Gå til innhold

irrasjonell7

Medlemmer
  • Innlegg

    41
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av irrasjonell7

  1. Hei!

     

    Jeg og ei venninne skal til Manchester om noen uker på helgetur.

    Ettersom prisnivået i England er en god del lavere enn i Norge, tenkte jeg å benytte meg av sjansen til å gå til frisøren.

     

    Så lurer på om noen vet om en dyktig frisør eller salong i Manchester området, og det er bare et pluss om de selger extensions/clip-ons

     

    Pris er ikke så viktig, bare det at de er flinke :-)

     

    Takk for svar!

  2. Hei,

     

    Ei venninne og jeg skal til London om tre ukers tid. Vi har satt av en hel dag til shopping ettersom garderoben trenger en skikkelig fornying. Selv har jeg aldri vært i London og i forbindelse med shopping kun hørt om Primark og Harrods osv. Selv handler jeg det meste av klærne mine på carlings, urban, og typiske skatebutikker.

     

    Er det noen som vet om noen bra butikker hvor de selger klær i den type stilen? På forhånd takk :thumbup:

  3. Natt til første mai skal jeg og 10 andre kollegaer fra jobb samles i vinterhagen for litt sosialt samvær, vi har blitt enige om at alle tar med seg en liten matrett, noen skal drikke alkohol, andre ikke.

     

    Det jeg lurte på var om noen hadde noen tips til aktiviteter/spill eller lignende.

     

    Vinterhagen er ikke særlig stor, men rommer stor pallesofa og flere stoler. veldig koselig plass å sitte å prate, men greit å ha en backup i tilfelle tiden skulle gå litt sakte.

     

    På forhånd, takk for svar :)

  4.  

     

     

     

     

     

    Jeg skal inn i artilleribataljonen, og håper på å få komme med i op-troppen. Vil ha en så aktiv tjeneste som mulig.

     

    Sjansene for at jeg søker meg inn på befalskolen eller FSK er ganske store, så treningen er i gang for fullt. Men usikker på om jeg skal søke befal/FSK så tidlig eller vente med det til etter jeg har fullført førstegangstjenesten. Vet du noe om dette, hva som ville lønne seg?

     

    Og er det seperate gutte- og jenterom med tanke på at vi er så få som kommer opp i januar?

     

    Var i OP sjæl faktisk, så godt valg. Hvis du har noen spørsmål om den tjenesten så vet jeg det meste liker jeg å tro. Ikke mye detaljert info om tjenesten rundt om kring. Uten tvil den mest fysisk krevende troppen du kan komme inn i som januarkont. i Art.. Du må vanligvis gjennom et kort opptak for å komme inn her også, men det går nok fint.

     

    Det er veldig opp til hva du føler når du kommer litt utti tjenesten egentlig. Kjenner folk som gjorde begge deler. Det kan for så vidt være greit å fullføre førstegangstjenesten hvis du plutselig bestemmer deg for at du vil bli grenader, men det varierer jo med folk. Man finner ofte ut hva man er egnet til når man har vært i militæret en stund.

     

    Og ja, det er separate gutte- og jenterom. De eneste jeg vet om som ikke har det slik er sanitet.

     

     

    Velger å la være å spørre så alt for mye, vil jo ikke vite absolutt ALT før jeg skal inn heller :-) Men dette opptaket til OP-troppen. Var det veldig hardt? Akkurat den biten hadde vært grei å vite, sånn at jeg skal forberede meg best mulig.

  5. Usikker på om jeg er på rett side av forumet, tilgi meg hvis ikke.

     

    Jeg har en svært så fotogen og vakker lillebror på 7 år som ser ut som han er tatt ut fra en kleskatalog, han elsker å posere for kamera og se gjennom bildene etterpå. Lurer da på om noen vet hvor en kan melde seg inn i et byrå av noe slag, hvor finner f.eks. hm sine modeller til katalogene ?

     

    Takk for svar :)

  6. Jeg var i samme situasjon. Jeg tråkket over i slutten av november, hvis jeg husker riktig, og det jeg fikk vite, og det ser det jo ut som du har funnet ut av, er at det tar ca. 10 uker med trening for å trene opp ankelen igjen. Det er egentlig, slik jeg ser det, ingen annen vei enn å gjøre øvelser på balansebrett, tåhev, stå på det skadede beinet med øynene lukket og lignende øvelser. Det tar tid å få en ankel som fungerer på samme nivå igjen.

