Gå til innhold

Wundel

Medlemmer
  • Innlegg

    100
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Wundel

  1. Husk at begrepet "royalty free" slett ikke betyr helt gratis. Det betyr bare at man kun betaler en gang for å kjøpe fri låten, men ikke betaler "per visning", "per geografiske område" eller "per år" som man gjør ellers med "rights managed" musikk.

    Typisk kan man betale 29$-79$ for å kjøpe fri en låt.

     

    Helt gratis musikk kan man finne ved å søke etter "public domain music" eller "music free for non-commercial use" eller "Creative Commons Attribution-Noncommercial License". Det finnes litt forskjellige lisenser som gir ulike muligheter. Dessuten er musikk fri dersom opphavsmann har vært død i over 70 år(eller noe i den dur). Dvs at det hvert år blir endel gamle innspillinger som frigis etterhvert.

     

    Du finner litt av hvert her:

    http://www.socialbrite.org/sharing-center/free-music-directory/

    http://www.mobygratis.com (Moby har gitt ut masse greier gratis)

     

    Men som alltid: Gratis arkiv betyr at man må lete mer for å finne noe som er brukbart, Det er ofte ganske dårlig kvalitet på sound og samples på slike gratisarkiv, så man finner mye ymse.

  2. Har hatt en MSI Windtop med 24" skjerm og multitouch i halvannet år nå. De har hatt 6-7 forskjellige modeller ute før denne med touch.

     

    Eneste som er litt idiotisk er at mus og tastatur kobles til med en dongle på baksiden som står litt vel mye ut. Burde vært mindre evt integrert. VESA-festet er heller ikke verdens beste. Mildt sagt ustødig.

     

    Men er uansett fornøyd med løsningen, og det er også digg med webkamera integrert.

     

    Både ASUS og Dell har sine versjoner av denne.

  3. Skal sette opp to identiske maskiner med E6600 som skal overklokkes.

     

    Leverandøren har problemer med å levere ASUS P5W DH, kortene som jeg har bestillt, og jeg lurer på om det finnes andre kort som er bedre og som de da evt har på lager. (Bestiller rett fra distributør).

     

    Trenger et HK som har plass til en Noctua NH-U12F kjøler. Videre er kravet onboard LAN, Audio og firewire, pciexpress (men dette har vel alle)

     

    Andre komponenter:

    RAM: 2x Kingston HyperX 1024MB DDR2 PC6400 LL

    1024MB x 1, 800MHz, CL4, "4-4-4-12"

    og 2x Kingston HyperX 1024MB DDR2 PC6400 LLKIT

    512MB x 2, 800MHz, CL4, "4-4-4-12"

     

    600W strømforsyning, WD Raptordisker, Ati Radeon X1950 Pro +++

     

    Hører snakk om P965 hovedkort, er disse bra? Fint hvis noen harerfaringer med OC og andre HK som har plass til denne kjøleren....

  4. Det gjør det nok. Jeg bare bygger mine meninger og ytringer på erfaringer jeg har gjort. Driver og tester litt med begge formatene nå.

     

    Jeg vet ikke helt i hvilken bransje du er i - men tydeligvis ikke i grafisk bransje, der PDF på mange måter har overtatt som leveringsformat fra innholdsleverandør til trykk.

     

    PDF kan lagre vektorbilder, punktgrafikkbilder, fonter, tekst, navigasjon mm.

     

    Poenget som du tydeligvis ikke har fått med deg er følgende:

     

    Når man lager en PDF, så velger man hvilken bruk PDF-dokumentet skal ha. Skal man sende til trykk, velger man dette, med tilhørende innstillinger for oppløsning for punktgrafikk-bildene. (300, 600 eller 1200 dpi) Bildene blir da selvfølgelig ikke bedre enn originalen, hvis denne er 150 dpi i den størrelsen det er brukt i dokumentet.

