Gå til innhold

kroole

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av kroole

  1. Hei!

     

    Har hatt 4 stk Seagate Barracuda 3TB stående i hvert sitt Raid1 i et Highpoint RocketRaid 640 i noen år. Så har jeg tenkt å avvikle raidet og bare ha diskene stående rett i hovedkortet. Det funger aldeles ikke.

     

    Når jeg starter maskinen med en eller fler av harddiskene koblet til fryser maskinen ved hovedkort-ikonet. Jeg har forsøkt å avvikle raidet via RocketRaids programvare, men det hjelper heller ikke.

     

    Det hender jeg får maskinen til å boote med EN disk og formatere denne i Windows. Men om jeg da kobler i en til henger maskina og når jeg kobler fra disk nummer 2 vil ikke maskina heller boote med disk nummer 1.

     

    Jeg får likevel maskina til å boote med diskene koblet til raid-kortet. Dessverre klarer ikke windows å oppdage dem når de bare er koblet til kortet uten å være satt opp i raid.

     

    Har forsøkt å formatere diskene via en MAC, men da fikk jeg en 700GB partisjon som Windows-maskina ikke ville lese siden.

     

    Jeg visste ikke at HighPoint kort ødela disker for alt annet enn raid for all framtid og det er like før jeg klikker og kaster diskene på sjøen.

     

    Jeg har 4 stk WD Green 2TB stående på et RR 640L uten problemer. Har prøvd å koble ut dette kortet, og diskene for å se om det gjorde en forskjell.

     

    Har også prøvd å koble Seagate-diskene til ulike SATA-porter på hovedkortet, som brukes av SSDer og BD-drive og som fungerer fint ellers.

     

    Hele sulamitten står i en HTPC med Asrock Z77 Pro4-M, Intel i5 3570 og 8GB minne. Maskina kjører Windows 10.

  2. Beredskapstroppen kan definitivt sammenliknes med spesialavdelingene i Forsvaret med tanke på personellets kapasiteter og treningsnivå. De samarbeider også tett. Dersom BT skal på oppdrag i andre steder av landet rekvirerer de transport fra Forsvaret, om det er hensiktsmessig.

     

    Såvidt meg bekjent bestemmer den enkelte ansatte hvem han selv vil fortelle at han jobber i BT til.

     

     

    Politiet har 5 kategorier for beredkap og beredskapstrening

     

    Kategori 1: Tjenestepersoner i Beredskapstroppen
    Kategori 2: Tjenestepersoner i livvakttjeneste
    Kategori 3: Tjenestepersoner i utrykningsenhetene (UEH)
    Kategori 4: Andre tjenestepersoner med våpengodkjenning
    Kategori 5: Tjenestepersoner med tilpasset opplæring

     

    Kilde: http://www.phs.no/studietilbud/etter--og-videreutdanning/utdanninger/politioperative-utdanninger/utdanning-av-innsatspersonell-kategori-1/

     

     

    Som nevnt brukes både Beredskapstroppen (kallesignal Delta) og UEH til vanlig politiarbeid, men i mindre grad enn vanlig ordenspoliti, da de i henhold til beredskapsnivå også bedriver godt med trening samt prioriteres til visse oppgaver.

     

    Et annet eksempel på dette er en annen spesialavdeling ved kallenavn Victor, Hundepatruljen. Om du ser på programmet om dem ser du at de ikke bedriver særlig mye etterforskning, fordi man prioriterer deres kapasitet til operative oppgaver i stedet for altfor mye papirarbeid.

     

    Hvis du skal gå PHS må du belage deg på langt mer enn action. Du får fag som sosiologi, psykologi, forebygging, strafferett, forvaltningsrett, vitenskapelig metode og treningslære. En politiverdag består i en god del papirarbeid.

     

    Studiet er veldig interessant og givende, men har du feil holdninger eller ikke er drevet av de riktige motivene blir du luka ut på intervju eller gjennom utdanningsløpet.

     

     

    Til deg som snakket om vest. Politiet har utstyr som tåler skudd fra jaktrifle på kloss hold uten å ryke. Dette dekker også mer enn bare magen, mens "hverdagsvesten" trenger ikke å oppfylle det kravet. Blir altfor lite mobilt.

×
×
  • Opprett ny...