkjenningen er loven klar. Modernifisering av kjøretøy uten typegodkjenning = avskilting på stedet!

     

    Hadde nå bare disse som skal håndtere dette ute i trafikken lært seg forskjellene.

    Dette med ombygningssett fra halogenpære til xenon er et økende problem på Norske veier og er direkte trafikkfarlig. Møtende trafikk blir så blendet at hvis det nå skulle være folk på veien vil den blendte bilisten ikke oppdage denne person tidsnok og mulighetene for et fatalt utfall er økende.

     

    Mitt råd er: La være å montere slike ombygningssett. Du ser ikke bedre slik reklamen forteller. Bare salgstriks!!

     

    Det er tydleg at mange motstandere av xenon ettermonteringssett ikkje har sett forskjellen av lysspredning med sine eigen auge. greitt nok med litt strølys, men det blender ALDRI så mykje som alle påstår. har Sett på biler med og uten linslys det er ikkje noke sjenerendes lys i det heile tatt i forhold til orginalmontert xenon. orginale xenon blender meir enn når dei er uheldig lasta og du møter dei i ein opp eller nedover bakke. dei linsene er så prosjektert at den cutofflinja er så markert at du får heile lysstyrken midt i trynet når det er lite grann for mykje helling i vegen.

     

    Etter mi meining så er det 100% forsvarleg å montere xenon på biler som i utgangspunktet har så dårlege elsystem eller lykter at ein ikkje ser vegen meir enn 10m framfor bilen. er få biler fram til 90 tallet som har lys som virkeleg er brukandes på norske veger.

     

    Eg irriterer meg ikkje over folk som køyre med ulovleg sett då eg veit at dei ofte sliter med elendig lys med vanleg halogenpære... Strølyset er virkele ikkje noke særleg blendende i forhold til bilar med feiljustert lys og andre geniale oppfinnelser som apekattene som køyrer med grøftelys og nærlys på samtidig...

  7. MÅ ikkje vente med veteranbil, søstra mi køyrer 1970 boble og det er hennar førtebil. teknisk i super stand då den har rulla 20k når jo kjøpt den (då stod den faktisk fortsatt på orgianle 35 år gamle dekk!!) og ho har berre kjøpt manualen og fiksa det som må fikses sjølv før eu. Det er verdt å merke at søstra mi ikkje er rånebabe men studerer kunst og er berre interessert i bobler og ikkje andre biler. Det finst veldig effektive bensinvaremere til dei bilene som du kan ettermontere. og då skal eg love deg dt blir varmt. det er heller ingen problem å få varme i bilen når du skal på ein litt lenger tur enn til skule/jobb. Korte turer er vanskeleg pga dugg og slikt. Liktet den du linka til godt, bortsett frå setene som godt kunne vore skinn...

    Bobler er lette å fikse og ok pris på deler, i teorien perfekt førstebil for noken som likar å drive på litt med hendene. godt regulerte bobler (tenning og gasser) starter lettere enn alle nyere bilar eg vei om. Søstra sin starter likebra når det er -20 som når det er 20 grader. det gjorde ikkje sierraen me hadde før.

    Stemmer for bobla (eventuelt ein mini som eg er fan av) i ein slik utførelse som den over :)

     

    Lukke til med jakten!

  8. har du prøvd å søke på dumpventil og diesel på forumet eller? er eit meget omtalt emne.det er litt meir avansert på diesel enn på bensin bilar. Alle dumpeventilar med riktig type fjør (les hardhet tilpassa ladetrykket) kan brukast på alle bilar (les bensin) med turbo.

    Er berre å skrinlegge prosjektet viss du ønskjer at bilen din ikkje skal miste effekt...

