Gå til innhold

Shirmah

Medlemmer
  • Innlegg

    2 194
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Shirmah

  1. 20 hours ago, Hr Kotelett said:

    Mister jo Atle Gulbrandsen men får til gjengjeld mye "round the outside!"

    Vet ikke helt hvor mye det er å miste, gitt. Det er ikke så mye kunnskap eller erfaring å spore hos ham heller, men han er hvertfall bittelitt mer oppegående enn Isdal. Ikke det at det skal så mye til! 😛

    • Liker 1
  2. 33 minutes ago, Nukleosid said:

    Reagerte på det selv. Vurderer et F1-abonnement neste år. Noen her som har det, og som kan komme med erfaringer? Koster en tusenlapp i året, men ser at de tilbyr en liten gratisperiode nå og da så man kan teste det ut. Mye rimeligere med "delayed", men hvor mye forsinket er streamen da?

    Har hatt F1TV Pro i et års tid nå og ikke angret et sekund. MYE mer innhold og mye bedre kommentatorer, og gøy å kunne følge med på onboards og slikt. Vet ikke hvor forsinket streamen er med delayed, det har jeg ikke prøvd siden jeg gjerne vil ha alt av onboards og sånt live. Bruker også F1 Multiviewer for å se og synkronisere flere feeds på én gang, og det fungerer utmerket: https://multiviewer.app/

    Jeg pleier å kjøre 2 onboards, data channel og main feed samtidig under løp, da er det greit med kontroll :)

    Bare det å få slippe å høre på alt tøyset til Henning Isdal er verdt penga!

    • Liker 2
  3. 13 minutes ago, Guest 12af8...dfa said:

    Jeg burde kunne leve for meg selv. Det føles bare vanskelig å gi meg selv anerkjennelse når jeg ikke får det andre steder. Går konstant med en følelse av at det er noe alvorlig galt med meg og at jeg lever livet "feil". Så skal det jo sies at jeg virkelig savner nærhet med en mann og tryggheten i det, samtidig så vet jeg at usikkerheten min er et stort problem og jeg hadde nok trolig ikke fungert i et forhold slik ting er nå. Hadde konstant vært redd for utroskap og vært usikker på om han faktisk liker meg, for jeg ser lite som er verdt å lite.

    Når det kommer til personligheten min vet jeg av erfaring og møter med andre at jeg er lett å stole på, lett å være seg selv med og enkel å snakke med. Dette er ikke "bra nok" for et forhold, jeg må jo ha mer å by på. Jeg vet ikke om menn kan like utseendet mitt. Jeg syns jeg er skikkelig stygg. Får tanker om at en mann må skjemmes om han får meg som kjæreste, jeg tror ikke jeg er noe han vil vise frem til kompisene sine liksom. Når jeg leser hvordan menn beskriver kjærestene sine og tidligere flørter så er det konstant snakk om hvor pene de har vært eller hvor bra kropp de har. Og så sitter jeg her da... Har ikke det jeg. Det svir noe sinnssykt. Det er jo det man forfører menn med, utseendet. Det er det som vekker interesse og det som frister. Jeg vet hvor viktig det er og jeg vet hvor mye mangler jeg har på den fronten, jeg blir fysisk kvalm bare av tanken. 

    Anonymous poster hash: 12af8...dfa

    Spørs om ikke usikkerheten din virkelig setter skylapper på deg, og det å være alt for opphengt i utseendet er nok ikke så lurt for noen. Man er ofte mye mer kritisk og opphengt i sine egne skjønnhetsfeil enn det andre er også, og jeg vet om SÅ mange fantastisk flotte mennesker som sier det samme du gjør her. De tar feil og klarer ikke se det vakre i seg selv.

    Mennesker er så mye mer enn det man ser på overflaten, og jeg skal love deg at det er utrolig mange flere faktorer som forfører folk enn en eller annen form for subjektive utseendepreferanser. For det er subjektivt som bare rakkern, dette her med utseende og attraksjon. Folk er forskjellige og har ulik smak, og sjelden i stand til å se på seg selv med ukritiske eller objektive øyne. 🙂

    • Innsiktsfullt 1
  4. Uenig i at det ikke er spenning, dog var forrige løp temmelig kjedelig. At Verstappen og RBR vinner mesterskapene i år er nok såpass sikkert at det må noe veldig uforutsett til for at det ikke skal skje, men det er jo mye annet spennende å følge med på utover hvem som vinner løpene synes jeg.