     

    Skal man lage en PDF-versjon for web-bruk, velger man da ofte 72 dpi som er egnet for skjermvisning. Dette gir da typisk en mindre filstørrelse som egner seg godt for nettopp slik bruk. Da vil punktgrafikkbildene nedsamples til 72 dpi, noe som gir en fin visning i 100% på skjerm. Dette vil da typisk ikke bli så veldig pent på trykk. (Men poenget her er at man slipper MEGA-store filer).

     

     

    XPS-formatet er for utskrift i det hele. Gjøre skillet mellom skjerm og utskrift så liten som mulig, samtidig som man kan flytte på dokumentet UTEN å miste kvalitet. Det kan man ikke med PDF.

     

    At XPS-formatet kan brukes til trykk/utskrift er vel og bra - og stemmer. Men resten av det du sier om PDF viser at du ikke skjønner hva du snakker om.

     

    Det viktige poenget er som følger: Når man skal trykke f.eks. et bilde, er 300 dpi definert i trykkbransjen som fotokvalitet. Man kan for høykvalitetstrykk bruke 600 dpi for bilder, mens man bruker 600, 900 eller 1200 dpi for å trykke f.eks. logoer eller tekst som er i punktgrafikkformat(istedenfor vektor). Når man da f.eks. lager en manual til et program der hver side er A4, og punktgrafikken er i 1200 dpi - er det rimelig meningsløst å bevare en eventuell høyere oppløsning enn 1200 dpi, for du har ikke øyne som greier å se forskjellen likevel når dette trykkes ut, printeren din greier heller ikke å lage en bedre utskrift. Selv om du har originalbilder på 350 megapiksler, så vil du altså ikke få noen ekstra glede av dette, da det ikke er teknisk mulig for øyet ditt å se forskjell.

     

    Poenget er at PDF til vanlig brukes som format når innholdet begynner å bli ferdig, når det er bestemt hvor og hvordan innholdet skal presenteres. Innholdet er da låst, og man sikrer at kvaliteten bevares slik man vil at den skal være. Unntak ser du under...

     

    Som en kuriositet: Man har f.eks. en genial funksjon - Photoshop PDF. Jobber man i Photoshop og jobber med en haug med layers, tekst, path'er osv, kan man lagre i PDF, og bevare muligheten til å editere filen i PS. Da kan vanlige folk/kunden se dokumentet i Acrobat reader, du kan gjøre endringer, for så å sende filen videre til trykk, der de faktisk kan endre noe i siste liten dersom dette er nødvendig.

  5. Vil gjerne at skriften på bildet (protected by VTW) skal holde følge med figuren på bildet. Sonic løper, og får en slags "støv-sky" etter seg. Er det mulig å gi denne effekten til skriften også? Bruker PhotoShop CS.

    post-69388-1140008160_thumb.jpg

    5608865[/snapback]

     

     

    Velg selve skriftlaget, høyreklikk og velg rasterize layer.

    (dette gjør om skriften til punktgrafikk slik at du kan leke mer med den)

     

    Trykk V (Dette velger Move Tool), pass på at "show transform control" er valgt i tool-control feltet rett under menyene. Dermed får du "handles" til å dra i objektet ditt.

     

    Mens du holder nede CTRL, drar du med musen i hjørnet på skriftobjektet. Nå skal du lage litt perspektiv, ved å legge det øvre og det nedre høyre hjørnet litt nærmere hverandre. (Dermed kommer teksten litt mot deg). Når du er fornøyd trykker du ENTER.

     

    Mens det rastrerte skriftlaget er markert trykker du CTRL+J, som dupliserer laget. Du trenger nemlig et lag til etterslepet og og et til det skarpe laget med skriften.

     

    Velg det underste/nederste laget av de to. Dette skal bli bevegelsesuskarpheten.

    Gå i Filter>Blur>Motion Blur og velg retning og lengde på uskarpheten din.

     

    Nå får du uskarphet som går i begge retninger fra objektet ditt. Og det er jo feil...

    Dermed må du slette det som er feil retning med "Eraser Tool" (E) manuelt.

