Gå til innhold

Ze8ul0n

Medlemmer
  • Innlegg

    103
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ze8ul0n

  1. Evil-Duck skrev (29 minutter siden):

    Da var et vanlig luftkjølt 4090 Suprim X komt i PCen og Liquid X sendt tilbake til komplett, har ikke nubbesjanse å komme meg over 3ghz med dette dessverre, vil ikke en mhz over 2880... Men men kan ikke alltid vinne lotteriet, litt kjipt at pumpa på Suprim X Liquid begynt å tulle for den klokka lett forbi 3 ghz 😅

    Hva skjedde med pumpen på Liquid X?

  2. JarleGutt skrev (Akkurat nå):

    Ok, men temp INNE i kabinettet, går den markant ned vs vanlig kort som bare dumper den varme lufta inne i kabinettet?

    Det kommer vel an på hvor god luftstrøm man har vil jeg tro. Jeg har ikke testet så mye i forhold til det, men har registrert at max cpu temp ved gaming nå er ca 5-10 grader celsius mindre enn når jeg hadde 3080 Strix. 

  3. JarleGutt skrev (1 time siden):

    Noen som sitter på info om feks MSI 4090 SUPRIM LIQUID X faktisk gir markant lavere temp inne i en god kasse vs normale kort som ikke har en RAD som blåser ut?

    Jeg kan snakke ut i fra egen erfaring siden jeg har kortet selv. Det gir ikke markant lavere temperaturer. Høyeste temperatur jeg har sett på mitt kort er rundt 65 grader celsius i cyberpunk 2077, 4k med alt på maks. I de fleste andre spill varierer temperatur fra rundt 52-58 grader. 

  4. Voro skrev (6 timer siden):

    Har blitt nødt til å kjøre reklamasjon på defekt hovedkort i min nye build, så tenkte å sette 4090 Suprim Liquid X kortet mitt i gammel-PC'en i mellomtiden.

    Men oppdaget nå at PSU'en min, Fractal Ion 860P 80+ platinum, kun har 5 PCIE utganger hvorav 2 går til CPU på hovedkort. Så spørsmålet mitt er om det er greit å bruke kun 3 PCIE kontakter til 4-PCIE adapteren som kommer med kortet?

    Skal fungere helt fint det. Mener jeg så noe om det i en test, og at det ikke var noe problem. Er bare å prøve, det verste som kan skje er at kortet ikke booter. 

     

  5. Evil-Duck skrev (5 timer siden):

    Åssen er det med folk og coil whine? Føler mitt 4090 MSI Suprim Liquid X egentlig blir verre og verre, når jeg koblet det opp og kjørte benchmarks rett etter det var puttet i maskinen trodde jeg at jeg hadde vært heldig siden jeg knapt hørte noe men nå er det fryktelig hvor det whiner, spesielt om en kjører folding@home. Ikke noe stort problem men litt kjipt når en kjøper ett av de feteste kortene med vannkjøling i håp om at det skulle være ganske stille, men hjelper lite at det er lite vifte støy når kortet hyler som en stukket gris.

    Har også Liquid X , men har så langt ikke merket noe til coil whine. Hatt kortet et par uker nå. 

  6. Mala skrev (2 minutter siden):

    Stutterfest er en pest og plage på PC som bare ser ut til å fortsette. Synd om The Witcher 3 oppussingen lider av mye tullball der også, in-house engine og alt. Har ille testet det selv enda.

    Digital Foundry prøver å røre litt i dettte vepsebolet med sine videoer, nå er det ikke lenge siden The Callisto Protocol fikk smake kjeppen der. Unreal Engine 4 har jo nærmest vært en notorisk stutter synder også da.

     

    Ja det har spesielt vært mye av det i 2022 syns jeg. Det virker iallefall som om det har vært en dårlig implementering av dx12 i witcher 3. Mistenker også at raytracing ikke fungerer helt optimalt, og det er en del pop-ins og artifacts på diverse vegetasjon, spesielt med framegeneration på. Nok en utgivelse som nok trenger en patch eller to før det forhåpentligvis blir brukbart. Dx11 har forøvrig ingen av disse problemene og kjører mye bedre. 

  7. Geir T skrev (41 minutter siden):

    Fyrte akkurat opp Witcher 3 next gen, med alle grafikkinnstillingen på maks. Wow! Har ikke spilt W3 på et par år nå, men den magiske stemingen var der igjen med en gang. Gikk litt rundt i Toussaint, og ser stor forbedring på det visuelle. 

