Gå til innhold

Jaaaahaaa?

Medlemmer
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jaaaahaaa?

  1. Peppep skrev (4 minutter siden):

    Har andre som bestilte senere under samme slipp fått sine? Det er jo imponerende dårlig av dem. Hvor vanskelig kan det være å sende kronologisk liksom. Menmen, stresser ikke med det, er ikke så nøye om den kommer neste uke eller om en måned. Er bare nice å ha en bekreftet bestilling sånn at jeg kunne skru av et lass av daglige varsler.

    Btw. Det virker ikke som markedet er like brennhett lengre? Jeg fikk tak i nå etter å bare ha prøvd skikkelig i noen få dager. Bommet med få minutter på NetOnNet i går. Er det generelt enkelt nå (med gode tips fra bra folk her) eller har jeg hatt flaks?

    Flere mottok sin uka etter, selv om jeg er skråsikker på jeg var tidlig ute og har et lavere ordrenummer. Er ikke uenig at de bør følge kronologisk ordrenummer, så er spent om jeg mottar disc versjonen selv med bestilling kl 13.28. 

    Det kan stemme at flere nettbutikker har mottatt ps5, men uten tvil så er det CDON som har mottatt den største kolli. Spent å se trekningen til Power også. Vinner jeg der så har jeg 3 stk under "behandling".

  2. bikram skrev (1 minutt siden):

    wow, så vi har fått bekreftelse fra folk til 17.28 som er bra, synes CDON har mye PS5, uansett er dette det maksimale vi vet til nå, kan noen by litt mer 😁
    Et annet spørsmål, noen mennesker i mellom sier at de ikke har mottatt, betalingsmåten deres var faktura? Det samme spørsmålet til de som fikk en bestillingsbekreftelse, kan noen bekrefte om det var en fakturametode for dem?

    Måtte kontakte qliro for å motta faktura da jeg ikke fikk på e-mail.

  3. Høres logisk ut at planlegging foregår gjennom prosessen, men tviler på at den er så omfattende at vi skal ta med hele pyramidene grunnet det er altfor mye stoff. Satser heller på å muliggjøre for der er iallefall strategi nevnt og ikke minst service chain modellen i tillegg er dette en del av EKM leksjonene og kapittel... Å gi er jo en planleggings del, men det er jo i forhold til markedet og kunder! Å muliggjøre er jo til ansatte, dessuten står det BEDRE service slik jeg tolker at det allerede er i bevegelse. Så jeg utelukker å gi løftet.

  4. Tolket det som at det var like greit å ta med hele servicepyramiden. Altså både gi serviceløftet, muliggjøre det og tilslutt levere det. Begrunnelsen er fordi oppgaven går jo ut på å holde et seminar angående dette, med andre ord så er levere serviceløftet delen fortsatt en del av planleggingsfasen fordi man planlegger hvordan man leverer bedre service. Gir heller ikke mening i mitt hode å bare ta for seg deler av denne modellen.

×
×
  • Opprett ny...