     

    Det er selvsagt mulig å trene vanlig uten det, men da tar man også den risikoen som følger med, og det er en mye større sjanse for å tråkke over på nytt igjen. Jeg forsøkte å spille fotball igjen et par måneder etter overtråkket, og merket at ankelen var veldig ustabil, til tross for at jeg var veldig flink til å trene ankelen i løpet av den perioden. Derfor valgte jeg heller å ta tiden til hjelp, trene litt mer, og nå går det nokså bra igjen.

     

    Jeg ville i alle fall ikke tatt den risikoen med ankelen min. Jo flere ganger du tråkker over, jo lettere er det å ende opp med en veldig ustabil ankel, og jeg vil tro du vil slite enda mer med det i forsvaret.

     

    Takk for utfyllende svar.

     

    Planen er å sette i gang med styrketrening samt spinning igjen fom. 1. april, med teipet ankel + skinne. Løpingen får jeg ta gradvis, men blir idiot av å ikke få trent skikkelig. Trening på pute, samt balansebrett og tåhev gjør jeg hver dag fra før av og kommer til å fortsette med det over ti uker, så håper jeg ankelen kan komme seg tilbake til normalen så fort som mulig! Kondisen får heller vente :-)

  7. Jeg tråkket kraftig over for tre uker siden, og har siden det lot seg gjøre trent tåhev og på balansebrett. Har lest på nettet at jeg må regne med opptreningstid på ca ti uker. Vet noen om noen andre øvelser jeg kan gjøre for å eventuelt kutte ned den tiden, skal inn i forsvaret og vil helst forberede meg så godt som mulig, men samtidig ikke risikere å få en fucka ankel for resten av livet. takk for svar

  8. Når du sier FSK, tenker du da på den nyopprettede jegertroppen for kvinner som er nysgjerrig på en jegerkarriere? Mer info her

    I så fall er dette kun en mulighet dersom du ikke har tatt førstegangstjenesten, herunder også befalskolen på forhånd, da denne jegertroppen er en førstegangstjeneste en kun kan gjennomføre en gang.

     

    Uansett FSK, befal heller OP tropp søknad: Tren med sekk. Mitt inntrykk er så absolutt at det er her de fleste sliter på opptak. Marsj med sekk gjøres mye, og den sekken er tung. Begynn lett med en sekk på F. eks 10 kg og gå lange turer i gode støvler. Unngå asfalt, skog og mark er gull for å samtidig trene balanse og ikke minst kjernemuskelaturen. Er 10 kg ganske lett, ikke fall for fristelsen til å begynne for hardt. Gå lengre turer i stedet, og øk vekten gradvis og forsiktig. Belastningsskader kan sitte i lenge, og det vil du absolutt unngå.

     

    Det var jegertroppen for kvinner jeg tenkte på ja. Men da tror jeg nesten at fgtj og befalskole passer bedre for meg. Jeg ser for meg å jobbe i forsvaret så lenge som mulig, Så kanskje krigsskolen også er et alternativ, men det blir plutselig veldig langt fram i tid. I første omgang vil jeg ha en fortreffelig fgtj og resten får jeg ta som det kommer! :)

  9.  

    Takk for langt og utfyllende svar!

     

     

     

    Likte veldig godt trikset ditt med bereten etter rekrutten, dette må jo prøves ut, om ikke over lengre tid så hvertfall en gang og to, bare for moro!

     

    Planen er jo å forbedre noen fag fra vgs samt trene en god del når rekrutten er over, men det får jeg nok ta på sikt.

     

    Igjen, tusen takk for svar!

     

    Bare hyggelig :)

     

    Sitter på jobb og kjeder meg, så har ikke så mye annet å gjøre. Er det en ting jeg definitivt kan si, så er det at tiden din der oppe er uforglemmelig, og noe du virkelig kommer til å huske tilbake til når du er ferdig.