     

    I og med at det andre laget ligger over og er skarpt, er det ganske kurant å slette det som ligger under, og likevel få godt resultat..

     

    Best regards

    Andreas

  6. Litt spesiell maskin jeg har kjørt den på.... Bruker den primært til 2d-grafikk i after effects.... Burde kanskje dog få et litt fetere skjermkort nå som after effects 7.0 er kommet....

     

     

    3DMarks: 1095

    SM2.0: 415

    HDR/SM3.0: 348

    CPU: 2714 (!)

     

     

    Kjører Dual Opteron 270 X2 med 3 GB RAM, og et lugubert GeForce 6600 kort med 256 MB, PCI-E.

     

    Ser ut som at Opteronene gjør det OK på CPU-testen.

    CPU1 - Red Valley: 0,897 fps

    CPU2 - Red Valley: 1,313 fps

     

    Noen som har noen peiling på hvordan et Quadro kort ville gjort det i 3dmark? Er visst det som er anbefalt til mitt bruk....

     

    EDIT: Sjekket CPU-resultatet online, og jeg har det beste resultatet av alle(!)med "Futuremark WHQL Drivers". Velger man "All drivers" er det to Dual Opteron-maskiner foran.

  7. Litt kjip historie her da: :mad:

     

    Sitter med en 803 CLi.... Dvs min andre 803 CLi.

     

    Den første sluttet plutselig å virke. Denne ble sendt inn og det viste seg at grafikkbrikken hadde løsnet fra hovedkortet (den er presset på eller noe i den dur), slik at dermed hk+cpu+grafikk måtte byttes.

     

    Fikk maskinen tilbake, og så skjedde det samme igjen. I tillegg sprakk rammen rundt skjermen i nedekant på begge sider. (Den platen som vender mot brukeren). Jeg er veldig forsiktig med maskinen og brukte sågar bekyttelsesstoffbiten for å verne skjermen. Brukte også en god bæreveske med bra polstring.

     

    Fikk deretter ny maskin, som bråker litt mindre, men det er fortsatt plagsomt når viften går, og det er stort sett alltid når jeg jobber eller spiller. (photoshop, after effects, premiere pro, avid xpress, dvs ting som krever boost).

     

    Har vært stort sett fornøyd med den nye, bortsett fra at av og til er den ufattelig treig og ting går i sirup, uten at vi har fått identifisert hva som gjør det(lav CPU load...)

     

    Men nå har den samme platen/dekselet på skjermen sprukket igjen på venstre side nede. Nå er jeg lei av feil, og vil prøve å få hevet kjøpet. Har brukt alt for mye porto og tid på feil med dette uheldige kjøpet. :realmad:

     

     

    +Liker designet

    +tastaturet er himmelsk

    +tilkoblinger (bluetooth, irDa +++)

    +batteritiden

    +vekten

    +bærbarheten

     

    -viftestøy

    -skjermlokket er for svakt og kan presses inn i skjermen (virker litt jalla)

    -svakhet i skjermdekselet

    -klikkelyd fra harddisk innimellom som irriterer

    -for liten disk som er treig (40 GB 4200 rpm)

    -plutselig sirup-ytelse

     

    hvis jeg får hevet kjøpet vurderer jeg ASUS hos Quad eller Tundra hos psdata. Hva mener dere? :hmm:

     

    Edit: fjernet banneord... :roll:

  8. Har opplevd dette på ISDN forbindelsen hjemme hos mine foreldre. Den har akkurat de symptomene du beskriver. Har to maskiner koblet opp der. En med PCI-ISDN og en USB ISDN - begge har samme problem.

     

    Er en P3 550 og en P3 933.

     

    Laggingen har ingenting med maskinene å gjøre. Datastrømmen både via ISDN og ADSL er jo uansett latterlig lav, selv for en Pentium MMX 166. Det er f*ckings Telenor som leverer dritt-tjenester. Bytt til Nextgentel du.

