Jump to content

vetikke1

Medlemmer
 • Content Count

  43
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

16 :)

About vetikke1

 • Birthday 10/28/1995

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Si jeg er så heldig at jeg tjener millioner på aksje invistering da. Skal det meste av disse pengene gå til fellesskapet? Det er jo drømmen om å kjøpe den båten som får meg til å ta tiden til å studere aksjeselskaper. Synes selvfølgelig gevinst skal skattes litt og omfordeles til dem som trenger det mest men ikke til så stor grad at det blir umulig å nå drømmen om å kjøpe den båten. Kansje det er egoistisk men tror også det ligger i menneskes natur. Det er ikke mye som gir meg mere glede enn tanken på å eie en yacht. Gir meg null motivasjon å tenke alle pengene skal gå til felles skapets gode. Da gidder jeg ikke invistere ved det første. Også vil jeg nevne at invistering øker omsetning til selskaper som igjen skaper jobber, mere handel og innovasjon. Får også en stemme i selskapet når man eier aksje og du vil selv ha noe å si i selskapets fremtid. Planøkonomi ser jeg umulig hvordan du tror vil fungere. Det er mange tusenvis av markeder bare i Norge og at kommune/stat skal drive alle disse virker urealistisk. Det vil også bli veldig vanskelig for mennesker med teknologiske ideer å overbevise politikere om at deres tanker er et godt invisterings objekt. Folk som Elon Musk, Steve Jobs, Bill gates osv faller utenfor i disse systemer. Det må være et marked hvor folk kan utvikle produkter uten disse hindringene.
 2. Nei, det jeg mente var at fattigdom er problemet. Ikke ulikheter. At alle tjener 500 000kr i året var bare for å demonstrere at ulikheter ikke er et problem viss alle hadde god intekt. Jobber selv 50% og tjener rundt 200 000kr/året.
 3. Hei. Det er så mye snakk om økte forskjeller i Norge men tanken slo meg at dette umulig kan være det virkelige problemet. Si 50% av landet tjener 500 000kr/året og den andre 50% tjener 1 500 000kr/året. Her er det store økonomiske ulikheter men begge har jo gode økonomiske muligheter. Da må jo det egentlige problemet være fattigdom og ikke ulikheter. En annen tanke jeg har er at viss jeg invisterer i aksjer og tjener mange millioner på dette så er jeg et problem i samfunnet fordi jeg har skapt ulikhet mellom meg og folk flest sin økonomi. Men hva er vitsen med å invistere i aksjer viss gevinst skal gjevnt fordeles og jeg ender med lik økonomi alle andre? Er ikke dette hva partier som SV tenker eller har jeg helt missforstått prinsippene til sosialismen?
×
×
 • Create New...