Gå til innhold

Frode Hansen

Medlemmer
  • Innlegg

    24
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Frode Hansen

  1. Kjell Olaf Winther skrev (8 timer siden):

    Jeg har hatt en Viasat 4K boks siden høsten 2016. Måtte bytte receiver for å få bilde på min 4K TV.

    Dette på grunn av at 4K signaler er beskyttet av en kopisperre som heter HDCP 2.2 som også kom med 4K signaler fra TV bokser og senere Blu-ray 4K.  Den nyeste Canal Digital boksen, nå Allente har også Viasat sin UHD kanal og det er ikke noe problem.

    På en vanlig dekoder får man ikke bilde, men bare lyd.

    Hva bruker du for å se på Viasat sin UHD kanal?

    Takk for svar.

    Jeg bruker Huawei Q22, som er dekoderen som kom med Altibox-abonnementet fra Signal.

    Finnes det alternativer, eller er det denne som gjelder?

  2. Kjell Olaf Winther skrev (2 timer siden):

    Samme problem med parabol. Men Viasat har gjort det sånn at Formel 1 på UHD kanalen har ekstra opptakstid.

    Men det skar seg i fjor et par ganger da løp ble utsatt uforholdsmessig lenge. Men det er jo ok på reprisen eller sammendraget.

    Dette er vel noe som må gjøres manuelt, og da forstyrrer det jo programmene etterpå hvis det er en direkte sending.

    Ingen ting er perfekt når det gjelder slike ting.

    Men har buffer satt på Max på opptak. 

    Jeg får ikke lov til å ta opp fra UHD-kanalen. Boksen min nekter. Av og til nekter den å pause sendingen og starte forfra også. Er det noe spesielt jeg må gjøre akkurat for denne kanalen? Jeg er nemlig storfan av de svenske kommentatorene, og jublet når det gikk opp for meg at de sender fra den svenske feeden.

  3. Hårek skrev (9 timer siden):

    Er samme problem hos Telia, så vidt jeg husker. Tviler på at de har noe intensiv for å gjøre dette bedre.
    Det at Altibox trengte 3 måneder for å få til undertekster (sånn noenlunde) på NRK med modell A, gir meg heller ikke tro på at de har kompetanse.

    Jepp, det er ganske utrolig. De greide jo å ha kontroll på dette i den spede begynnelsen med harddiskopptak i dekoderne, og til og med før det igjen med programmerte VHS-opptak som justerte seg automatisk dersom sendingene ble lengre enn antatt.

    Det er vel bare å gjøre det til vane å ta opp et par programmer etter det planlagte, så man er sikre på å få det med seg. Men jævlig frustrerende.

  4. Det er èn ting som virkelig irriterer meg med Altibox-systemet, og det er at ikke teknologien har tatt høyde for at opptak utvides dersom noe uforutsett skjer. Jeg tar opp motorsport for å se senere, og hvis det skjer noe - f.eks. at vær gjør at man må utsette i påvente av bedre forhold, så greier ikke systemet å forstå at sendingen forlenges/utvides i forhold til det. Kun det på forhånd tilmålte tidsspennet tas opp, og dermed mister man alt.

    I dag skulle jeg se MotoGP-løpet fra Indonesia, som gikk tidlig i morges norsk tid. Her måtte man utsette løpsstart grunnet regnvær, så løpet fikk jeg ikke sett noen ting av - ettersom at opptaket ender lenge før løpet starter. Så ser jeg at løpet ligger tilgjengelig i programarkivet, og jeg tenker at da får jeg sett det likevel. Men nei, der er jammen det oppsatte programmet helt likt opptaket mitt; det ender lenge før man kommer i gang. Dette må da enkelt kunne gjøres noe med?  

  5. Hei.

    Jeg har en Samsung QE65Q7F som er et par år. På denne har jeg lastet ned appen NRK TV. Den fungerer jo stort sett aldri! Jeg må alltid reinstallere den for å få den til i det hele tatt å starte, og neste gang jeg skal bruke den så fungerer den ikke - og må reinstalleres. Jeg har automatisk app-oppdatering på.

    Hva er dette? Er det flere som opplever dette?

    Takker for svar.

  6. Kjell Olaf Winther skrev (20 timer siden):

    Hvis du har bekjente i Sverige, så kan du få de til å kjøpe en Viasat satellitt boks med abonnement, og bruke den i Norge.

