Gå til innhold

[Protus]

Medlemmer
  • Innlegg

    505
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av [Protus]

  1. Ifølge mange jurister gjør begrepet saglig begrænset omraade et EU-medlemskap umulig ved å bruke denne paragrafen. Men det synes ikke å være enighet i juridiske miljøer om dette.

     

    Egentlig vil vel ingen kunne kalle EU for et saklig begrenset samarbeid grunnet omfanget. eller kan man det ? Samarbeidet er bygd på flere traktater som fastslår samarbeidsområder, og kan kalles begrenset ved at f.eks. EU ikke har noen de-facto myndighet i kultur og utdanningspolitikk, utenrikspolitiske avgjørelser tas normalt med enstemmighet blandt landene.

    En annen tolkning går ut på at saklig begrenset område innebærer at myndighetsområdet må være avklart før suverenitetsavgivelsen foretas, men omfanget sies det intet om.

     

    Denne debatten er nokså viktig da det helt sikkert vil bli grundig diskutert om innmelding skal skje etter §93 eller 112 i grl., om Norge søker medlemskap på nytt. Men det ser ut til at §93 vil bli lagt til grunn også neste gang.

     

    Skribenten er ikke jurist, men har smålest i juridisk litteratur om GRL, men selv ikke her ser det ut til å gis av avklaring.

     

    Mange har også trukket inn §1 i grl. i denne sammenhengen, men her skal det i følge Andenæs klassiske statsforfatningsrett ikke være noen særlig grunn til å så tvil. Paragrafen kan her stå intakt.

     

    Det viktigste problemet med EU-medlemskap er at svært mange tror/anser EU for å være en stat. Som statsviter med respekt for faget må jeg ta til motmæle mot dette, om noen bastant hevder Sverige, Storbritannia, Spania osv. er provinser i en forbundsstat må de bare gjøre dette, i akademiske miljøer skal de ikke være noen tvl om dette, vi må heller definere det som et vidtgående samarbeid.

     

    En anne konklusjon kan vel være at det er juridisk hjemmel for å bruke §93, men at det ikke bør gjøres, da et EU-medlemskap er såpass viktig at det bør sette spor etter seg i GRL. Men strengt tatt er det jo et politisk spørsmål om hva som skal gjenspeiles i GRL, parlamentarismen kom først inn nylig, og lokalstyre og mye mer står det intet om, fordi politikerne ikke ønsker det.

  2. Downloadet en demo nylig og likte spillet.

    Jeg pønsker derfor på å kjøpe spillet. Men snart kommer den andre expansjon-packen til spillet. Vil det finnes muligheter for å kjøpe en spillet+begge expansjonpackene-i-ett-løsning?

     

    Ellers vil jeg benytte muligheten til å spørre noen som kjenner spillet litt.

     

    I demoen måtte en nøye seg med en liten galakse, hvor stor er de andre typene du kan velge i spillet?

     

    Avstandene i spillets galakser er store. Finnes det wormholes/sorte hull i spillet ?

     

    Jeg merket tydelig at det fantes planeter som kunne koloniseres og planeter som ikke kunne dette. Kan de uegnede bli egnede på ett vis? Og hva med månene, kan de benyttes til noe som helst ?

     

    I expansionen som kommer snart vil man blandt annet få eget teknologitre for hver sivilisasjon samt en dødsstjernelignende enhet. Det ser altså ut til at fans har mye å glede seg til ?

     

    Ellers hva mener dere om vanskelighetsgraden? Hvordan er spillet i forhold til eneren?

    Håper noen kan bruke tid og fortelle meg litt om spillet, demoen virket flott !

    På forhånd takk for svar.

  3. Tittelen sier det meste om problemet.

    Jeg vet spillet er noskå gammelt men lurer på om noen likevel vet om en måte å få lyden i orden på i win xp ?

    Spillet er en kongeklassiker. Har du prøvd å kjøre det i kompabilitetsmodus for win98?

     

    Det ble forsøkt nettop, uten resultat, jeg kan imidlertid høre en standardlyd i windows iblant når jeg flytter enheter eller noe lignende.

