Jump to content

Ze8ul0n

Medlemmer
 • Content Count

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Ze8ul0n

 1. Hva skjedde med pumpen på Liquid X?
 2. Det kommer vel an på hvor god luftstrøm man har vil jeg tro. Jeg har ikke testet så mye i forhold til det, men har registrert at max cpu temp ved gaming nå er ca 5-10 grader celsius mindre enn når jeg hadde 3080 Strix.
 3. Jeg kan snakke ut i fra egen erfaring siden jeg har kortet selv. Det gir ikke markant lavere temperaturer. Høyeste temperatur jeg har sett på mitt kort er rundt 65 grader celsius i cyberpunk 2077, 4k med alt på maks. I de fleste andre spill varierer temperatur fra rundt 52-58 grader.
 4. Skal fungere helt fint det. Mener jeg så noe om det i en test, og at det ikke var noe problem. Er bare å prøve, det verste som kan skje er at kortet ikke booter.
 5. Har også Liquid X , men har så langt ikke merket noe til coil whine. Hatt kortet et par uker nå.
 6. Ja det har spesielt vært mye av det i 2022 syns jeg. Det virker iallefall som om det har vært en dårlig implementering av dx12 i witcher 3. Mistenker også at raytracing ikke fungerer helt optimalt, og det er en del pop-ins og artifacts på diverse vegetasjon, spesielt med framegeneration på. Nok en utgivelse som nok trenger en patch eller to før det forhåpentligvis blir brukbart. Dx11 har forøvrig ingen av disse problemene og kjører mye bedre.
 7. Har testet spillet litt selv. 4090 gjør jobben og vel så det. Deilig å kunne skru alt på maks og bare spille. Jeg kom fra 3080 10 gb som etterhvert begynte å bli litt svak i 4k. Når det gjelder witcher 3 så er der allikevel ikke helt smooth gameplay. Mye hakking og framepacing hos meg iallefall, selv om fps med framegeneration på ligger på mellom 90-115 fps de fleste steder. De jobber visst med en hotfix for å forbedre ytelsen i dx12. Dx11 kjører greit, men da går man jo glipp av raytracing.
 8. Hehe, spolesutring😁. Minimalt med det på mitt eksemplar av Suprim Liquid X iallefall. Ikke noe som overdøver støy fra andre komponenter iallefall. Kan med godvilje høre litt hvis jeg legger øret inntil kabinettet. Men etter hva jeg har sett diskutert i diverse forum er det veldig hit and miss når det kommer til omfanget av spolesutring på de fleste 4090 kort. Noen mener også at det kan ha noe med hvilken psu man også har. Jeg hadde erfaring med det for noen år siden, at ved å bytte psu minket spolesutringen betraktelig på det skjermkortet jeg hadde da. Ellers vil det jo alltid være subjektivt hvor sensitiv man er for diverse lyder og ulyder.
 9. Er det 4090 du har? Ser det er mange som har problemer med 30xx serien. Kommer vel en patch etterhvert som fikser det. Regner med du har siste driver fra nvidia. Etter hva jeg forstår så må man ha den for å i det hele tatt få spillet til å kjøre.
 10. Eneste problemet jeg har med spillet er at steam overlay ikke fungerer og achievements låses heller ikke opp. Ellers kjører det helt fint. Det er viktig å ikke endre på noen av innstillingene i den ordinære grafikkmenyen. Det kan føre til ustabilitet. Det er kun menyen du får opp ved å bruke ALT+x som skal brukes til å endre på ting.
 11. Ja veldig spent på Next Gen Witcher 3 selv. Regner med DLSS 3 kommer til sin rett der også, spesielt hvis man kjører alt på Ultra+. Og det gjør selvfølgelig alle som har et 4090 kort i maskinen😁
 12. 3000 mhz +/- er lett å oppnå på de fleste 4090 kortene iallefall. Etter hva jeg har sett i tester er det dog relativt lite å hente i ekstra ytelse sammenlignet med strømforbruket som går kraftig opp.
 13. Godt beskrevet. Kan ikke annet enn å nikke bekreftende, selv om jeg har Liquid X. Er virkelig fornøyd, selv om prisen er litt hard å svelge. Testet ut Portal RTX i 4k med alt på maks, der får kortet virkelig kjørt seg litt. Første gang jeg har sett et spill bruke rundt 15 gigabyte i vram.