  9. Er på utkikk etter et bilspill sett ovenfra, dvs isometrisk eller 3D for den saks skyld. Jeg er ute etter et spill der kjøringen er mer arkade enn simulator. Dvs. jeg er åpen for all kjøring der det er mer action enn virkelighet. Gjerne litt raketter, homing missiles og slikt snadder. Noen som vet om noe i den duren?

     

    Har MicroMachines men dette feiler fordi at bilen er sentrert midt i skjermen og man mister oversikten fremover. Ellers er det ganske artig.

     

    Referanser: Super Cars 2, Super Off Road, Tumble Bugs osv...

     

    Er lei av: Rallysport Challenge, Project Gotham Racing, CM3 og 4 og alle de andre kopiene av hverandre.

     

    Noen som har noen tips?

  10. Tror jeg har samme problem når det gjelder VGA chipen... Den virket fra begynnelsen, men etterhvert ble det flere og flere feilmeldinger som gikk på skjermkortet, var ofte problemer å greie å starte win XP.

     

    Prøvde å innstallere nye drivere via Safe Mode og gå til andre restore punkter uten at dette nyttet. Prøvde så å bruke recovery-cdene uten at jeg fikk startet Windows pga ATi M9000 feil... Fikk Memory dump etter dette osv osv...

     

    Sender den vel inn imorgen?. Hva er mest hensiktsmessig - ta kontakt direkte med Acer Norge eller vsdata.no?

     

    Kunne kanskje vært digg å få oppgradert litt minne samtidig... hm...

     

     

    ...SYnes forresten også viften går litt for ofte. Omtrent konstant i Photoshop, i Avid Xpress og After Effects (Nå er riktignok dette rimelig heavy greier da...), og alltid når man spiller spill som har 3d-grafikk.... Vifta er ikke akkurat lydløs da.

     

    Den starter omtrent aldri i Word, Internet Explorer og når man ser DivX da.....

     

    Så blir den varm på venstre hjørnet. Synes imidlertidig at dette er ganske deilig... hehehe :) (Blir litt for varmt av og til da....)

  11. Må si at jeg ikke er særlig imponert over Ipods lydkvalitet. Bassen er nesten ikke tilstede i det hele tatt. I tillegg er equalizer-presetsene utrolig dårlige. Man kan få mer bass der, men da vrenger den hele signalet. Hodetelefonene som følger med er en vits, så jeg bruker noen Sennheiser plugger i stedet. Disse gir genial lyd på andre spillere/den bærebare PC'en, mens ipoden stinker....

     

    Har hatt en Ipod 20 GB i 1 år nå...

     

    Ellers er jeg fornøyd med den. (Bortsett fra at den låser seg for ofte og at FORTSATT ikke batteri-indikatoren virker....)

  12. I 1996 lagde Peter Jackson(Ringenes Herre) filmen "Forgotten Silver". Sjelden har en film gjort en hel nasjon(New Zealand) så forbannet som da.

     

    Filmen er av sjanger en mocumentary, dvs en tulledokumentar, som fra begynnelsen av virker å være seriøs, men etterhvert serverer mer og mer usakligheter. Etterhvert begynner flere og flere å skjønne spøken og kan lene seg tilbake og flire for seg selv. Usedvanlig mange skjønner ikke at det er tull, selv om filmskaperen kjører på med totalt usaklige ting. En stor del av New Zealands befolkning gikk rett på limpinnen. Bla. en professor som dagen etter holdt en forelesning om filmens hovedperson(selv om han aldri hadde eksistert) og nasjonalmuseet ryddet plass til denne helten. Peter Jackson måtte gå ut i pressen og dementere filmen, fordi for mange ble lurt. Da ble det bråk!!!

     

    Jeg sier ikke at du, SimenAndre, med ditt "forsøk" driver med forskning eller noe i den dur, men at de mekanismene som du satte igang minner om det man kan oppnå med sjangeren mocumentary. Folk kan bli mektig provosert!

