Gå til innhold

UnderSolen

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av UnderSolen

  1. Hei, jeg var sikker på at jeg hadde en måned oppsigelse i min midlertidige kontrakt. Når jeg ser over den nå er det henvist til hovedtariffavtalen paragraf 3. Når jeg leser der virker det som  at jeg har tre måneder. 

    Kontrakten min varer i 6 måneder. Jeg synes det er litt merkelig at jeg har så lang oppsigelse?  

    Er dette regulert av arbeidsmiljøloven? Kontrakten min starter ikke før 01.01.2020. Har jeg mulighet for å trekke den? 

  2. Det skjønner jeg, men jeg er 100% sikker på at skaden ikke var der. Jeg kan heller ikke forstå at skaden har skjedd i posten. Derfor er jeg ganske sikker på at de har gjort det. Det blir jo ord mot ord, men så lenge jeg vet at de har skadet telefonen så klarer jeg ikke gi meg uten å prøve. Kan en lærling eller nylig ansatt ha mistet den i gulvet, for å så å si at den var slik?  Det eneste jeg er sikker på er at det ikke er jeg som har skadet telefonen. 

     

    Det er en siste mulighet. Når jeg fikk den i retur så lå den i en upolstra pappeske med polstringsfor rundt telefonen og bobleplast rundt der igjen. det virket ikke like sikkert som den første boksen, men fortsatt ganske godt beskyttet.

     

  3. Thor. skrev (17 minutter siden):

    Jeg vet dette ikke hjelper på saken mellom deg og verkstedet men, hvis du er LO-medlem så har du en skjermforsikring med egenandel på 500 kr som kan brukes som en siste utvei.

    Takk! Tror jeg er medlem, men skal ta dette så langt det går. Aksepterer ikke at de slipper unna med det her. 

  4. Merko skrev (8 minutter siden):

    Evt bare bruke inboforsikring / reiseforsikring.

    Tror ikke man kommer så langt i denne saken da skaden var der når verkstedet mottok telefonen. Kjedelig situasjon hvert fall.

    Hvordan vet vi det? Hvis så er tilfelle er vel dette verkstedet sitt ansvar å dokumentere? Da kan de jo i teorien bare knuse telefoner og unngå reklamasjon når det passer de? 

  5. Fy fader jeg ble forbanna når jeg fikk telefonen tilbake. De har fullstendig knust skjermen. Jeg har lagt ved bilde. Jeg har behandla telefonen fint, bruker sånn lommebok deksel som beskytter skjermen. Det har aldri skjedd en skade, også får jeg tilbake dette. 

    Jeg forsøkte å ringe kundeservice og han ga meg bare nr til serviceavdelingen. 

     

    Hva kan jeg gjøre? Skal selvfølgelig ringe service avdelingen i morgen og si ifra, men er stygt redd de bare kommer til å si det er mitt problem. 

     

    Jeg er 100% sikker på at denne skaden ikke var der. Jeg kunne akseptert en liten ripe i skjermen som ikke synes så godt, og lett blir oversett men dette her er jo en skikkelig skade! 

    IMG_20201006_175154.jpg

  6. Merko skrev (50 minutter siden):

    Dersom det var OneCall kundesenter du ringte når du hadde problemer med telefonen, så må du nesten forstå at de ikke kan sitte i timesvis i telefonen for å komme opp med alle mulige scenarioer på hvorfor et verksted evt ikke kan reparere en telefon pga ytre skade. ? 

    Jeg tviler også på at de sitter på noe særlig teknisk kunnskap angående hva som kan fikses / ikke fikses mtp skader, men det har jeg ingen oversikt over.

    Ellers er det normalt at man godkjenner at verkstedet tar betalt for undersøkelse. Det er vel gjerne en papirbit man får med den eska man skal sende telefonen i retur i.

    for Canal Digital så leser de jo bare opp fra et manus "Slå av og på boksen" "Trekk ut og inn kabel" ol. blir ikke helt det samme.

    Jeg snakket først med OneCall førstelinje, deretter fikk jeg nummer til servicesenter. Det var de som sa jeg bare skulle sende telefonen inn, uten noen forbehold.