    Håper Alonso tar seieren i dag, selv om det skal et mirakel til...

  5. 6 hours ago, Guest 12af8...dfa said:

    For en del år siden gikk jeg gjennom et samlivsbrudd. Han jeg var sammen med var utro. Jeg hadde allerede vansker med dårlig selvtillit og depresjon. Har ikke vært i mange forhold, men jeg trodde at jeg den gangen klarte å velge en mann som ikke ville gjøre noe sånt mot meg. Vi snakket om det i begynnelsen av forholdet og jeg var tydelig på at om han var utro, så ønsket jeg veldig gjerne at han var ærlig om det slik at vi kunne jobbe med det, eventuelt at han bare gjorde det slutt før det gikk så langt. Dessverre måtte jeg finne det ut selv og konfrontere han. Endte med brudd etter hvert, jeg klarte ikke bygge opp tillit til han igjen. 

    Etter dette har jeg visnet fullstendig. Jeg har lest om dating på nettet, da på forumer som reddit, diskusjon, kvinneguiden og har også vært innom appen jodel. Spurt om råd her og der, lest hva menn tenker og mener. Når han der Andrew Tate ble en greie begynte jeg å lytte til han også. Fulgt med i debatten om markedsverdi. 

    Skal være dønn ærlig. Jeg gråter hver eneste dag. Det er så tydelig for meg at jeg ikke vil oppleve et forhold igjen. Jeg er ikke 20 år lenger, og det som var mine beste år i følge menn, kastet jeg bort på to lengre forhold hvor jeg ikke visste at jeg var en forbruksvare. Det er som om virkeligheten har slått meg skikkelig hardt i ansiktet og jeg strever med å komme meg over dette. 

    Har prøvd å snakke med psykolog, men har bare hatt kvinnelige psykologer og syns det er vanskelig å snakke om dette til en kvinne som er 40 eller 50 selv. Jeg vil ikke gå til en mannlig psykolog, for jeg er redd for sannheten. Han sier nok ting som det er og det hadde vært jævla tøft å fått slengt i trynet, men som dere ser vet jeg jo allerede hvordan det fungerer. 

    Skulle ønske jeg levde i den naive, godtroende boblen min som jeg var i for litt under 10 år siden. Nå klarer jeg ikke tanken på dating. Jeg drømmer om forhold, sex, å være nær noen og ha en mann i livet mitt hver eneste dag, men jeg kan ikke få det. Jeg er ikke vakker nok, feminin nok, glad nok, bra nok. Om du lurer på hvilke krav jeg har til en mann, jeg har ikke noen, for det er ikke slik at jeg kan velge en mann inn i livet mitt. Jeg leser hva mennene vil ha, de vil ha mye sex, med mange kvinner, de vil ha nydelige og vakre kvinner. Noe jeg ikke kan være. 

    Før brukte jeg å smile til fremmede, jeg var ikke "redd" for menn og så på de som helt vanlige mennesker. Nå blir jeg nervøs hver gang jeg får blikkontakt for jeg orker ikke tanken på hvor mye de dømmer meg eller tenker negativt om meg. Å laste ned tinder og vite at de sveiper meg til høyre fordi de tenker jeg bare er godt nok for et knull er jævlig vondt. 

    Denne sorgen er så tung å bære at jeg snart ikke orker mer. Det er ingen grunn til å bli ensom og gammel alene. Jeg har ingenting å leve for, det er lett å si "lev for deg selv" men hvorfor skal jeg det? Jeg har ikke barn, jeg vil aldri få barn. Jeg vil gjerne spørre om hjelp til å takle dette, men jeg aner ikke hvem jeg skal spør og jeg skal innrømme at jeg holder på å bli gal. Jeg er så lei meg. 