    4090 kostet vel mye, men skikkelig fett å kunne bare fyre opp hvilket som helst spill, og kjøre alt på maks uten at kortet knapt svetter. Spilte også litt RDR2 med alle grafikkinnstillinger på maks, og merker enorm forskjell fra 3090.

     

    Har testet spillet litt selv. 4090 gjør jobben og vel så det. Deilig å kunne skru alt på maks og bare spille. Jeg kom fra 3080 10 gb som etterhvert begynte å bli litt svak i 4k. Når det gjelder witcher 3 så er der allikevel ikke helt smooth gameplay. Mye hakking og framepacing hos meg iallefall, selv om fps med framegeneration på ligger på mellom 90-115 fps de fleste steder. De jobber visst med en hotfix for å forbedre ytelsen i dx12. Dx11 kjører greit, men da går man jo glipp av raytracing. 

  8. enl skrev (46 minutter siden):

    Hvordan er det med spolesutring fra suprim X? Forsøkte å kjøpe 2080Ti fra Asus, men de tre kortene jeg forsøkte hylte som stukne griser. Var så ille at jeg hoppet over 20-serien og endte opp med et 3080-kort fra Asus som ikke gjør noe av seg lydmessig.

    Kjøpte disse fra Svindelkjøp, så leverte de inn til den lokale sjappa😊

    Hehe, spolesutring😁. Minimalt med det på mitt eksemplar av Suprim Liquid X iallefall. Ikke noe som overdøver støy fra andre komponenter iallefall. Kan med godvilje høre litt hvis jeg legger øret inntil kabinettet. Men etter hva jeg har sett diskutert i diverse forum er det veldig hit and miss når det kommer til omfanget av spolesutring på de fleste 4090 kort. Noen mener også at det kan ha noe med hvilken psu man også har. Jeg hadde erfaring med det for noen år siden, at ved å bytte psu minket spolesutringen betraktelig på det skjermkortet jeg hadde da. Ellers vil det jo alltid være subjektivt hvor sensitiv man er for diverse lyder og ulyder. 

  9. Mala skrev (23 minutter siden):

    Har aldri kommet lengre enn inn i selve ordinære settings, og ikke rukket å endre på noe :p Kankskje en re-install kan funke.

    EDIT: Nope. Instant back to desktop når jeg trykker New game...

    Er det 4090 du har? Ser det er mange som har problemer med 30xx serien. Kommer vel en patch etterhvert som fikser det. Regner med du har siste driver fra nvidia. Etter hva jeg forstår så må man ha den for å i det hele tatt få spillet til å kjøre. 

  10. Mala skrev (1 minutt siden):

    Fikk aldri Portal RTX til å fungere her 😛 Enten kræsjer det rett før man kommer til menyen, ellers er det over og ut så kjapt man går i setting. Var ikke alene om å ha problemer med spillet, så tar det ikke så tungt.

    Eneste problemet jeg har med spillet er at steam overlay ikke fungerer og achievements låses heller ikke opp. Ellers kjører det helt fint. Det er viktig å ikke endre på noen av innstillingene i den ordinære grafikkmenyen. Det kan føre til ustabilitet. Det er kun menyen du får opp ved å bruke ALT+x som skal brukes til å endre på ting. 

  11. Geir T skrev (3 minutter siden):

    Spilte akkurat Portal RTX selv i sted. Her kom definitivt DLSS 3 til sin rette. :) Ser fram til å teste ut Witcher 3 Next Gen versjonen imorgen. 😎

    Ja veldig spent på Next Gen Witcher 3 selv. Regner med DLSS 3 kommer til sin rett der også, spesielt hvis man kjører alt på Ultra+. Og det gjør selvfølgelig alle som har et 4090 kort i maskinen😁

  12. JarleGutt skrev (2 minutter siden):

    Noen info ang om 4080 og for den del 4090 kan klokkes noe særlig med original kjølerne?

    3000 mhz +/- er lett å oppnå på de fleste 4090 kortene iallefall. Etter hva jeg har sett i tester er det dog relativt lite å hente i ekstra ytelse sammenlignet med strømforbruket som går kraftig opp. 

  13. Geir T skrev (16 minutter siden):

    Må si meg veldig fornøyd med mitt 4090 Suprim X-kort. Merker at det er betraktelig mindre varmeutvikling enn med 3080ti, og især 3090 (begge Suprim X). Jeg kan nå kjøre kabinettviftene på betydelig lavere hastighet enn med 3090/3080ti, og med silent bios på Suprim X blir ikke GPUen varmere enn ca. 69-70C.