  4. Jeg har problemer med min Nokia 6280. Problemet er følgende:

    Telefonen går fra tid til annen automatisk i handsfreemodus (regner med det er dette modus da logoen til et headsett kommer opp) selv om handsfree aldri har vært brukt eller blir brukt). Noen ganger kommer det istedet stadig opp meldinger med: Ekstrautstyr støttes ikke.

     

    Hva er problemet: Kan det være at noe er ødelagt inni telefonen slik at den tror hansfree er tilkoblet?

     

    Jeg har vært på Nokias websider og sett etter sowtware. Og typisk fant man ikke 6280 i listen over modeller der de tilbyr software.

     

    Er det kun å levere inn telefonen som er løsningen?

  5. Kjør services.msc og se til at tjenestene Windows Firewall / Internet Connection Sharing (ICS), Network Connections og DHCP Client er startet.

    9041892[/snapback]

     

    Alle disse tjenestene var startet. Jeg har dessuten startet dem på nytt for så å restarte maskinen. Problemet er ikke løst. Hva kan da være galt?

  6. Jeg forsøker å dele en mappe i xp, men får melding om at det oppsto en feil, servertjenesten er ikke startet. Jeg har tidligere aldri hatt dette problemet såvidt jeg kan huske. Vi har to pcer i huset som er koblet til en router, problempc`n med kabel, den andre trådlåst. Hvordan kan jeg omkonfigurere på problempc`n for å få fikset dette?

  7. Dersom mod skulle mene at tråden ikke passer her, så får han/hun ordne opp. :hmm:

     

    Jeg har lyst til å ta opp en ting. Dere vet sikkert at det finnes div. studier en kan ta både på en høyskole eller et universitet. Det jeg studerer er et eksempel (statsvitenskap på UITø) Spiller det egentlig noen rolle om en velger å studere på høyskole eller universitet dersom en har valgmulighet når en bestemmer seg for et studium ? Er det ikke slik at universitet regnes høyere på skalaen hvis dere skjønner ? (neppe formellt, men i praksis ?)

     

    At det er forskjell i undervisningen regner jeg med. Undervisningne på en høyskole ligner mer på den i vgs osv. (mere klasselignende miljøer, fag osv)mens på universitet er det mere fritt med emner, forelesninger og seminarer. Har jeg forstått riktig ?

     

    Høyskolefolkene slipper jo også Ex. Phil/Ex.fac tror jeg, kan være stort pluss det for noen :ermm: (jeg er dog ferdig med 1. semester ;) )

     

    Få høre noen synspunkter :)

  8. Alle vet at Sveits oppfattes som et nøytralt land. De har ofte holdt seg vekke fra det meste. Men dersom en undersøker nærmere så ser en at dette ikke stemmer helt, i hvert fall ikke i dag.

    De har omsider kommet seg med i FN. De er ikke medlem i NATO, men de deltar i Partnerskap for Fred, slik som Sverige, Finland, Irland og div. land. Da har de i hvert fall en del med NATO å gjøre. EU-utenforskapet deres er velkjent, men sveitserne stemte ja til Schengen-deltakelse for en stund siden og om ikke lenge slipper vi passkontroll når vi besøker landet. Befolkningen har også stemt ja til arbeidsinnvandring fra nye EU-land. Ellers deltar Sveits i OSSE, OECD, WTO og siikkert mer jeg ikke kommer på.

    En skal ikke undervurdere Sveits nøytralitetsholdning, men likevel, den kan vel ikke være så sterk som en skulle tro, i hvert fall ikke nå til dags ?

  9. Før dere evnt. begynner å hakke på meg: ja, jeg søkte hjelp i RAM-guiden uten resultat.

    Mitt HK er et Asus K8N (Socket A.)

    I HK-manualen skrives det om kombinasjoner av single- og double-sidded moduler en kan benytte for å få den å den hastigheten på minnebussen.

    Jeg har foreløpig svært lite RAM, nemlig følgende: 1x Twinmos Twister PC 3200 (CL2) 256 MB. Grunnet planlegging av oppgradering må jeg spørre om det er single- eller dobbelsidded RAM jeg nå kjører med.

