Gå til innhold

Hallowenman

Medlemmer
  • Innlegg

    92
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hallowenman

  1. Gjør ikke noe om det er rett over 1000 kr, men ønsker helst noe rimelig da det gjerne ikke kommer til å bli brukt veldig mye, men heller av og til for å se om dette er av interesse for meg. 

     

    Jeg har sett noen litt eldre kamera på Finn som ikke er så dyre. Hvor mye har alderen å si for et digitalt speilreflekskamera? Fant et fra 2006 som har kostet ca. 16 000 kr helt nytt den gangen det var nytt i følge noen av sidene som har anmeldt det. Nå koster det selvfølgelig langt i fra så mye. Elektronikk blir jo generelt sett fort gammel, man kan jo bare ta gaming PCer som eksempel på det.

  2. Kamera er ikke det store problemet hverken på pris eller bildekvalitet, egnet objektivet kan det bli verre og finne rimelig. Typisk så ønsker man et tele på omkring 200 til 400mm. "avhengig av avstanden til objektene" og skal det brukes i overskyet vær eller i skumringen ønsker man også en lyssterk tele og da stiger prisen endel mer.

     

    Prøv å se på fly-bilder "bilde-exif" eventuell høre med andre spottere hvilken brennvidde de anbefaler og bruke siden feilkjøp kan bli dyrt.

     

    Hvor stor forskjell kan det bli på bildekvalitet om man har riktig 'tele' eller tele som ikke passer helt til det man ønsker å fotografere? Jeg har så godt som null peiling på kamera og kamerautstyr. Har heller ikke tenkt til å bruke mye penger på dette da det ikke blir en hobby jeg kommer til å bruke så mye tid på. Jeg har heller ikke planer om å bli fotograf eller jobbe med noe lignende i fremtiden, så jeg er ikke på jakt etter de absolutt beste bildene, bare noe som gir gode bilder, med andre ord bedre bilder enn det et mobilkamera klarer.

  3. Jeg er på utkikk etter et rimelig digitalt speilreflekskamera og det gjør ingenting om det er brukt.

     

    Generelt sett har jeg god peiling på elektronikk og slikt da jeg følger mye med på det siste nye, men når det kommer til kamera har jeg lite kunnskap om hva som er bra og hva man skal se etter når man velger kamera. Jeg har stor interesse av fly og ønsker å begynne med "plane spotting" som en hobby for å ha noe å gjøre på fritiden. Ettersom det er ca. 40 minutt kjøretid til nærmeste flyplass for meg så ser jeg form meg at det er nok ikke noe jeg kommer til å holde på med daglig. Det blir nok heller om helgene når jeg har tid og kanskje en ukedag når jeg har tid. Det viktigste for meg blir derfor at det ikke er så dyrt og at bildekvaliteten er bedre enn mobilkamera. Som pris ønsker jeg å holde meg til maks 1000 kr så sant det finnes noe i den prisgruppen som fungerer greit. Gjør som sagt ikke noe at det er brukt.

     

    Hva skal jeg se etter og hvilke kamera er å anbefale for mitt bruk? Eventuelt om noen har sett noe på Finn som er å anbefale. Takker for svar!

  4. Men dette er snakk om overføring mellom to privatpersoner, så om jeg ikke tar feil vil vel en Paypal overføring fra privatperson til privatperson være det samme som forskuddsbetaling (overføre rett til bankkonto) ettersom Paypal ikke tilbyr å refundere noe i slike tilfeller. Jeg vet at firmaer som tilbyr Paypal betaling har mulighet til å refundere eller at en kan kontakte Paypal om det skulle være problemer, men dette er mellom to privatpersoner.