     

    offtopic: du har høyrd om hvilken/hvilket/hvilke eventuelt korleis sant?

    http://www.fmh.moo.no/

  9. Dette er nok heilt feil.

    Ved import av bilar til polen betaler du avgifter også litt avhenging av alder. eg hugsar ikkje korleis det var men for bilar eldre enn 10 år så var det ganske dyrt å importere. men det så er fint i polen er at mange skriver slagskontrak på biler på 50€ og betaler dei "dyre" avgiftene av den summen. det er så klart ganske på kanten men det funker ofte side dei "tollerne" ofte gir ein god F då det blir for masse arbeid å undersøke alt. Viss du oppgir ein meir troverdig pris på rundt 500€ eller meir så går det glatt. MC/bil må få godkjenning av verkstad, eu kontroll liknande ting før du kan prøve å registrere den. tyske papirer må oversettjast av ein sretifisert tolk til polsk før du får registrert bilen.(kanskje det har endra seg sida ifjord når eg importerte) MC/bil må registrerast på polskstatsborgar og må også forsikrast på ein polsk statsborgar. Det er ei stor papirmølle og langt ifrå så lett som her. viss du ikkje har polske bekjente som kan hjelpe deg så kan det bli ein artig opplevelse :) lukke til!

    9100781[/snapback]

     

    I stand corrected. Høres dog ganske merkelig ut i og med at bilprisene er som de er i Polen (ingen groteske særavgifter av typen Norge, Danmark og Finland...). Er du sikker på at dette ikke gjaldt før Polen ble medlem av EU?

     

    Når det gjelder registrering og forsikring, er du sikker på at man faktisk må være polsk statsborger for å gjøre dette? Det burde da holde å melde mildertidig flytting til Polen og skaffe seg et polsk personnummer? Ser jo for meg at det er ganske håpløst å flytte dit dersom man ikke en gang kan skaffe seg bil før man har blitt statsborger...?

    9100819[/snapback]

    Du treng polsk personnummer ja. Men er jaggu pes det og :D

    Eg importerte bil frå italia til polen i fjordsommar så eg veit at det må betalast avgiftar. det gjelde mest eldre bilar berre for å få nyere bilpark i polen. så biler som er relativt nye er så å sei gratis som du nemde før. på gamle bilar må ein ut med rundt 40-50% av kjøpsverdien berre for å holde dei unna landet. altså HEILT motsatt polikk i forhold til norge...

     

    alt som i norge funker som det skal ang papirer og personummer og slikt er ei stor papirmølle i polen der du treng uttallig papirer for å få det til. ikkje for å skremme noken men det er slik det er, når du får gjort det ein gong veit du korleis det funker og det er ganske enkelt etterpå. men det tar ofte ein til to dager å få ordne papirer berre for å komme i gong med registrering. registrering av importert bil tar ei veke ca før den kan brukast, med mindre du kjenner noken i systemet :p

  10. Hei,

    jeg skal flytte til Polen ifm. studier, og lurer i denne sammenheng på hvordan mulighetene er for å tolle inn bil/mc fra feks. Tyskland til Polen, og da særlig hva slags avgifter jeg må betale? Finnes det en side hvor jeg kan beregne dette? (I norge har vi jo toll.no)

     

    Uansett hva du har av info, bare du er rimelig sikker på det du sier, taes imot med takk!

     

    På forhånd takk =)

    9097716[/snapback]

     

    Nå er jo både Tyskland og Polen med i EU, og da er det vel "fri flyt" av varer og tjenester, inkludert biler, vil jeg tro. Jeg bor selv i Sverige, men regner med at det fungerer på samme måte i Polen og de fleste andre EU-land (utenom Danmark med sine sære bilavgifter...): Om bilen er kjøpt i Tyskland og det er betalt moms og eventuelle avgifter der, så betaler du ikke en krone ekstra i avgifter i Polen, med unntak av omregistrering. Men undersøk for all del dette før du kommer til grensen med bilen :D

     

    Når det er sagt så ville jeg også undersøkt bilprisene i Polen før jeg begynte å importere noe som helst fra Tyskland. Såvidt jeg husker så er det meget hyggelige bilpriser der. Tror ikke det er noe økonomisk poeng i å importere noe bil inn dit.

    9100278[/snapback]

     

     

    Dette er nok heilt feil.