     

    Berettrikset virker vanligvis helt i begynnelsen når de nye rekuttene kommer, og du er eldstekontigent.

     

    Tenkt noe på hva slags type tjeneste du vil ha der? Dere er jo omtrent de eneste som får lov til å søke om hvor dere vil havne selv.

     

     

    Jeg skal inn i artilleribataljonen, og håper på å få komme med i op-troppen. Vil ha en så aktiv tjeneste som mulig.

     

    Sjansene for at jeg søker meg inn på befalskolen eller FSK er ganske store, så treningen er i gang for fullt. Men usikker på om jeg skal søke befal/FSK så tidlig eller vente med det til etter jeg har fullført førstegangstjenesten. Vet du noe om dette, hva som ville lønne seg?

     

    Og er det seperate gutte- og jenterom med tanke på at vi er så få som kommer opp i januar?

  10. Rekrutten:

    Lange kvelder, og muligens mye løping. Kommer ann på hvilken sersjant du får. Setermoen er faen så glatt på den tiden du kommer. Viljen til å strø ordentlig er ikke så veldig stor virker det som, så pass på fotfestet. Ikke uvanlig at folk skader seg av å tryne på isen. Du også lærer kjapt at hatløsninger ikke lønner seg.

     

    Noe som er ganske deilig for mtp ditt innrykk er at dere blir nesten de eneste rekruttene som kommer på det tidspunktet. Mindre kø i messa er alltid en bra ting. Bare vent å se når sommerinnrykket kommer. Helt vanvittig med kø. Et litt frekt triks da er å ta på seg bereten og bare gå rett forbi hele køen og stille seg foran. Rekruttene ser stort sett ikke forskjellen på en menig og en major på begynnelsen, så de vil sjelden si noe som helst.

     

    Ta med deg PC, selv til rekrutten, da det ikke er alltid man kan dra så fort som den er ferdig. For min del tok det to måneder før vi fikk dratt på vår første perm. Klær du kan bruke ute på "byen" er også greit å ha med seg. Lite musikkanlegg kan også være greit.

     

     

    Etter rekrutten:

    Rett etter rekrutten kan dagene fortsatt være litt lange, men det er sjelden. En vanlig dag med tjeneste starter med at du må ha beina på bakken klokka 06:00, noe som er en god nok grunn til å få tak i en underkøye, og vaske og spise frem til man må stille rom, som vanligvis er klokka 07:20. Droppa etterhvert frokosten, da matlysten ikke var tilstede og jeg ikke hadde noen problemer med å holde meg frem til lunsj. Det var helt klart verdt å slappe av en halvtime til. Man kan uansett bare kjøpe seg knekkebrød og syltetøy eller noe, istedefor ådra til messa for å spise.

     

    Kvaliteten på hvordan du kommer til å bo kommer helt ann på hvilken kaserne du ender opp på. Den nye kaserna høres ut som en stor forbedring i forhold til de to andre kasernene, Livelt og Trondenes. Du kan nesten velge selv, da visse tropper/batterier hører til i forskjellige kaserner. For januarinnrykket så har det vært batteri Olga på Trondenes og Stabsbatteriet på Livelt de siste årene, men usikker på hvordan det blir nå mtp. den nye kaserna.

     

    Man holder vanligvis på til ca 15:30-16:00. Det varier dog litt fra tropp til tropp, og batteri til batteri. Resten av dagen har du fri, og må finne på noe å gjøre selv. Personlig så sov jeg ofte etter endt tjeneste. Helt ærlig, så er det bare mye sløving. Utnytt tida til å trene, se på filmer/serier eller noe. Setermoen har en egen kino. Du kan spille playstation/xbox eller biljard på velferden også.

     

    De fleste tror at de kommer til å klare å utnytte dødtida de har til å gjøre noe nyttig, f. Eks ta opp fag, ta kurs, starte med oppkjøring etc. Men de fleste gjør ingen verdens ting. Man blir vanligvis veldig gode venner med de man bor med, så du har nesten alltid underholdning der.

     

     

    Uteliv:

    Det er ikke lov til å ta med alkohol inn i leir, så den vanligste prosedyren er å gjemme bort eller grave ned drikka utenfor leiren, og hente den opp igjen når man drar på byen. Dette er hat.

