Gå til innhold

iAlex

Medlemmer
  • Innlegg

    141
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av iAlex

  1. Ærlig talt du som liker iphone oppe i høgget der.

     

    iphone er en latterlig dårlig telefon med lite nyvinninger og dårlig batteri. Hva for slags revolusjonerende teknologi finner du i telefonen ut over et bra brukergrensesnitt egentlig? Apple introduserte mms og 3g som om det skulle revolusjonere verden. Telefonen har ikke fornyet seg selv på flere år. Det er ikke store praktiske forskjellen i å eie en 3g s mot første variant på "gråimport" fra statene. Jeg har hatt begge.

     

    Min neste telefon når jeg er ferdig med min iphone 3g s vet jeg ikke hva blir, men syntes HTC har gjort mye bra med Android i senere tid. Og legend ser sexy ut :)

  2. Jeg ser ikke at konsollen vil dø ut, men heller at pc og konsoll i stuen vil bli mer en og samme enhet. I dag ser vi begynnelsen på at typiske pc eller filmavspillingsaktiviteter stadig vekk flyttes over på konsollen. Det neste naturlige steget er vel at man til slutt kan kutte ut en typisk datamaskin i stuen. Dette ligger nok fortsatt langt frem i tid.

     

    Dette vil være en enhet som erstatter i enda større grad desktop maskinen, men vil komme i tillegg til de bærbare alle nå skal ha en av akkurat som mobiltelefoner er i dag. De bærbare igjen vil få flyttet enda mer aktiviteter over til mobilen, og kanskje deler over til denne enheten i stuen (men det vil nok alltid være et marked for bærbare pga antall stuer, barn osv).

     

    Tidligere hadde man en hustelefon. Nå har man mp3 spiller, kamera, telefon, tekstkommunikasjon og surfing på denne typen enhet. På samme måte som vi kanskje tenkte "Hvorfor skal jeg ha tre dingser i lomma?" kan vi jo spørre oss selv i fremtiden, "hvorfor skal jeg ha fire dingser i stua?" Bare se på Microsoft (eksempel) sitt operativsystem med Mediacenter funksjonalitet, forhåpentligvis skikkelig støtte for tv kort snart så dette signalet kan gå igjennom datamaskinen istedenfor kabelselskapenes vanvittig stygge møkkadekodere og til slutt da konsollen. Mange vil også kanskje få forsterkermulighet i sine stueenheter i fremtiden om man ikke er 100% purist.

     

    En ting skal sies om denne saken, spilldistribusjonen vil flyttes fra fysiske analoge medier til kjøp over nettlinjen. Så får vi forbrukere bare håpe at dette kommer oss prismessig tilgode.

  3. Skjønner at folk har forskjellige behov, men at du ikke ser noe poeng i å eie et eksemplar av en film skjønner ihvertfall ikke jeg! Om du ønsker å begrense deg selv til utstyr som må/kan kjøre(s) alá spotify må du gjerne gjøre det. Det ønsker ikke jeg.

     

    Jeg ønsker en film jeg kan se uten internettforbindelse, en film jeg kan ta med til en venn på en minnepinne, en film jeg kan se på iphonen min, en film jeg kan se på dataen, eller en film jeg kan streame til tv fra data.

     

    En "fri" film du har betalt for som er i et format som kan brukes på alt av utstyr er det beste, og det er det ingen vei unna.

  4. Filmutleie og idioti.

     

    Jeg ser filmer mer enn en gang. Leiefilm er ikke et alternativ for meg. En kan si det er positivt at bransjen har tatt et veldig lite skritt i retningen av digital film. Uten innblanding av analoge formater. Og da tenker jeg på funksjonen som krever at jeg i dag må fysisk oppbevare og putte inn blu-ray og dvd plater i en spiller for hver gang jeg skal se en film. Det er faktisk begrenset hvor mye plass man kan sette av til film i sin urbane 1-roms i storbyen, selv som filmentusiast. Jeg har i dag kjøpt flere hundre filmer. Potensialet for å tjene mye penger på meg er stort. Så hvorfor skal det ikke tilbys meg en nedlastbar film i et åpent format? Føler bransjen at mine behov allerede er dekket opp med alle filmene som florerer på diverse nedlastingssider og derfor ikke ser dette som et satsingsområde?