     

    Dere får kanskje inntrykk av latskap og inkompetanse ved at innlegget er skrevet, svar på tiltale er i så måte: Er ikke forumet til for å brukes? Hehe :D

  10. Mitt Socket A HK er nå byttet ut med et S754 og ny CPU er naturligvis også kjøpt. Men er jeg simpelthen nødt til å installere windows xp på nytt?

    Går det ikke greit å bare starte opp etter montering, bare at en ikke får optimal ytelse? Poenget er at jeg er desperat etter at pcen bare skal funke, dvs. ikke krav til maskinkraft utover nettsurf og musikk.

    Jeg vet ikke om jeg havner på kanten av regler for forumet (beklager sådan) men i likhet med mange har jeg naturligvis pirat-XP. Så da får jeg et problem ved installering, siden jeg ikke har en slik cd tilgjengelig.

    Ved reinstallering av windows går vel ikke all data på HDD`en tapt, siden jeg har partisjonert?

    Har liten mulighet til formatering så dersom jeg må reinstalle XP er det da bare å installere det over det xp som fra før av ligger på hardisken?

     

    Jeg vet jeg stiller en del dumme spørsmål og slikt, men er bare desperat etter å få skikk på PCen.

    På fårhånd takk for alle svar.

  11. Jeg har en XP 2500+ og DDR 400 minne så det må helst være blandt de siste generasjonene Socket A hovedkort for at det skal kunne brukes.

     

    På PCen jeg sitter med nå virker ikke høyreknappen på musa, så jeg kan ikke linke, men på komplett.no ser jeg En Semprom 3000+ samt et Asus K8N som har både AGP og Vanlig DDR-støtte. Kanskje jeg skulle satse på dette?

     

    På bruktmarkedet finnes annonsen min på "Socket A HK ønskes kjøpt snarest".

  12. Mitt socket A HK er ødelagt. Chipsetviften sviktet, og brikken sviddes, fikk jeg bekreftet fra Datakjedens butikk i Tromsø etter innlevering av PCen til skjekk. :(

     

    Problemet er, hva nå?

    Jeg bruker stort sett pc til surfing og musikk, dvs. jeg trenger ikke høy maskinkraft. slik sett burde jeg skaffet nytt Socket A kort. Problemet er at dette ikke er lett å få tak i. Datakjeden hadde naturligvis ikke såpass gamle greier, og tok heller ikke inn. ikke har jeg funnet et på nettet heller så langt. Jeg har annonsert på bruktmarkedet på hw.no om at jeg ønsker å kjøpe dette. Så får vi se da, ingen svar til nå. Jeg skal få slitte med å å skaffe socket A kort, hva?

     

    Spørsmålet er da om jeg skal kjøpe et nyere hk?

    problemet blir da at store deler av pcen må byttes ut, sant?

    Eller finnes det en løsning, slik at mitt AGP-kort og DDR 400 minne kan brukes?(dog må nytt hk og CPU kjøpes, men det må bare gjøres da)

    Jeg trenger tips! :w00t:

  13. ,17/10-2006 : 17:24]Heisann.

    Problemet står i overskriften.  :)

    Et lignende problem har skjedd før, men det har da ordnet seg etter en stund av seg selv.

    Det har seg slik at jeg på grunn av problemer med pc som låser seg på ulike måter (av årsaker jeg ikke ser grunn til å ta opp) slik at jeg må slå av maskinen på strømforskyningsknappen. Da hender det gjerne at skjermen ikke gir bilde, dette ordner seg ved å slå av maskinen å vente, men har ikke gjort det denne gang.

    Jeg er sikker på at det ikke er noe galt med kabler til skjerm eller noe slikt, og skjermen viser "no signal".

    Jeg aner ikke hva jeg kan gjøre. Hva er årsaken til problemet?

    Kan det være verd å resete BIOSen manuelt på hovedkortet?