     

    Neste steget er å finne et sted å drikke. Her er det bare kreativiteten som setter stopper for hvordan dere gjør det, men om vinteren så er det bare å regne med å fryse når du drikker.

    Om sommeren så er det en veldig fin grillhytte som ligger langs Nedre Sætervatnet som jeg anbefaler å bruke. Er dog maaasse mygg der i en kort periode om sommeren.

     

     

    Skilderen: Alle snakker dritt om Skilderen på Setermoen, men stedet er egentlig ganske greit for å holde til på en såpass liten plass.

    Skilderen har to etasjer hvor det kan drikkes, hvor førsteetasje/kjelleretasjen har 18-årsgrense og andreetasjen har 20-årsplass. Det er happy hour hver helg den første timen 18-årsstedet er åpent (20-årsstedet åpner alltid én time etter), så det er et greit og billig alternativ hvis du ikke vil vorse ute.

     

    Happy hour prisene gjelder bare for Mack-ølen de har der, så det er ikke akkurat pils du kommer til å sitte å kose deg med for å si det sånn. Jeg regner med at musikken de spiller der fortsatt er grusom, men det får bare gå.

     

    Fogden: Roligere og mer voksent. Er 20-årsgrense for å komme inn, og ligger 20 meter fra Skilderen. Muligheter til å vorse i smug i bygget de holder til i.

     

    Det går også ann å drikke på den ene pizzaresturanten de har der.

     

    Tromsø-turen er definitivt det feteste som skjer. Lei en leilighet over helga og ha det gøy.

    Takk for langt og utfyllende svar!

     

    Likte veldig godt trikset ditt med bereten etter rekrutten, dette må jo prøves ut, om ikke over lengre tid så hvertfall en gang og to, bare for moro!

     

    Planen er jo å forbedre noen fag fra vgs samt trene en god del når rekrutten er over, men det får jeg nok ta på sikt.

     

    Igjen, tusen takk for svar!

  11. Det er 2 uteplasser, en 18 års og en 20 års. Den lokale oppfatninga er:

     

    18 års: Militærbule

    20 års: Lokalheltens hjerteplass :)

     

    Hvis du klarer, kom i kontakt med noen lokale, da kan du bli dratt med på mer morsomme ting.

     

    Altså, Setermoen har ca 2 500 innbyggere,. Tromsø har nærmere 70 000. Derfor drar man til Tromsø :)

     

    Er fra Tromsø selv, så for min del kunne det vært 500 innbyggere der, er jo en del av opplevelsen det å bo på en så liten plass. Men nå var det i bunn og grunn ikke fylla jeg tenkte mest på da jeg skrev denne posten. Tenkte mer på hva som skjedde på fritiden blant folkene på leiren. :)

    • Liker 1
  12.  

     

     

    Har innrykk i januar 2015, på setermoen leir og lurer derfor på om noen her inne har bodd eller tilbragt tid her og deres meninger om dette! Ingenting er uintressant så bare fyr løs! :)

     

    Kommer derfra, tjenestegjort og jobbet der :) Shoot!

     

     

    Såppass ja ! Nei altså, nå tenker jeg ikke så mye på livet under rekrutten da jeg har forstått at man er ganske så travel da, men nå tenker jeg videre etter rekrutten. Hva er det å finne på på fritiden??

     

     

    For å være dønn ærlig, om du ikke er veldig interessert i jakt/fjell/natur, så tilbyr plassen veldig lite. Men velferden har en del arrangerte turer som er vell verdt å dra på (Scooter tur m.m.).. Elllers ville jeg tatt høyde for å reise til Tromsø i helgene hvis du skal ut på byen (3 timer buss)

     

     

    Til tromsø for en tur på byen? Så det er slik å forstå at det ikke finnes utesteder der? Da tenker jeg ikke på nattklubber og store uteplasser, holder i massevis med en liten pub eller så.

  13.  

    Har innrykk i januar 2015, på setermoen leir og lurer derfor på om noen her inne har bodd eller tilbragt tid her og deres meninger om dette! Ingenting er uintressant så bare fyr løs! :)

     

    Kommer derfra, tjenestegjort og jobbet der :) Shoot!