     

    Problemet er at jeg som mange andre entusiaster ønsker å eie et eksemplar av filmen, ta den med over til en venn på en minnepinne. Eller kanskje låne den bort til en venn. Slik vi i Norge ihvertfall har gjort i flere tiår. Jeg syntes det er latterlig at bransjen skal satse på noe som har vært døende i mange år nå. Videosjappa på hjørnet har lagt ned sted etter sted, og med denne erfaringen så har godt betalte (kan kanskje feilaktig mistenkes for å være kyniske/redde/bevistløse også) mennesker konkludert at det skal være dette som er den fantastiske måten å tilby kundene sine film i fremtiden. Dette er en bransje som ikke ønsker å følge eller møte forbrukeren.

     

    Jeg er sterkt kritisk til at filmbransjen nå insisterer på at de skal lære akkurat samme lekse som musikkbransjen måtte lære seg over de siste årene. For musikkbransjen startet det virkelig med portable mp3 spillere til en billig penge. Nå har de billige boksene som kan streame opp til hd film på tv-skjermen fra en pc dukket opp. Er man helt ute av stand til å ta lærdom fra andres feil?

     

    Jeg vil kjøpe film digitalt! Kom med en skikkelig løsning!

  5. Jeg ser nytteverdien i Norton for enkelte brukere. På den andre siden vil jeg si at mitt behov for sikkerhetsløsninger og antivirus alltid har vært lavt. De største problemene eksisterte før XP SP2.

     

    I dag med Vista eller Windows 7 tror jeg de fleste klarer seg godt med en ren antivirusløsning igjen. Dog, brukere som nesten ikke burde ha datamaskin burde definitivt ha en løsning som dette.

     

    Problemer med avinstallering av disse løsningene er ikke noe som bare gjelder en leverandør. Og stammer ofte til at man har oppgradert oppå tidligere installerte versjoner etter hva jeg tidiligere har erfart. Der man har måttet laste ned nye filer fra leverandøren bare for å kunne fjerne programmet.

  6. Man kan si hva man vil om finansieringen av nettaviser, men det er ikke til å komme bort fra at forbrukerne ikke er villige til å betale for å se på annonser. Videre kan man ved artikkelfokus også kritisere mange av nettavisene for klipp og lim fra andre kilder.

     

    Jeg kommer aldri til å betale for en nettavis, da har jeg allerede tilgang til andre medier som jeg allerede betaler for. Og om nødvendig vil jeg finne andre alternative kilder til informasjon.

     

    Om Rupert føler han tjener mindre penger så foreslår jeg at han fra i dag av tar seg betalt, så får vi forbrukere og andre tilbydere følge utviklingen med spenning. Jeg tror ihvertfall ikke han vil tjene mer penger på dette.

  7. Jeg har sansen for Mark Shuttleworth og Ubuntu, men jeg har aldri klart å stabilisert meg på Ubuntu/Kubuntu.

     

    Det medfører nok ikke riktighet at Windows 7 vil gi flere brukere til alternativer operativsystemer. Jeg er faktisk veldig imponert over hva Microsoft denne gangen har fått til på forsmaken som er gitt ut.

     

    Det er koselig å oppleve at Microsoft endelig har latt Windows utvikle seg mer som et operativsystem igjen, uten å plage brukere med alt mulig dilldall (i forhold til Vista spesielt). Om brukeren selv ikke ønsker det. Jeg sier ikke at det er perfekt enda.

     

    Å nå ut til privatmarkedet med Linux er lettere på netbook maskinene, da det er rimelig begrenset hvor forskjellige konfigurasjonene er. Det samme kan vel som en kvart sannhet sies om bærbare generelt, men ikke i samme grad. Når du kjøper en netbook fra den ene eller den andre, så er det meste utenom byggekvaliteten og skjermene under det du kan ta og føle på det samme.

     

    Det blir omtrent like begrenset som å kjøpe en apple maskin, der du selv ikke har noen spesielle muligheter til å gjøre maskinen personlig og tilpasse maskinvaren til dine behov. Det er en ferdig pakke, take it or leave it.

     

    Når man har det slik er det veldig greit å få ting til å fungere, men prøv å kjøpe en ny printer med multifunksjonsmuligheter. Eller sette opp noe som går utover den prekonfigurerte pakken og opplevelsen blir noe annerledes. For det er jo her Microsoft sitt operativsystem virkelig skinner. Du har støtte for ALT. Den samme støtten kommer ofte i ettertid på Linux, og for MAC kan man vel ofte bare drømme om å gjøre noen spesielle endringer i maskinvaren sin, og man har ihvertfall ikke fritt valg slik man har med en PC.