     

    Det er selvfølgelig velsignet herlig å provosere/lure andre, men kanskje ikke så veldig sympatisk gjort, med tanke på vanlig skikk og bruk. På den andre side er dette et diskusjonsforum. Dette innebærer at det både kan diskuteres på sak og for diskusjonens skyld.

     

    Nettopp derfor kan vel "forsøket" ditt forsvares. Dette er et sted der man skal diskutere. Dette innebærer at man til tider er uenig. Når man da begynner å gå på person, tyder dette på at man er tom for gode argumenter - eller ikke skjønner at noen leker med en.

     

    Det er ikke værre enn å gå i Mac-forumet og si at G5 ligner på en luftfukter - så får man kvelden til å gå! :D

  13. Det stemmer ikke helt. Toshiba med P4 CPU er like stille som Centrino PC'er.

     

    Du har rett i at Toshiba er flinke til å unngå for mye støy i sine P4-bærbare. Unntaket som bekrefter regelen... hehe. Har ingen personlig erfaring med dette, men antar likevel at de ikke greier å få dem "tilnærmet helt lydløse" som enkelte centrinomaskiner er når viften ikke går. Dette blir kun spekulasjoner fra min side men...

     

    Et annet argument som taler for centrino er at på NTNU er det en rekke WLAN soner som man kan utnytte seg av.... Var iallfall det før når jeg studerte der...

  14. Acer Travelmate 800-serien er jo genialt herlig da.... rask og fin!

     

    Når det gjelder bærbare mac'er så er jo ikke akkurat ibook spesielt kraftig. Powerbook vil i så måte være mye mer aktuell(men mye dyrere også).

     

    Tror at spesifikasjonene bør speile bruken din. Viktige argument blir:

     

    - Du bør ha høy oppløsning på skjermen for å få stor arbeidsflate når du skal jobbe med grafiske/autocad/3D-ting. (Det holder ikke med 1024x768!!!) 1400 x 1050 på 14" eller 15 " skjerm er fornuftig. Dette utelukker Ibook og "de rimelige" modellene av powerbook. Argument for Acer TM.

     

    -Du bør ha et skjermkort med skikkelig 3D-støtte. Igjen: Acer har Radeon 9000 som er det beste tilgjenglige skjernkortet idag. ibook selges kun med Radeon 7500 som var pop for omtrent 2 år siden. Bonus med fett skjermkort er selvfølgelig at det er aritg å spille litt også.... Apple Powerbook kan forøvrig leveres med radeon 9000, men har for lav oppløsning på skjermen igjen...

     

    -Du bør velge PC eller Mac i forhold til den programvaren du vil komme til å bruke. Kanskje finnes den for begge plattformer - men antagligvis er den lettest tilgjengelig for PC.

     

    -Lydløshet er viktig --> Acer TM 800-serien er det! Mac'ene er også gode her. Ikke kjøp en skrivebordserstatter med P4 CPU i.... = STØY!

     

    -bærbarhet er viktig. Hvis du skal ha med deg maskinen på skolen så bør den veie mindre enn 3 KG. Alle nevnte maskiner her gjør det. Ikke kjøp en skrivebordserstatter med P4 CPU i.... = HEAVY SHIT!

     

    -Batterilevetid er gull! Alle nevnte er gode her(typ 4-5 timer), unntatt skrivebordserstattere med P4 CPU i.... = 1,5 time

     

    Konklusjon: Kjøp ACER Travelmate 800-serien! :yes: Den yter bra og er skikkelig nice. Den har klart flere fordeler enn en bærbar mac til ditt formål. Vet ikke åssen tilbud du får gjennom NTNU men....

     

    Lykke til!