  5. Jeg har nylig funnet noe på Finn som er svært vanskelig å få, i hvert fall i Norge da det er for spesielt interesserte. Selger godtar ikke at jeg betaler med finn betalings garanti og foreslår forskuddsbetaling eller betaling via PayPal, men det blir vel også forskuddsbetaling da det er privat og ikke gjennom firma. Hvilke andre trygge betalings alternativer kan jeg spørre selger om? Det må sendes da det er en 6 timers kjøretur hver vei om jeg skal hente. Skulle så gjerne hatt dette, takker for hjelp!  :)

  6. Jeg har nylig begynt å sette meg inn i diecast flymodeller i 1:200 skala og sett på ulike produsenter og modeller. Man kan fint finne dem på ebay, men modellene i denne størrelsen som er av metall og fra produsenter som lager detaljerte modeller koster litt slik at jeg helst ikke ønsker å kjøpe fra utlandet pga. frakt og toll. Finnes det noen i Norge som selger noe slikt? Har funnet en nettbutikk, http://www.flymodeller.no/ men utvalget i 1:200 skala var ikke så stort. Vet noen om noen andre som selger slikt?


     


    Er spesifikt på utkikk etter fly fra Gemini 200, JC Wings eller Inflight 200. Modeller av interesse er passasjerfly som f.eks. 747-8i, 777-300ER, A340-600 o.l. Om noen vet om noen som selger slikt takker jeg for hjelp!


  7. Jeg har nylig begynt å sette meg inn i diecast flymodeller i 1:200 skala og sett på ulike produsenter og modeller. Man kan fint finne dem på ebay, men modellene i denne størrelsen som er av metall og fra produsenter som lager detaljerte modeller koster litt slik at jeg helst ikke ønsker å kjøpe fra utlandet pga. frakt og toll. Finnes det noen i Norge som selger noe slikt? Har funnet en nettbutikk, http://www.flymodeller.no/ men utvalget i 1:200 skala var ikke så stort. Vet noen om noen andre som selger slikt?

     

    Er spesifikt på utkikk etter fly fra Gemini 200, JC Wings eller Inflight 200. Modeller av interesse er passasjerfly som f.eks. 747-8i, 777-300ER, A340-600 o.l. Om noen vet om noen som selger slikt takker jeg for hjelp!

  8. Jeg og en kamerat var på et kjøpesenter og parkerte på en av parkeringsplassene i nærheten på kveldstid da det var bekmørkt. Plassen var ikke lyst opp, men det stod en del biler der og det var ingen bom/automat ved inngangen, så det så ut som en av kjøpesenterets gratis plasser. Da vi kom tilbake hadde en Europark betjent lagt igjen en bot. Jeg gidder ikke å klage, så jeg har betalt. Får man noe bekreftelse på betalingen? Jeg har nemlig ikke erfaring med betaling av bøter o.l. da dette var første gang jeg har opplevd dette. Takker for svar!

  9. Jeg har nettopp bygget en PC og overførte Linux Mint 18 til en USB minnepenn med Rufus for å starte maskinen. Så fant jeg en harddisk som er delt i to partisjoner og koblet denne til systemet og installerte Linux Mint 18 til harddisken. Jeg valgte enkel installasjon og lot Linux bestemme hvordan den skulle bruke harddisken og det så ut som den brukte den ene partisjonen som vekselminne. Når installasjonen var fullført og jeg kunne starte PCen uten minnepenn hadde jeg bare tilgang til den ene partisjonen. Hvordan slår jeg disse sammen? Den ene er på rundt 40 gb og den andre er ca. 90 gb.

  10. Jeg er interessert i å kjøpe Fraps da det ikke er så veldig dyrt, men trenger et redigeringsprogram. Har brukt litt diverse før (husker ikke program navn), men dette var svært ustabilt og generelt dårlige program, hvorav et av dem fulgte med et annet produkt. Jeg ønsker å lage enkle YouTube videoer, men jeg er ikke en 'YouTuber', så jeg ser ikke etter et profesjonelt program. Det beste hadde også vært om det var gratis eller svært billig.

     

    Hvilke program funker fint for mitt bruk?

