Jump to content

FB.605365563

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hei. Jeg skal støpe noen fundament, som skal være fundament for noen stolper, som igjen skal holde oppe et veranda-tak. Nå har jeg gravd rett i nærheten av veranda, og 60-70 cm ned har jeg begynt å treffe på noen store steiner, så tipset fra min onkel om at berget er ca 60 cm, ser ut til å stemme bra. Jeg tenker jeg skal grave ut et par store hull, som er store nok til at jeg kommer 60-90 cm ned, og kan støpe søyle-fundament der, ved hjelp av 150x1200mm pappsylindere. Men hvordan skal jeg få disse til å stå rett, og unngå at det flyter ut nederst?
 2. OK. Jeg snakket litt med broren min om det, han har gjort endel arbeid på egen bolig og ellers. Han mente som du sier det ville holde med å skjære til en vinkel, og 2 2x4, og så feste med beslag. Så da slår jeg meg til ro med det. Jeg skal jo støpe nye fundament også, så jeg har gravd et hull like i nærheten, 60-70 cm ned har jeg truffet på noen store steiner, så det stemmer bra med hva onkelen min sa om at det var berg ca 60 cm ned.
 3. Åja, da er jo 2 * 2x4 et alternativ allikevel, kjekt å vite. Har du en forklaring på dette, eller bør jeg låne meg en bok på biblioteket? Jeg må nok planlegge litt mer og forsikre meg, ser ut som jeg har en jobb foran meg med å lage fundamentene også, da det må gjøres rett med tanke på å forebygge telehiv.
 4. Jeg tenkte på det, men fant ut jeg ikke følte meg helt trygg med den løsningen. Beslag skal vel helst sikre at ting ikke beveger på seg, og ikke bære vekt? Hvis et tak hviler på noen stolper, vil ikke dette med de vinklene jeg har, føre til at det blir mye vekt på beslag som sikrer nederst?
 5. Hei. Jeg jobber på en hytte, og setter opp ny veranda. Som en del av det, skal jeg sette opp nye stolper, som skal bære taket mens det under rives. Ny bærebjelke under taket har en liten vinkel https://blogologue.com/vgd/5.jpg Så jeg må tilpasse stolpe https://blogologue.com/vgd/4.png Slik at den "holder" på bærebjelken. Jeg lurer på om dere ser noe åpenbart galt med dette. Det er da slik at stolpen er 6", og smalnes av til 4" lenger ned for å ikke bli så voldsom, og så er det et kutt i toppen der bærebjelke skal hvile. Jeg lurte på om jeg skulle "forankre" rett under kuttet, slik at man skrur inn en 5" konstruksjonsskrue der, for treet vil jo dele seg den veien. Mvh, Morten
 6. Hei. Jeg driver å pusser opp hytta til min far, og jeg har begynt med verandaen. Det er mye råte, så verandaen skal bort. Det jeg gjør er å sette opp en ny støtte for taket, og så skal verandaen under rives, og det bygges ny veranda under. Prosjekt neste år, eller senere, er å bytte ut hele hyttetaket. Så langt, så har jeg fått til å sette inn en ny bærebjelke under veranda-taket, ytterst. Det er 2 2x4, den ene skrudd fast først i eksisterende takbjelker, og så den neste skrudd og limt fast i den første. Verandaen går ikke hele lengden av hytta, så det er laget en liten "leppe" i den nye bærebjelken, slik at den nederste 2x4 er en 20-30 cm lenger enn den øverste. Så det er mulig å forlenge taket sideveis, hvis man skulle bestemme seg for det. Men det er 2 ting jeg lurer på nå, og det ene er hvordan jeg skal kutte i de 2 stolpene jeg skal sette under den nye bærebjelken, slik at ting er mest mulig stabilt og trygt. Det er helling på taket, så jeg tenker jeg skal lage et vinklet kutt i stolpene som er 2 2x4 limt og skrudd, slik at den nye bærebjelken ikke kan skli av stolpen, at den hviler på stolpen, og da beslag handler mer om å sikre at stolpen ikke beveger seg til siden. Jeg er usikker på hvordan dette kuttet skal være. En annen ting jeg lurer på, er hvor jeg skal plassere de 2 stolpene, slik at man tar høyde for at taket enten blir som det er, eller at det utvides til siden. Taket er vel 7 meter på langs, og nederste 2x4 i ny bærebjelke er 4,8m, mens øverste er 4,5 eller der omkring. Jeg har forstått det slik at det ikke er det beste at en stolpe kommer rett under en slik spleis som det er lagt opp til med 4,8m og 4,5m. Her er noen bilder som viser vinkler og hvordan ting ser ut. Det henger en pose over der det kan spleises pga. lim og vær og vind. http://blogologue.com/vgd/1.jpg http://blogologue.com/vgd/2.jpg
