Gå til innhold

-N3XNXAQR

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

Innlegg skrevet av -N3XNXAQR

  1. På sas.no må hele beløpet betales med samme kort, dette kan kanskje omgås hvis dere bestiller per telefon eller et reisebyrå. På telefonbestillinger tar SAS et ekstra bestillingsgebyr, og reisebyrå tar seg også betalt for sine tjenester.

    Sett dere godt inn i vilkårene i den reiseforsikringen som følger med et kredittkort for å være sikker på at den faktisk vil dekke behovet deres. Disse forsikringene gjelder i hovedsak korteier og kanskje også et par medreisende utover egen familie. Noen kan  ha vilkår om at en viss prosentandel av hele reisen, inkludert overnatting og landtransport også skal være betalt med kortet.  

    Regn med at vilkår og erstatningssummer kan være dårligere enn de ville vært på reiseforsikringer du faktisk betaler for. Det finnes både helårs reiseforsikringer, og reiseforsikring kjøpt for enkeltturer hvor du bare betaler for de dagene du skal være på reise. 

  2. 3 minutes ago, Fantomtegningen said:

    Aliexpress er jo i VOEC registreret, så alt har MVA i prisen.

    Selv har jeg aldri måttet betale noe ekstra.

    Å være registrert betyr ikke at man automatisk følger reglene. Aliexpress kan ha registrert seg fordi de har tenkt å være compliant med VOEC senere, eller gitt opp siden de må få hundre tusenvis av selgere til å begynne med riktig merking.

    Ser du MVA lagt til i handlekurven? Det er ikke "inkludert i prisen", MVA skal spesifiseres. Og det ser ihvertfall ikke jeg noe sted. 

  3. Som amerikansk statsborger er du skattepliktig til USA uansett hvor du bor i verden. Grensene for å måtte betale skatt er nok ganske høy, men du må uansett levere selvangivelse til USA hvert år, og banken din må rapportere finansiell informasjon om deg til IRS. Tipper den amerikanske selvangivelsen ikke er like enkel og fleksibelt å fylle ut som den norske . 

    https://finansavisen.no/nyheter/markedskommentarer/2020/03/13/7506388/usa-statsborgerskap-gir-skattebrak

  4. 11 hours ago, Kjellmenneske said:

    Jeg opplever det samme når jeg skal ringe ang. min mor som bor i Sverige. Nummerene jeg prøver å ringe er til Kristinehamn kommune og til en eldrebolig. Jeg får beskjed om at nummeret ikke er i bruk. dersom jeg ringer med SKYPE kommer jeg igjennom.

    Dette er ikke helt det samme, personen som slet med dette for 8 år siden prøvde å ringe svindlernummer som var sperret av god grunn.

    Kommer du ikke frem til legitime nummer i Sverige, så dobbelsjekk at du har slått nummeret riktig (+46 og deretter telefonnummeret UTEN den første 0 i retningsnummeret). Hjelper det ikke, kontakt kundeservice så de får sjekket om du f.eks. har sperrer for utenlandssamtaler. 

     

    Edit: Skal man ringe Kristinehams kommun sitt sentralbord som i Sverige har nr 0550-880 00, blir det fra Norge +4655088000

    • Liker 3
  5. Nå skriver du ikke hvilket land de har reist til, men hvis dette haster kan dere vurdere å sende dokumentene per e-post for utskrift og signering, og så få dem returnert med Fedex, UPS eller DHL. Det tar som oftest bare en dag eller to, og koster godt under 100 euro når jeg sjekket fra feriefavoritten Spania. 

     

    Husk også på å sjekke eventuelle legitimasjonskrav utover bare en signatur på et papir. 

  6. Jeg skal ikke verve noen til Talkmore, bare nevne at de som er lei av at operatører hele tiden kjøpes opp av ICE eller Telia kan være obs på at Talkmore eies av Telenor.

    Sjansen for at Telenor selger datterselskapet Talkmore er derfor ekstremt lav i forhold til de fleste andre operatører som har som forretningsmodell å før eller siden selge alle kundene sine. 

    • Liker 1
  7. Ta ihvertfall med et ekstra kort som du f.eks. legger i safen på hotellet, som du har mulighet til å overføre penger til. Mister du eller blir frastjålet ett kort i det store utland vil du være veldig glad for å ha en backup.

     

    Revolut er et greit alternativ, fungerer som kontantkort hvor du setter inn penger enten via kontooverføring eller via Visa/Mastercard. Det koster noen tiere i porto å få kortet, men det er gratis å ha - og de pleier å ha gode vekslingskurser uten mange gebyr. 

  8. Hva er målet ditt når du snakker om SIM-kort, å ringe til USA eller ringe i USA?

     

    Regner med du har et SIM-kort og nummer i dag? Skal du ringe til USA kan du, så lenge du har et mobilnummer for aktivering, bruke appen Rebtel. Appen lar deg gjennomføre samtaler ved hjelp av enten dine inkluderte nasjonale minutter, hvor appen ringer et norsk nummer og kobler deg videre til det utenlandske - eller ved bruk av Wifi / 4G-data. 

     

    Logger du inn hos Rebtel, tilbyr de en gratis tilleggspakke som heter US Unlimited Free. Den må bare velges for å være aktiv, og lar deg ringe til amerikanske telefonnummer uten å betale for den internasjonale delen av samtalen. Du velger selv i appen før du ringer om du vil bruke et lokalt nummer, eller Wifi/4G. Lokalt nummer har kanskje bedre kvalitet hvis du har dårlig Wifi / 4G, men jeg har god erfaring også med Wifi-samtaler.

     

    Rebtel tilbyr også andre ringepakker til andre land, den er gjerne gratis den første perioden - men må avbestilles før gratisperioden løper ut.



    Her er forresten en link som forklarer tilbudet: https://www.rebtel.com/en/product/unlimited/?tocountry=US 



    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...