     

     

    Såppass ja ! Nei altså, nå tenker jeg ikke så mye på livet under rekrutten da jeg har forstått at man er ganske så travel da, men nå tenker jeg videre etter rekrutten. Hva er det å finne på på fritiden??

  14. Beste leir i nord er min mening i hvertfall. Artilleri får visst nye kaserner nå også så blir ganske moderne der også. Ellers er jo leiren veldig moderne, god mat i messa, bra treningsfasiliteter, greie tilbud utenfor leirgjerdet, men velferden er ikke så veldig bra sammenlignet med Skjold og Istindportalen i Bardufoss.

     

    Høres bra ut! Skal inn i artilleribataljonen selv, så det blir nok bra! Du sier velferden ikke er så bra sammenlignet med andre, i hvilken grad mener du da? Hvilke tilbud finnes det og hvilke tilbud finnes det ikke? :)

  15.  

     

    Kjenner fire/fem stykker som skal inn i artilleriet, ei jente fra klassa mi skal dit trur jeg. :wee:

    Ut ifra å kjapt å sjekke inne på forsvarets side virker det som om det er en av de bataljonene med flest muligheter (ihvertfall ut ifra hva du får informasjon om på forsvarets side)

     

     

     

    Har klart å lete opp noen dimmefilmer og andre småfilmer, så du kan se et mer "personlig preg" på hvordan en å anna tjeneste der er. (Nå skal jeg ikke dit selv, så det jeg sier kan jo være bare tull da) Men du klarer sikkert å komme deg til en tjeneste der som ikke involverer at du må mekke på kanon eller den slags.

    http://www.youtube.com/watch?v=pMLYGYXq-Vs

    http://www.youtube.com/watch?v=gQF80DLs5eQ

    http://www.youtube.com/watch?v=QPDqTrzdaDI

    http://www.youtube.com/watch?v=GbtXqA1qnLk

     

    Var det noe du hadde sett deg ut som du virkelig vil inn på, så går det sikkert an å høre med VPV om du kan flyttes dit, men jeg vil tro du snakka med en sesjonsoffiser på sesjon som fortalte litt hvorfor du ikke ble puttet dit du da egentlig ville, eller hvorfor du er puttet i artilleri :hmm:

     

    Anyhow, vist du velger å fullføre i artilleriet så er det nok gøy der også. Er alle som de jeg kjenner som skal dit så er det ihvertfall oppegående folk du kommer til å være med :w00t:

    Takk for raskt og utfyllende svar :)

    Det ser ut til at du har funnet en god del mer info enn det jeg gjorde, og jeg skal ærlig innrømme at etter å ha sett gjennom disse sidene og videoene så er jeg mye med positiv.

    Men finnes det noen oversikt over hva en kan begynne som i januar da? Ser jo at art.jeger har opptak i august. Så lenge jeg slipper å BARE være på kanon sov så hadde jo artilleribataljonen vært supert. Også et siste spørsmål, ser myyyye mannfolk her og svært lite damer. Hvordan er fordelingen der oppe? Og de som du kjenner som skal inn, hvor gamle er de? :)

    Det er en god del jenter i ARTbn, tror ikke du skal bekymre deg jeg.

    Bekymrer meg ikke i det hele tatt, var rett og slett bare nyskjerrig!

  16. Kjenner fire/fem stykker som skal inn i artilleriet, ei jente fra klassa mi skal dit trur jeg. :wee:

    Ut ifra å kjapt å sjekke inne på forsvarets side virker det som om det er en av de bataljonene med flest muligheter (ihvertfall ut ifra hva du får informasjon om på forsvarets side)

     

     

     

    Har klart å lete opp noen dimmefilmer og andre småfilmer, så du kan se et mer "personlig preg" på hvordan en å anna tjeneste der er. (Nå skal jeg ikke dit selv, så det jeg sier kan jo være bare tull da) Men du klarer sikkert å komme deg til en tjeneste der som ikke involverer at du må mekke på kanon eller den slags.