 7. Ja, det krevde lite innskutt egenkapital når selskapet gikk fra DA til aksjeselskap, så da ble det valget. Det som er viktig er vel å unngå at kunden får et økonomisk tap, og at man da kommuniserer til kunden og får kunden til å følge opp og ta endel ansvar (tenke) selv. Det er jo ikke noe særlig hvis de skal bruke en million på reklame på en uke, og nettsiden fungerer dårlig / er nede halvparten av den tiden f.eks. Eller hvis 5 år med intern kommunikasjon eller kommunikasjon med kunder forsvinner. En ting man alltid må huske på er backup, har man det er det jo begrenset hvor ille det kan gå.
 8. Ja, jeg trenger AS. Risiko er jo vanskelig å bedømme og kan variere, og jeg er en type person som gjerne kan bekymre meg for mye, så da er det best å være på den sikre siden. Man kan jo skrive seg bort fra ansvar i avtaler, kontrakter osv. - men det er vel også der en begrensning på hva man kan skrive seg bort fra. Er det ikke enklere og billigere å ha et AS, enn å ha lange kontrakter, dyre advokater osv.?
 9. OK. Det er slik at det har vært lite aktivitet over en lengre periode, fordi jeg har vært sykmeldt, på AAP osv. Der er det jo slik at man må føre timer man arbeider på meldekort, og dette trekkes fra hva man får utbetalt. Jeg var uheldig med min AAP, fordi jeg forsatte å jobbe i firmaet når jeg vel burde vært sykemeldt og tappet firmaet for penger, og AAP ble derfor basert på en lav lønn. Jeg tok opp dette med NAV, men fikk ikke noe gehør for det. Det er også et spørsmål om NAV/helsevesenet ga meg en uheldig veiledning her, men det er noe for en annen prosess. Nå har jeg muligheten til å jobbe timer igjen uten at jeg taper penger på det mens jeg har det trangt økonomisk, og vil da ta opp aktiviteten igjen. Utgiftene til firmaet er såpass små, at det ikke vil være et økonomisk problem for meg som privatperson, å finansiere en helt minimal drift for å videreføre firmaet.
 10. Disse årsoppgavene man får utskrift av, har 0 i kolonne lengst til høyre, uten at jeg forstår hvorfor. Når jeg ser på eldre årsoppgaver, er det også 0 til høyre. Den utsatte skattefordelen er fra flere år tilbake. Det du sier er at jeg skal skrive av over 100.000 kroner for å gjøre det enkelt for meg selv? Det ser ut som regneark for 2017 stemmer overens med årsoppgave, når man antar at moms er behandlet på feil måte - jeg har bedt regnskapsfører om kopi av det endelige regnearket for å sjekke at det er slik det er.
 11. Når det gjelder føring i regnskapsprogram, så hadde det vært greit å gjøre, men nå er siste regnskap på regneark, så jeg følger samme formen på dette årsregnskapet, slik at det er enklere å se hva som er feil og riktig å gjøre. Hva ville vært riktig med tanke på føring av skatten for 2016? Jeg har lest at feil foregående år, kan rettes ved å føre det i resultatet for inneværende år. Og hvis man får tilbake på skatten, eller får restskatt, så er ikke det noe som skal gi mer eller mindre skatt på årets resultat. Det er norsk MVA, selskapet skatter til Norge. Norsk kontoplan sier 6790 er andre fremmedtjenester. Jeg sitter ikke med regnskapet for 2016, og husker ikke dette om skatt for 2016/2017. For ordens skyld er link til ny forumpost her - og link til nytt regnskap her.