    Jeg begynte også å kjøre 4090 på 70% power limit, og merker generelt veldig liten forskjell i FPS. Mulig jeg var heldig med silikon-lotteriet, men det kan også ha noe å gjøre med at jeg fremdeles bruker 10600K (overklokket til 4.8 ghz). Det skulle egentlig bare være en midlertidig CPU til jeg fikk 11900K, men gadd aldri å bytte. :) 10600K fungerer fremdeles greit for 3840x1600 og maks grafikkinnstillinger, og jeg spiller ikke online-shooters som Call of Duty o.l. Maskinen er virkelig stillegående nå, og coil whine fra min 4090 Suprim X er minimal. 

    Kortet er dyrt som pokker, men merker en svær ytelsesforbedring fra 3090 Suprim X. Artig, men dyr morro.. 😅

    Godt beskrevet. Kan ikke annet enn å nikke bekreftende, selv om jeg har Liquid X. Er virkelig fornøyd, selv om prisen er litt hard å svelge. Testet ut Portal RTX i 4k med alt på maks, der får kortet virkelig kjørt seg litt. Første gang jeg har sett et spill bruke rundt 15 gigabyte i vram. 

  14. Voro skrev (15 minutter siden):

    Har du noen erfaring med AIO-skjermkort? Hvordan er forventet levetid, garanti, reklamasjon osv?

    Var fornøyd med kjøpet da jeg først bestilte, men frykter nå at jeg etter få år sitter med et ubrukelig og verdiløst papirvekt av et skjermkort.

    5 års reklamasjon er vel det som gjelder. Har ellers erfaring med andre aio-skjermkort ja, og har aldri hatt problemer hverken med holdbarhet eller videresalg. Klart det er et mindre segment av folk som ønsker å kjøpe aio kontra luftkjølt gpu. Forrige aio hadde jeg i 4 år før jeg solgte det videre(1080 ti) til en bekjent, og det er fortsatt i drift i dag. Som med alt annet av hardware kan man være heldig/uheldig her også. Men mine erfaringer er så langt bare gode. 

    • Innsiktsfullt 1
  15. N o r e n g skrev (5 minutter siden):

    Sist gang man kunne angre på å ikke ha kjøpt før AMD kom på banen var i 2009

    Ja stemmer nok bra det. Var vel rundt de tider jeg hadde mitt siste AMD kort, et radeon 4870x2. Mulig det var i 2008. Etter det ble det fortløpende gtx 480 og gtx 580 i sli. Det var tider. 

  16. Voro skrev (2 timer siden):

    Hvis de prisene stemmer tror jeg at jeg beholder 4090 Suprim Liquid X kortet mitt som er på vei i stedet for å prøve AMD. Fikk det for 22200kr med rabatt, som vel er en OK pris for det kortet.

    Ja uten tvil. Betalte 23300 for mitt(rabattkupong). Veldig fornøyd så langt, så angrer ikke på at jeg kjøpte før AMD kom på banen med nye kort. 

    • Liker 2
  17. chrisf skrev (14 minutter siden):

    Ok takk! Er mest fristet til å prøve å installere Windows med usb før jeg tar noe ut. Det bør vel være en god sjanse for at det virker vel?

    Bare å kjøre på. Det verste som kan skje er at det ikke går, og da kan du prøve de andre alternativene. 

  18. chrisf skrev (26 minutter siden):

    Slap installere på NVme og bruker z690 ASUS gaming f hovedkort. 

    Ok. Da ville nappet ut de andre 2 diskene, og bare forsøkt med den du skal installere på. Det er som sagt andre ting som også kan prøves, feks slå av secure boot. Eller dette: 

    Advanced/System Agent (SA) Configuration

    >VMD setup menu

    Enabled VMD controller(if not already), enabled 'Map PCIE Storage under VMD' and enabled 'Map SATA Controller under VMD' (may not be required).

    Restarted and i was able to initialise and format the disk. I had already installed RST drivers from the asus site but i'm not sure if that made any difference as i'm not running it in raid mode.

     

     

  19. chrisf skrev (12 minutter siden):

    Ja, skjønner. Problemet er at jeg har to NVme SSDer og en vanlig SSD som er tilkoblet med sata kabel og ingen av de dukker opp på boot siden. Jeg kan derimot se disse ssdene andre steder i bios…

    Ja skjønner. Er det vanlig ssd du skal installere Windows på? 

    Hvilket hovedkort har du? 