    Det vil vel koste litt, men da får du F1 i 4K, og kan velge kommentarer.

    Så får vi se om det blir noe løp i Australia...og andre steder.

    Har nok ikke det, men det kunne jo vært en mulighet. Har ikke parabol heller.

     

    NULL skrev (36 minutter siden):

    Overrasker meg egentlig om Viasat og Canal Digital kjører med separate strømmer for norge og sverige. Kan være at man med norsk abo kan endre lydspråk på kanalen.

    Har ikke sjekket om man i Viaplay-appen kan endre språk. For en del (moderne) strømmeteknologier går videobilde og lyd separat, nettopp for at man skal slippe å enkode bildedataene flere ganger avhengig av språk. Ikke valg for å endre språk for sendinger i Viaplay-appen?

    Har akkurat skaffet meg Viaplay i håp om å skulle få det som jeg ville, så jeg har ikke sett noen løp på appen. Men har ikke hørt at det er mulig å endre lydspråk. Har absolutt ingen forståelse for det, men kan tenke meg at det er umulig som et ledd i å ikke "undergrave" den norske viasportsatsingen - som er en vits sammenlignet med Viasat Motor-kanalen.

     

  7. iGlenn skrev (11 minutter siden):

    Har du prøvd å logge inn på Viaplay.se med din norske bruker, evt prøvd å registrere deg der med en ny bruker dersom den norske brukeren ikke fungerer?

    Dersom det er regionsperre kan du prøve med VPN.

    Takk for svar. Jeg har prøvd det, og bruker ExpressVPN. Med den gang jeg logger inn, så "spretter" det over på norsk igjen. Jeg vet ikke hvordan jeg skal kunne lage en ny bruker der da - jeg er jo registrert med norsk mailadresse og norsk betalingskort osv. Har du noen tips?

     

    Comma Chameleon skrev (10 minutter siden):

    Jeg låner ofte svensk viaplay bruker. Funker utmerket. Uten VPN eller noe.

    Takker for svar. Da kjenner du vel noen i Sverige som er villig til å låne deg brukeren sin?

  8. Kjell Olaf Winther skrev (39 minutter siden):

    Hva er det du vil se der som ikke norske Viaplay har ?

    Jeg er stor Formel 1-fan. Siden Viasat fikk rettigheter til å sende F1, så har jeg hatt den svenske kanalen Viasat Motor HD i mitt abonnement. Gjennom det har jeg også blitt storfan av Janne Blomqvist, som sammen med diverse makkere har kommentert treningene/kvalifiseringene/løpene på mesterlig vis. Jeg har forøvrig hørt på Janne siden Canal Digitals kiosktilbud fra rundt 1999.

    Uten særlig forvarsel stenger så Viasat for denne dedikerte motorkanalen i Norge, og erstatter den med Viasportkanalene. Her tvinges man til å høre på norske nitriste og tøvete kommentatorer, som er katastrofer i forhold til svenskene. Opplevelsen med F1 på TV er forringet med flere hakk for meg, og det går mest i å irritere seg over stadige feil som kommer fra kommentatorene. I tillegg går de svenske sendingene langt mer i dybden før løpene, med intervjuer og innslag fra banene. Jeg kan ikke fatte at kanalen plutselig skal være totalt utilgjengelig for oss nordmenn - det burde ikke være noen sak å innlemme den i en eller annen sportspakke. 

    Derfor prøver jeg å finne muligheter for å kunne vri mitt viaplay-abonnement over på svensk, der de svenske utgavene av løpene ligger.   

  9. dragmore88 skrev (9 minutter siden):

    hei, fint om du har mulighet til å beskrive litt mer strukturert hva du ikke er fornøyd med når det gjelder selve brukergrensesnittet. 

    Tregheten er noe vi jakter på, men jeg kan bekrefte at det ikke har noe med hvor mange opptak man har. 

    Bl.a. så var det direkteknapper til både opptak og TV-guide før. Dette er nå "gjemt" under Altibox- eller OK-knappen, der man må bla seg dit man vil. Sletting av opptak krever også flere tastetrykk, da dette lett ble gjort med fargeknappene - som nå er borte. Disse hadde også andre snarveier.

    Greit også å vite at det jobbes med boksen.

  10. dragmore88 skrev (På 14.11.2019 den 16.40):

    hei, noen nyheter fra R&D kjelleren i Altibox!