  11. Har fått ny skjerm slik at jeg kan koble til flere enheter samtidig og enkelt bytte mellom signalene. Jeg har to HDMI porter og en VGA port på den. Bruker begge HDMI portene og ønsker å koble til en Raspberry Pi 2 til skjermen, og trenger overgang fra Hdmi til vga. Finner ikke riktige overganger, noen som vet hvor dette kan kjøpes?

  12. Har nettopp begynt å se etter ny skjerm, så vet svært lite om hva jeg skal se etter utenom størrelse og oppløsning. Ble fortalt at 144 Hz var det man absolutt burde ha for gaming, men om jeg kan få noe som 120 Hz så ville det kanskje vært bedre om GTX 970 kortet ikke vil klare 144 Hz, i hvertfall pris messig. Takker for hjelp.

  13. ZOTAC AMP! GeForce GTX 550 Ti Specifications:

    Så det er samme teknolgi i det skjermkortet du har, så det betyr du kan velge Asus ROG Swift PG278Q hvis du vil.

    Men i spill vil nok et slik skjermkort slite veldig mye, selv med CS:GO.

     

    Hadde anbefalt overklokket GTX 980 TI om du vil klare å få 144 bilder i sekundet, ellers må du regne med under 60-80 bilder i sekundet.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=fEAyDNWaCto

     

    Noe som dette hadde vært fint støttet G.sync eller freesync siden det gir vel over 60 bilder i sekundet med opera.

    Jeg har satt meg ett budsjett for ny PC, så når jeg kjøper ny PC blir det med ett GTX 970 kort. Men vil jeg få utnyttet en 144 Hz skjerm med et slikt grafikk kort? Om kortet klarer mer enn 60fps, men ikke 144fps, vil skjermen da refreshe så ofte som grafikkortet klarer, altså får jeg oppdatert mer enn en 60Hz skjerm? Har planer å oppgradere til ett 980 kort senere om det f.eks. er greie tilbud.

     

    Om jeg kjøper en 144 Hz skjerm nå, kan jeg bruke den (f.eks. bruke HDMI kabel) med GTX 550 Ti kortet? Forventer ikke at jeg skal få noe bedre spill performance, regner med at kortet vil levere like mange fps som det alltid har gjort?

  14. Jeg har ett Gainward GeForxe GTX 550 Ti på 1Gb nå, så om det kan levere så mye mer FPS som en 144 Hz skjerm kan oppdatere seg i f.eks. CS:GO som jeg spiller en del er vel litt tvilsomt. Det står at grafikkortet skal ha støtte for DVI, men DVI Dual link nevnes ikke, regner med at det er en forskjell der? http://www.gainward.com/main/vgapro.php?id=483

     

    Men jeg skal oppgradere til en ny PC om ikke så lenge. Det blir en PC med ett GTX 970 4Gb grafikkort. Vil regne med at dette vil fungere bra med en 144 Hz skjerm? Her er PC'en jeg oppgraderer til: http://www.multicom.no/multicom-tycho-i528s-gaming-pc/cat-p/c100583/p10631754

  15. Takker for hjelpen! Må nok si at jeg kanskje går for en ferdig bygget PC. Den fra Multicom ser ut som den vil dekke mine behov. Å spille de nyeste og mest krevende spillene på høyeste grafikk settings og få rundt 60fps er ikke et krav jeg har, bare jeg kan spille for eksempel spill som Fallout på høy/medium med akseptabel FPS. Men å oppgradere til et 980 kort senere om jeg finner noen gode tilbud blir vel kanskje aktuelt, eventuelt andre oppgraderinger for å få litt mer ut av PC-en. PC i deler blir ikke helt uaktuelt.

     

    Om det skulle være andre (helst ferdigbygget) PC-er i denne prisklassen som er bedre enn den jeg har linket til så er jeg åpen for å ta en titt på de og takker for hjelp.