    Det er jo ikke snakk om timesvis. Det ville tatt de 30 sekunder å si at mobilen må være fri for kosmetiske skader og at jeg evt. må betale frakt tilbake om det skulle vise seg å være det. Det fulgte forøvrig ingen annen lapp i boksen enn returlapp til å klistre utenpå. 

  7. Merkelig perspektiv. Når jeg jobbet i Canal Digital ble vi oppmuntret til å løse så mye som mulig over telefon, fordi de var mer effektivt enn å bytte utstyr/sende teknikker. Kan jo hende det er litt annerledes, men i så fall kan de jo ikke kreve kunden for betaling for feilsøking? I hvert fall ikke uten å opplyse om det? 

  8. Merko skrev (34 minutter siden):

    På forhånd hva da? Er det ikke det de gjør? De spør deg om du vil fikse den til 2500 før de starter på ladeporten 

    Jeg synes de kunne gjort et minimum av feilsøkning via telefon før de bad meg sende den inn. De kunne f.eks spurt om jeg kunne sjekke om det var riper i skjermen, og i så fall gjort meg oppmerksom på at dette måtte byttes før de kunne vurdere ladeporten. 

    Da hadde jeg oppdaget ripen i skjermen, jeg synes dette er ekstra vanskelig å svelge fordi jeg aldri har sett at det har vært noen skade. Hadde jeg sett denne, og fått beskjed om betingelsene så ville jeg aldri ha sendt den inn. Telefonen har tross alt trådløslading, så er ikke avhengig av å fikse det. Ripen utgjør jo ingen sjenanse siden jeg ikke har oppdaget den. 

  9. Jeg kjøpte en Huawei P30 Pro når den kom ut i fjor påske. Opplevde etter ca 1 år at ladeporten sluttet å virke. Sendte den nylig inn til service. Får da beskjed om at det er en skade i skjermen som de må fikse for 2.500kr før de kan ta ladeporten på reklamasjon. 

     

    Er dette innafor? Jeg er forsåvidt ikke bekjent med at det er noen skade i skjermen, aldri sett tegn på dette selv. 

  10. Hei, jeg har vært ansatt i et engasjement frem til 31.07 og har fått tilbud om forlengelse ut året. Har i den forbindelse blitt pålagt ferie, noe som er helt greit. Jeg blir da trukket en hel månedslønn i juni, men blir fortalt at jeg da fortsatt er skyldig et beløp som vil bli trukket av juli lønna. Er dette riktig? Jeg forstår ikke hvorfor en månedslønn ikke dekker fem uker ferie? 

    Stillingsprosenten er på 70%

  11. Hei, vi har leid et hus i ca 1,5 år. Nå har vi flyttet ut, men huseier ønsker ikke å tilbakebetale depositum før kommunen gir en tilbakemelding på vannforbruk og at dette skal trekkes fra depositumkontoen.

     

    Jeg synes dette høres uvanlig ut og stusser derfor. Jeg har vært i mange leieforhold men aldri vært borti dette. Jeg ser jo helst at vi hadde fått sjansen til å betale dette underveis istedenfor å få en kjemperegning når vi flytter ut?

  12. Ja, forsøkte å ringe vedokmmende nå. Null interesse for å finne ut av det, la bare på. 

    Men vi forstår at det har vært vårt ansvar, men jeg reagerer på at vi ikke har blitt informert om denne praksisen. Sender selskapene ut en bekreftelse på inngått avtale ved binding ved tegning av abonnement? Vi har aldri fått informasjon om dette fra noe hold, og det merker jeg ikke er greit. Jeg har jobbet mange år med levering av telekomtjenester, og der måtte vi annullere avtaler uten å kunne kreve kunder for penger hvis vi ikke hadde gitt de bekreftelse på vilkår og betingelser skriftlig. Opererer disse selskapene under et annet lovverk?

  13. Hei, 

    Samboeren min har de siste 5 årene solgt to biler. Vi oppdaget i dag at hun har blitt trukket mange tusen kroner hvert år for bompenger på disse bilene. Dette til tross for at autopass-brikkene ble fjernet. 

    Hvilke rettigheter har vi? Hvordan går vi frem nå? Når vi regner det sammen så har hun jo omtrent gitt disse bilene vekk gratis fordi vedkommende har nytt gått av vår uvitenhet. 

×
×
  • Opprett ny...