    Anonymous poster hash: 12af8...dfa

    Samlivbrudd - særlig på det grunnlaget der - må være jævlig tøft og svært ødeleggende, så jeg synes ikke det er rart du har slike tanker etter å ha opplevd noe sånt. Men du har nok hengt deg mye opp i veldig ensidige meninger og inntrykk fra det du har lest og hørt, og havnet langt nede i en grop med selvforsterkende tanker. Det skal jeg innrømme at jeg kjenner meg litt for godt igjen i.

    Bortsett fra en liten høylytt minioritet på internett så er ikke verden sånn, og menn er heller ikke sånn. Klart det finnes en del idioter og klyser der ute (som du jo har opplevd), men de er langt fra flertallet. Det finnes nok mange der ute som kunne blitt glad i deg uansett hva du måtte synes om deg selv.

    Men det å bli glad i seg selv - og komfortabel med å leve på egenhånd - er kanskje en nøkkel her. Hvorfor skulle det ikke være greit å leve et liv uten nødvendigvis å være i et forhold med noen? Hvorfor skal du ikke kunne leve for deg selv? Drive med dine hobbyer, fokusere på det du er glad i å drive med og ikke på å hate deg selv. Det er kanskje noe du bør jobbe med først, før du kan se veien videre.

    Hvis du hadde hatt en veldig god venn som hadde sagt akkurat det du skriver her til deg, hva ville du sagt til vedkommende? Noen ganger er det sunt å prøve å se situasjonen utenfra.

    • Liker 1
  6. 8 hours ago, DilliMusic said:

    Fujifilm X-T4 er faktisk det kameraet som matcher best ja. Men jeg ser det er mange som klager på autofocus. Er det folk som liker å klage bare eller har kameraet en svak side der? Har du noen erfaringer med det? 

    Absolutt, og jeg skal ikke påstå at Fujifilm er helt i tet på autofokus, selv om det på ingen måte er dårlig. Sony er nok aller best på dette, mens Canon ikke er veldig langt bak. Fujifilm er et hakk under, sammen med Nikon og Panasonic synes jeg. Det hender øye/ansikts-AF'en blir litt forvirret, men det er fremdeles veldig bra selv om det ikke når helt opp til Sony og Canon. (Som fortsatt ikke er 100% feilfrie heller).

    Det er dog et par ganske sterke argumenter for å velge Fuji likevel:

    -MYE rimeligere enn Sony og Canon sine fullformatsystemer

    -Du må faktisk ha en A7SIII eller en EOS R5/R6 for å være i nærheten av å matche Fuji X-T4 på videoegenskaper. EOS R, A7III eller A7RIV er vesentlig dårligere på videokvalitet enn X-T4.

    -Skal du ha virkelig god video bruker du uansett manuellfokus, gjerne sammen med en ekstern monitor/opptaker, og da er plutselig autofokusen til Sony/Canon null verdt.

     

    Nikon Z 6 eller Z 6 II er også veldig gode valg, og kan file 12-bit raw med ekstern opptaker som f.eks. Atomos Ninja V. Knallbra på ISO, og optikken er fantastisk flott samtidig som mye av den er ganske rimelig i forhold til Canon RF-optikk enn så lenge. På den andre siden er det ikke mye speilrefleks-optikk som er like kompatibelt med adapter osv, så Canon (og Sony, på et vis) har egentlig en fordel der. På den andre siden har ikke dette en pøkk å si om du tror du klarer deg med eksisterende utvalg Z-optikk.

     

    Ikke noe enkelt valg, men for samme prisen av en R5 med RF 24-105 f/4L kan du rigge opp en vanvittig Fuji-rig med optikk, cage, ekstern opptaker og i tillegg ha råd til lys- og lydutstyr og kanskje en ferietur. Verdt å tenke på.

  7. 9 hours ago, DilliMusic said:

    Jeg er så usikker så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Ingen av kameraene har hele pakka. Jo mer jeg skjekker ut et kamera jo flere ting merker jeg mangler fra lista mi.....