    7089558[/snapback]

    hei! du kan prøve og gi skjermkortet en liten "dytt" :thumbup: kan være årsaken

    7090917[/snapback]

     

    Det tror jeg nå ikke. Åpnet kabinettet i går og rikket litt på skjermkortet. Intet skjedde. Restartet BIOSen i samme slengen. Var heller ikke til hjelp. Når det skal sies så kjentes skjermkortet muligens litt løst, dvs. det var slik at jeg kunne rikke litt på det, men det satt fast i AGP-porten. Er det normalt? Ellers når det gjelder BIOSen så har jeg i lengre tid vært uten et CMOS batteri som virker slik det skal. Dvs. jeg får ikke lagret BIOS-innstillinger slik at de huskes ved strømavbrudd. Kan dette ha noe med saken å gjøre? Prøvde å skifte CMOS batteri, til ingen nytte,l men det var muligens fordi jeg brukte en kniv for å presse nybatteriet nedi, og muligens skadet det. Men det er lenge siden.

  14. Heisann.

    Problemet står i overskriften. :)

    Et lignende problem har skjedd før, men det har da ordnet seg etter en stund av seg selv.

    Det har seg slik at jeg på grunn av problemer med pc som låser seg på ulike måter (av årsaker jeg ikke ser grunn til å ta opp) slik at jeg må slå av maskinen på strømforskyningsknappen. Da hender det gjerne at skjermen ikke gir bilde, dette ordner seg ved å slå av maskinen å vente, men har ikke gjort det denne gang.

    Jeg er sikker på at det ikke er noe galt med kabler til skjerm eller noe slikt, og skjermen viser "no signal".

    Jeg aner ikke hva jeg kan gjøre. Hva er årsaken til problemet?

    Kan det være verd å resete BIOSen manuelt på hovedkortet?

  15. Jepp, etter at moderatene (svensk Høyre) adopterte "partiprogrammet" til sosialdemokratene, og samtidg brukte X antall ufine metoder som hacing,spioner osv osv, så klarte de det  :)

     

    Når skal dere rødstrømper bli bedre tapere?

     

    Pussig at et parti som i generasjoner har fortalt hvor ille sosialismen er tar en gjennomgang av eget parti og så lager en blåkopi av nettop sosialistenes programm og går til valg på dette  :!:

    Politiske eksperter sier jo at en må lete med lys og lykter for å finne forskjeller.

    6885462[/snapback]

     

    Vel, dersom en regjering fører en politikk som er forholdsvis suksessfull og gir popularitet så er det ikke unaturlig at opposisjonen legger seg nærmere regjeringen hva politikk angår. Dvs. at slik som i det sosialdemokratiske Sverige er velgerne forholdsvis godt plassert på venstreskalaen og dermed legger de borgelige partiene politikken sin tettere inntil sentrum en de elers ville gjort, for å bli mer populære.

     

    Tony Blair tok konsekvensene av at mye Thatcher-politikk var vellykket sett med manges øyne og fikk dermed sitt Labour-party over på en markedsliberalistisk kurs (Les:New Labour, Moderatene bruker jo ofte Nya Moderatena (staving uviktig)

    nå til dags, sannsynligvis for å vise velgerne deres fornyelse, dvs. flytting mot sentrum).

  16. Har ingen tall eller slikt, men antat sterkt at det bare fikk noen promiller i % av stemmene. Partiet hadde uansett ingen nubbesjans i å komme inn i riksdagen, der kreves det 4% på landsbasis, eller minst 12% i en valgkrets. Selv uten slike krav ville partiet antagelig vært millevis unna å være i nærheten av å komme inn. Piratpartiet er/var et protestparti og stifterne burde skjønt at partiet aldri hadde sjans i havet, noe de sikkert også gjorde.

     

    Ellers så kan vi skåle for borgelig seier hos søta bror! (dog i en annen tråd)

  17. Tydelig at du ikke har lagt merke til at EØS ikke lenger er kun en handelsavtale. På samme måte som EF kun var en handelsavtale i gamle dager, men nå er et ønske om "Europas Forente Stater" med egen grunnlov, så går EØS sakte samme vei. Om du tror at vår økonomi hadde gått til helvete om vi ikke hadde vært medlem, kan du jo ta en titt på Sveits. De er ikke medlem av EØS, men deres økonomi lever i beste velgående. Vi kunne bare gjort som Putin, og stengt krana en liten periode, så skal du se at vi hadde fått fjernet straffetollen.