     

    Kan jo hende jeg har tolket noe feil her, men da regner jeg med jeg får beskjed av fantastene ;)

     

    IM A PC :D

     

    Så, jeg tror ihvertfall Microsoft vil komme styrket ut på lang sikt, og satsingen på Windows 7 og arbeidet som er lagt ned i dette operativsystemet er supert!

  8. Dette opplever jeg som dårlig. Så det var noen som snakket om bedre innhold/dekning på andre sider, jeg har ikke følt noe behov for å se på andre sider tidligere. Er det den veien jeg må gå nå?

     

    Jeg har vært leser av amobil.no og hw.no nå i en del år. Syntes ikke det er noen synlig nedgang i annonseringen på sidene deres, det er vel heller en betydelig økning på annonseringen siden oppstarten.

     

    Feil måte å sikre inntektene på såpass tidlig dette året?

     

    Som leverandør av innhold som skal trekke lesere til sidene deres er det vel andre områder enn mindre innhold som burde være fokuset for Edda & co?

     

    Mvh

    Alexander

  9. Den har ikke noe "out of the box" synk med de vanlige mail/kalender-tjenestene fra MS eller RIM.

     

    Det har ikke Windows Mobile heller. Du må installere ActiveSync først, akkurat som du må installere iTunes til iPhone. Når det er gjort synkroniserer iPhone helt fint mot Outlook.

     

    Active sync er en exchange tjeneste som er tilgjengelig fra du slår på telefonen, dette gjelder for både apple sin iphone og symbian. Jeg vet ikke, men regner også med det bare er å sette det opp på en windows telefon uten å installere noe.

     

    Sync mot outlook er noe annet enn active sync slik jeg kjenner det. Active sync er klientvare på linje med outlook. Det kobler til en tjener og utveksler data med tjeneren.

     

    Åff tåpic

  10. Kan du fortelle meg hva som ligger teknologisk sett langt forran alle andre alternativer på markedet ved en iphone

     

    Rent teknologisk, ingenting.

     

    Den eneste ene tingen som er bra, og på tiden jeg hadde telefonen ihvertfall er at den har/hadde en responsiv meny på en touch skjerm (og menymessig sammenlikner jeg da KUN mot andre telefoner med samme form for brukergrensesnitt). Dette gjelder kun før du jailbreaker den og legger inn winterboard. Da blir telefonen langt tregere og mindre responsiv.

     

    Hva er poenget med å ha en telefon du må bryte garantien på for å få et ønsket funksjonalitetsnivå som alle andre tilbydere ligger på i dag? Det betyr jo kun en ting. Produktet er ikke bra nok slik det selges til deg i esken.

     

    Når jeg på forumet her tid til ofte leser om folk som legger inn andre 'ROM' på sin Windows Mobile-telefon (som så vidt meg bekjent bryter garantien?), så syntes jeg ikke det er så alt for gæli at man må jailbreake telefonen for å få utnyttet funksjonaliteten fullt ut. Det er ikke akkurat som om Touch HD kommer klar til bruk, med alle apps, ut av boksen heller - at en telefon henger når den er helt ny er ikke akkurat veldig bra (referer til Touch HD sin egen tråd her, som jeg har lest litt i nylig). Kan ikke si noe om Symbian da jeg aldri har eid en telefon med det.

     

    Utover dette ligger den milevis langt bak når det gjelder teknologi, og sett mot fuksjonaliteten i telefonen er den latterlig stor med dårlig batterikapasitet.

     

    Milevis bak? Hva mangler den i forhold til the latest and greatest som man får tak i nå? 5mpx kamera? Mulighet for ekstra minnekort? Personlig syntes jeg det ikke er så katastrofalt som mange av dere skal ha det til.

     

    Telefonen er heller ikke skalerbar på mp3 siden, mens alle ipod/iphone folk må kjøpe seg en splitter ny telefon/spiller for å få bedre kapasitet på minnesiden kan jeg etter som teknologien videreutvikles putte inn et nytt minnekort uten å tenke på at jeg må selge telefonen min og binde meg for 12 eller hva enn det er nå nye mnd mot en operatør. Eller kjøpe ut hele telefonen til en pris som ligger langt over prisen av et nytt minnekort.

     

    Når jeg får min 16GB iPhone vil jeg kanskje gjøre meg noen mer spesifikke tanker, men for øyeblikket kan jeg ikke se hvordan jeg skal klare å bruke opp all den kapasiteten, så sant jeg ikke overfører absolutt hele musikksamlinga mi. Hva skal jeg uansett med det? Vil aldri klare å høre på alt.