    Hvilke flere kriterier har dukket opp mens du har gjort research? X-T4 treffer hvertfall alle punktene du har listet opp her (forsåvidt 240 bilder i sek på 1080p, og ikke bare 120, hehe)

  8. Du har ikke nevnt noe om optikk her, og det er egentlig minst like viktig som kameraet. Hva slags optikk er du på jakt etter, og skal det inn i budsjettet?

    Både Fujifilm X-T4 og X-S10 har IBIS og vesentlig bedre video enn f.eks. A7III. Trenger du ikke værtetting og optikken er regnet med i budsjettet får du X-S10 med 16-80mm f/4 (knallbra allround-objektiv) for ca 16.000.

    Mer avansert, værtettet og robust X-T4 får du med samme objektiv for ca 24.000,-

  9. 9 minutes ago, Tor Rasmussen said:

    Å da ikke fortelle noe om hvor lang denne køen er, og hvor kunden står i køen, oppfordrer kunden til å bli værende i køen hos Komplett, og ikke bestille hos noen andre.
     

    Det eneste info om plass i køen og lengde på køen gjør er at kundene begynner å spekulere, på svært magert grunnlag. Hvor du er i køen og hvor lang køen er har ikke en pøkk å si med mindre du også vet hvordan leveringene av konsollen kommer til å bli, dvs antall og dato for hver eneste levering. Det vet sikkert ikke Sony engang, så hva er da poenget?

    Ingenting i veien for å forhåndsbestille mange steder samtidig, og så kansellere de andre så fort du får beskjed om at konsollen er sendt fra én av dem.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 1
  10. 1 minute ago, Theo343 said:

    Det er mulig du ikke ser elefanten i rommet her men hele poenget er at Komplett burde sendt ut disse epostene minst 1 dag før den globale preorder kampanjen som var nå fremfor rett etter. De trenger ikke vite noe som helst for å forstå det.

    Når de allerede har sagt ifra da du bestilte om disse åpenbare greiene:

    -Det er begrenset antall i starten, du må regne med at den er forventet å selge ut raskt.

    -Alle får tildelt konsoll etterhvert som de blir tilgjengelige.

     

    Og det i tillegg er slik at:

    -Det er noe som heter COVID-19 som herjer rundt og skaper kaos og uforutsigbarhet med produksjon og logistikk i hele verden.

    -PS5-lanseringen er kanskje den største konsollanseringen i menneskehetens historie.

    -Det er ALLTID masse leveringsproblemer og lange ventelister ved slike lanseringer.

    • Liker 1
  11. 11 minutes ago, Theo343 said:

    Shirmah:
    Den eneste som skriker og hyler her er deg. Hadde Komplett gitt oss beskjeden om "neste år" før den annonserte globale retail preorder som bla. Elkjøp deltok nå i så hadde jeg ikke hatt noe å kritisere. Men nei, de valgte å vente med den informasjonen til rett etter den var overstått. Det er her greia står. 

    Ingen som helst merkelige og urealistiske forventninger og andre ting du påstår.

    Og dette skulle de visst hvordan? "Neste år"-datoene deres er fortsatt bare vill gjetting den dag i dag, jeg spiser hatten min om ikke det bare er snakk om ekstreeeemt konservative spådommer.

    8 minutes ago, Retroman said:

    Jepp, det er her vi er ved sakens kjerne. På tidspunktet forhåndsbestillingen kunne gjøres fikk man inntrykk av at man fikk en konsoll tidlig ved å reservere. Hva er "i tide"? Tja. Er jeg idiot som tror at jeg får den rundt lansering ved å bestille den knapt et døgn etter at de åpner for reservasjoner? Ifølge deg - entydig ja. Men du om det. Ha en fin kveld ?

     

    60A4C5A0-390B-4DFB-93D0-51CA4F8632A4.jpeg

    Her advarer tilogmed Komplett om at de er forventet å selge ut raskt, kan du egentlig lese?

    Greit nok at dere er sure fordi dere var trege med å bestille, men det er da vitterlig deres egen feil. Skylde på butikken fordi dere selv ikke forstår dere på hvordan forhåndsbestillinger fungerer, og fordi dere selv ikke har fulgt med og er trege med å bestille er ganske teit, igrunn.