 14. 5 års reklamasjon er vel det som gjelder. Har ellers erfaring med andre aio-skjermkort ja, og har aldri hatt problemer hverken med holdbarhet eller videresalg. Klart det er et mindre segment av folk som ønsker å kjøpe aio kontra luftkjølt gpu. Forrige aio hadde jeg i 4 år før jeg solgte det videre(1080 ti) til en bekjent, og det er fortsatt i drift i dag. Som med alt annet av hardware kan man være heldig/uheldig her også. Men mine erfaringer er så langt bare gode.
 15. Ja stemmer nok bra det. Var vel rundt de tider jeg hadde mitt siste AMD kort, et radeon 4870x2. Mulig det var i 2008. Etter det ble det fortløpende gtx 480 og gtx 580 i sli. Det var tider.
 16. Ja uten tvil. Betalte 23300 for mitt(rabattkupong). Veldig fornøyd så langt, så angrer ikke på at jeg kjøpte før AMD kom på banen med nye kort.
 17. Bare å kjøre på. Det verste som kan skje er at det ikke går, og da kan du prøve de andre alternativene.
 18. Ok. Da ville nappet ut de andre 2 diskene, og bare forsøkt med den du skal installere på. Det er som sagt andre ting som også kan prøves, feks slå av secure boot. Eller dette: Advanced/System Agent (SA) Configuration >VMD setup menu Enabled VMD controller(if not already), enabled 'Map PCIE Storage under VMD' and enabled 'Map SATA Controller under VMD' (may not be required). Restarted and i was able to initialise and format the disk. I had already installed RST drivers from the asus site but i'm not sure if that made any difference as i'm not running it in raid mode.
 19. Ja skjønner. Er det vanlig ssd du skal installere Windows på? Hvilket hovedkort har du? Uansett, det er derfor jeg ville fjernet de andre diskene, og bare latt den som Windows skal installeres på være tilkoblet. Da har ikke bios bare en disk å forholde seg til og i mange tilfeller er det det som skal til for å få den til å vises under boot.
 20. Det er bare en failsafe. Noen ganger kan det være problemer med å få opp alle diskene i Bios hvis man har for mange koblet til. Men hvis det er for mye stress så er det bare å kjøre på med alle koblet til. Det viktigste er uansett at den disken du skal installere Windows på vises i bios.
 21. Med disk mener jeg ssd eller nvme du har tenkt å installere Windows på.
 22. Alle skal vises, men i noen tilfeller kan det være driverproblemer som gjør at de ikke vises. Jeg hadde det problemet med en samsung nvme for noen år siden. Fikk den ikke opp i bios, men den vistes i Windows. Tror ikke det er noe å bekymre seg for nå. Men jeg ville kanskje prøvd å installere Windows med bare en disk tilkoblet, og så koble til de andre når du har bootet inn og alt virker greit. Er forresten secure boot på? Jeg vet at det i noen tilfeller kan skape problemer, og er noe du kan prøve å slå av for å se om du da kan se diskene i bios.
 23. Det var da merkelig, aldri vært borti det med bruk av CSM. Men da er nok det beste å installere Windows på nytt ja. Er som regel det raskeste å gjøre istedenfor å bruke masse tid på feilsøking. Nå er jeg ingen mac ekspert, men syns det så greit ut det som sto i den linken jeg postet over.
 24. Ja, jeg ville prøvd det først. Hvis ikke det fungerer, så ville jeg tatt en ny clean install av windows 11. Det er uansett anbefalt å gjøre når man bytter cpu eller hovedkort. Ikke et must, men anbefalt. Hvis det har skjedd noe i forbindelse med oppdatering, kan det være at installasjonen er ødelagt, så du uansett må installere på nytt. Ellers kan dette kanskje være til hjelp hvis du må bruke mac for å få laget en usb med windows 11 på: How to Create Windows 10 Bootable USB on Mac With or Without Bootcamp (makeuseof.com)
 25. Jeg glemte forresten å spørre hva du har gjort. Byttet hovedkort eller bare oppdatert Bios? Når det gjelder å lage en bootable usb stick med windows på fra en mac er jeg ikke helt sikker. Regel nr 1 er å alltid ha en usb stick med Windows på som backup i tilfelle noe skulle skjære seg. Noen annet du kan prøve er å bare boote opp maskinen med en disk tilkoblet, altså den du har Windows installert på. Men vil tro du kanskje må slå på CSM og så forsøke å boote på nytt. Kan være at den bootdisken din er legacy drive, slik at det blir kompabilitetsproblemer.
×
×
 • Create New...