  16. Som du nevner blir det vell litt dyrere å kjøpe ferdigbygget enn å bygge selv. Kommer ikke til å kjøpe PC de neste ukene, men vil vite hva som blir aktuelt å velge mellom. Å bygge selv er ikke uaktuelt.

     

    Men for en som ikke skal spille Black Ops 3 (har hørt at dette spillet har mange problemer på PC, i hvertfall i følge diskusjonene på Steam forumet på Launch day), og som heller kommer til å spille litt mindre krevende spill (ønsker jo å kunne spille noen av topp-selgerne som for eksempel Fallout 4, men blir mye annet som ikke krever like god PC), hvordan blir den multicom PC-en jeg linket til? Og eventuelt, er det noen "kit" på for eksempel Komplett som er å anbefale? Liker å kjøpe en pakke løsning og få alt jeg trenger i den. Komplett har jo "PC i deler" med Intel pakker og AMD pakker.

  17. Det er på tide å oppgradere til ny gaming pc for meg, da min nåverende pc med et GTX 550 Ti kort på bare 1 GB begynner å slite veldig med dagens spill. Har et budsjett på rundt 12 000 kr, ikke mer.

     

    Så litt på denne (link under) og lurte på om dette er noe som duger.

    http://www.multicom.no/multicom-tycho-i528s-gaming-pc/cat-p/c100583/p10631754

     

    Grafikk kort er et GTX 970 kort på 4GB, så dette burde være meget bra tenker jeg, og om jeg får fatt i et 980 kort senere til en grei pris kan vel det være en grei oppgradering.

    CPU ser også ut som den er ganske bra, på 3,5 GHz, firekjernet. 8GB Ram burde også være nok til de fleste spill i dag tenker jeg.

    ​​

    Jeg la ut et innlegg her for en stund siden angående en PC på Komplett som jeg syntes var aktuell, men jeg vet lite om for eksempel strømforsyninger og hovedkort, jeg kan mest om hvilke GPU'er og CPU'er som er av interesse for mitt bruk. I det innlegget sa mange at jeg burde velge en annen strømforsyning da Komplett tilbyr å konfigurere PC'en du kjøper selv, og så setter de den sammen. Hvordan er den fra multicom i så tilfelle på hovedkort og strømforsyning? Eventuelt, er det noen andre (helst ferdigbygde PC'er) i denne prisklassen? Den på multicom må jeg kjøpe Windows 10 til, så da blir jo prisen totalt sett ca. 12 000kr.

  18. Jeg bruker Windows 10 og har lenge vært fan av Internett Explorer. Nylig fikk jeg et virus og endret en del innstillinger for å stoppe spredningen i viruset. Da det var borte og jeg åpnet IE11 gikk den med en gang til en russisk nettside selv om jeg hadde valgt egne oppstarts sider. Fant IE11 snarveien og åpnet den i notisblokk og fant en ekstra kommando som ba den om å gå til den russiske siden. Måtte slette filen da det ikke var mulig å redigere filen (ingen tilgang).

     

    Lagde en ny snarveien fra Explorer installasjons mappen og brukte denne. Nylig da jeg startet maskinen fikk jeg beskjed om at jeg måtte ta en omstart med en gang, lukket den meldingen og etter en liten stund tok PC'en en omstart uten noe forvarsel om å lagre arbeid. Da jeg startet opp igjen var snarveien til IE11 ugyldig, fikk beskjed om at den ikke eksisterte og måtte slettes. Når jeg åpner Edge og velger "Åpne med Explorer" skjer ingenting. Å skrive Kjør i søkefeltet og åpne programmet som kommer opp og kjøre kommandoen for å starte Explorer funker heller ikke. Kan heller ikke søke på Explorer på maskinen for å få opp programmet selv om dette skal være innebygget. Finnes det noen måte å be Windows om å verifisere at IE11 er installert og at alle filer for å kjøre programmet er der?

    post-328807-0-61223600-1446893218_thumb.png

    post-328807-0-00140900-1446893219_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...