Gå til innhold

baquero

Medlemmer
  • Innlegg

    212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av baquero

  1. Uansett: Metanol er lite brannfarlig. Folk tenker jo ikke at de går med en potensiell brannbombe når de har vært på polet og kjøpt seg en halvflaske 60%. Polposen dingler på veien hjemover selv om man balanserer på glattisen. Man trenger altså ikke bekymre seg for å gå rundt med en hundredel av den mengden.

    Metanol er faktisk veldig brannfarlig, men blandet ut med vann er det langt tryggere. Det som er værre er nok kanskje at det er giftig i ganske små mengder...

     

    Denne teknologien har ikke fått navnet DMFC av Toshiba, den har hatt det lenge. Kort fortalt skjer en eletrokjemisk oksidasjon av metanolen på anodesiden og produktene er vann og karbondioksid som noen har korrigert til over her. Les f.eks. mer her.

  2. Silica (eng.) er ikke silikon på norsk, men silika (evt. silisiumoksid SiO2). Dette stoffet har den egenskapen at det trekker til seg fuktighet (det er hygroskopisk) og brukes derfor blandt annet nettopp til dette. Etter en tid vil det selvsagt bli mettet med vann, men da kan de regenereres ved å varme det til over 100 grader i en viss tid.

     

    Som det står på posen, ikke spis...og ikke pust inn silikastøv. Det er nemlig ikke sunt.

  3. Har du prøvd å ta bilder da?

     

    Du skal se hvor mange gjenværende bilder du har (eller -E- uten CF-kort) på displayet så lenge batteriet er i. At den grønne indikatorlampen lyser indikerer vel at det ikke er noe feil med batteriet.

     

    Det er ikke noe som skal "starte opp", som er den store fordelen med slike kameraer. Slå på og alt er klart til bruk. Men, at du ikke får opp menyen virker litt rart. Virker litt som om det er noe galt med dette kameraet, desverre. :(

  4. Siden du nå har erfaringer hadde det vært fint om du hadde orket å bidra på filredding-artikkelen til Linuxguiden.

    Det kan jo hende. :roll: ...men det blir nok ikke i dag. Uansett, moralen er at har en ext3 filsystem når uhellet er ute er det fint lite en kan gjøre for å hente tilbake slettede filer. Det er kun mulig med ext2 og reiserfs (ut fra det jeg har lest), og av disse er vel reiserfs det beste filsystemet.

     

    Kort oppsummert endte jeg opp med å kjøre reiserfsck --rebuild-tree --scan-whole-partition /dev/hdx, og da endte jeg opp med et svare rot av kataloger og filer i lost+found - alle med hendige navn som f.eks. 81253_159504.

     

    Disken med ext3-filsystem har jeg gitt opp, desverre.

     

    OBS! Ta backup av partisjonen først! Den beste filreddingen er nok å ta backup av det en ikke vil miste. Skal i gang med backup-skript nå.

  5. Den guiden det ble linket til tidligere i tråden ser nå relativt rett frem ut, så hva er problemet?

    Det skulle vise seg at problemet var at jeg hadde riserfs og ext3 på de to diskene, og at denne ikke kunne brukes. Den mest kritiske disken hadde jeg heldigvis riserfs på, og fikk etter mye knoting faktisk reddet det aller meste av filene jeg hadde liggende på den! :thumbs:

     

    Fra nå av blir det nok bare riserfs. :love:

  6. Ja, for du har sikkert sett denne howto'en..

     

    http://www.tldp.org/HOWTO/Ext2fs-Undeletion.html

     

    Har ikke prøvd selv, men for lenge siden holdt jeg på med ext3 undelete, og etter en stund så bare ga jeg blaffen, var ikke noe viktige filer der allikevel. Men tror det skal gå. Pass på å les om hvordan gjøre det først, og det er nok lurt å lage iso av partisjonen også, så du ikke gjør vondt verre, med dd.

     

    Lykke til.

    Har såvidt sett på den ja. Planen var å sette inn diskene i nyinstallasjon av Fedora 4 og mounte dem read-only. Men, det må nok forskes en del før jeg kommer så langt. Derfor hadde det vært fint om noen hadde noen konkrete tips. Men, takk for hjelpen!

  7. Jeg presterte å kjøre 'rm -rf *' på /home/user, noe som resulterte i tap av maaange filer jeg gjerne skulle hatt tilbake. :cry: *snufs*

     

    Er det noen som har tips til fremgangsmåte for å redde det som reddes kan? Siden jeg gjorde dette remote kjørte jeg ned serveren med en gang for å forhindre skriving til disken. Tapte data ligger på flere partisjoner og to disker. Serveren kjører SUSE linux 9.1. Takker på forhånd for all hjelp!

  8. Jeg har samme 3com og muligens et litt annet problem. Etter et års bruk har trådløsdelen begynnt å falle ut. Dvs. ikke som i en 'dropout' men at klientene blir kastet at og ikke finner SSIDen lengere. Det eneste som hjelper er restart av 3com'en. Noen andre som har opplevd dette?

     

    Bruker siste firmware og WPA.

  9. Å nei, ikke her også! :ermm:

     

    Designet er laaangt finere enn på hw.no, men har et par svakheter:

     

    1. Stakkarer med 1024x768 oppløsning må skrolle seg ihjel. Her regner jeg vel ikke med at det blir noen endring.

     

    2. Lys grå tekst på hvit bakgrunn er umulig å lese, selv for folk som ikke er svaksynte. Dette håper jeg virkelig dere kan rette på.

×
×
  • Opprett ny...