    Det er ingen andre å skylde på enn dere selv, og de fleste av oss klarer å forstå slikt sånn rundt puberteten...

    • Liker 2
  12. 4 minutes ago, Retroman said:

    Jepp. Komplett visste ikke hvor mange de fikk, men selv om de fikk tusen preorders første dagen så lot de det skure å gå. Utrolig at du mener at det er forbrukers ansvar. Ingen andre enn Komplett visste omfanget på det tidspunktet.

    Elkjøp stoppa det når de følte at det var nok - Komplett gjorde ikke det.

    Kred til Elkjøp og uansvarlig av komplett. Ferdig diskutert.

    Synes det er ganske rart at man kan tro noe annet enn at det kom til å komme inn vanvittig mange ordre hos Komplett veldig fort. Tror du også at du får den nye teslaen på den første leveringsdagen, bare du bestiller litt før leveringsdagen, men samtidig en stund etter de åpner for forhåndsbestillinger? ?

     

  13. Just now, Retroman said:

    De kunne venta som alle andre inntil de visste hvor mange konsoller de hadde til preorder. Så enkelt.

    Som om butikkene vet hvor mange konsoller de hadde til preorder... Ingen av dem vet det enda, ikke Sony engang. Det går selvsagt ikke an å møte den aller første bølgen med etterspørsel, slik er det hver eneste gang ekstremt populære produkter blir lansert.

    Hvis ikke komplett hadde åpnet tidlig for preorders hadde de antakeligvis ha måttet ansette flere årsverk på kundesenteret bare for å få unna alle henvendelsene som maset om når preorders åpnet, så de valgte å åpne kjempetidlig. Dette ble annonsert VELDIG tydelig, og det er da naturlig at de som var aller først ute får konsoller først.

    Komplett har ikke sagt noe sted at de som bestiller er garantert konsoll på launchdagen. Det har de selvsagt ikke sagt, for det hadde vært totalt urealistisk.

    Denne saken handler om at en hel gjeng folk som ikke forstår hvordan verden fungerer har hatt komplett (no pun intended) urealistiske forventninger til hvordan dette her med forhåndsbestillinger virker. Komplett har ikke villedet kundene sine, og de har ikke lovet noe som helst på forhånd annet enn at de leverer så fort de får inn, i tur og orden til alle som forhåndsbestiller.

    At folk så syter og klager over at de sinnsykt urealistiske forventningene deres ikke blir innfridd, og attpåtil lager masse støy og bråk synes jeg helt ærlig er ekstremt idiotisk. Forstår virkelig ikke hva folk baserer disse rare forventningene på.

    • Liker 1
  14. 35 minutes ago, Retroman said:

    Googla litt og dette har visst skjedd før. Skulle ha googla dem før sjæl. Fool me once..

    Og dere som prøver å flytte skylden over på de godtroende her som trodde de fikk reservert en konsoll til release: sorry ass. Komplott dreit seg ut skikkelig. Når man allerede dagen etter de åpner for reservasjonsløsningen sin reserverer seg en konsoll som først kommer ett år senere, syv måneder etter lansering så er hele poenget med reservasjonsløsning borte.

    Poenget med en reservasjonsløsning er at det lager en rettferdig kø der de som bestiller først får konsoll først. Komplett er åpenbart veldig konservative i å si noe om antatt levering, og det vil nok gå fortere enn de skriver i disse mailene sine.

    Igjen så forstår jeg virkelig ikke hva komplett skulle gjort annerledes her. Komplett har da ikke skrevet noe sted at du får konsoll til release uansett når du forhåndsbestiller, og det er jo ALLTID kø og ventetid på slike digre lanseringer.

    Er jo ikke verre enn å bestille fra flere steder, og kansellere de andre stedene så fort du får leveringsbekreftelse fra første butikk?

    • Liker 1
  15. 2 minutes ago, ScandiFlick said:

    Problemet er at de ikke har vært helt ærlige med informasjonen, hadde de f. Eks nevnt at nå er det så mange som har bestilt at resterende som bestiller må beregne å vente. 