 12. Hei. Jeg lurer på føring av moms, hvis man ikke er i momsregisteret. En annen har på vgd.no ( https://vgd.no/forbruker/oekonomi/tema/1855315/tittel/levering-av-aarsregnskap/innlegg/48444935 ) sagt at moms bare skal føres på resultatet, og ikke balansen. Er dere enig i det? Et annet eksempel jeg har sett, er at man fører moms i resultatet, slik at det gir redusert skatt, og fører moms-skattefradrag i moms på balansen.
 13. Hei ja. Riktig. I årsoppgaven er skatt til gode 949. Så var det en tilbakebetaling av skatt 2016 - beregnet skatt 2016, 254. Så er det skatt til gode 2017, 629. 949 - 254 - 629 = 66. 66 er 24% av 275, inngående moms. Så det ser ut som jeg har fått et regneark som ikke er fullført, og jeg har bedt om å få en kopi av det endelige regnearket. Jeg lager en ny post nå, der du kan se hva jeg har funnet ut videre.
 14. Hei. Jeg postet 23. Mai noen spørsmål om regnskap [i et annet forum], og fikk nyttige tilbakemeldinger, som bekreftet det jeg trodde. Nå har jeg jobbet litt mer med regnearket, og fått ryddet noen gamle ting, og balanseført moms og betalbar skatt. Jeg har jo utsatt skattefordel fra før, og regnskapsføreren jeg har brukt, har valgt å bruke betalbar skatt i stedet for skattefordel, og det var vel selv om jeg gjorde det klart at jeg ville drive videre, også for å få utnyttet denne skattefordelen. Så hvordan gjør jeg dette riktig, regnskapsmessig? Dette er jo grunnlaget for innlevering av årsoppgave hos Altinn, er det noe jeg må passe på der? Selskapet er et NUF. Et advokatfirma tar seg av et formelle i England, slik at firmaet skatter til Norge. Det nye regnearket er her: http://blogologue.com/aa_2019_06_06/regnskap2018.xsls Ser dere noe åpenbart feil med dette? [Forrige post] Hei. Jeg skal levere årsoppgave selv for et lite selskap, Nidelven IT LTD. Dette er jo selvsagt bittelitt skremmende, men jeg tror jeg har fått det meste til å stemme nå. Jeg overtar da tidligere regnskapsfører, ikke lenger er tilgjengelig, og det er noen løse tråder. Årsoppgave 2017 fra brreg er her: http://blogologue.com/aa_2019_05_23/aarsoppgave2017.pdf Årsregnskap 2017: http://blogologue.com/aa_2019_05_23/regnskap2017.xlsx Årsregnskap 2018: http://blogologue.com/aa_2019_05_23/regnskap2018.xlsx Det er vel to ting jeg lurer på, det ene er om årets underskudd etter skatt er årets underskudd før skatt - årets skatt, eller om det er årets underskudd før skatt - fjorårets skatt til gode - årets skatt. Jeg måtte også nøste litt opp i regnskapet jeg fikk fra regnskapsfører for 2017: Så han fører underskudd - skatt til gode 2016 - skatt til gode 2017 i regnearket, mens han skriver noe annet i årsoppgaven. Han fører ikke innkommende MVA på resultat-listen, men fører det på underskuddet: Årets resultat: 2622 Skatt tilgode 2016: 254 Skatt tilgode 2017: 2622 * 0,24 = 629,28 Skatt tilgode ført i årsoppgave: -949 Mangler: -65,72 Og det er vel inngående MVA * 0,24 = 66 kroner. Og da er det vel slik å forstå at man kan ved senere omsetning på over 50.000 per 12 måneder, kreve tilbake innbetalt MVA 3 år tilbake i tid, og hvis man gjør det, må man vel også trekke fra på det fremførbare underskuddet / den utsatte skattefordelen. Og at man frem til det eventuelt skjer, kan se på det som en utgift som gir skattereduksjon. Samtidig må jeg evt. få rettet opp i regnskapet, slik at den betalingen på 375 og skatt tilgode er riktig
×
×
 • Create New...