     

    Og tilbake til ut av esken med tanke på programvare. Når du sier jeg skal kose meg med symbian så må jeg bare si at det er akkurat det jeg gjør. Og her er det ingen som bestemmer hvilke programmer jeg skal ha muligheten til å legge inn på telefonen min. Kos deg med app store din (putt inn beskrivende ord). Så har litt idealisme fått lov å bli med på lasset også.

     

    Med min S710 har jeg heller ingen 'overhoder' som passer på hva jeg får lov til å installere, men det er pokkern ikke veldig mange apps som er gratis. Greit nok, det er ikke en touchtelefon som gjør at utvalget blir ganske begrenset, men sist gang jeg sjekket klarte jeg ikke finne en fungerende SSH-klient en gang. Skal forøvrig sies at jeg ikke har søkt etter apps til telefonen min på mange, mange måneder.

    App Store har masse billig/gratis dritprogramvare, det er det ingen som kan nekte for. Problemet her er at utviklerene rett og slett ikke bruker lang nok tid til å uvikle og teste produktet. Man ender da opp med uferdige apps som ikke burde sett dagens lys. Forøvrig kan man få MMS og klipp-og-lim (klipp-og-lim er enda i betafase :p) gjennom App Store(?), evt jailbreak, vet ikke helt sikkert. Jeg er ingen ekspert.

    Og nei, for øyeblikket får man ikke lov til å installere Opera en gang som tilleggsbrowser, men om Safari funker passelig bra kan jeg ikke se det som et stort problem. Etterhvert vil sikkert en smarting klare å snike det inn via jailbreaking uansett.

     

    Suma sumarium: Ingen telefon er perfekt, selv ikke din Symbian-telefon, eller hva? ;)

     

    Orker ikke skrive mer. Er sikkert 4000 skrivefeil...

     

    Jeg har ikke så mange gode ord om windows mobile heller, men det var ikke mitt poeng her. Og med en windows telefon meg kjent kan du bestemme akkurat hva slags filer du vil overføre til telefonen ihvertfall (og fra). Med en windows telefon vil du sikkert med tiden også være mer utsatt for virus. Hurra.

     

    Annen nyttig funksjonalitet er jo akkurat å kunne ta med seg word dokumentet eller den filmen du skal se over til jobben/kompisen på telefonminnet ved å bruke den som lagringsmedie. Kanskje du vil overføre denne filen til annet medie også via bluetooth? MMS er kjekt syntes jeg også. Swirly er ikke akkurat bundlet ut av esken.

     

    Å bruke telefonen som modem til internett for en laptop er alltid også nyttig.

     

    Dette er bare noen av grunnene til at jeg kvittet meg med skrapet. Telefonen er for dum, og supporten til apple er latterlig. Jeg ble lovet kompensasjon for tort og svie etter en dårlig leveranse, skulle bare gi dem beskjed når ting endelig dukket opp. Nå har det gått 9 mnd og jeg har fortsatt ikke hørt noe etter meldte tilbake. Supert det der.

  11. fanboy har kjøpt iphone -> viser venn/kollega etc EN fet funksjon -> venn/kollega kjøper iphone

     

    Og hvor mange 'fete' funksjoner får man med f.eks Touch HD? Jeg har sett en 'in action' og det var ikke noe bemerkelsesverdig som gjorde den verdt de 1500 kronene mer enn en Iphone.

     

    Når det gjelder at det er et bra produkt... nei, det tar fyr og du mister garanti viss det er en bulk i dekseleet. og koster viss man var så lur å kjøpe med netcom, menllom 7 og 10 000.... kunne fått en bra laptop OG en descent telefon for 10k.

     

    Hva slags telefon som er billigere enn Iphone har like mye å 'tilby'? Jeg kommer ikke på noen.

     

    At butikker er utsolgt forundrer meg ikke. Slikt lar seg lett styre. De rapporterer at telefoner ikke er å få tak i. Nokia selger nok langt bedre.

     

    Like greit. De får kose seg med Symbian.

     

    Kan du fortelle meg hva som ligger teknologisk sett langt forran alle andre alternativer på markedet ved en iphone? Den eneste ene tingen som er bra, og på tiden jeg hadde telefonen ihvertfall er at den har/hadde en responsiv meny på en touch skjerm (og menymessig sammenlikner jeg da KUN mot andre telefoner med samme form for brukergrensesnitt). Dette gjelder kun før du jailbreaker den og legger inn winterboard. Da blir telefonen langt tregere og mindre responsiv.

