Gå til innhold

Espen Ekeroth

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Espen Ekeroth

  1. De skaper nok ikke så mange arbeidsplasser nei, men de legger igjen store verdier i form av betaling for energien og mva på denne. Mesteparten av disse pengene går til stat og kommune som er storeierne av norsk kraft.

    Det at det offentlige er de største eierne på produksjonssiden gjør at prisoppgang ikke bare er negativt. Men, det er ikke lenger en selfølgelighet at nye kraftlinjer til Tyskland og Danmark øker prisen da disse i store deler av døgnet ofte har samme pris som oss eller lavere. Nå for tiden er det som oftest SE4 som er det dyreste lokale området.

  2.  

     

     

    (mellom 2 eller flere like drev)

     

     

    Det er smart, men ikke nødvendig med like drev..

     

    Hallo der gampen! He he ...

     

    Man anbefaler jo så klart det som fungerer best.

     

     

    Yessir :)

    Selv har jeg to raid. hhv SSD og HDD. Funker fett.

    Kan du anbefale RevoDrive??

     

     

    For RAID 5 vil du da miste fordelen av SSD.

     

    For RAID 0 uten striping er det vel ok.

  3. Jeg har 3 ganger i løpet dette året for windows maskiner byttet disk fra 2.5" HDD til SSD. Kjøpte "lik" størrelse Samsung evo 840. (250GB til ~1000 kr)

     

    Skrur så den nye disken i et kabinett med USB. Installerer programvaren som følger med og starter kopieringen (250GB tok rundt 2 timer). Så bytte om på diskene (og så er man klar)

  4. Litt usikker på hva du spør om her, men jeg har 4 stk 2.5" disker i RAID 0 - det gir omtrent samme ytelse som 1 stk SSD disk.

     

    SSD i RAID - her må du tenke på hva kontolleren din kan overføre også.

     

    For RAID 5 (raid for redundans) så er SSD helt utmerket.

  5.  

     

     

    Håper de stenger ned EDGE snart ??

    håper ikke det - da blir 50% av Halden kommune uten mobildata....
    4G 800 MHz og 1800 MHz bruker akkurat de samme frekvensene som EDGE, men frekvensene brukes mye mer effektivt. Man får mye høyere båndbredde ut av 4G-varianten. La oss heller håpe at EDGE erstattes med 4G. Den eneste ulempen jeg ser med det er at alle som har utstyr som støtter EDGE men ikke 4G tvinges til å oppgradere.

    Den ene trenger ikke å utelukke den andre, men når mer utstyr flytter over på 4G så kan flere av frekvensene som i dag benyttes til EDGE omdisponeres.

     

    Jeg ser også at det er mange her som blander frekvens og teknologi, LTE er en protokoll for dataoverføring, og er i utgangspunktet ikke frekvensavhengig. Altså kan LTE fint brukes fra 450MHz og under til 2600MHz og over. LTE er en samling teknologier som sammen tillater raskere overføring av data på en gitt frekvens enn tidligere protokoller. Når noen da skriver at de heller ser at 3G bygges ut i tilstrekkelig grad først, så blir det helt feil.

    3G utnytter stort sett 900 og 18-1900MHz båndet, og en annen teknologi for overføring, så i forhold til 4G LTE så er det en omveg. Hvis vi stripper vekk alle G'ene som markedsføringsavdelingen er så glad i så vil LTE gi raskere dataoverføring på en gitt frekvens sammenlignet med annen etablert teknologi, lavere frekvens (800MHz) vil gi større rekkevidde, men lavere dataoverføringshastighet på gitt teknologi, og omvendt så vil høyere frekvens (2600MHz) gi større datatetthet, men kortere rekkevidde.

     

    For deg som forbruker vil LTE på 800MHz gi færre problemer innendørs, og utenfor tettbebygde strøk.

     

     

    Vel, det blir litt som DAB kontra FM bånd - ja, det er kanskje bedre i fremtiden. Men akkurat nå har vi behov for 3G siden mange enheter der ute støtter dette og kun en liten % har støtte for 4G. (uten at jeg har sett noe faktisk tall på dette)

×
×
  • Opprett ny...