    Schengen gir oss passfrihet til Sverige og Danmark, men det hadde vi før Sverige ble med i EU og. Kommer du fra utlandet, må du stå i køen for ikke-medlemer.

    6829685[/snapback]

     

    Siden Sverige er medlem av Schengen vil Norge måtte innføre passkontroll mot Sverige ved oppsigelse av Schengne-avtalen. Dette fordi avtalen ikke tillater at et Schengen-land har passfrihet mot et ikke-Schengen-land. Noen vil nok si at vi får nøye oss med pass i lomma på svensketurene, men jeg tror vi nordmenn er blitt vant til, og er godt fornøyd med passfrie Europaturer.

     

    Når det gjelder denne "Se til Sveits"-argumentasjonen som deler av nei-siden liker å bruke når vi snakker om alternativet til husmannskontrakten EØS, så må dere begynne å tenke over et element Sveits har som ikke Norge har: Nemlig en god forhandlingsposisjon. Sveits er omringet av EU-land som bruker dem som transittland for varer osv. og EU må ikke komme på dårlig fot med bankene deres.

    Dyktige og harde forhandlere er sveitserne også.

  18. :ohmy: Fikk vite dette i går. Jeg er skjokkert!

    Jeg fikk 4 i nynorsk standpunkt (jeg går almenn vk2) å lå i snitt på svak 4er på nynorskstilene.

     

    Temaet på årets examen var som kjent generasjoner, jeg valgte oppgaven der en skulle skrive om hvorfor gamle og yngre burde ha kontakt (husker ikke eksakt formulering osv, men uansett). Jeg skrev en stil med ok lengde, et innhold jeg var sikker på ikke kunne bli stryk av, og brukte nynorsk ordliste flittig. Jeg er ikke noen mester i nynorsk men jeg er god nok til å klare meg ganske greit, noe jeg trodde var tilfellet under examen. Da jeg leverte var jeg sikker på at dette gikk ganske greit, og i går fikk jeg altså vite resultatet: 1 ! :cry:

     

    Jeg fatter ikke hva som gikk galt? Noen som har en ide? Noen i noenlunde samme situasjon som meg ?

     

    Det er absolutt ikke meg å få stryk i noe slikt. :ohmy: Kan dette skyldes en eller annen sorterings/administrativ feil? Vet sjansen for det er meget liten. Examensvaktene sørget selvsagt for å skjekke at alt var i orden ang. nummerering osv. av ark ved innlevering noe jeg uansett var sikker på fra før.

    Kan det være at sensoren er meget vanskelig, eller helt på jordet?

    Min norsklærer ville aldri kunne gitt meg en ener, det er jeg bombesikker på.

     

    Jeg kommer selvsagt til å bruke klageretten for alt den er verdt! :mad:

    Men det vil svært sannsynlig ikke hjelpe slik jeg fårstår det?

    Jeg får ikke vite om klagen får gjennomslag før 10 Juli sier skolen.

     

    Ved dette ble langt men er svært glad for alle dere som leser gjennom og kommenterer. Kanskje noen av dere er i samme situasjon? slik jeg hørte det på damen i skoleekspedisjonen var jeg ikke den eneste som fikk et slikt "knusende" resultat, men har dog ikke snakket særlig med medelever fra skolen min.

     

    Nå går alt i dass. Jeg skulle studere til høsten, dette går ikke. Ny examen er i November så da går studiedrømmen rett vest og jeg får sove i et halvt år før jeg kan ta ny examen å starte studier i Januar siden studiet jeg vil starte med også har Januar-opptak. Det finnes ingen muligheter for ny examen tidligere enn November slik jeg fårstår det?

     

    Jeg er knust!

    :(

×
×
  • Opprett ny...