    Uansett, det er derfor jeg ville fjernet de andre diskene, og bare latt den som Windows skal installeres på være tilkoblet. Da har ikke bios bare en disk å forholde seg til og i mange tilfeller er det det som skal til for å få den til å vises under boot. 

  20. chrisf skrev (12 minutter siden):

    Har akkurat brukt mye tid til å bygge hele PC-en. Hadde vært veldig stress å da ta ut en av NVme ssdene. Men betyr det at du ikke tror det vil la seg gjøre å installere Windows med USB når de allerede tilkoblede ssdene ikke dukker opp?

    Det er bare en failsafe. Noen ganger kan det være problemer med å få opp alle diskene i Bios hvis man har for mange koblet til. Men hvis det er for mye stress så er det bare å kjøre på med alle koblet til. Det viktigste er uansett at den disken du skal installere Windows på vises i bios. 

  21. chrisf skrev (5 minutter siden):

    Det jeg er mest bekymret over akkurat nå er hvorfor ingen av NVME ssdene mine dukket opp under bootable devices. Vises bare SSDer som bios har funnet Windows på eller bør den egentlig inkludere alle storage alternativer uavhengig av om Windows er installert der? Er litt bekymret for at det kanskje heller ikke vil dukke noe opp på den siden inne i bios når jeg setter inn USB med Windows på. 

     

    Alle skal vises, men i noen tilfeller kan det være driverproblemer som gjør at de ikke vises. Jeg hadde det problemet med en samsung nvme for noen år siden. Fikk den ikke opp i bios, men den vistes i Windows. 

    Tror ikke det er noe å bekymre seg for nå. Men jeg ville kanskje prøvd å installere Windows med bare en disk tilkoblet, og så koble til de andre når du har bootet inn og alt virker greit. Er forresten secure boot på? Jeg vet at det i noen tilfeller kan skape problemer, og er noe du kan prøve å slå av for å se om du da kan se diskene i bios. 

  22. chrisf skrev (1 minutt siden):

    Takk! Når jeg slo på CSM kom jeg ikke engang inn bios. Så måtte gjøre clear cmos igjen. Da tror jeg at jeg må installere Windows på nytt. Må undersøke om det er en lett måte å få installert Windows 11 på usb med Mac…

    Det var da merkelig, aldri vært borti det med bruk av CSM. Men da er nok det beste å installere Windows på nytt ja. Er som regel det raskeste å gjøre istedenfor å bruke masse tid på feilsøking. Nå er jeg ingen mac ekspert, men syns det så greit ut det som sto i den linken jeg postet over. 

  23. chrisf skrev (11 minutter siden):

    Har byttet CPU, skjermkort, strømforsyning, og minne. Bruker samme to SSDer og hovedkort som tidligere. Første to gangene jeg skrudde PC-en på gikk alt fint. Men nå virker det nesten som jeg har klart å skru av PC-en mens det ble lastet ned/installert ny Windows oppdatering. Skjønner ikke hvorfor pc nå ikke finner bootable device. Skal jeg fortsatt prøve å skru på CSM?

    Ja, jeg ville prøvd det først. Hvis ikke det fungerer, så ville jeg tatt en ny clean install av windows 11. Det er uansett anbefalt å gjøre når man bytter cpu eller hovedkort. Ikke et must, men anbefalt. Hvis det har skjedd noe i forbindelse med oppdatering, kan det være at installasjonen er ødelagt, så du uansett må installere på nytt. 

    Ellers kan dette kanskje være til hjelp hvis du må bruke mac for å få laget en usb med windows 11 på:

    How to Create Windows 10 Bootable USB on Mac With or Without Bootcamp (makeuseof.com)

  24. chrisf skrev (10 minutter siden):

    Jeg er ikke helt sikkker, men jeg tror ikke CSM er på? Kan man installere Windows til en usb på en Mac? 

    Jeg glemte forresten å spørre hva du har gjort. Byttet hovedkort eller bare oppdatert Bios? 

    Når det gjelder å lage en bootable usb stick med windows på fra en mac er jeg ikke helt sikker. Regel nr 1 er å alltid ha en usb stick med Windows på som backup i tilfelle noe skulle skjære seg.

    Noen annet du kan prøve er å bare boote opp maskinen med en disk tilkoblet, altså den du har Windows installert på. 

    Men vil tro du kanskje må slå på CSM og så forsøke å boote på nytt. Kan være at den bootdisken din er legacy drive, slik at det blir kompabilitetsproblemer. 

×
×
  • Opprett ny...