Jump to content

Ut i skogen

Medlemmer
 • Content Count

  5
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Jeg er nok ikke i ketose. Og du har rett. Forskjell på å kutte ut og kutte ned. Jeg går for å kutte ekstra sukker helt, og redusere karbohydrater i kostholdet. Takk for innspill! Av og til trenger man bare sortere tankene i skriftlig form, så går det straks bedre.?
 2. Jeg er bekymret over eget sukkerinntak, og på grunn av diabetes i familien vil jeg gjerne gjøre noe varig med dette. Jeg liker ikke å fokusere på hva jeg ikke kan spise, men heller hva jeg kan spise. I min søken etter lærdom og inspirasjon, kom jeg over lavkarbo og ketose-diett. Jeg har forstått at det ikke bare er rent sukker som er problematisk, men at stivelse blir gjort om til sukker av kroppen. Jeg har nå testet lavkarbo i noen uker. Du verden! Gikk ned i vekt, og kjente meg veldig bra, søtsug er borte, jeg spiser bedre enn på lenge og alt kjentes bra en stund. De første kiloene kunne gjerne fare, de kom etter medisinbruk for et par år siden. Men altså, jeg har ikke et overvektsproblem. Jeg vil ikke lenger ned i vekt, jeg vil bare kutte ned på sukker/karbohydrater. Når jeg leser om lavkarbo er det sterkt fokus på å gå ned i vekt, samtidig som det sies at man kan spise slik resten av livet. Hvordan? Og jeg kjenner meg sliten, har lyst til å sove hele tiden. Det er kanskje et overgangsproblem? Kan jeg få noen tips?
 3. Dette lurer jeg også på om dagen. Jeg jobber med å bli kvitt sukkeravhengighet. Men kjenner jeg er skeptisk til alle disse alternative søtningsmidlene. Mange av oppskriftene jeg ser på bruker Sukrin. Vanskelig å finne god info om dette på nett synes jeg. Men tror vel også at det er å velge mellom to onder.
 4. Takk for svar. Det pleier ikke være så mye å fylle ut. Norske banker melder inn hvilke fond og aksjer++ jeg har, så sender de meg en kopi. Da trenger jeg bare å sjekke nettbank/bankpapirer opp mot det som allerede er fylt ut på selvangivelsen, om det stemmer. Og så er det ikke noe mer mas med det. Blir stress å bokføre hver bidige lille transaksjon selv, for så å fylle ut selvangivelsen lenge etterpå. Det kommer ikke jeg til å styre med. Ergo, etoro er ikke noe for meg.
 5. Lurer veldig på dette med skatt. Klarer ikke finne ut av det på siden deres. https://openbook.etoro.com/ Sender de rapport til skattemyndighetene i Norge hvert år, slik norske banker gjør? Eller må jeg innrapportere hvert bidige kjøp/salg selv? Og i så fall hvordan gjør jeg det? Håper noen kan svare meg på dette!
×
×
 • Create New...