    Det hadde gitt meg, f. Eks muligheten til å bestille hos elkjøp, men jeg forventet at ordren hos komplett ville gå igjennom så ville ikke bestille 2stk.

     

    Har de sagt eller lovet noe og så gått tilbake på det? Skjønner virkelig ikke hva du mener de ikke har vært ærlige på? Forstår ikke at det ikke har vært en meget åpenbar selvfølge at komplett kommer til å få veldig mange ordre, og at man må beregne lang ventetid om man ikke er helt først ute.

    Vil tippe de ikke har visst hvor mange enheter de kan forvente å få inn i starten, og de vet det sikkert ikke fremdeles. Så lenge de ikke bastant har lovet noe som de senere har gått tilbake på skjønner jeg igjen virkelig ikke problemet her.

    Selvsagt kjipt at det blir lang ventetid, men det er jo helt naturlig, og det hadde tvært imot vært ekstremt overraskende hvis det ikke hadde blitt månedsvis å vente for de aller aller fleste.

    • Liker 1
  16. Just now, RaptorStrike said:

    De kunne for eksempel latt være å ha forhåndsbestillinger åpne i fem måneder uten å ha noe som helst innsikt i hvor mange enheter de ville få, slik at kundene som har bestilt hos dem i god tro om at man ville kunne få en enhet i år kunne kjempet om en bestilling hos seriøse aktører som Power, Elkjøp, Netonnet, CDON osv.

    Jeg har ingen erfaring med Skamplett.no egentlig, kjøpte et spill derfra for 5 år siden ifølge ordrehistorikken min, og ante ikke at dette var deres modus operandi, noe jeg har forstått i etterkant. Jeg forhåndsbestilte i god tro fordi jeg så at det var mulig hos dem.

    Hvorfor det, egentlig? Folk har hylt etter å få lov til å forhåndsbestille i hele år, og er det ikke bare greit at Komplett har vært tidlig ute? Har de noengang sagt at du garantert får konsoll tidlig når du forhåndsbestiller i juni eller august?

    På meg virker det som at det er veldig mange som har trodd at de får konsoll på launch-dagen bare de "forhåndsbestiller", dvs bestiller før launch engang. Man trenger vel ikke akkurat være snåsamannen for å forstå at dette ikke skjer, og at du neppe får konsoll på veldig lenge når du ikke er blant de aller aller første som forhåndsbestiller?

    Synes det blir helt feil å skylle på komplett når man har totalt urealistiske forventninger om hvordan leveringer og forhåndsbestillinger virker.

    • Liker 1
  17. Er det virkelig noen som har forventet noe annet enn at det kommer til å bli ekstremt lang ventetid på PS5, og at man nok burde ha bestilt helt først med én gang det ble lagt ut mulighet for å forhåndsbestille hvis man skulle regne med å få konsollen sånn noenlunde rundt release?

    Forstår virkelig ikke hva dere mener Komplett burde gjort annerledes her, de har åpenbart fått vesentlig flere forhåndsbestillinger enn de hadde regnet med, og det skulle ikke forundre meg om Sony er kjeeeempeforsiktige med å love noe som helst ang. levering til Komplett. Hva skal Komplett si da? Skal de være overoptimistiske og antyde at folk får konsoller kjapt, med den sinnsyke backlashen det måtte medføre om ikke det stemmer, eller skal de være erkekonservative og kjempeforsiktige med å si noe som helst? Er nok i tillegg ekstra utfordringer med produksjon og logistikk pga COVID-19, og er det en ting den pandemien har vist oss er det jo at man kanskje ikke burde tro alt går seg til med én gang.

    Ser heller ikke poenget med å insistere på å få vite hvor i køen man er. Det sier jo ikke noe som helst om situasjonen med mindre man samtidig har en fullstendig oversikt over leveringsdatoer og antall enheter per leveringsdato. Det tviler jeg sterkt på selv Sony har, for å være ærlig.

    Skjønner virkelig ikke problemet, sorry altså. Og nei, jeg jobber ikke i Komplett, Sony eller i noen butikk som selger konsoller. Ikke kjenner jeg noen som gjør det heller.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...