    Ved import av bilar til polen betaler du avgifter også litt avhenging av alder. eg hugsar ikkje korleis det var men for bilar eldre enn 10 år så var det ganske dyrt å importere. men det så er fint i polen er at mange skriver slagskontrak på biler på 50€ og betaler dei "dyre" avgiftene av den summen. det er så klart ganske på kanten men det funker ofte side dei "tollerne" ofte gir ein god F då det blir for masse arbeid å undersøke alt. Viss du oppgir ein meir troverdig pris på rundt 500€ eller meir så går det glatt. MC/bil må få godkjenning av verkstad, eu kontroll liknande ting før du kan prøve å registrere den. tyske papirer må oversettjast av ein sretifisert tolk til polsk før du får registrert bilen.(kanskje det har endra seg sida ifjord når eg importerte) MC/bil må registrerast på polskstatsborgar og må også forsikrast på ein polsk statsborgar. Det er ei stor papirmølle og langt ifrå så lett som her. viss du ikkje har polske bekjente som kan hjelpe deg så kan det bli ein artig opplevelse :) lukke til!

  11. Haha, litt tåpelege svar her da.Må jo vere like bilkyndig når ein kjøper bil her som i andre land. Er lett å kjøpe ein bil her som må fiksast som i tyskland eller andre land for den del. Men å kunne tysk hjelper så klart på ved import og når ein skal ordne alt med papirer og slikt.

  12. Glitrende innlegg. Er enig i det du skriver.

    Samtidig må jeg innrømme at jeg har kjøpt xenon-sett fra nettopp den butikken, til fjernlysene vel og merke. Og det er akkurat her problemet ligger for min del: ingen nevner dette som den perfekte løsningen jeg mener det er. Du slipper stygge 1000-metere. I nærlys har ikke disse settene noe å gjøre, men som fjernlys :D

    En annen bonus er at de funker mot alle disse motorsyklistene som ennå ikke har lært seg hvordan sykkelen funker, LES: slå av fjernlyset.

    8985068[/snapback]

    Som karen over. Poenget med å køyre med fjernlys er at billisten skal oppdage deg. MCer er ofte dårleg synleg i trafikken for mange billister og deter grunnen til dei køyre med fjernlyset på.

     

    Til trådstarter så har du ein del gode poeng, men ein del er jo pirk på korleis bilder som er blitt brukt og at det manglar informasjon som ikkje er fordelsaktig for dei som prøver å selge slike sett. Sjølv om noken ting er på kanten (som "bør vere godkjent for") så seier dei vel ikkje ting som direkte strider med loven, berre unnlater å nemne det som ikkje akkurat hjelper til sal av slike sett. er jo nett som Liksom hd tv salet, men der var ein større forbrukargruppe truffet av problemet og då valte vel regjeringen å "gripe" inn.

    Sal av slike sett er vel veldig begrensa, og eg tykkje ikkje at regjeringen skal bruke tid på slike fille ting. betre opplæring for politiet og bøtlegging av billister med slike sett er vel ein betre løysning (ved rutinekontroller og ikkje spesielt oppsatte kontroller for lyssjekk då dei såvdit får gjort unna arbeidet dei har til vanleg)

     

    For å støtte litt under den avanserte høgdejustering siterer eg med bildet frå denne sida:

     

    "Xenon lights not only require static adjustment, they also require dynamic height control so as a car accelerates the lights don't point up and blind anyone. This complex automatic dynamic height adjustment requires external sensors and is why the xenon assemblies may not simply be bolted in.

     

    Some people confuse careful static adjustment, OK with halogen lights, with the dynamic adjustment needed with xenon. Without automatic dynamic height control you'd need to adjust the lights even further down statically for enough safety margin to avoid glare when you hit the gas. This would defeat much of the purpose of the xenon lights!

     

    CIMG6110-big.jpg

     

    Xenon lights with automatic dynamic height adjustments and washers allow manufacturers to raise the static adjustment height, giving more seeing distance while still preserving other people's eyesight. If you throw the real xenon headlight assemblies into a car that didn't come with them it won't have the correct height sensors on the suspension and data piped in from the DSC systems to activate the automatic dynamic height adjustments. The headlight assemblies won't work correctly without the sensor inputs. Headlight washers are required since the glare goes way up when the lenses are dirty, so you'll also have to add those.

  13. ikkje berre det, kven sel ein bil utan å oppgi tlfnr? den er berre fake så du kan trøste deg med at det er ein tullepris. har sjølv sendt mail på ein passat som var i irland som fyren ville eg skulle forskuddsbetale gjennom eit falskt escrow selskap. adressa var på eit hotell i irland og escrow selskapet var totalt fake... det var på mobile.de

×
×
  • Opprett ny...