     

    (Hm... lurer på hvorfor alltid det er noen som foreslår mac når man spør etter en PC(det er jo innlysende at man mener en tradisjonell IBM-kompatibel PC), noe som underbygger påstanden om at Mac vs. PC er en slags religionskonflikt. Jeg merker iallfall at jeg blir omtrent like provosert hver gang, på samme måte som når Jehovas vitner banker på døren, og jeg gjerne diskuterer til de blir lei og finner på en dårlig unnskyldning for å gå.... hehe :D )

  15. eneste problem da er at lydnivå på endel filmer er vel lavt til at det blir bra nok lyd på vanlige ørepropper på maks volum. menmen, luksusproblem.
    Prøvde dette selv med en FujitsuSiemens-maskin og hadde samme problem... :roll:

     

    Med lokket virker det som om det finnes både "bløte" og mindre bløte skjermer. Må vel drive litt lobbyvirksomhet ovenfor nettbutikken da, når de plukker maskin. Hehe. Det blir jo den teite forspørselen da:

     

    "Kan dere finne den maskinen med hardest mulig lokk..." hehe :D

     

    Er interressert i mer om lokk og ryggsekker hvis noen har gode tips!

  16. Nå har jeg prøvd å trykke ganske hardt rundt på hele baksiden av skjermen, men uansett hvor hardt jeg trykker så påvirker det ikke skjermen. Mulig dette er noe som gjelder bare den maskinen du har prøvd (eller så har jeg hatt flaks.)

    Da satser jeg på den samme flaksen som du har hatt :-? ...

     

    Bråker den noe når du ser DivX-film forresten? Dette er jo en genial bruk når man tar toget f.eks....

     

    Hvilken ryggsekk har du? Hvor mye kostet den og er du godt fornøyd med kvalitet/design osv?

     

    Skikkelig masing på gang... :wink:

  17. Testet maskinen til en kompis. To ting skuffet meg med ACER TM 803: Bløtt lokk og konstant vifte ved 3D-spilling. Likevel har jeg bestillt maskinen fordi den ellers virker ufattelig digg. Whitebox ville jeg vært litt forsiktig med mht. seriøsitet og profesjonalitet.

     

    Kan noen av dere som har 803CLi maskinen gi tilbakemelding i denne tråden på bløtt lokk?

    http://forum.barbara.no/viewtopic.php?topi...146372&forum=72

     

    Vet ikke helt om det er god nettikette å reklamere for andre tråder her men... :roll:

  18. Det var et stykke mellom kanten og merket det var mykest. Så mykt at skjermen ble påvirket, dvs bildet ble lysere der trykket kom. Det var mykest når lokket/skjermen var i lukket posisjon.

     

    Jeg har jo bestillt maskinen, og det er den jeg har lyst på. Det er spesielt batteri og lydløsheten som er viktig for meg.

     

    Men, ble litt skuffet over at viften uler når man bruker 3D i forb. med spilling. Tydelig at det kreves litt kjøling til skjermkortet da. Er det noe som gjelder for din maskin også? Men ellers er den vel stille og fin? (Dette er sikkert et problem for alle centrino-maskiner med "fett" skjermkort?? Zepto, G551 osv..)

     

    Lurer på en ting til: Noen som har noen geniale tips til bæreveske eller ryggsekk til denne slanke fine maskinen? Tror ryggsekk er digg siden jeg er student og reiser mye. Trenger ikke så enormt mye plass til bøker siden jeg studerer fjernsyn... :smile: Men sykler til skolen og slikt, så det er jo litt mer digg med dyrebarheten på ryggen....

  19. Har akkurat bestilt en ACER TM 803 Cli, og i den sammenheng fikk jeg klå litt på en slik maskin som en kompis av meg har kjøpt. Fra før har jeg lest masse om denne maskinen og den virker genial bortsett fra at disken er på 4200 RPM.

     

    Men, når jeg kjente på lokket til maskinen, så var det jo helt bløtt og svakt inn mot midten. Det var enkelt å presse det inn slik at det forstyrret LCD-skjermen. Hva er dette for noe tull?

     

    Er det noen som har erfaringer med dette? Er det slik på alle? Er det noen som har fått skadet skjermen av dette? Hva mener dere? Kan man leve med dette?

     

    Hilsen en noe skuffet ACER-fantast. (Nesten som jeg revurderer Zepto eller G551)

×
×
  • Opprett ny...