     

    http://www.youtube.com/watch?v=pMLYGYXq-Vs

     

    http://www.youtube.com/watch?v=gQF80DLs5eQ

     

    http://www.youtube.com/watch?v=QPDqTrzdaDI

     

    http://www.youtube.com/watch?v=GbtXqA1qnLk

     

    Var det noe du hadde sett deg ut som du virkelig vil inn på, så går det sikkert an å høre med VPV om du kan flyttes dit, men jeg vil tro du snakka med en sesjonsoffiser på sesjon som fortalte litt hvorfor du ikke ble puttet dit du da egentlig ville, eller hvorfor du er puttet i artilleri :hmm:

     

    Anyhow, vist du velger å fullføre i artilleriet så er det nok gøy der også. Er alle som de jeg kjenner som skal dit så er det ihvertfall oppegående folk du kommer til å være med :w00t:

    Takk for raskt og utfyllende svar :)

    Det ser ut til at du har funnet en god del mer info enn det jeg gjorde, og jeg skal ærlig innrømme at etter å ha sett gjennom disse sidene og videoene så er jeg mye med positiv.

     

    Men finnes det noen oversikt over hva en kan begynne som i januar da? Ser jo at art.jeger har opptak i august. Så lenge jeg slipper å BARE være på kanon sov så hadde jo artilleribataljonen vært supert. Også et siste spørsmål, ser myyyye mannfolk her og svært lite damer. Hvordan er fordelingen der oppe? Og de som du kjenner som skal inn, hvor gamle er de?:)

  17. Etter å ha vært på sesjon idag har jeg blitt kjent tjenestedyktig og har innrykk i artilleribataljonen i januar 2015. Ironisk nok har jeg ikke peiling på hva det går ut på. Slik jeg forstod det er det svære "tanks" og tung maskineri, ikke akkurat drømmestedet til ei jente som ikke har den minste interesse for store kjøretøy. Så hva gjør jeg nå? Har jeg mulighet til å søke meg til en annen gren eller skal jeg bite i det sure eplet og ta utfordringen på strak arm? Vil jo ha det kjekt når jeg er inne til førstegangstjenesten og...

  18. Nok et "vil dette hindre meg" spørsmål:

     

    jeg skal på sesjon om mindre enn en uke, jeg er sterk fysisk, har god utholdenhet, perfekt syn og hørsel, sterke fine tenner og er ikke syk på noen som helst mulig måte, heller ikke plaget med skader o.l. men kunne vel i bunn og grunn veid litt mindre. Jeg er jente, og er utrolig motivert og vil inn i forsvaret. Så, vil dette hindre meg i å komme inn? :)

  19. Jeg kunne veldig gjerne tenke meg å utdanne meg innen sanitet i forsvaret, og da lurer jeg på; hva er den "beste" stillingen innen sanitet en kan få? Og hvilke muligheter har man innen karriereveien? BS? KS? Skal på sesjon om en uke, og hadde vært greit med utfyllende svar til offiseren slik at han skjønner at dette er noe jeg virkelig vil og brenner for !

  20. Fikk svar og blir desverre ikke innkalt på sesjon del 2, sendte de email og spør hva jeg skal gjøre om jeg skal sende de et brev eller noe lignende.

    skjønner ikke helt systemet heller, er godt trent, går mye med sekk og er med i HVU.

    har ingen sykdommer eller lignende og trykket at jeg var kjempe motivert og har veldig lyst på videre utdanning i en profesjonell avdeling etter førstegangstjenesten.

     

    Det høres likt ut som det som skjedde med meg. Jeg vil anbefale deg å kontakte vernepliktsverket på tlf på dagtid for å få en konkret grunn til hvorfor du ikke ble innkalt, kanskje du bare trenger å få en legeerklæring på noe som du sender inn til vpv med en "søknad" om å bli innkalt. Det funket for min del! Masse lykke til, og lurer du på noe mer må du bare ta kontakt :)

  21. Har nettopp fått svar på mailen min :) Fikk beskjed om at jeg skal motta et brev i posten iløpet av de nærmeste dagene, venter spent på hva det kan være! :)

    Så bra! Sa jo de var kjappe på responsen :) Kanskje du er like heldig som meg, fikk innkallingen min igår! Sesjon om 2 uker på Madla :)

×
×
  • Opprett ny...