     

    Hva er poenget med å ha en telefon du må bryte garantien på for å få et ønsket funksjonalitetsnivå som alle andre tilbydere ligger på i dag? Det betyr jo kun en ting. Produktet er ikke bra nok slik det selges til deg i esken.

     

    Utover dette ligger den milevis langt bak når det gjelder teknologi, og sett mot fuksjonaliteten i telefonen er den latterlig stor med dårlig batterikapasitet.

     

    Telefonen er heller ikke skalerbar på mp3 siden, mens alle ipod/iphone folk må kjøpe seg en splitter ny telefon/spiller for å få bedre kapasitet på minnesiden kan jeg etter som teknologien videreutvikles putte inn et nytt minnekort uten å tenke på at jeg må selge telefonen min og binde meg for 12 eller hva enn det er nå nye mnd mot en operatør. Eller kjøpe ut hele telefonen til en pris som ligger langt over prisen av et nytt minnekort.

     

    Og tilbake til ut av esken med tanke på programvare. Når du sier jeg skal kose meg med symbian så må jeg bare si at det er akkurat det jeg gjør. Og her er det ingen som bestemmer hvilke programmer jeg skal ha muligheten til å legge inn på telefonen min. Kos deg med app store din (putt inn beskrivende ord). Så har litt idealisme fått lov å bli med på lasset også.

     

    Jeg er lei av iphone! Kom gjerne med mer utfyllende stoff om programvare til symbian baserte telefoner amobil! Vi har hørt om iphone nå.

  12. Nei, jeg gikk lei iphone for flere mnd siden. Kvittet meg med skiten og kjøpte en skikkelig mobiltelefon istedenfor. Og internett bruker jeg like flittig etter som før, og faktisk mer enn når jeg hadde iphone da den begrenset meg til kun å surfe på telefonen. Kunne ikke bruke den som modem til laptopen.

     

    At butikker er utsolgt forundrer meg ikke. Slikt lar seg lett styre. De rapporterer at telefoner ikke er å få tak i. Nokia selger nok langt bedre.

  13. Med tanke på tidligere erfaringer ihvertfall jeg har med acer sine produkters livssyklus kan de selge maskinene sine så billig de bare vil. Jeg kommer aldri til å gå god for produktene fra den siden av veien så lenge alternativene er så mye mer holdbare og har et kvalitetsnivå som ligger langt høyere enn acer. Man skal tross alt ikke bare se på produktene i avslått tilstand.

  14. [quote name=OEM os ferdig installert på harddisk = verdiløst hos meg om en ikke har anledning til en komplett reinstallasjon.

     

    Nå er det vel slik at du skal få installasjonsmedia selv fra OEM så du kan kjøre reinstallasjon..

     

    Ellers må jeg si at Vista ikke passer for alle, men de fleste hjemmebrukere som kjøper en ny bærbar i dag kjører Vista. Jeg tror heller ikke det er noe feil i dette da sikkerheten er bedre og muligheten til å gjøre dumme feil som resulterer i service på maskinen er mindre. Dog med en del mer masing og unyttige flotte funksjoner man kanskje kunne forsøkt å legge til rette for at andre kunne tilby på operativsystemet istedenfor å implementere det selv samme hva bruker selv ønsker.

     

    Det er bedriftsmarkedet som henger mest etter, og jeg kommer ikke til å være noen aktiv pådriver for å få firmaet jeg jobber i til å kjøre Vista på de tykke klientene som anskaffes. Det gir ingen merverdi, men mer jobb da de ansatte må settes inn i det nye systemet samtidig som det krever mer (dyrere) maskinvare.

  15. Jeg har vært kvartalsvis av og på Vista nå siden det ble lansert. Er ikke fornøyd etter SP1 kom og syntes ikke Vista Ultimate er så veldig ultimate.

     

    XP Pro skal inn igjen nå til neste uke, og jeg kommer ikke til å endre noe på det i fremtiden.

     

    Man kan si hva man vil om å skru av tjenester som kjører som standard, og at det bare er å gjøre ditt eller datt.

     

    Til slutt er jeg av oppfattelsen av at XP er mer responsivt enn Vista, programmer henger sjeldent i XP i forhold til Vista. Når jeg f.eks åpner kontrollpanelet i XP skjer dette fortere i XP.

     

    Operativsystemet slik jeg ser det er en base for programmene jeg ønsker å bruke. Som en base fungerer XP mye bedre.

     

    Office 2007 er jeg strålende fornøyd med. Der har de gjort Outlook f.eks mye bedre. Dette har de ikke fått til på operativsystemfronten.

×
×
  • Opprett ny...