    1. Det kommer snart en vesentlig større SW oppdatering som bytter fra Android 5.1 til 7.0. 

    Så for de som klager på rar billedbehandling, washed out colours, rare skygger, så har denne nå mulighet til å slå av billedprocessoren i Q22. Sjekk vedlegg.

    2. Ila neste år så blir det gjort en vesentlig oppgradering av headend slik at en mengde optimaliseringer kan utføres:

    a. Man går over til 10bit kilder der det er tilgjengelig (for live kanaler og xVOD)

    b. Man bruker i større grad VBR for encodingen (Constant quality encoding)

    c. Man drar i større grad nytte av HEVC som codec til fordel over AVC

    4. All interlaced 1080i50/576i50 content, vil bli oppkonvertert til 1080p50/576p50, istedet for 1080p25/576p25 som vil føre til bedre flyt i bilde for alle opptak når det er mye bevegelse (sport, action etc)

    5. Man beholder alle dolby 5.1 tracks videre inn i opptak i skyen 

    2019-11-14 16.34.46.jpg

    Da får man virkelig håpe at dette bidrar til å løse problemene med bildet. 

    Noe jeg ikke nevnte er brukervennligheten på selve boksen, som jeg langt fra er fornøyd med. Mange av snarveiene er forsvunnet fra fjernkontrollen ift. forrige boks, hvilket resulterer i irriterende mange flere tastetrykk. I tillegg er den blitt vanvittig treg, og min mistanke er at den virker å bli tregere etter hvor mange opptak man har gjort. Jeg har to bokser, og begge oppfører seg helt likt på dette området.

  11. Hei.

     

    Jeg har en Samsung QE65Q7F, som har en sånn One Connect-box, der man kobler på alt av kildemateriell.

    Jeg har Blu-Ray, Apple-TV og Altibox kobla til. Det går en tynn ledning til selve TV'en fra denne connect-boksen. Jeg tar lyd optisk ut fra connect-boksen til hjemmekinoreceiver for lyd.

     

    Men hva gjør jeg når jeg vil bruke projektor? Jeg finner jo ingen annen utvei enn å koble kilden jeg vil bruke, ut av connect-boksen og inn i receiveren, ettersom at det ikke er noen HDMI ut på connect-boksen? Finnes det løsninger på dette?

     

    Takker.

  12. Har nå prøvd TV med Altibox en tid, og jeg er vanvittig skuffet.

    Har prøvd 3 forskjellige tunere - altså samme type; den som er i bruk nå, og som har tilgang til ukesarkiv og skybaserte opptak.

     

    Tuneren var rask til å begynne med, men har etterhvert blitt sein og reagerer tregt på kommandoer.

    Flere av de direkte snarveiene som var på forrige utgave - de med harddisk - er borte; hvilket betyr flere tastetrykk.

     

    Tv-guiden har vært helt på viddene i det siste i forhold til mine preferanser, hvilket er motorsport på Viasport-kanalene. Har ikke kunnet stole på opptak i det hele tatt den siste tiden.

     

    De skybaserte opptakene fungerer svært dårlig for meg, og det er fordi at det åpenbart er forskjell på datamengde/bitrate eller FPS fra direktesendinger til opptak. Hvis en bil kommer inn raskt fra siden inn i bildet, så er dette perfekt på live-sendingene - men på opptakene ser den samme bilen ut som en udefinerbar fargeklatt som kommer hakkende inn i bildet. Vanvittig irriterende, og helt ubrukelig. 

     

    For meg har overgangen vært mange steg bakover i forhold til det jeg hadde før.

    Derfor undersøker jeg for å finne andre løsninger, sånn at jeg kan hive denne dritten i søpla. 

    • Liker 1
  13. Jeg ser at det er endel tråder om dette temaet her og ellers på nettet, men ønsker likevel "ny info".

     

    Jeg har OS (Win7x64) på to gamle OZC SSD'er i RAID0, og ønsker å heller ha OS på en ny SSD - for TRIM-støtte osv.

     

    Jeg har utrolig mye installert på pc'en; bl.a Cubase 7.5 med tilhørende et svært antall plugins.

    For å unngå å måtte reinstallere alt, så lurer jeg på om det er problemfritt å lage en klone av dette OS for å overføre til en ny bootable SSD?

     

    Takker :)

×
×
  • Opprett ny...